Ontdek India met Sundowner Wildlife Holidays, de India reizen specialist

Waarom reizen naar India zo uniek is

Reis door afwisselende landschappen

Het uitgestrekte India is door haar uiteenlopende landschappen een “wereld-in-één-land”. Van besneeuwde bergen, zinderende woestijnen en dampende regenwouden tot en met tropische stranden en kleurrijke koraalriffen. Elk landschap heeft haar eigen unieke natuurgebieden en daarin levende unieke diersoorten. Een reis door India is dan ook een “must” voor landschap & natuurliefhebbers.

In India reizen is gemakkelijk en betaalbaar. Voor kortere afstanden adviseren we airconditioned privé auto’s en voor langere afstanden treinen of vliegtuigen. Op treinreizen nemen we altijd de hoogste beschikbare klasse (1e of 2e klasse airconditioned). Bij vertrek wordt u door onze gidsen naar uw coupe gebracht en de gids vertrekt pas als de trein weg is. Bij aankomst wordt u op het perron verwelkomd door onze gids. Hij neemt u uw bagage van u over en samen loopt u naar een gereedstaande privé auto. Veilig en comfortabele en de beste en leukste manier om het echte India te ontdekken.

Ga op zoek naar tijgers en andere unieke wilde dieren

Het uitgestrekte India telt maar liefst 733 nationale parken en reservaten. Hier kunt u met ervaren gidsen op zoek gaan naar ruim 350 soorten zoogdieren waaronder tijgers, luipaarden, sneeuwluipaarden, lippenberen, wilde honden, wolven, hyena’s, olifanten en neushoorns en 1.220 soorten vogels. Met privé jeeps en soms ook te voet of per boot kunt u in India op zoek naar wilde dieren.

“Dankzij "project tiger" gaat het weer beter met de tijgers in India ... van 1.706 tijgers in 2010 naar 2.226 tijgers in 2014 ...”

Bekijk fascinerende steden en imposante forten

Naast de verschillende unieke soorten wilde dieren kunt u op uw India rondreis ook prachtige oude, bijna middeleeuws aandoende, steden bekijken. Verbaas u bijvoorbeeld over de prachtige “roze” paleizen van Jaipur, wandel door de steegjes met “blauw” geverfde huizen in Jodhpur, geniet van de “romantische” aan meren gelegen stad Udaipur of reis door de zonderende Thar woestijn naar de met dikke muren omgeven “gouden” stad Jaisalmer. Uiteraard mag een bezoek aan de wereldberoemde Taj Mahal in Agra op uw India rondreis niet ontbreken. Ook een bezoek aan de voor Hindoes heilige stad Varanasi waar u met een bootje over de Ganges rivier kunt varen kunnen we u van harte aanbevelen. Verder zijn de bruisende bazars in de Indiase steden Delhi en Mumbai het bezoeken meer dan waard (fiets eens met een gids door oud Delhi en eraar hoe het leven er hier aan toe gaat).

Rust uit aan tropische stranden in India of op de Malediven

Na uw tijgersafari of India rondreis kunt u heerlijk uitrusten aan de goudgele met wuivende palmbomen omzoomde Indiase zandstranden van Goa, Kerala of de Andamanen eilanden. Ook een afsluiting van uw India rondreis in een idyllisch resort op de Malediven waar u ook kunt duiken of snorkelen met enorme walvishaaien en mantaroggen is gemakkelijk te organiseren.

Bel of mail ons gerust voor advies over uw India reizen.

Welk wildlife kunt u op uw rondreis in India zien?

Tijger

Tijger

Luipaard

Luipaard

Sneeuwluipaard

Sneeuw luipaard

Perzische leeuw, Sasan Gir National Park

Leeuw

Wolf

Wolf

Pench

Wilde hond

Gestreepte hyena

Gestreepte hyena

Lippenbeer

Lippenbeer

Olifant

Olifant

Neushoorn

Neushoorn

Kanha Tiger Reserve

Gaur

Nilgai

Nilgai

Gevlekt hert - Srikaanth Sekar (2)

Gevlekte hert

Sambar hert - Srikaanth Sekar

Sambar

Wilde ezel, Rann of Kutch

Wilde ezel

Foto: © HURO

Hoelok gibbon

Moeras krokodil

Moeras krokodil

Gaviaal

Gaviaal

Rivier dolfijn

Rivier dolfijn

Bandhavgarh

Vogels

De beste parken voor tijgers en wilde dieren op uw reis in India

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met de nationale parken waar u de meeste kans hebt om bepaalde wilde dieren te zien (op basis van gegevens van de afgelopen 3 jaar).

 Big Five van India1e Park
2e Park
3e ParkOnze reizen in India
TijgerTadoba National ParkBandhavgarh National ParkRanthambore National ParkTijger reizen
LuipaardBera / Jawai  Leopard Satpura National ParkSasan Gir National ParkLuipaard reizen
SneeuwluipaardHemis National ParkUley ValleyRumbak ValleySneeuwluipaard reizen
LeeuwSasan Gir National ParkLeeuw reizen
OlifantKaziranga National ParkCorbett National ParkNagarahole National ParkOlifant reizen
NeushoornKaziranga National ParkDudhwaNeushoorn reizen

Klik op onderstaande button voor informatie over de beste nationale parken voor overige wilde dieren in India.

Beste nationale parken voor wilde dieren op uw rondreis in India

Een dag op tijgersafari in India

05.00 uur
Als u al niet wakker bent van de spanning voor uw eerste tijgersafari in India, dan zorgt een klop op uw deur en een zachte stem “wake up, wake up” daar wel voor. Even onder de warme douche en dan kleren aan. Bent u er tussen november en januari dan kan het in de ochtend zelfs licht vriezen maar ook in andere periodes kan het in de vroege ochtend koel zijn. Neem dus shirt, fleece, jas (laagjessysteem) en muts mee op uw tijgersafari in India. Hebt u camera, lenzen, batterijen en verrekijker bij u ? Prima, dan op naar het restaurant waar uw naturalist met hete koffie, thee en biscuitjes op u wacht.

05.30 uur
In de jeep liggen dikke dekens en flessen met heet water om u warm te houden. Als u eenmaal zit rijdt u naar de gate voor uw eerste tijgersafari in India. De meeste lodges hebben een Maruti Gypsy jeep zonder ramen of dak en al snel merkt u hoe koud het op de vroege ochtend kan zijn. Pas als over een paar uur de zon hoger staat wordt het aangenamer en kan de eerste laag kleding uit.

06.00 uur
Bij de gate sluit u aan in  de rij van wachtende jeeps. Uw gids handelt wat formaliteiten, overlegd met andere gidsen en naturalisten waarna u het park binnenrijdt. Afhankelijk van het park dat u bezoekt geldt er een zone en/of route systeem maar er zijn ook parken waar u vrij mag rijden op uw tijgersafari in India.

De spanning stijgt wat gaat u allemaal zien vandaag op uw tijgersafari in India. Jakhalzen, wilde honden, lippenberen, luipaarden of tijgers … Een pauw spreidt zijn prachtige blauwgroene veren en ineens beseft u waar deze vogels, bekend van de hertenkamp bij u thuis, vandaan komen. Wat gevlekte herten grazen in een weide. De jeep stopt en uw naturalist kijk in het zand. U kijkt ook en u ziet wat sporen. “Tiger, 2 days ago”, zegt de naturalist en de jeep rijdt langzaam door. Een blauw paarse vogel vliegt over de weg en een groepje langoer apen kijkt kauwend op bladeren op vanuit een boom als u langsrijdt.

De zachte stralen licht van de nog laag staande zon schijnen door de bomen. Ineens stopt de jeep en de gids wijst in het zand “Tiger, this night”. U ziet een spoor met scherpe randen en geen korreltjes zand erin. De chauffeur zet de motor van de jeep uit. De stilte doet de spanning stijgen …”listen”, fluistert de naturalist. U hoort wat kreten uit het dichte bos opstijgen. “Alarm calls”, zegt de naturalist. “The monkey’s see predator walking in the forest”. U speurt de bosrand af maar u ziet niets. “We wait” zegt de naturalist. “The predator can come out”. Na een kwartier wachten en geen verdere alarm calls meer besluit de naturalist verder te rijden.

Het is 09.00 uur en de jeep stopt op een plek in het park waar dat mag. Uw gids haalt een wit laken tevoorschijn en legt dat over de motorkap. Koffie, thee, sandwiches, muffins, fruit en koekjes worden uitgestald en u kunt even uw benen strekken.

Na een kwartiertje rijdt u weer verder op uw tijgersafari in India. De zon staat al wat hoger en het wordt langzamerhand wat aangenamer. Tijd om een laagje uit te trekken.

Net als u bezig bent stopt de jeep en uw naturalist wijst het bos in en zegt “sloth bear”. U ziet nog net de zwarte harige lippenbeer het bos in verdwijnen. Net te laat om uw camera te pakken. Vanaf nu besluit de camera vast te houden zodat u direct kunt fotograferen.

11.00 uur
Rond 10 uur begint het al warm te worden en ook de volgende laag kan uit. Na diverse sporen in het zand te hebben gevolgd, prachtig gekleurde vogels (die ene uil op die tak, dat die naturalist dat zag …) en wilde dieren te hebben gezien bent u rond 11 uur weer terug in de lodge. Helaas geen tijgers deze ochtend op uw tijgersafari in India. De staf begroet u met een hete vochtige handdoek om u even op te frissen en een koel fruit drankje. Binnen staan koffie, thee en snacks voor u klaar.

13.00 uur
Om 13.00 uur staat een heerlijke warme lunch voor u klaar. Soms een 3gangen diner en soms een buffet met gewoonlijk keuze uit Indiase- en Internationale gerechten. Tijdens het eten bespreekt u de ervaringen op uw tijger safari in India van deze ochtend. Na de lunch kunt u een dutje doen, wandelen in de omgeving, een duik in het zwembad nemen of een boek uit de bibliotheek lezen.

14.30 uur
De naturalist wacht u op in het restaurant of in de lounge met koffie, thee en wat snacks. Na een kwartiertje loopt u naar de jeep. Het is warm of als u er tussen maart en juni bent heet. Draag shirts met lange mouwen, pet en zonnebril en neem zonnebrand en voldoende water mee. Vervolgens rijdt u naar de gate van het park voor uw middag tijgersafari in India. Als de zon later op de middag zakt wordt het koeler dus neem ook een fleece mee.

15.00 uur
Bij de gate sluit u weer aan in de rijd van wachtende jeeps en uw naturalist bespreekt met andere gidsen en naturalisten waar ze naar verwachting de beste kansen hebben om tijgers te zien. Na afhandeling van de formaliteiten gaat u afhankelijk van de zone en soms ook route op zoek naar tijgers en andere wilde dieren.

De jeep stopt en de gids wijst op lange dunnen krassen in een boom op zo’n 2 meter hoogte  “Tiger sharpen his claws”. De jeep rijdt weer verder en iets verderop staat een jeep stil. Uw jeep stopt ernaast en de naturalisten overleggen in het Hindi. “They heard alarmcalls” zegt uw naturalist en wijst op een paar gevlekte herten die met hun kop omhoog naar de bosrand kijken. “We wait”, zegt de naturalist. Met uw camera en telelens in de aanslag wacht u gespannen af. Ineens springen de herten al kreten slagend weg het grasland op. Gespannen tuurt u door uw lens naar de bosrand … een oranje zwarte gestalte maakt zich los uit het bos en loopt het gras op. U drukt af en uw camera ratels als het de ene na de andere foto neemt. De tijger weet dat hij gezien is en geen kans maakt. Langzaam verdwijnt hij achter een heuveltje uit het zicht. U kijkt op uw schermpje en u ziet prachtige foto’s van uw eerste tijger in India. Wat een safari, wat een geluk.

18.00 uur
Het park gaat sluiten en u rijdt terug naar de gate. Rond 18.15 uur bent u weer in uw lodge. Na een verfrissende douche geniet u bij een knetterend houtvuur van een ijskoude “Sundowner”. Enthousiast laat u uw foto’s van uw tijgersafari in India aan anderen zien. Dit smaakt naar meer.

19.30 uur
Rond 19.30 uur wordt het diner geserveerd. Bij de koffie vertelt de naturalist over tijgers, tijgersafari’s en het leven in India.

22.00 uur
Tijd om naar bed te gaan want om 05.00 uur begint uw volgende tijgersafari in India. Een verslaving is geboren …

Bovenstaande beschrijving is een voorbeeld die per park en per lodge kan verschillen. De vermelde tijden gelden gewoonlijk voor alle lodges.

Bekijk hier een filmpje van één van onze klanten naar de parken Kanha, Pench & Tadoba, maart 2018

Tijgers in parken van India video

Wat voor rondreizen in India bieden wij aan ?

Als India specialist bieden wij individuele rondreizen op maat en groepsreizen aan.

Individuele rondreizen in India op maat

Uw individuele rondreis in India maken we geheel naar uw wensen op maat. U bepaalt zelf welke dag u wilt vertrekken, welke nationale parken u wilt bezoeken, wat u nog meer wilt zien en meemaken, in welke accommodaties u wilt verblijven en wat uw budget is voor deze rondreis. In overleg met u stellen we dan uw droomreis samen. Hiermee gaan we net zo lang door totdat uw rondreis in India helemaal naar wens is en binnen uw budget past.

Groepsreizen India

Reist u liever in een kleine groep met professionele gidsen dan adviseren we u graag welke groepsreis naar India het beste bij u past.

Wilt u graag in de beste accommodaties voor het zien van wildlife verblijven en uw tijgersafari maken onder begeleiding van de beste gidsen in kleinschalige groepen van gelijkgestemden ? Dan raden we u aan om te kiezen voor de internationale groepsreizen van Natural Habitat waar wij al 15 jaar mee samenwerken (maar pas op, want eenmaal op reis met Natural Habitat dan altijd op reis met Natural Habitat …).

In 2020 starten wij met onze eigen groepsreizen naar India, waarbij u in een kleine groep met ervaren gidsen op zoek gaat naar wilde dieren en verblijft in comfortabele accommodaties (u kunt nu al uw interesse kenbaar maken).

Alle India reizen

Vliegtijd

● Delhi: ca. 8 uur
● Mumbai: ca. 8,5 uur

Maatschappij

● KLM & Jet Airways (D)

Tijdverschil

● Zomertijd +3,5 uur
● Wintertijd +4,5 uur

Visum

● Ja, 1 jaar geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Buiktyfus (A)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Indiase roepie
● Amerikaanse Dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Informatie over de nationale parken voor uw reizen naar India

Hoge noorden van India (Himalaya).

Hemis

National Park

 • Beste tijd: mei – oktober
 • Wildlife: sneeuwluipaard, wolf, beer, lynx & blauwschaap
 • Activiteiten: sneeuwluipaardtrekking

Lees meer

Noord-India

Bharatpur

Bird Sanctuary

 • Beste tijd: november – maart
 • Wildlife: saruskraanvogel, watervogels, jakhals & rotspython
 • Activiteiten: vogelspotten, wandelen, varen

Lees meer

Corbett

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, lippenbeer, olifant, zwarte beer & gaviaal
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Chambal

National Sanctuary

 • Beste tijd: november – maart
 • Wildlife: gaviaal, rivier dolfijn, moeraskrokodil & vogels
 • Activiteiten: bootsafari’s & wandelsafari’s.

Lees meer

Dudhwa

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, neushoorn, barasingha & gaviaal
 • Activiteiten: game drives, wandelsafari’s & bootsafari’s

Lees meer

Ranthambore

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, lippenbeer & moeraskrokodil
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Oost India

Hoollongapar

Gibbon Sanctuary

 • Beste tijd: november – maart
 • Wildlife: hoelokgibbon & resusaap
 • Activiteiten: wandelingen met gids.

Vraag informatie aan

Kaziranga

National Park

 • Beste tijd: november – april
 • Wildlife: tijger, luipaard, lippenbeer, olifant & neushoorn
 • Activiteiten: game drives.

Lees meer

Sundarbans

National Park

 • Beste tijd: november – april
 • Wildlife: tijger, luipaard, viskat & zeekrokodil
 • Activiteiten: boottocht met gids

Lees meer

West India

Bera

Leopard Sanctuary

 • Beste tijd: oktober – april
 • Wildlife: luipaard, hyena, lippenbeer & krokodil
 • Activiteiten: game drives & wandelsafari’s

Lees meer

Rann of Kutch

 • Beste tijd: november – februari
 • Wildlife: wolf, gestreepte hyena, wilde ezel, saruskraanvogel
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Sasan Gir

National Park

 • Beste tijd: november – april
 • Wildlife: leeuw, luipaard, hyena, jakhals & krokodil
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Velavadar

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: gestreepte hyena, Indische antilope & kleine Indische trap
 • Activiteiten: game drives & wandelsafari’s

Lees meer

Centraal India

Bandhavgarh

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, lippenbeer & wilde hond
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Kanha

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, lippenbeer, wilde hond & barasingha hert
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Panna

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, lippenbeer, wilde hond & gaviaal
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Pench

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, wilde hond, lippenbeer & gaur
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Satpura

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, lippenbeer & moeraskrokodil
 • Activiteiten: game drives & wandelsafari’s

Lees meer

Tadoba

National Park

 • Beste tijd: november – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, lippenbeer & wilde hond
 • Activiteiten: game drives

Lees meer

Zuid India

Eravikulam

National Park

 • Beste tijd: april – juni | september – november
 • Wildlife:  nilgirithargeit
 • Activiteiten: game drives & wandelsafari’s

Vraag informatie aan

Kerala Backwaters

 • Beste tijd: september – maart
 • Wildlife: otter, varaan, ijsvogel, visarend
 • Activiteiten: houseboat tochten

Vraag informatie aan

Kumarakom

Bird Sanctuary

 • Beste tijd: september – maart
 • Wildlife: visarend, Brahmaanse wouw, Indische slangenhalsvogel
 • Activiteiten: wandelsafari’s & bootsafari’s

Zoek een accommodatie

Nilgiri Biosphere Reserve

o.a. Bandipur, Mudumalai & Nagarahole

 • Beste tijd: oktober – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, olifant & moeraskrokodil
 • Activiteit: game drives

Vraag informatie aan

Periyar

National Park

 • Beste tijd: oktober – mei
 • Wildlife: tijger, luipaard, olifant, bizon, wilde hond & koningscobra
 • Activiteiten: bootsafari

Zoek een accommodatie

Informatie over stranden en eilanden voor uw reis naar India

Stranden in India

Eilanden in India en de Malediven

Stranden in India

Goa

Kabbelende golven en kleurrijke strandhutjes

 • Beste tijd: half oktober – half maart
 • Activiteiten: watersport, bezoek aan tempels & kerken

Zoek een accommodatie

Kovalam

Witgele zandstranden

 • Beste tijd: half oktober – half maart
 • Activiteiten: Watersport, dagexcursie naar Trivandrum

Vraag informatie aan

Marari Beach

Rustig en rustiek

 • Beste tijd: half oktober – half maart
 • Activiteiten: watersport, bezoek aan tempels

Vraag informatie aan

Eilanden in India en de Malediven

De Andamanen

Zon, zee, strand... safari!

 • Beste tijd: half januari – half mei
 • Activiteiten: watersport, trekking, bezoek aan koloniale gevangenis

Vraag informatie aan

De Malediven

Zon, zee, strand... safari!

 •  Beste tijd: december – april
 • Activiteiten: Zwemmen met walvishaaien & mantraroggen, snorkelen, duiken

Zoek een accommodatie

Informatie over steden in India voor uw rondreis in India

Hoge noorden

Leh

Onherbergzaam en religieus

 • Leh-paleis
 • Shanti Stupa
 • Main Bazaar

Zoek een accommodatie

Noord India

Agra

Het thuis van de Taj Mahal

 • Agra Fort
 • Baby Taj
 • Taj Mahal

Zoek een accommodatie

Amritsar

Bedevaartsoord voor alle mensen

 • Gouden Tempel
 • Darshani Darwaza
 • Central Sikh Museum

Vraag informatie aan

Delhi

Stad van oud en nieuw

 • Qutab Minar toren
 • Humayun’s Tomb
 • Chandi Chowk bazar

Lees meer

Oost India

Calcutta

Kleurrijke cultuurhoofdstad

 • St. Pauls Cathedral
 • Het Hooggerechtshof
 • Victoria Memorial

Zoek een accommodatie

West India

Amber

Stad van het Amber Fort

 • Amber fort
 • Sheesh Mahal
 • Sagar Lake

Vraag informatie aan

Jaipur

De roze stad

 • Palace of wind
 • Chandra Mahal
 • Stadspaleis

Zoek een accommodatie

Jaisalmer

Fata morgana in de Thar

 • Jaisalmer Fort
 • Patwan Haveli
 • Het meer Gadi Sagar Tank

Zoek een accommodatie

Jodhpur

De blauwe stad

 • Meharangarh Fort
 • Jaswant Thada
 • Sardar Markt

Zoek een accommodatie

Mumbai

Metropool vol contrasten

 • Gateway of India
 • Victoria station
 • Hangende tuinen van Malabar Hill

Zoek een accommodatie

Pushkar

Kermisachtige kamelenmarkt

 • Brahma tempel
 • Heilige Pushkar meer
 • Pushkar Camel Fair

Vraag informatie aan

Udaipur

Romantische stad van Rajasthan

 • Lake Palace
 • Pichola meer
 • Bagore Ki Haveli

Zoek een accommodatie

Centraal

Gwalior

Bekend om het Jai Vilas paleis

 • Man Mandir fort
 • Jai Vilas paleis
 • Ghaus’s Tombe

Zoek een accommodatie

Orchha

Een historisch stadje

 • Jahangiri Mahal
 • Orccha fort
 • Ram Raja Temple

Vraag informatie aan

Khajuraho

Afgelegen erotische tempels

 • Kandariya Mahadev tempel
 • Lakhsmana tempel
 • Tribal Art Museum

Zoek een accommodatie

Varanasi

Hoofdstad van het Hindoeïsme

 • Dasawamedh ghat
 • Vishwanath ‘de Gouden Tempel’
 • Aarti ceromonie

Zoek een accommodatie

Zuid India

Bangalore

Stad der tuinen

 • Vidhhana Soudha
 • Bull Temple
 • Bangalore Palace

Zoek een accommodatie

Kochi

Natuurlijke backwaters-haven

 • Kochi Fort
 • Chinese visnetten
 • Mattancherry Paleis

Zoek een accommodatie

Munnar

Koele bergoase

 • Thee plantages & museum
 • Lockhart Gap uitzicht
 • Atukkad Waterval

Zoek een accommodatie

Ooty

Eindstation in de bergen

 • Nilgiri’s Hill trein
 • Theeplantages
 • Botansiche tuinen

Vraag informatie aan

Bekijk onze selectie van tented camps, lodges & resorts in India

Klimaat & reisperiodes India

India’s enorme omvang betekent dat er tal van weer patronen zijn. De beste reis tijd om India te bezoeken voor warm, droog en zonnig weer is tussen oktober en mei.

Centraal India

 • Parken: Bandhavgarh, Kanha, Panna, Pench, Satpura & Tadoba.
KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)22911310962992902083785
● Dag (°C)242734394239343233332925
● Nacht (°C)101217222728272625211410
Droge tijd Regen tijd ☀ Zon  🌨 Regen

Noord India

 • Parken: Bharatpur, Chambal, Corbett, Dudhwa & Ranthambore,
KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)15912411382002331082535
● Dag (°C)212430364140353434332923
● Nacht (°C)7101521262927262419128
Droge tijd Regen tijd  ☀ Zon  🌨 Regen

Hoge Noorden

 • Parken: Dachigam, Great Himalayan & Hemis.
KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)121215121316303113358
● Dag (°C)-3061217212424211481
● Nacht (°C)-14-12-7-13710105-1-7-11
Zomer Winter  ☀ Zon  🌨 Regen/sneeuw

West India

 • Parken: Bera, Desert, Rann of Kutch, Sasan Gir & Velvadar.
KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)0100115518856203666651
● Dag (°C)282930323332292930323230
● Nacht (°C)191922242726252424242220
● Zee (°C)262728303131302930312929
Droge tijd Regen tijd ☀ Zon  🌨 Regen

Oost India

 • Parken: Hoolongapar Gibbon, Kaziranga, Manas & Sundarbans.
KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)14222951125299375338303141268
● Dag (°C)262934363534323232312926
● Nacht (°C)131520242526262626231813
● Zee (°C)272728293030313031302827
Droge tijd Regen tijd ☀ Zon  🌨 Regen

Zuid India

 • Parken: Eravikalum, Kerala Backwaters, Kumarakom, Nilgiri, Periyar & Nagarhole.
KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)20345014138772770637530530616549
● Dag (°C)323333333331303031313232
● Nacht (°C)232425252524232424242423
● Zee (°C)292930313130292829303029
Droge tijd Regen tijd ☀ Zon  🌨 Regen

Via onderstaande button vindt u specifieke informatie over temperatuur en neerslag per maand in de regio’s van India.

Reis informatie per maand

Wildlife India

 WildlifeJFMAMJJASOND
● Tijger
● Luipaard
● Sneeuwluipaard
● Leeuw
● Wilde hond
● Lippenbeer
● Himalayan bruine beer
● Olifant
● Neushoorn
● Wilde ezel
● Vogels
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen

India Tijgersafari

Reis op maat (Mei 2019)

Fantastische reis, alles was top geregeld. We hebben veel wildlife (oa meer dan 25 tijgers, 3 beren, 1 luipaard) en mooie natuur gezien. Heerlijk gegeten. We missen het nu we terug zijn in Nederland.

We voelden ons helemaal verzorgd, alleen de treinreis vonden we niet leuk en erg lang.

Waardering voor de reis: 10

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 10

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

A. de Geus

 

Lees verder