Het noorderlicht bekijken in IJsland

Het noorderlicht is één van de belangrijkste redenen waarom men naar IJsland reist. Alleen in de wintermaanden kunt u het noorderlicht zien. Een heldere hemel en zo min mogelijk lichtvervuiling vergroot de kans dat je dit natuurspektakel kan bewonderen. Aangezien er in IJsland in de winter maar een paar uur per dag licht schijnt, biedt het seizoen genoeg mogelijkheden om op jacht te gaan naar het noorderlicht.

Volgende stap

Wat & hoe ontstaat het noorderlicht?

Wat is Aurora Borealis ? Hoe ontstaan de verschillende kleuren ? Klik hier voor meer informatie over het noorderlicht.

Waar in IJsland kun je het beste noorderlicht spotten

De beste plekken voor een  … IJsland.

Luxe Noorderlicht winter IJsland

Wanneer kun je het beste Noorderlicht spotten in IJsland

Wil je dit jaar een noorderlicht reis naar IJsland maken ? Weet je dan ook waar en wanneer je heen moet en wat de kans is om het noorderlicht te zien ? Klik hier voor meer informatie over noorderlicht voorspelling.

Noorderlicht excursies in IJsland

Zeiltocht

Bewonder het noorderlicht vanaf de zee. Per elektrisch aangedreven zeilboot vaart u naar nabijgelegen eilanden en vuurtorens. De gidsen vertellen u alles over het leven rond de kustplaatsjes. Geniet in de jaccuzi, of drink een glas wijn voor de open haard, terwijl u ondertussen het noorderlicht probeert te spotten.
Waar: Reykjavik
Periode: nov – apr
Tijd: ca. 2,5 uur

Ontvang informatie

Prive fototocht

Je gids haalt je ’s avonds op bij je hotel in Reykjavik in een 4×4 voertuig. Deze heeft veel verstand van fotograferen, en zal je dan ook allerlei tips meegeven om het noorderlicht het beste op beeld vast te leggen brengen. Omdat het noorderlicht het beste te zien is zonder lichtvervuiling, rijd je naar het donkere platteland. Eenmaal op de perfecte plek is het tijd om je camera klaar te zetten en het noorderlicht te bewonderen.
Waar: Reykjavik
Periode: nov – apr
Tijd: ca. 2,5 uur

Ontvang informatie

Superjeep safari

Op dit avontuur gaat u samen met een gids op zoek naar het noorderlicht in een Super Jeep. U rijdt ver weg van Reykjavik zodat u zo min mogelijk lichtvervuiling hebt. De gids zal de beste plek vinden om het noorderlicht te bewonderen. Eenmaal op bestemming, geniet u in alle stilte van het bijzondere natuurfenomeen.
Waar: Reykjavik
Periode: nov – apr
Tijd: ca. 3,5 uur

Ontvang informatie

Wat voor kleding moet ik aan tijdens een noorderlicht excursie ?

Hoe fotografeer je het noorderlicht ?