020 - 641 86 97 info@sundowner.nl info- of voorstel aanvragen

Met Sundowner op reis naar India

Waarom India?

Reis door uiteenlopende landschappen

Het uitgestrekte India is door haar uiteenlopende landschappen een “wereld-in-één-land”. Van besneeuwde bergen, zinderende woestijnen en dampende regenwouden tot en met tropische stranden en kleurrijke koraalriffen. India is dan ook een paradijs voor natuurliefhebbers.

Ga op zoek naar tijgers en andere wilde dieren

De enorme verscheidenheid aan landschappen bieden een thuis aan een even grote verscheidenheid aan wilde diersoorten. In het enorme India liggen maar liefst 733 nationale parken en reservaten waar u op zoek kunt gaan naar ruim 350 soorten zoogdieren en 1.220 soorten vogels. Reizen tussen de parken is dankzij de goede trein- en vliegverbindingen gemakkelijk en betaalbaar. Met privé jeeps en soms ook per boot of te voet kunt u in de verschillende parken op zoek naar wilde dieren.

“Dankzij "project tiger" gaat het weer beter met de tijgers in India ... van 1.706 tijgers in 2010 naar 2.226 tijgers in 2014 ...”

Laat u overweldigen door diversiteit

Als er al een woord bestaat om India samen te vatten dan is het wel diversiteit. Of het nu gaat om de verschillende soorten wilde dieren, de kleurrijke bevolking, de uiteenlopende landschappen, de bruisende bazaars, de indrukwekkende forten en paleizen, de heerlijk keuken of de eindeloze stranden, de diversiteit in India is overweldigend.

Deze diversiteit heeft echter een probleem. Een prachtig probleem want India blijft trekken en u zult merken dan u terug wilt en nog eens en nog eens …

Welk Wildlife kunt u in India zien?

Tijger

Tijger

Luipaard

Luipaard

Sneeuwluipaard

Sneeuw luipaard

Perzische leeuw, Sasan Gir National Park

Leeuw

Wolf

Wolf

Pench

Wilde hond

Gestreepte hyena

Gestreepte hyena

Lippenbeer

Lippenbeer

Olifant

Olifant

Neushoorn

Neushoorn

Kanha Tiger Reserve

Gaur

Nilgai

Nilgai

Gevlekt hert - Srikaanth Sekar (2)

Gevlekte hert

Sambar hert - Srikaanth Sekar

Sambar

Wilde ezel, Rann of Kutch

Wilde ezel

Foto: © HURO

Hoelok gibbon

Moeras krokodil

Moeras krokodil

Gaviaal

Gaviaal

Rivier dolfijn

Rivier dolfijn

Bandhavgarh

Vogels

Een dag op safari in India

05.00 uur
Als u al niet wakker bent van de spanning voor uw eerset tijger safari, dan zorgt een klop op uw deur en een zachte stem “wake up, wake up” daar wel voor. Even onder de warme douche en dan kleren aan. Bent u er tussen november en januari dan kan het in de ochtend zelfs licht vriezen maar ook in andere periodes kan het in de vroege ochtend koel zijn. Neem dus shirt, fleece, jas (laagjessysteem) en muts mee op uw tijger safari in India. Hebt u camera, lenzen, batterijen en verrekijker bij u ? Prima, dan op naar het restaurant waar uw naturalist met hete koffie, thee en biscuitjes op uw wacht.

05.30 uur
In de jeep liggen dikke dekens en flessen met heet water om u warm te houden. Als u eenmaal zit rijdt u naar de gate. De meeste lodges hebben een Maruti Gypsy jeep zonder ramen of dak en al snel merkt u hoe koud het op de vroege ochtend kan zijn. Pas als over een paar uur de zon hoger staat wordt het aangenamer en kan de eerste laag kleding uit.

06.00 uur
Bij de gate sluit u aan in  de rij van wachtende jeeps. Uw gids handelt wat formaliteiten, overlegd met andere gidsen en naturalisten waarna u het park binnenrijdt. Afhankelijk van het park dat u bezoekt geldt er een zone en/of route systeem maar er zijn ook parken waar u vrij mag rijden op uw tijger safari in India.

De spanning stijgt wat gaat u allemaal zien vandaag. Jakhalzen, wilde honden, lippenberen, luipaarden of tijgers … Een pauw spreidt zijn prachtige blauwgroene veren en ineens beseft u waar deze vogels, bekend van de hertenkamp bij u thuis, vandaan komen. Wat gevlekte herten grazen in een weide. De jeep stopt en uw naturalist kijk in het zand. U kijkt ook en u ziet wat sporen. “Tiger, 2 days ago”, zegt de naturalist en de jeep rijdt langzaam door. Een blauw paarse vogel vliegt over de weg en een groepje langoer apen kijkt kauwend op bladeren op vanuit een boom als u langsrijdt.

De zachte stralen licht van de nog laag staande zon schijnen door de bomen. Ineens stopt de jeep en de gids wijst in het zand “Tiger, this night”. U ziet een spoor met scherpe randen en geen korreltjes zand erin. De chauffeur zet de motor van de jeep uit. De stilte doet de spanning stijgen …”listen”, fluistert de naturalist. U hoort wat kreten uit het dichte bos opstijgen. “Alarm calls”, zegt de naturalist. “The monkey’s see predator walking in the forest”. U speurt de bosrand af maar u ziet niets. “We wait” zegt de naturalist. “The predator can come out”. Na een kwartier wachten en geen verdere alarm calls meer besluit de naturalist verder te rijden.

Het is 09.00 uur en de jeep stopt op een plek in het park waar dat mag. Uw gids haalt een wit laken tevoorschijn en legt dat over de motorkap. Koffie, thee, sandwiches, muffins, fruit en koekjes worden uitgestald en u kunt even uw benen strekken.

Na een kwartiertje rijdt u weer verder. De zon staat al wat hoger en het wordt langzamerhand wat aangenamer. Tijd om een laagje uit te trekken.

Net als u bezig bent stopt de jeep en uw naturalist wijst het bos in en zegt “sloth bear”. U ziet nog net de zwarte harige lippenbeer het bos in verdwijnen. Net te laat om uw camera te pakken. Vanaf nu besluit de camera vast te houden zodat u direct kunt fotograferen.

11.00 uur
Rond 10 uur beginb het al warm te worden en ook de volgende laag kan uit. Na diverse sporen in het zand te hebben gevolgd en prachtig gekleurde vogels (die ene uil op die tak, dat die naturalist dat zag …) en wilde dieren te hebben gezien bent u rond 11 uur weer terug in de lodge. Helaas geen tijgers deze ochtend. De staf begroet u met een hete vochtige handdoek om u even op te frissen en een koel fruit drankje. Binnen staan koffie, thee en snacks voor u klaar.

13.00 uur
Om 13.00 uur staat een heerlijke warme lunch voor u klaar. Soms een 3gangen diner en soms een buffet met gewoonlijk keuze uit Indiase- en Internationale gerechten. Tijdens het eten bespreekt u de ervaringen op uw tijger safari in India van deze ochtend. Na de lunch kunt u een dutje doen, wandelen in de omgeving, een duik in het zwembad nemen of een boek uit de bibliotheek lezen.

14.30 uur
De naturalist wacht u op in het restaurant of in de lounge met koffie, thee en wat snacks. Na een kwartiertje loopt u naar de jeep. Het is warm of als u er tussen maart en juni bent heet. Draag shirts met lange mouwen, pet en zonnebril en neem zonnebrand en voldoende water mee. Vervolgens rijdt u naar de gate van het park voor uw middag tijger safari. Als de zon later op de middag zakt wordt het koeler dus neem ook een fleece mee.

15.00 uur
Bij de gate sluit u weer aan in de rijd van wachtende jeeps en uw naturalist bespreekt met andere gidsen en naturalisten waar ze naar verwachting de beste kansen hebben om tijgers te zien. Na afhandeling van de formaliteiten gaat u afhankelijk van de zone en soms ook route op zoek naar tijgers en andere wilde dieren.

De jeep stopt en de gids wijst op lange dunnen krassen in een boom op zo’n 2 meter hoogte  “Tiger sharpen his claws”. De jeep rijdt weer verder en iets verderop staat een jeep stil. Uw jeep stopt ernaast en de naturalisten overleggen in het Hindi. “They heard alarmcalls” zegt uw naturalist en wijst op een paar gevlekte herten die met hun kop omhoog naar de bosrand kijken. “We wait”, zegt de naturalist. Met uw camera en telelens in de aanslag wacht u gespannen af. Ineens springen de herten al kreten slagend weg het grasland op. Gespannen tuurt u door uw lens naar de bosrand … een oranje zwarte gestalte maakt zich los uit het bos en loopt het gras op. U drukt af en uw camera ratels als het de ene na de andere foto neemt. De tijger weet dat hij gezien is en geen kans maakt. Langzaam verdwijnt hij achter een heuveltje uit het zicht. U kijkt op uw schermpje en u ziet prachtige foto’s van uw eerste tijger in India. Wat een safari, wat een geluk.

18.00 uur
Het park gaat sluiten en u rijdt terug naar de gate. Rond 18.15 uur bent u weer in uw lodge. Na een verfrissende douche geniet u bij een knetterend houtvuur van een ijskoude “Sundowner”. Enthousiast laat u uw foto’s van uw tijger safari aan anderen zien. Dit smaakt naar meer.

19.30 uur
Rond 19.30 uur wordt het diner geserveerd. Bij de koffie vertelt de naturalist over tijgers, safari’s en het leven in India.

10.00 uur
Tijd om naar bed te gaan want om 05.00 uur begint uw volgende tijger safari in India. Een verslaving is geboren …

Bovenstaande beschrijving is een voorbeeld die per park en per lodge kan verschillen. De vermeld tijden gelden gewoonlijk voor alle lodges.

Wat voor reizen bieden wij in India aan ?

Als touroperator gespecialiseerd in wildlife reizen en natuurreizen kunnen wij in India de onderstaande reizen voor u organiseren.

Individuele privé reizen op maat

Uw individuele privé reis in India maken we geheel naar uw wensen op maat. U bepaalt zelf welke dag u wilt vertrekken, welke parken u wilt bezoeken, wat u nog meer wilt zien en meemaken, in welke lodges u wilt verblijven en wat uw budget is voor deze reis. In overleg met u stellen we dan uw droomreis samen. Hiermee gaan we net zo lang door totdat uw reis helemaal naar wens is.

Groepsreizen

Reist u liever in een kleine groep met professionele gidsen dan verzorgen we ook een aantal groepsreizen op verschillende niveaus (momenteel alleen luxe).

Wilt u graag in de beste accommodaties voor het zien van wildlife verblijven en uw safari’s maken onder begeleiding van de beste gidsen in kleinschalige groepen van gelijkgestemden ? Dan raden we u aan om te kiezen voor de internationale groepsreizen van Natural Habitat waar wij al 15 jaar mee samenwerken (maar pas op, want eenmaal op reis met Natural Habitat dan altijd op reis met Natural Habitat …).

Binnenkort starten wij met onze eigen groepsreizen naar India, waarbij u in een kleine groep met ervaren gidsen op zoek gaat naar wilde dieren en verblijft in comfortabele accommodaties (u kunt nu al uw interesse kenbaar maken).

Alle reizen naar India

Vliegtijd

● Delhi: ca. 8 uur
● Mumbai: ca. 8,5 uur

Maatschappij

● KLM & Jet Airways (D)

Tijdverschil

● Zomertijd +3,5 uur
● Wintertijd +4,5 uur

Visum

● Ja, 1 jaar geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Buiktyfus (A)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Indiase roepie
● Amerikaanse Dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Parken

Hoge noorden

Dachigam

National Park

 • Beste tijd: april – oktober
 • Wildlife: sneeuwluipaard, luipaard, zwarte beer, hangoel, lammergier
 • Activiteiten: game drive, sneeuwluipaardtracking

Vraag informatie aan

Great Himalayan

National Park

 • Beste tijd: april – juni | september – november
 • Wildlife: sneeuwluipaard, luipaard, zwarte beer, blaffend hert
 • Activiteiten: wandelen, meerdaagse trektocht

Vraag informatie aan

Hemis

National Park

 • Beste tijd: mei – oktober
 • Wildlife: sneeuwluipaard, wolf, wilde hond, lynx, blauwschaap, lammergier
 • Activiteiten: sneeuwluipaardtrekking

Zoek een accommodatie

Noord-India

Bharatpur

Bird Sanctuary

 • Beste tijd: november – maart
 • Wildlife: saruskraanvogel, slangenhalsvogel, ijsvogels, jakhals, rotspython
 • Activiteiten: vogelspotten, wandelen, Boeddhistische tempel

Zoek een accommodatie

Corbett

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, lippenbeer, olifant, gaviaal
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Chambal

National Sanctuary

 • Beste tijd: november – maart
 • Wildlife: gaviaal, rivierdolfijn, moeraskrokodil, saruskraanvogel
 • Activiteiten: bootsafari

Lees meer

Dudhwa

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, neushoorn, barasingha, gaviaal
 • Activiteiten: game drives, wandelsafari’s, bootsafari’s

Vraag informatie aan

Ranthambore

National Park

 • Beste tijd: november – juni
 • Wildlife: Tijger, luipaard, lippenbeer & moeraskrokodil
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Oost India

Hoollongapar

Gibbon Sanctuary

 • Beste tijd: november – maart
 • Wildlife: luipaard, olifant, hoelokgibbon, resusaap
 • Activiteiten: wandeling met gids, observatiehutten

Vraag informatie aan

Kaziranga

National Park

 • Beste tijd: november – april
 • Wildlife: tijger, luipaard, lippenbeer, olifant, neushoorn
 • Activiteiten: game drives, vogelspotten

Lees meer

Manas

National Park

 • Beste tijd: november – april
 • Wildlife: tijger, luipaard, nevelpanter, neushoorn, gaviaal
 • Activiteiten: game drives, wandeling met gids, raften

Vraag informatie aan

Sundarbans

National Park

 • Beste tijd: november – april
 • Wildlife: tijger, luipaard, resusaap, gaviaal, visarend
 • Activiteiten: boottocht met gids

Vraag informatie aan

West India

Bera

Leopard Sanctuary

 • Beste tijd: oktober – april
 • Wildlife: luipaard, gestreepte hyena, nijlgau, krokodil, saruskraanvogel.
 • Activiteiten: game drives.

Zoek een accommodatie

Desert

National Park

 • Beste tijd: november – maart
 • Wildlife: Indische trap, Indische antilope, Bengaalse vos
 • Activiteiten: game drives, vogelspotten

Vraag informatie aan

Rann of Kutch

 • Beste tijd: november – februari
 • Wildlife: wolf, gestreepte hyena, wilde ezel, saruskraanvogel
 • Activiteiten: game drives

Zoek een accommodatie

Sasan Gir

National Park

 • Beste tijd: november – april
 • Wildlife: Perzische leeuw, luipaard, jakhals, nijlgau
 • Activiteiten: game drives, vogelspotten

Zoek een accommodatie

Velavadar

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: gestreepte hyena, Indische antilope, kleine Indische trap
 • Activiteiten: game drives, kanosafari, wandeling met gids

Zoek een accommodatie

Centraal India

Bandhavgarh

National Park

 • Beste tijd: november – juni
 • Wildlife: Bengaalse tijger, luipaard, lippenbeer, Indische antilope
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Kanha

Tiger Reserve

 • Beste tijd: november – juni
 • Wildlife: Bengaalse tijger, luipaard, barasingha, gouden langoer
 • Activiteiten: game drives, tijgersafari

Lees meer

Panna

National Park

 • Beste tijd: november – juni
 • Wildlife: Bengaalse tijger, luipaard, lippenbeer, gaviaal
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Pench

National Park

 • Beste tijd: november – juni
 • Wildlife: Bengaalse tijger, luipaard, lippenbeer, axishert
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Satpura

National Park

 • Beste tijd: november – juni
 • Wildlife: Bengaalse tijger, luipaard, lippenbeer, gestreepte hyena
 • Activiteiten: game drives, wandelsafari, kayakken

Lees meer

Tadoba

National Park

 • Beste tijd: november – juni
 • Wildlife: Bengaalse tijger, luipaard, moeraskrokodil, gaur
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Zuid India

Eravikulam

National Park

 • Beste tijd: april – juni | september – november
 • Wildlife: Bengaalse tijger, luipaard, Nilgirithargeit, atlasvlinder
 • Activiteiten: game drives, wandeling met gids, kanosafari

Vraag informatie aan

Kerala Backwaters

 • Beste tijd: september – maart
 • Wildlife: otter, varaan, ijsvogel, visarend
 • Activiteiten: overnachting op house boat, boottocht, vogelspotten

Vraag informatie aan

Kumarakom

Bird Sanctuary

 • Beste tijd: september – maart
 • Wildlife: visarend, Brahmaanse wouw, Indische slangenhalsvogel
 • Activiteiten: wandelsafari, bootexcursie, vogelspotten

Zoek een accommodatie

Nilgiri

Biosphere Reserve

 • Beste tijd: oktober – mei
 • Wildlife: Bengaalse tijger, luipaard, olifant, moeraskrokodil
 • Activiteit: game drives, observatietorens

Vraag informatie aan

Periyar

National Park

 • Beste tijd: oktober – mei
 • Wildlife: Bengaalse tijger, luipaard, olifant, visarend
 • Activiteiten: bootsafari

Zoek een accommodatie

Hoogtepunten

Stranden

Goa

Kabbelende golven en kleurrijke strandhutjes

 • Beste tijd: half oktober – half maart
 • Activiteiten: watersport, bezoek aan tempels & kerken

Zoek een accommodatie

Kovalam

Witgele zandstranden

 • Beste tijd: half oktober – half maart
 • Activiteiten: Watersport, dagexcursie naar Trivandrum

Vraag informatie aan

Marari Beach

Rustig en rustiek

 • Beste tijd: half oktober – half maart
 • Activiteiten: watersport, bezoek aan tempels

Vraag informatie aan

Eilanden

De Andamanen

Zon, zee, strand... safari!

 • Beste tijd: half januari – half mei
 • Activiteiten: watersport, trekking, bezoek aan koloniale gevangenis

Vraag informatie aan

De Malediven

Zon, zee, strand... safari!

 •  Beste tijd: december – april
 • Activiteiten: Zwemmen met walvishaaien & mantraroggen, snorkelen, duiken

Zoek een accommodatie

Steden

Hoge noorden

Oost

Hoge noorden

Leh

Onherbergzaam en religieus

 • Leh-paleis
 • Shanti Stupa
 • Main Bazaar

Zoek een accommodatie

Noord India

Agra

Het thuis van de Taj Mahal

 • Agra Fort
 • Baby Taj
 • Taj Mahal

Zoek een accommodatie

Amritsar

Bedevaartsoord voor alle mensen

 • Gouden Tempel
 • Darshani Darwaza
 • Central Sikh Museum

Vraag informatie aan

Delhi

Stad van oud en nieuw

 • Qutab Minar toren
 • Humayun’s Tomb
 • Chandi Chowk bazar

Zoek een accommodatie

Oost India

Calcutta

Kleurrijke cultuurhoofdstad

 • St. Pauls Cathedral
 • Het Hooggerechtshof
 • Victoria Memorial

Zoek een accommodatie

West India

Amber

Stad van het Amber Fort

 • Amber fort
 • Sheesh Mahal
 • Sagar Lake

Vraag informatie aan

Jaipur

De roze stad

 • Palace of wind
 • Chandra Mahal
 • Stadspaleis

Zoek een accommodatie

Jaisalmer

Fata morgana in de Thar

 • Jaisalmer Fort
 • Patwan Haveli
 • Het meer Gadi Sagar Tank

Zoek een accommodatie

Jodhpur

De blauwe stad

 • Meharangarh Fort
 • Jaswant Thada
 • Sardar Markt

Zoek een accommodatie

Mumbai

Metropool vol contrasten

 • Gateway of India
 • Victoria station
 • Hangende tuinen van Malabar Hill

Zoek een accommodatie

Pushkar

Kermisachtige kamelenmarkt

 • Brahma tempel
 • Heilige Pushkar meer
 • Pushkar Camel Fair

Vraag informatie aan

Udaipur

Romantische stad van Rajasthan

 • Lake Palace
 • Pichola meer
 • Bagore Ki Haveli

Zoek een accommodatie

Centraal

Gwalior

Bekend om het Jai Vilas paleis

 • Man Mandir fort
 • Jai Vilas paleis
 • Ghaus’s Tombe

Zoek een accommodatie

Orccha

Een historisch stadje

 • Jahangiri Mahal
 • Orccha fort
 • Ram Raja Temple

Vraag informatie aan

Khajuraho

Afgelegen erotische tempels

 • Kandariya Mahadev tempel
 • Lakhsmana tempel
 • Tribal Art Museum

Zoek een accommodatie

Varanasi

Hoofdstad van het Hindoeïsme

 • Dasawamedh ghat
 • Vishwanath ‘de Gouden Tempel’
 • Aarti ceromonie

Zoek een accommodatie

Zuid India

Bangalore

Stad der tuinen

 • Vidhhana Soudha
 • Bull Temple
 • Bangalore Palace

Zoek een accommodatie

Kochi

Natuurlijke backwaters-haven

 • Kochi Fort
 • Chinese visnetten
 • Mattancherry Paleis

Zoek een accommodatie

Munnar

Koele bergoase

 • Thee plantages & museum
 • Lockhart Gap uitzicht
 • Atukkad Waterval

Zoek een accommodatie

Ooty

Eindstation in de bergen

 • Nilgiri’s Hill trein
 • Theeplantages
 • Botansiche tuinen

Vraag informatie aan

Zoek accommodaties in…

Heel India

Klimaat & reisperiodes India

India’s enorme omvang betekent dat er tal van weer patronen zijn. In het algemeen, de beste reis tijd om India te bezoeken voor warm, droog en zonnig weer is tussen oktober en maart.
Gebieden Parken Steden Beste tijd *
 ● Hoge noorden Parken  Dachigam, Great Himalayan, Hemis Apr – Jun / Sep – Nov
Steden  Leh, Rumbak Valley, Uley Valley Jun – Okt / Jan – Mrt
 ● Noord India Parken  Bharatpur, Corbett, Chambal, Dudhwa Nov – Apr
Steden  Agra, Amritsar, Delhi Mid Okt – Mid Mrt
 ●  Oost India Parken  Hoolongapar Gibbon, Kaziranga, Manas, Sundarbans Nov – Apr
Steden  Kolkata (calcutta) Mid Okt – Mid Mrt
 ●  West India Parken  Bera, Desert, Rann of Kutch, Ranthambore, Sasan Gir, Velvadar Nov – Apr
Steden  Amber, Jaipur, Jaisalmer, Jodhpur, Mumbai, Pushkar, Udaipur Mid Okt – Mid Mrt
 ● Centraal India Parken  Bandhavgarh, Kanha, Panna, Pench, Satpura, Tadoba Nov – Jun
Steden  Gwalior, Occha, Khajuraho, Varanasi Mid Okt – Mid Mrt
 ● Zuid India Parken  Eravikulam, Kerala Backwaters, Kumarakom, Nilgiri, Periyar, Nagarhole Okt – Apr
Steden  Bangalore, Kochi, Munnar, Ooty Nov – Apr
  * Beste tijd kolom geeft algemene informatie per regio, check specifieke informatie per park of stad
  Klimaat J F M A M J J A S O N D
 ● Droge- en Regen tijd
  Droge tijd  Regen tijd

Via onderstaande button vindt u specifieke informatie over temperatuur en neerslag per maand in de regio’s van India.

Uitgebreid overzicht klimaat India

Wildlife India

 Wildlife J F M A M J J A S O N D
● Tijger
● Luipaard
● Sneeuwluipaard
● Leeuw
● Wilde hond
● Lippenbeer
● Himalayan bruine beer
● Olifant
● Neushoorn
● Wilde ezel
● Vogels
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen

In een woord fantastisch

Sneeuwluipaard Groepsreis in India (februari / maart 2018)

11 dagen rondom Leh voor het sneeuwluipaard; hele goede gids en gedreven spotters. Slapen in de home-stay in Ule & Rumbak goed verzorgd en centraal gelegen in de "vallei".

3 dagen Kaziranga Nat. Park mooie afwisselende natuur en wildlife en zeer goede accommodatie Diphlu Riverlodge; zeer goeie gids.
Hoolock Gibbon Sanctuary zeer de moeite waard; kort bezoek alvorens terug te vliegen naar Delhi, maar heel erg leuk!!!
3 dagen Corbet Nat. Park ook hele goede accommodatie in Jims Jungle Retreat, enthousiaste driver en gids.
Lutyens-Bungalows in Delhi een heel leuk, gastvrij en warm plekje in zo’n drukke stad.

Waardering voor de reis                                                    10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays       10

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken        Ja

Lees verder