Ontdek de natuur & cultuur van India

Het uitgestrekte India met haar uiteenlopende landschappen is een “wereld-in-één-land”. Op je rondreis door India kun je genieten van besneeuwde bergen, zinderende woestijnen, dampende regenwouden, tropische stranden en kleurrijke koraalriffen. In elk landschap kun je weer andere wilde dieren bekijken. Van tijgers, sneeuwluipaarden, leeuwen en beren tot olifanten, neushoorns, 1.220 soorten vogels en vele tropische vissen. Een reis door India is dan ook een “must” voor iedere wildlife & natuurliefhebber. Het wildlife in India kun je heel goed combineren met een bezoek aan de vele fascinerende oude steden, imposante forten en weelderige paleizen. Sluit daarna je rondreis door India af aan de tropische stranden van Goa, Kerala of de Malediven.

Volgende stap

.

.

.

   Nationale Parken

.

.

.

Ontdek de nationale parken in India

Ranthambore, populair vanwege zijn diepe kloven, ruige heuvels en ravijnen, en een oud 10e-eeuws fort en uitzonderlijke tijgerwaarnemingen. Hoewel dit niet gegarandeerd is, zijn je kansen om tijgers te spotten hier groter dan elders. Bandhavgarh National Park heeft ook een relatief grote tijgerpopulatie, evenals een grote populatie luipaarden. Corbett National Park is een van de oudste van India en de sub-Himalaya topografie biedt een andere ervaring dan de jungle van andere nationale parken. De nationale parken Pench, Kanha en Panna zijn enkele van de onderstaande populaire parken.

Bekijk hier een filmpje van één van onze klanten naar de parken Kanha, Pench & Tadoba, maart 2018

India heeft meer dan honderd nationale parken om te verkennen tijdens je safari in het wild. Deze zijn niet alleen gecreëerd om de inheemse flora en habitat van India te behouden, maar ook om haar uitgebreide fauna te beschermen – waarvan een groot deel nu ernstig met uitsterven wordt bedreigd.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Wildlife

.

.

.

Tijgers en natuur in India

Een safari in het wild in India biedt een kleurrijke en opwindende mix, met meer dan 350 zoogdiersoorten, meer dan 1000 vogelsoorten en enkele van ’s werelds meest unieke flora en fauna, waarvan vele nergens anders op aarde te zien zijn. Naast de Bengaalse tijger, sneeuwluipaard, Aziatische leeuw en Aziatische olifant, kun je nog veel meer zien. Zoals de lippenbeer, gaviaal & misschien ook wel de rivier dolfijn.

Ja, ik wil graag meer lezen

Bekijk de fascinerende steden en imposante forten

Naast wilde dieren kun je op je rondreis in India ook de vele prachtige oude steden bekijken. Snuif de oosterse geuren op in de bruisende bazars van Delhi en Mumbai. Bekijk de “roze” paleizen van Jaipur, wandel langs “blauw” geverfde huizen in Jodhpur, geniet van de “romantische” meren bij Udaipur of reis door de zinderende Thar woestijn naar de met dikke “gouden” muren omgeven stad Jaisalmer. Verbaas je op je rondreis in India over de wereldberoemde wit marmeren Taj Mahal in Agra, fotografeer de paleizen van Orchha of vaar over de Ganges rivier in de voor Hindoes heilige stad Varanasi.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Tijgersafari

.

.

.

Tijgersafari in India

Een tijgersafari kan je naar een hele nieuwe wereld van avontuur brengen. Het spotten van de Royal Bengal Tiger in het wild is een ervaring die ongeëvenaard is. De koninklijke passen, de gracieuze houding, de koninklijke strepen die opgaan in de wildernis; maak er een exclusieve ervaring van om een ​​leven lang te koesteren. India met de hoogste populatie wilde tijgers en 50 tijgerreservaten is de beste plek om tijgers in het wild te zien.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Hotels

.

.

.

Bekijk onze selectie van tented camps, lodges & resorts in India

Rond de populaire parken van Kanha, Bandhavgarh en Ranthambore vind je opties variërend van rustieke pensions en schuilplaatsen in de boomtoppen tot luxe lodges en tentenkampen met handgemaakte meubels. Voor de meer cultureel georiënteerde Indiase vakanties is er een scala aan luxe Indiase paleizen en forten beschikbaar om te ontspannen en bij te komen na je wildlife- of tijgersafari.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd om tijgers en andere dieren spotten

Tijgers en andere wilde dieren in India kun je het beste zien van oktober (als na de regentijd de parken open gaan) tot en met eind mei/half juni (als de regentijd er aankomt en de parken dichtgaan). De kans om tijgers te zien neemt toe vanaf begin maart tot en met eind mei als het steeds heter en droger wordt. De droogte zorgt ervoor dat er minder water in de parken is zodat prooidieren en dus ook roofdieren als tijgers, luipaarden, wilde honden, wolven, hyena’s en jakhalzen bij de schaarse waterplekken te vinden zijn. In deze hete periode bewegen tijgers en andere roofdieren minder en liggen ze verscholen in de koele schaduw te wachten op (drinkende of passerende) prooidieren.

Mocht je tussen half februari en eind mei niet op reis kunnen, dan is ook de periode van oktober tot en met februari een prima optie om tijgers in het wild te zien. Er is na de regentijd veel water in de natuur zodat de prooi- en dus roofdieren meer verspreid door het park te vinden zijn. De vaak wat vochtige grond is perfect om sporen te volgen wat de gids in de jeep en jij dan ook kan doen. Luisterend naar “Alarm calls” van apen, herten en andere wilde dieren ga je op zoek naar tijgers en andere roofdieren. De vegetatie is door het vele water dichter wat het zicht wat belemmert.

Ja, ik wil graag meer lezen

Sluit je vakantie in India af aan de tropische stranden van Goa, Kerala of de Malediven

Sluit je rondreis of tijgersafari in India af aan de goudgele met wuivende palmbomen omzoomde Indiase zandstranden van Goa, Kerala of de Andamanen eilanden. Ook kun je vakantie in India vakantie afsluiten in schitterend luxe resort op de Malediven waar je kunt snorkelen met walvishaaien en mantaroggen en waar je kunt duiken tussen tropische vissen.

Bel of mail ons gerust voor advies over je vakantie op maat naar India.

Veel gestelde vragen en praktische informatie India

Om je India rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar India komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door India.