Activiteiten in West IJsland

West-IJsland wordt ook wel IJsland in het klein genoemd. Naast de vele bezienswaardigheden in West-IJsland kun je kiezen uit een aantal activiteiten. Ga bijvoorbeeld op orka- of walvissafari, spot papegaaiduikers of vaar in een kajak tussen kleine eilandjes. Bekijk hieronder onze selectie activiteiten in en rond West-IJsland.

Hieronder vind je onze selectie. Staat de activiteit die je zoekt er niet tussen of je wil meer informatie over een specifieke activiteit, neem dan contact met ons op.

Volgende stappen

Bekijk West IJsland op de kaart

West IJsland of ook wel IJsland in het klein, heeft een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden. Bekijk hier voor de mooiste plekjes voor een aantal dagen in West IJsland.

Bekijk de bezienswaardigheden van West IJsland op de kaart

Overzicht van de beste activiteiten van West IJsland

IJstunnel

Stap in het hart van de Langjökull ijsgletsjer, één van de grootste van het land. Tevens breng je een bezoek aan de langste kunstmatige ijstunnel ter wereld. Onderweg kom je o.a. langs de meest krachtige warm waterbron van Europa & de Hraunfossar waterval. De temperatuur in de ijstunnel is altijd rond 0 graden Celsius.
Waar: West IJsland
Periode: januari – december
Tijd: ca. 3,5 uur

Vraag informatie aan

Sneeuwscootertocht

Een unieke manier om de gletsjer landschappen van IJsland te ontdekken is per sneeuwscooter. Doe aan overall aan zodat u warm blijft, zet een helm op en begin met rijden. Spot de twee vulkanen die onder de gletsjers liggen. Om zelf een sneeuwscooter te kunnen besturen heeft u een geldig rijbewijs nodig.
Waar: West IJsland
Periode: januari – december
Tijd: ca. 3,5 uur

Vraag informatie aan

Lavagrot

Deze 1600 meter lange grot Vidgelmir is grootste en meest imposante lava grot van IJsland, en één van de grootsten ter wereld. De grot heeft vele kleuren en deze worden in de wintermaanden nog eens extra versterkt door ijsformaties die schitteren tussen de lava. Het ijs smelt langzaam in de zomer, maar nooit volledig.
Waar: West IJsland
Periode: januari – december
Tijd: ca. 1,5 uur

Vraag informatie aan

Walvis spotten

Maak een walvissafari vanuit Olafsvik op het schiereiland Snaefellsnes. Op deze tocht ga je op zoek naar bultruggen, blauwe vinvissen, dwergvinvissen, orka’s en potvissen. Vanaf de boot heb je ook een prachtig uitzicht op de Snaefellsjokull-gletsjer.
Waar: Snaefellsness
Periode: april – september
Tijd: ca. 3 uur

Vraag informatie aan

Orka spotten

Spot orka’s vanuit Grundarfjördur op het schiereiland Snaefellsnes. Dit is één van de beste plekken in Europa om orka’s te spotten. Naast orka’s heb je ook kans op diverse soorten walvissen en dolfijnen. Vanaf de boot heb je mooi uitzicht op de Snaefellsjokull gletsjer.
Waar: Snaefellsness
Periode: december – maart
Tijd: ca. 3 uur

Vraag informatie aan

Papegaaiduikers

Op een traditionele vissersboot vaar je de Breidarfjordur op naar het kleine en onbewoonde eiland Melrakkaey, een beschermd natuur gebied. Op de randen van de kliffen van het eiland nestelen papegaaiduikers. Vergeet niet je verrekijker en camera mee te nemen.
Waar: Snaefellsness
Periode: juni – augustus
Tijd: ca. 1 uur

Vraag informatie aan

Zeekajakken

Ga kajakken tussen kleine eilandjes op de Breidarfjordur baai. Op het idyllische schiereiland Snaefellsnes ligt het kleine vissersdorpje Stykkishólmur. Daar begint de kajaktocht tussen de talloze kleine eilanden in de Breidarfjordur. Peddel langs kliffen, spot vele soorten vogels en geniet van bergen, gletsjers en vulkanen in de omgeving.
Waar: Snaefellsness
Periode: juli – half september
Tijd: ca. 3 uur

Vraag informatie aan

Viking ‘Sushi’ boottocht

Vaar vanuit de haven in Stykkishólmur naar de eilandjes in de Breidafjordur fjord. Kijk om je heen en zie de verschillende zeevogels, zoals papegaaiduikers, op de kliffen staan. Tijdens de tour wordt er een visnet uitgegooid en worden schelpdieren aan boord gebracht. Geniet van Jacobsschelpen en andere lekkernijen.
Waar: Snaefellsness
Periode: februari – september
Tijd: ca. 2,5 uur

Vraag informatie aan

Warmwaterbron Krauma

Je kunt heerlijk ontspannen in de Krauma Spa in Reykholtsdalur, in het westen van IJsland. Het water komt van de Deildartunguhver, de krachtigse warmwaterbron van Europa. Dit water wordt gemengd met koud water uit Rauðsgil, om de perfecte temperatuur van het water te creëren. Krauma heeft in totaal 6 baden.
Waar: West IJsland
Periode: januari – december
Tijd: tussen 11:00 – 21:00 uur

Vraag informatie aan

Bekijk de activiteiten in de overige gebieden van IJsland