design & powered by DE HEEREN

Algemene informatie over IJsland

Op IJsland is het mogelijk in een korte tijd enorme ijskappen en gletsjers, spuitende geisers, stomende heetwaterbronnen, bubbelende modderbaden, imposante vulkanen, woeste watervallen en rivieren zien. Om nog maar te zwijgen van de vele walvissen en dolfijnen die in de voedselrijke wateren rondom IJsland van dichtbij te zien zijn.


Wat dacht u er van om in uw eigen tempo de spectaculaire- en volledig verlaten binnenlanden te ontdekken in uw eigen 4WD. Als u een vogelliefhebber bent zult u ogen tekort komen. Steile kliffen vol kwetterende vogelkolonies, bizarre en kleurrijke papegaaiduikers en de enorme hoeveelheid eenden soorten rond Lake Myvatn zijn nog maar het begin van uw zoektocht naar de 330 soorten die in IJsland zijn waargenomen.


Wijze van reizen

IJsland kunt u op vele manieren verkennen. De meeste vrijheid hebt u met een huurauto. U rijdt dan in uw eigen tempo van plek naar plek waarbij u weet dat de hotels en activiteiten, zoals walvissen kijken, van tevoren zijn geregeld. Wij hebben verschillende langere- en kortere fly-drives voor u samengesteld. Optimale vrijheid zonder vervelende verrassingen. Veel van onze klanten kiezen ervoor om vanuit het mooie Reykjavik walvis-cruises en dagexcursies te maken naar o.a. de Golden Circle of de Blue Lagoon. Ook combinaties met het noordelijk gelegen Akureyri zijn mogelijk. Vanuit hier kunt u o.a. walvis excursies maken, geothermisch interessante gebieden bezoeken of gaan vogelen rond Lake Myvatn. Kortom, ook zonder auto kunt u IJsland perfect bekijken waarbij u zelf uw programma samenstelt.

 

In Reykjavik kunt u kiezen uit diverse comfortabele en luxe accommodaties. Langs de kusten en in de binnenlanden zijn de verblijfsmogelijkheden minder ruim. Het is dan ook raadzaam van tevoren hotels, guesthouses of andere vormen van accommodaties te boeken.

 

Klimaat en beste tijd
J
F
M

A

M
J
J
A

S

O

N
D
 Gem temp 
ºC
2
3
2
6
9
11
13
13
11
6
4
2
 Gem neerslag
mm
86
85
86
56
42
45
51
62
71
88
83
84
 
Wildlife & Wilderness in IJsland
 

J

F

M

A

M

J

J

A

S

O

N

D

 Orka's

 Walvissen

 Fly/Drive


Legenda

: De beste periode om te gaan.
: Een goede periode om te gaan.
: Een minder goede periode om te gaan.
 
: Kans op ijs sneeuw
   


Praktische informatie
Visum   Nvt.
Vaccinaties Nvt.
Vertrekbelasting  Nvt.
Tijdsverschil   Geen.
Elektriciteit   220 Volt.
Valuta IJslandse Kroon
Reizen in IJsland:
Orca´s en Noorderlicht
Bekijk orca's en het Noorderlicht op het Sneafelsness schiereiland.
dagendataprijs (excl. vlucht)
5Nov, dec, jan, feb, mrt, apr687
Walvisspotten IJsland
Een 5-daagse zomerreis naar Reykjavik om walvissen en dolfijnen te spotten.
dagendataprijs (excl. vlucht)
5mei, jun, jul, aug, sep592
Fly drive walvissen
Een 11-daagse reis met huurauto naar Reykjavik, Olavsvik en Husavik om walvissafari's te maken.
dagendataprijs (excl. vlucht)
11jun, jul, aug, sep1598