Mafia Island

Als u na uw safari op zoek bent naar een rustigere plek dan Zanzibar om uw reis naar Tanzania af te sluiten, ga dan naar Mafia Island. Ook als u wilt duiken op de mooiste koralen van Afrika of als u graag eens wilt zwemmen met walvishaaien, ga dan op vakantie naar Mafia Island. Na uw safari vliegt u comfortabel via Dar es Salaam naar Mafia Island.

Kom helemaal tot rust

Mafia Island is hét eiland voor rustzoekers. Wat Zanzibar een jaar of dertig geleden was is Mafia nu. In het zuidoosten liggen een paar wat kleinere resorts. De stranden zijn er kleiner maar ook rustig. Tijdens uw vakantie op Mafia Island kunt u zwemmen, snorkelen, duiken, het binnenland verkennen, slaperige dorpjes bekijken en heerlijk nietsdoen. Bent u tussen november en maart op Mafia Island, dan kunt u ook snorkelen met walvishaaien.

Snorkelen & duiken

In 1965 is het Mafia Island Marine Park opgericht om de 50 soorten koralen en ruim 460 soorten tropische vissen van Chole Bay aan de oostkust van Mafia Island te beschermen. Dit gebied met kleurrijke koraalriffen is een van de allermooiste plekken in Afrika om te duiken en te snorkelen. Geniet van kleine anemoon visjes, grote baarzen, rifhaaien en schildpadden. De duikplekken in Chole Bay liggen rond de 18 meter maar er buiten liggen indrukwekkende drop-offs. U kunt er het hele jaar door duiken maar de beste tijd is tussen oktober en maart.

“Zwemmen met walvishaaien, een onvergetelijke ervaring.”

Zwemmen met walvishaaien

Tussen november en maart verzamelen zich grote aantallen walvishaaien voor de westkust ter hoogte van het slaperige hoofdstadje Kilindoni. De wel 15 meer lange en geheel dieren doen zich dan tegoed aan het overvloedige plankton. U kunt in deze periode met de geheel ongevaarlijke walvishaaien zwemmen en snorkelen. Een unieke ervaring die u niet zult vergeten. Naast walvishaaien kunt u tussen augustus en september ook bultrug walvissen zien die in deze tijd langs Mafia Island migreren.

Accommodatie op Mafia Island

Bekijk hieronder onze selectie accommodaties op Mafia Island.

Beste tijd Mafia Island

KlimaatJFMAMJJASOND
● Droge- en Regen tijd (mm)1411192345772797352301937130186
● Dag temperatuur (°C)313231302928272829303131
Droge tijd Regen tijd
WildlifeJFMAMJJASOND
● Walvishaaien
● Zeeschildpadden leggen eieren
● Bultrugwalvissen
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Rondreizen naar Mafia Island

Bekijk onze reizen

Reiservaringen Tanzania

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief