Hoe kun je het beste wolven spotten

Wolven spotten….

Volgende stap

Wat is een wolf?

De wolf spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Door zijn mensenschuwe aard, kracht en snelheid heeft de wolf iets mysterieus. Wereldwijd bestaan er verschillende ondersoorten in verschillende vormen en maten. De bekendste soort is de grijze wolf met zijn typerende gemêleerd grijze vachtkleur en krachtige voorkomen. Er zijn ook soorten die helemaal wit, bruin, roodachtig of zwart zijn. In het wild een wolf spotten is zonder gids vrijwel onmogelijk. Tijdens een speciale wolvenreis naar bijvoorbeeld Italië heeft u een redelijke tot goede kans om een wolf te zien.

Wanneer is de beste tijd om wolven te spotten?

De winter is het beste seizoen om wolven te observeren in Yellowstone National Park in Amerika, vooral omdat ze gemakkelijker te zien zijn in de witte sneeuw. Het seizoen duurt van november tot begin april. Het broedseizoen begint begin februari en begin april worden de pups geboren.  De valleien Lamar en Hayden zijn uitstekende plekken om wolven te spotten.

De beste tijd om wolven te spotten in Finland is van de lente tot de herfst. Wolven zijn het meest actief tijdens de schemering en ’s nachts. Daarom begint het kijken naar de wolf met het betreden van de schuilhut in de middag en eindigt het de volgende ochtend. Stel je het huiveringwekkende gehuil voor in de witte zomeravond van Finland. Eerst is alleen het gehuil te horen, en dan verschijnt plotseling de Wolf aan de rand van je zicht. Wat een ervaring is het om wilde Wolven van het noorden te zien!

Wolven in Italië worden door hun schuwe aard in de zomer maanden minder vaak gezien. De beste tijd zijn dan ook de wintermaanden van januari tot en met maart. Met sneeuwschoenen en uw privé gids gaat u in de verlaten wouden en besneeuwde weides op zoek naar sporen van wolven.

Bekijk onze wolven reizen per maand

Jan | Feb | Mrt | Apr | Mei | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec

Waar kun je het beste wolven spotten?

Bekijk de beste plekken om wolven te spotten op de kaart.

Bekijk onze wolven reizen

Amerika

Amerika

In de VS is het Yellowstone National Park in de staten Montana en Idaho de allerbeste plaats om wolven te spotten. In Yellowstone zijn de roedels relatief groot waardoor u ze gemakkelijker kunt spotten dan elders ter wereld. In de winter is het park vrijwel verlaten en kunt u genieten van een winterwonderland van besneeuwde bergen, kokende geisers en bevroren watervallen. In deze periode bieden we een speciale groepsreis waarbij u vrijwel gegarandeerd meerdere wolven kunt zien en fotograferen.

Lees meer over wolven spotten in Yellowstone

Bekijk onze wolf reizen naar Amerika

Finland

Finland

In Finland vindt u nog enorme aangesloten stukken ongerepte natuur met een gezonde wolvenpopulatie. Met name in het oosten van het land, in Karelië, gaat het goed met de wolf. Vanuit een speciale observatiehut kunt u ’s nachts wolven observeren en fotograferen. Bijzonder is hier dat wolven, beren en veelvraten zich gewoon door elkaar bewegen en zich weinig van elkaar aantrekken. Het komt zelfs voor dat een beer en een solitaire wolf besluiten samen te jagen en hun prooi te delen.

Bekijk onze wolf reizen naar FInland

Italië

Italië

In het Abruzzen National Park, op minder dan 2 uur rijden van Rome, kunt u op zoek naar de Apennijnen wolf (een ondersoort van de grijze wolf). Met uw privé gids kunt u het hele jaar door te voet in de bergen op zoek, maar de beste kans heeft u in de winter. Bij voldoende sneeuw gaat u op sneeuwschoenen de hellingen afzoeken en kunt u gemakkelijk de wolvensporen volgen. Met wat geluk ziet u in Italië ook daadwerkelijk wolven en meestal kunt u ze in de avond horen huilen.

Bekijk onze wolf reizen naar Italië

Waar leven wolven?

De wolf leeft zeer wijdverspreid over de aardbol. Wolven komen voor in zowel Arctische gebieden, hoge bergen, gematigde bossen, graslanden en tropische wouden als woestijnen. Uiteraard komen niet alle ondersoorten overal voor: veel ondersoorten komen maar op 1 werelddeel of zelfs maar in 1 land voor. Met Sundowner kunt u op zoek naar de grijze wolf in Finland, Italië, de Verenigde Staten en Canada, in India kunt u op zoek naar de Indische wolf of dhole en in Brazilië kunt u met wat geluk de zeldzame manenwolf spotten.

Zijn wolven gevaarlijk?

Wolven …

Weetjes over wolven

Wolven …

Kleding advies

In

Wolven fotograferen

Fotografeer wolven …