Alaska natuur reizen

Alaska is een land van superlatieven, alles is hier nog net even groter, wilder en extremer dan elders in Noord Amerika. Ontdek de Alaska natuur  tijdens een cruise of een rondreis. Hier vind je nationale parken die groter zijn dan heel Nederland, gletsjers die groter zijn dan sommige Amerikaanse Staten en beren met de afmetingen van bizons. Ondanks het feit dat Alaska niet meer zo lastig te bereiken is als in de tijden van de Goudkoorts en de eerste kolonisten, is het nog steeds een ongerept land waar de natuur de baas is. Sommige nationale parken ontvangen per jaar minder bezoekers dan het International Space Station (ISS).

Volgende stap

Ontdek de bezienswaardigheden van Alaska

Bezienswaardigheden van Alaska, Denali National Park

De nationale parken van Alaska bieden enkele van de meest adembenemende natuur landschappen. Waaronder gletsjers, immense kuddes kariboes, en grizzlyberen. Maar ook Amerikaanse zeearenden, wilde zalm en nog veel meer. De populairste en meest toegankelijke National Parken van Alaska zijn Denali, Kenai Fjords, Glacier Bay & Wrangell-St. Elias. Naast de natuurlijke wereld van Alaska zijn er enkele steden met een rijk goudmijnverleden.

Ja, ik wil graag meer lezen

Beren, walvissen, kariboes & elanden

Beren en zeedieren in Alaska

In Alaska heb je geen dierentuin nodig om wilde dieren te zien. Hier leven nog grote aantallen dieren in het wild, variërend van enorme kuddes kariboes in Denali National Park, vissende grizzly beren op Kodiak Island of in Katmai National Park of groepen van honderden migrerende bultruggen en orka’s in de Kenai Fjords. Ook kleiner Wildlife zoals de iconische Amerikaanse zeearend of het inheemse Dall’s schaap zijn tijdens je Alaska reis meer dan waard.

Natuurlijk maak je kans deze dieren allemaal zelf tegen te komen tijdens individuele fly-drive Alaska reizen. Hoewel tijdens een georganiseerde groepsreis met professionele gidsen ben je er vrijwel zeker van dat je niet alleen Wildlife zult zien. Maar dat je ook nog grote aantallen zult zien en dat op plaatsen waar vrijwel geen andere toeristen (mogen) komen.

Ja, ik wil graag meer lezen

Activiteiten in Alaska

Kenai Fjords National Park

Outdoor paradijs

Een Alaska reis biedt de liefhebber van buitensporten een enorm terrein waar je je kunt ‘uitleven’. Je kunt hier dagen achtereen door de vrije natuur trekken zonder ook maar enig teken van menselijk leven tegen te komen. Dit is echter niet zonder enige vorm van risico: Op eigen houtje wild kamperen of lange dagtochten maken vergt een gedegen voorbereiding, de juiste materialen, een goede fysieke conditie en kennis van survivaltechnieken. De natuur is hier meedogenloos en ieder jaar gebeuren er ongelukken met enthousiaste, maar onervaren, avonturiers die hun omgeving onderschat hebben.

Op pad gaan met een professionele outdoorgids biedt uitkomst. In parken als Denali of Wrangel-St. Elias kun je met een gids prachtige (meerdaagse) trektochten maken te voet, per mountainbike of per kano. Soms word je eerst met een bushplane of helikopter een stuk de natuur ingebracht. Hier worden alle spullen uitgeladen en vervolgens trek je met je gids in een paar dagen ‘back country’ terug naar de bewoonde wereld.

Goudkoorts, indianen, pelsjagers & Russen

Naast een ruige natuur, grote aantallen Wildlife en extreme buitensporten, biedt Alaska ook een bijzondere mix van culturen. In de loop van de geschiedenis is het land bewoond geweest door zeer uiteenlopende groepen mensen en de huidige bevolking stamt af van indiaanse stammen, Russische migranten en westerse kolonisten die naar Alaska kwamen op zoek naar goud en bont. In verschillende stadjes (o.a. Kodiak en Talkeetna) zie je de geschiedenis terug in de historische gebouwen en in Wrangell-St. Elias kun je de verlaten Kennicott mijn bezoeken.

Wij adviseren je graag over de verschillende mogelijkheden op het gebied van Wildlife excursies, buitensporten en cultuur in alle Alaska reizen.

Bekijk onze selectie van beren lodges, Wildernis lodges & hotels in Alaska

Lands End Resort Homer

In de steden in Alaska vind je hotels en lodges. In de natuur vind je wildernis lodges die per vliegtuig of boot bereikbaar zijn. Wildernis lodges bieden een scala aan activiteiten. Zoals vissen, wild zoeken & wandelen. Of verblijf in een afgelegen beren lodge om je kansen te vergroten om grizzly’s te zien. Een typische dag om beren te spotten omvat een korte wandeling naar de uitkijklocatie, urenlang fotograferen van beren.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Beste reistijd om grizzly’s en andere dieren spotten

Beste tijd voor Alaska, grizzly beren van kodiak tot katmai

Er zijn veel mogelijkheden om grizzlyberen (bruine beren) te zien in Alaska tijdens het cruiseseizoen. In Alaska is het cruiseseizoen van eind april tot en met september. In juni komen beren aan de kust van Katmai samen om te socializen, te paren en voedselbronnen te gebruiken die door de oceaan worden geleverd. Van juli tot begin september verschijnen beren in de buurt van de monding van beken en rivieren om te smullen van paaiende zalm. Waarnemingen komen vaker voor wanneer beren actief op zoek zijn naar voedsel, bij zonsopgang en vlak voor zonsondergang. Vergeet je verrekijker en lange cameralens niet! Deze majestueuze wezens kunnen om voor de hand liggende redenen het best van een afstand worden bekeken.

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Alaska

Om je Alaska rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Alaska komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door Alaska.