Ontdek de regenwouden & savannes van Oeganda

Oeganda, een tropisch land op de evenaar is misschien wel een van de meest diverse landen van Afrika. Waar anders vind je savannes, regenwouden, vulkanen, meren, rivieren en watervallen. En we zijn er nog niet want in al die verschillende landschappen leeft een groot aantal unieke wilde diersoorten die je nergens anders in Oost Afrika kunt zien. Wat dacht je van berggorilla’s, chimpansees, gouden meerkatten, de Big 5, cheeta’s en maar liefst 1.076 soorten vogels. Niet voor niets wordt Oeganda de “Parel van Afrika” genoemd.

Volgende stap

.

.

.

   Nationale Parken

.

.

.

Nationale parken van Oeganda

Het landschap van Oeganda is uniek divers. Van de door dieren bewoonde savannevlaktes tot met gletsjers bedekte bergen, van het volgen van bedreigde berggorilla’s in het regenwoud tot het afdalen van de stroomversnellingen van de machtige Nijl, geen twee dagen in Oeganda zijn hetzelfde. Niet te missen is een gorillatrekking in Bwindi of Mgahinga, terwijl chimpansees gemakkelijk te zien zijn in Kibale en verschillende andere locaties. De nationale parken Queen Elizabeth en Murchison Falls bieden prachtige savannesafari’s met goed zicht op dieren in het wild, net als het meer afgelegen Kidepo National Park.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wildife in Oeganda

Gorillatracking in Bwindi

Een gorilla trekking in Oeganda kunt u maken op de dichtbeboste hellingen van het Bwindi Impenetrable Forest National Park en het Mgahinga Gorilla National Park in het zuidwesten van Oeganda. In kleine groepjes van 8 personen gaat u met een gids op pad. Afhankelijk van waar de berggorilla’s in Bwindi zich bevinden, klautert u tussen een half uur en 6 uur of  langer door de weelderige tropische vegetatie om bij de gorilla’s te komen. De gids neemt u mee naar het gebied waar ze de nacht ervoor hun slaapplaatsen hebben gemaakt. Als u hier bent aangekomen volgt u hun spoor van gebroken takken, uitwerpselen en platgedrukte vegetatie. U mag een uur bij de gorilla’s blijven waarbij u vaak oog in oog staat of zit naar een imposante silverback of een van zijn familie leden.

Chimpansee trekking in Kibale

Er leven in Kibale National Park ca. 600 chimpansees en is de beste mogelijkheid om chimpansees te zien.  Chimpansees zijn extreem luidruchtig en door hun geschreeuw te volgen weten de gidsen de dieren te lokaliseren. Ook op de grond gevallen vruchten zijn een teken dat chimpansees (of andere apen) in de buurt zijn.  Verder zijn ze ook te zien in Budongo Forest, Semliki Game Reserve & Queen Elizabeth National Park.

De Big Five

In Oeganda komt de Big 5 weliswaar voor, maar het is niet mogelijk om ze allemaal in één park te zien. In Ziwa Rhino Sanctuary zij zwarte- & witte neushoorns aanwezig. De leeuw, luipaard, buffel & olifant zijn te zien in Kidepo-, Murchison Falls- & Queen Elizabeth National Park.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Accommodaties

.

.

.

Onze selectie lodges, tented camps & resorts in Oeganda

De lodges in Oeganda zijn een verzameling safari accommodaties van hoge kwaliteit in traditionele Afrikaanse stijl. In en om de populairste nationale parken van Oeganda. Van ruime luxe huisjes tot een avontuurlijke safari tent. Maar ook milieuvriendelijke huisjes tot betaalbare kamers met eigen badkamer. En ongeacht in welke van de drie parken je verblijft, er is voor ieder wat wils.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Wat te doen in Oeganda

De parken bieden ’traditionele’ savannesafari’s, boottochten, boswandelingen, bergbeklimmen en natuuronderzoek. Oeganda is ongeëvenaard op het continent als een bestemming om vogels te spotten met meer dan 1.000 soorten vogels. Het is ook de thuisbasis van 13 soorten primaten.

Verken de wilde Kidepo vallei of spot de in bomen klimmende leeuwen van koningin Elizabeth. Beklim één van de Virunga vulkanen en bereik de top de met sneeuw bedekte Rwenzori Mountains. Trek door het “ondoordringbare bos” van Bwindi. De bevolking van Oeganda staat bekend als kleurrijk, hulpvaardig en zeer vriendelijk. Dit geldt ook voor de pygmeeën, een bezoek aan één van hun dorpen in het westen of zuidwesten van Oeganda is een fascinerende ervaring. Ook een bezoek aan de Karamojong in het oosten en noordoosten van Oeganda is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Leer oude stamtradities en ambachten of ontspan gewoon in je lodge, omringd door prachtige bezienswaardigheden en geluiden.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd om gorilla’s, chimpansees & big five in Oeganda te spotten

De beste tijd om een gorilla trekking te maken is in het droge seizoen. Van december tot maart en van juni tot oktober. Voor een chimpansee trekking in Oeganda is de droge tijd van december tot en met half maart en van half mei tot en met half oktober de beste tijd. In het droge seizoen komen alle overige wilde dieren op water af en zijn dus makkelijker te zien, in het natte seizoen zijn er minder toeristen.

Ja, ik wil graag meer lezen

Combineer met een safari in Kenia of Tanzania

Een bezoek aan Oeganda is goed te combineren met een safari in Kenia, Rwanda of Tanzania of een beklimming van Afrika’s hoogste berg Mt. Kilimanjaro.

Rust uit aan rivier of strand

Wilt u aan het eind van uw reis nog even tot rust komen? Verleng dan uw reis bij de bronnen van de Nijl in Jinja of vlieg naar Zanzibar of de Seychellen voor een paar heerlijke dagen aan het strand.

Veel gestelde vragen en praktische informatie over Oeganda.

Om je Oeganda reis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Oeganda komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je reis door Oeganda.