Ga met Sundowner Wildlife Holidays op wolf trekking in Europa & Amerika

De wolf spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Door zijn mensenschuwe aard, kracht en snelheid heeft de wolf iets mysterieus. Wereldwijd bestaan er verschillende ondersoorten in verschillende vormen en maten. De bekendste soort is de grijze wolf met zijn typerende gemêleerd grijze vachtkleur en krachtige voorkomen. Er zijn ook soorten die helemaal wit, bruin, roodachtig of zwart zijn. In het wild een wolf spotten is zonder gids vrijwel onmogelijk. Tijdens een speciale wolvenreis naar bijvoorbeeld Italië heeft u een redelijke tot goede kans om een wolf te zien.

Wolf trekking reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Het Leefgebied van de wolf

De wolf leeft zeer wijdverspreid over de aardbol. Wolven komen voor in zowel Arctische gebieden, hoge bergen, gematigde bossen, graslanden en tropische wouden als woestijnen. Uiteraard komen niet alle ondersoorten overal voor: veel ondersoorten komen maar op 1 werelddeel of zelfs maar in 1 land voor. Met Sundowner kunt u op zoek naar de grijze wolf in Finland, Italië, de Verenigde Staten en Canada, in India kunt u op zoek naar de Indische wolf of dhole en in Brazilië kunt u met wat geluk de zeldzame manenwolf spotten.

Italië

In het Abruzzen National Park, op minder dan 2 uur rijden van Rome, kunt u op zoek naar de Apennijnen wolf (een ondersoort van de grijze wolf). Met uw privé gids kunt u het hele jaar door te voet in de bergen op zoek, maar de beste kans heeft u in de winter. Bij voldoende sneeuw gaat u op sneeuwschoenen de hellingen afzoeken en kunt u gemakkelijk de wolvensporen volgen. Met wat geluk ziet u in Italië ook daadwerkelijk wolven en meestal kunt u ze in de avond horen huilen.

Finland

In Finland vindt u nog enorme aangesloten stukken ongerepte natuur met een gezonde wolvenpopulatie. Met name in het oosten van het land, in Karelië, gaat het goed met de wolf. Vanuit een speciale observatiehut kunt u ’s nachts wolven observeren en fotograferen. Bijzonder is hier dat wolven, beren en veelvraten zich gewoon door elkaar bewegen en zich weinig van elkaar aantrekken. Het komt zelfs voor dat een beer en een solitaire wolf besluiten samen te jagen en hun prooi te delen.

Verenigde Staten reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Canada

In vrijwel heel Canada komen wolven voor. In het oosten en westen betreft het de grijze wolf, in het noorden aan de Hudson Bay leeft ook de Hudson wolf die in de winter een witte vacht heeft. De kans om in Canada ook daadwerkelijk een wolf tegen te komen is heel klein, want er zijn geen speciale excursies en de wolf is zeer mensenschuw. Soms denken mensen een wolf te hebben gezien, maar was het eigenlijk een coyote of vos (die in Canada meer grijsachtig gekleurd zijn en erg groot kunnen worden).

 

Verenigde Staten

In de VS is het Yellowstone National Park in de staten Montana en Idaho de allerbeste plaats om wolven te spotten. In Yellowstone zijn de roedels relatief groot waardoor u ze gemakkelijker kunt spotten dan elders ter wereld. In de winter is het park vrijwel verlaten en kunt u genieten van een winterwonderland van besneeuwde bergen, kokende geisers en bevroren watervallen. In deze periode bieden we een speciale groepsreis waarbij u vrijwel gegarandeerd meerdere wolven kunt zien en fotograferen.

Brazilië

India

De Indische wolf, ook wel dhole genoemd, leeft voornamelijk in het westen en zuiden van India. Met name in Velavadar National Park (West-India) heeft u een goede kans om ze te zien. Deze kleine, rode wolf lijkt een soort kruising te zijn tussen een grijze wolf en een rode vos. De dhole leeft in roedels tot maar liefst 40 individuen.

Brazilië

In de Braziliaanse Pantanal kunt u de bijzondere manenwolf zien. Deze aparte soort die eigenlijk nauwer verwant is aan de vos, leeft in het tropisch regenwoud en graslanden. De urine van de manenwolf ruikt sterk naar cannabis.

Beste tijd om de wolf te spotten

Wildlife
JFMAMJJASOND
Italië
Finland
Canada
Verenigde Staten
India
● Brazilië
Beste tijd

Reiservaringen 

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief