Tanzania reisadvies voor een veilige vakantie

Voor een prettige, gezonde en veilige vakantie naar Tanzania is het van belang om op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies voor Tanzania. Het reisadvies voor een vakantie in Tanzania bestaat uit:

 • Reisadvies Tanzania van het Ministerie van Buitenlandse zaken inzake veiligheid.
 • Gezondheidsadvies Tanzania van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.
 • Beste reistijd voor Tanzania.
 • Reisdocumenten nodig voor uw vakantie in Tanzania.
 • Reisverzekering voor uw reis naar Tanzania.

Informatie over Tanzania

Lees meer

Tanzania reizen op maat

Bekijk onze reizen

Reisadvies Tanzania van het Ministerie van Buitenlandse zaken

Tanzania is al jaren een veilig land om in te reizen. Tijdens uw vakantie in Tanzania hoeft u zich dan ook geen zorgen te maken over uw veiligheid in Tanzania. Temeer omdat u op uw reis vooral in de nationale parken bent en wordt begeleid door een Tanzaniaanse privé gids. De lokale bevolking die u onderweg in Tanzania tegenkomt is erg vriendelijk en behulpzaam. Grote steden als Arusha, Dar es Salaam en Stone Town zijn op zich veilig. Een reisadvies voor Tanzania is net als in steden in Europa, dat u zowel overdag als in de avond alert blijft. Met name in de afgelegen gebieden. Als toerist bent u herkenbaar. Als reisadvies voor Tanzania geldt dan ook dat u goed op uw persoonlijke eigendommen dient te letten. Draag ook niet teveel cash geld bij u. Op onze reizen in Tanzania maken wij geen gebruik van openbare bussen of ferry’s naar het eiland Zanzibar aangezien busstations en ferry’s drukke plekken zijn waar zakkenrollers actief zijn.

Het Ministerie van Buitenlandse zaken (www.nederlandwereldwijd.nl) geeft op basis van de actuele situatie een positief of negatief reisadvies voor Tanzania en/of voor bepaalde regio’s in het land. Checkt u bij de voorbereiding van uw vakantie in Tanzania goed voor welke regio’s een negatief reisadvies geldt. Dit reisadvies geeft informatie over o.a. demonstraties, verkiezingen, rellen, ziektes en epidemieën.

Reisadvies Tanzania

Check reisadvies

Gezondheidsadvies Tanzania Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl) kunt u het actuele reisadvies Tanzania lezen over gezondheid, malaria preventie en vaccinaties.

Voor een reis naar Tanzania is een gele koorts vaccinatie of inenting verplicht. Verder dien je een cholera stempel in je vaccinnatie boekje te hebben staan. Aanbevolen vaccinaties of inentingen zijn: DTP (Difterie, Tetanus, Polio) en Hepatitis A (geelzucht). In Tanzania komt ook malaria voor. Zorg ervoor dat u hier ook preventieve medicijnen voor moet meenemen. Ter preventie van malaria dient u zich, vooral in de avond, goed in te smeren met DEET 50%, lange mouwen en sokken te dragen en eventueel een geïmpregneerde klamboe mee te nemen.

Voor een vaccinatie kunt u naar de GGD (www.ggd.nl) of het vaccinatiecentrum op Schiphol Oost (www.klmhealthservices.com). Doe dit ruim van tevoren zodat u niet voor verrassingen komt te staan. In plaats van zelf naar een vaccinatie centrum te gaan, kunt  u ook een arts bij u thuis laten komen op een tijd dat het u schikt. Wij werken hiervoor samen met www. thuisvaccinatie.nl. Neem hiervoor minimaal 4 weken voor vertrek contact op om uw afspraak thuis te plannen.

Travelsafe klamboe

Bever buitenwinkel

Preventie is ook een belangrijk reisadvies voor Tanzania. In Tanzania kan de zon fel schijnen, het kan er behoorlijk warm zijn, het eten is er anders dan thuis en er gelden andere gewoontes. Begin uw vakantie in Tanzania dan ook met een dag rust zodat u kunt wennen aan het land en haar gewoontes. Ga niet te lang in de zon en zet een pet op uw hoofd. Door het warme klimaat in Tanzania verliest u veel vocht. Drink minimaal 3 liter water per dag en strooi wat extra zout op uw eten. Drink niet teveel ijskoude drankjes, omdat u dan last van uw maag kunt krijgen. Pas op met ijs en andere melkproducten waarvan je niet weet of ze vers zijn. Drink nooit water uit een kraan, maar altijd uit een fles. Check wel of de dop er niet af is geweest.

Neem een kleine reisapotheek mee op uw vakantie naar Tanzania. U kunt hierbij denken aan pleisters, ontsmettingsmiddel, middelen tegen insectenbeten, hoofdpijn, diarree, obstipatie en koorts, zonnebrand en ORS (Oral Rehydration Salts – uitdroging).

Als u medicijnen gebruikt, denk dan aan een Europees Medisch Paspoort. Hier staat in meerdere talen in welke medicijnen u gebruikt, wie uw arts is en met wie er in dringende gevallen contact moet worden opgenomen.

Gaat u de Kilimanjaro beklimmen, dan is het van belang om u vooraf goed te informeren over hoogteziekte in Tanzania. Kijkt u voor informatie op www.hoogteziekte.info voor een adequaat reisadvies Tanzania inzake hoogteziekte.

Gezondheidsadvies

Check advies vacinaties

Vacinaties Tanzania

Maak een afspraak

Beste reistijd Tanzania.

Voor een goed reisadvies in Tanzania is ook de tijd dat u op vakantie wilt naar Tanzania van belang. Tijdens een reis in Tanzania kunt u te maken krijgen met vier seizoenen.

 • De korte droge tijd in januari en februari.
  • Het is vrij warm tot heet en grotendeels droog, maar langs de kust en op Zanzibar voelt het klam aan.
 • De lange regentijd van maart tot en met mei.
  • Het regent lang en hevig, waardoor wegen onbegaanbaar kunnen worden. Ook zijn er veel insecten.
 • De lange droge tijd van juni tot en met oktober.
  • Het is koel tot warm (zoals in onze zomers) en droog. In de avond kan het afkoelen.
 • De korte regentijd in november en december.
  • Het wordt warmer en er vallen, vooral in de middag, korte regenbuien waarna de zon weer schijnt.

Lees meer over beste reistijd in Tanzania

Welke reisdocumenten heeft u nodig in Tanzania?

Een belangrijk aspect van het reisadvies voor Tanzania zijn de volgende documenten nodig.

 • Een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn na terugkomst in Nederland.
 • U heeft een visum nodig voor Tanzania. U kunt dit aanvragen via www.evisum.nl, bij de Ambassade in Den Haag of bij aankomst op de luchthaven in Tanzania.

Reisverzekering voor uw reis naar Tanzania

Houd er rekening mee dat u een goede reisverzekering afsluit. Deze reisverzekering moet bijvoorbeeld kosten van repatriëring en ziekenhuisopname dekken. Deze kosten worden immers niet door uw basiszorgverzekering gedekt. Gaat u extreme sporten doen zoals duiken, of bergbeklimmen, dan is ons reisadvies om te checken of u hiervoor een extra reisverzekering nodig hebt. Vergeet niet het alarmnummer van uw reisverzekering in uw telefoon op te slaan, zodat u in geval van nood altijd contact kunt opnemen.

Beste reistijd Tanzania

Lees meer

Visum voor Tanzania

Visum aanvragen

Vliegtijd

● Kilimanjaro - 8,5 uur
● Dar es Salaam - 10 uur

Maatschappij

● KLM (D)
● KLM (O)
● Kenya Airways (O)

Tijdverschil

● Zomertijd +1 uur
● Wintertijd +2 uur

Visum

● Ja, 3 maanden geldig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Cholera (V)
● Gele koorts (R)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● Tanzaniaanse shilling
● Amerikaanse dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Tanzania

 

Bekijk alle reiservaringen

 • Aanmelden nieuwsbrief