Ga met Sundowner Wildlife Holidays op blauwe vinvis reis in Azië, Europa & Amerika

De blauwe vinvis is, met zijn indrukwekkende grootte tot wel 33 meter, het grootste dier op onze aardbol. Deze enorme baleinwalvis weegt tot wel 150,000 kg, maar eet alleen plankton van een paar gram. Om te kunnen overleven moet de blauwe vinvis daarom bijna de hele dag door op zoek naar voedsel. Door zijn enorme gewicht kan de blauwe vinvis niet uit het water springen zoals bultruggen of dolfijnen. Tijdens een walvisexcursie in Sri Lanka, Canada, IJsland of de Azoren kunt u de indrukwekkende blauwe vinvis spotten.

Blauwe vinvis reizen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Het Leefgebied van de blauwe vinvis

De blauwe vinvis migreert gedurende het jaar door de wereldzeeën. In de zomer is hij gewoonlijk in de koudere wateren bij de polen te vinden, terwijl hij in de winter naar warmer water rond de evenaar trekt. Daarbij passeert hij de kust van verschillende eilanden van waaruit u walvisexcursies kunt maken. Via Sundowner kunt u de blauwe vinvis in Sri Lanka, Oost Canada, de Azoren en IJsland zien.

Sri Lanka

Vanuit de strandbestemmingen Trincomalee en Mirissa kunt u met kleine bootjes walvissafari’s maken waarbij u op zoek gaat naar blauwe vinvissen en andere walvissen zoals de potvis. Daarnaast is Sri Lanka de enige plaats ter wereld waar u kunt zwemmen met blauwe vinvissen. Gewapend met een snorkel, duikbril en flippers kunt u deze gigantische dieren langs u zien zwemmen. In het helderblauwe water heeft u zich nog nooit zo klein gevoeld. Sri Lanka biedt ook een interessante cultuur met oude steden en ruïnes en mooie Nationale Parken waar u olifanten, luipaarden en meer Wildlife kunt zien.

Canada

Wilt u niet alleen blauwe vinvissen spotten, maar ook meer weten over deze dieren? Lijkt het u leuk om eens bij het werk van een echte walvisonderzoeker mee te kijken? Tijdens de speciale blauwe vinvis onderzoeksreis in het oosten van Canada gaat u met professionele onderzoekers walvissen kijken in de St. Lawrence baai. U kunt meekijken en meehelpen bij het fotograferen en tracken van de walvissen en u verzamelt data die u in het onderzoekscentrum verwerkt en analyseert. Voor de liefhebber is dit misschien wel de meest interessante blauwe vinvisreis die er is.

Azoren

De ligging van de Azoren, midden in de Atlantische Oceaan, zorgt ervoor dat u hier bijna het gehele jaar walvissen en dolfijnen kunt spotten. Tussen maart en mei en van september tot oktober migreren grote baleinwalvissen, waaronder de blauwe vinvis, noord- en zuidwaarts langs de eilanden. U kunt in deze maanden zowel individueel of met een speciale educatieve groepsreis, blauwe vinvissen spotten. Verder bieden de Azoren heerlijk rustige dorpjes en een prachtige, vulkanische natuur met kratermeren en lavatunnels.

IJsland

De bekendste plaatsen voor whalewatching in IJsland zijn Reykjavik, Snaefellsnes en Husavik. Met name in Husavik, aan de noordkust, heeft u in de lente (maart en april) een redelijke kans om blauwe vinvissen te zien. In de winter zijn ze er ook, maar dan worden er bij Husavik geen walvissafari’s georganiseerd. Met een houten (voormalig) vissersschip gaat u op zoek naar blauwe vinvissen, bultruggen en andere walvissen. Daarnaast rijdt u vanuit Husavik relatief snel naar de natuurgebieden van Lake Myvatn, Dettifoss en Dimmu Borgir.

Beste tijd om blauwe vinvissen te spotten

De beste tijd om blauwe vinvissen te spotten is afhankelijk van de bestemming waar u heen wilt. Op het noordelijk halfrond kunt u tijdens de wintermaanden de blauwe vinvis bij IJsland zien, vervolgens migreert hij in de lente en herfst langs de Azoren en in de zomer zwemt hij rond in de St. Lawrence baai in Canada. Op het zuidelijk halfrond is de zomerperiode tussen december en april de beste tijd bij Sri Lanka. De winter is echter ook goed.

Wildlife
JFMAMJJASOND
● Sri Lanka
Canada
Azoren
IJsland
Beste tijd

Reiservaringen 

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief