Hoe kun je het beste wolven spotten

Wolven spotten….

Volgende stap

Waar kun je het beste wolven spotten?

Amerika

In de VS is het Yellowstone National Park in de staten Montana en Idaho de allerbeste plaats om wolven te spotten. In Yellowstone zijn de roedels relatief groot waardoor je ze gemakkelijker kunt spotten dan elders ter wereld. In de winter is het park vrijwel verlaten en kun je genieten besneeuwde bergen, kokende geisers en bevroren watervallen. In deze periode bieden we speciale groepsreis aan waarbij je vrijwel gegarandeerd meerdere wolven kunt zien en fotograferen.
Waar: Yellowstone
Wanneer: november – maart

Bekijk onze reizen

Finland

In Finland vind je nog enorme stukken ongerepte natuur met een gezonde wolvenpopulatie. Met name in het oosten van het land, in Karelië, gaat het goed met de wolf. Vanuit een speciale observatiehut kun je ’s nachts wolven observeren en fotograferen. Bijzonder is hier dat wolven, beren en veelvraten zich gewoon door elkaar bewegen en zich weinig van elkaar aantrekken. Het komt zelfs voor dat een beer en een solitaire wolf besluiten samen te jagen en hun prooi te delen.
Waar: Karelie, Taiga wouden
Wanneer: april – oktober

Bekijk onze reizen

Italië

In het Abruzzen National Park, op minder dan 2 uur rijden van Rome, kun je op zoek naar de Apennijnen wolf (een ondersoort van de grijze wolf). Met je privé gids kun je het hele jaar door te voet in de bergen op zoek, maar de beste kans heb je in de winter. Bij voldoende sneeuw ga je op sneeuwschoenen de hellingen afzoeken en kunt je gemakkelijk de wolvensporen volgen. Met wat geluk zie je in Italië ook daadwerkelijk wolven en meestal kun je ze in de avond horen huilen.
Waar: Abruzzen
Wanneer: januari – maart

Bekijk onze reizen

Wanneer is de beste tijd om wolven te spotten?

De winter is het beste seizoen om wolven te observeren in Yellowstone National Park in Amerika, vooral omdat ze gemakkelijker te zien zijn in de witte sneeuw. Het seizoen duurt van november tot begin april. Het broedseizoen begint begin februari en begin april worden de pups geboren.  De valleien Lamar en Hayden zijn uitstekende plekken om wolven te spotten.

De beste tijd om wolven te spotten in Finland is van de lente tot de herfst. Wolven zijn het meest actief tijdens de schemering en ’s nachts. Daarom begint het kijken naar de wolf met het betreden van de schuilhut in de middag en eindigt het de volgende ochtend. Stel je het huiveringwekkende gehuil voor in de witte zomeravond van Finland. Eerst is alleen het gehuil te horen, en dan verschijnt plotseling de Wolf aan de rand van je zicht. Wat een ervaring is het om wilde Wolven van het noorden te zien!

Wolven in Italië worden door hun schuwe aard in de zomer maanden minder vaak gezien. De beste tijd zijn dan ook de wintermaanden van januari tot en met maart. Met sneeuwschoenen en uw privé gids gaat u in de verlaten wouden en besneeuwde weides op zoek naar sporen van wolven.

Wolven spotten
J F M A M J J A S O N D
Amerika o
Finland
Italië
● Beste tijd    o Goede tijd   Redelijke tijd

Wat is een wolf?

De wolf spreekt voor veel mensen tot de verbeelding. Door zijn mensenschuwe aard, kracht en snelheid heeft de wolf iets mysterieus. Wereldwijd bestaan er verschillende ondersoorten in verschillende vormen en maten. De bekendste soort is de grijze wolf met zijn typerende gemêleerd grijze vachtkleur en krachtige voorkomen. Er zijn ook soorten die helemaal wit, bruin, roodachtig of zwart zijn. In het wild een wolf spotten is zonder gids vrijwel onmogelijk. Tijdens een speciale wolvenreis naar bijvoorbeeld Italië heeft u een redelijke tot goede kans om een wolf te zien.

Yellowstone foto expeditie

Waar leven wolven?

De wolf leeft zeer wijdverspreid over de aardbol. Wolven komen voor in zowel Arctische gebieden, hoge bergen, gematigde bossen, graslanden en tropische wouden als woestijnen. Uiteraard komen niet alle ondersoorten overal voor: veel ondersoorten komen maar op 1 werelddeel of zelfs maar in 1 land voor. Met Sundowner kunt u op zoek naar de grijze wolf in Finland, Italië, de Verenigde Staten en Canada, in India kunt u op zoek naar de Indische wolf of dhole en in Brazilië kunt u met wat geluk de zeldzame manenwolf spotten.

Zijn wolven gevaarlijk?

Wolven …

Weetjes over wolven

Wolven …

Yellowstone foto expeditie

Kleding advies

In

Wolven fotograferen

Fotografeer wolven …

Lees meer over andere wilde dieren