Wildlife reizen in Europa

Wildlife spotten in Europa in de beschermde gebieden & kustwateren bieden een ruime keuze. Zoals dolfijnen, walvissen, beren en rijke avifauna voor de natuurliefhebber & vogelaars. De Azoren is één van de beste plekken om walvissen te zien. Met zeer goede waarnemingen tijdens een walvissafari. De blauwe vinvissen & bultruggen zwemmen voorbij op weg naar de voedselgebieden in de Noord-Atlantische Oceaan. Waarmee je een goede kans maakt om deze samen met de orka te spotten in Noorwegen en IJsland.

In de boreale bossen van de Scandinavische landen kun je de bruine beer, wolf & eland spotten. Maar ook de veelvraat & vogels. Ook het berglandschap van de Abruzzen in Italië staat bekend om zijn beren & wolven. Tijdens een cruise naar Spitsbergen in het hoge Noorden van Noorwegen kun je ijsberen spotten. Die over het pakijs of op ijsschotsen reizen. Ervaren gidsen helpen je verrekijker te richten op zeehonden, poolvossen, walrussen en prachtige vogels. Zoals de papegaaiduiker. Deze clown onder de vogels is ook te zien in IJsland samen met de zeehond, poolvos & rendier. Voor een rendiersafari breng je een bezoek aan het Sami cultuur in het Fins-, Noors- & zweeds Lapland.

Volgende stappen

Dieren per soort in Europa

Beren

De lage merengebieden van Zuid-Finland zijn absoluut de beste plekken om de bruine beren in Europa te zien. De ondersoort van de bruine beer is de Marsicaanse beer. Deze komt voor in het berglandschap van de Abruzzen in Italië. De ijsbeer komt het grotendeels voor in de poolcirkel en de Noordelijke IJszee. Waardoor ze ook voorkomen in Spitsbergen van Noorwegen.
Beste plek: Finland | Italië

Bekijk reizen

Dolfijnen

Europa is een perfecte bestemming voor dolfijnen en zelfs walvissen. Duik in de blauwe wateren van de Azoren en zwem met wilde dolfijnen. Waaronder de tuimelaar & de risso’s dolfijnen. Deze activiteit is  afhankelijk van verschillende varianten (diergedrag,  zeecondities & weer), is het aan de schipper om te beslissen of aan alle voorwaarden wordt voldaan.
Beste plek: Azoren

Bekijk reizen

Haaien & roggen

Duiken bij de onderzeese berg Condor Bank voor de kust van Faial of de meer afgelegen Princess Alice Bank ten zuiden van Pico. Deze duiklocaties staan bekend  om hun ontmoetingen met mako- & blauwe haaien. Daarnaast zijn er hamerhaaien en tientallen mobula’s (roggen). In het oosten is het kleine eiland Santa Maria een hotspot voor walvishaaien & manta’s.
Beste plek: Azoren

Bekijk reizen

Orka’s

Orka’s komen veel voor in de fjorden van West-IJsland.  Waar ze een rijkdom aan haring verslinden en vaak een levendige luchtshows geven. In de zomer zijn orka’s te spotten langs de noordkust. De wateren rond de noordelijke fjorden van Noorwegen en verder richting de poolcirkel zijn enkele van de rijkste visplekken ter wereld. Een van de weinige plekken waar je samen met wilde orka’s mag zwemmen.
Beste plek: IJsland | Noorwegen

Bekijk reizen

Walvissen

Een van de beste dingen aan walvissen is ongetwijfeld hun enorme grootte. Waarmee ze plotseling uit de diepte tevoorschijn komen. In de Azoren Archipel kun je ongeveer 30% van alle soorten walvissen spotten. Waaronder de blauwe vinvis & potvis. Zowel in de zomer als de winter kun je in de fjorden van IJsland & Noorwegen walvissen spotten. die naar het noorden trekken op zoek naar haring.
Beste plek: Azoren | IJsland | Noorwegen

Bekijk reizen

Wolven

Kuhmo’s uitgestrekte mix van Finse boreale bossen, helderblauwe meren & moerassen is een aantrekkelijk gebied voor de wolven. In de zomer raakt de zon nauwelijks de horizon, waardoor de activiteit van de wolf veel gemakkelijker te herkennen is.  De Italiaanse wolf ook wel bekend als de Apennijnen wolf is een ondersoort van de Europese grijze wolf. Deze leeft o.a. in de Italiaanse bergen van de Abruzzen.

Beste plek: Finland | Italië

Bekijk reizen

Klik op één van de links om direct naar het dier te gaan, of lees hieronder voor een overzicht.

Wildlife
J F M A M J J A S O N D
● Beren – Finland
● Beren – Italië o o o
● Dolfijnen – Azoren
● Haaien – Azoren o o
● Orka’s – IJsland
● Orka’s – Noorwegen
● Walvissen – Azoren o o o o o
● Walvissen – IJsland o o o o o
● Walvissen – Noorwegen o o
● Wolven – Finland
● Wolven – Italië
● Beste tijd    o Goede tijd   Redelijke tijd