Activiteiten in de Hooglanden

In de IJslandse Hooglanden worden er avontuurlijke SuperJeep ritten georganiseerd, een avontuurlijke manier om de omgeving te ontdekken. Maar je kunt hier ook goed wandelen. Bekijk hier onze aanbevelingen voor activiteiten in en rond de hooglanden.

Hieronder vind je onze selectie. Staat de activiteit die je zoekt er niet tussen of je wil meer informatie over een specifieke activiteit, neem dan contact met ons op.

Volgende stappen

Bekijk de IJslandse hooglanden op kaart

Het onbewoonde en bergachtig gebied van de IJslandse hooglanden, heeft een aantal bezienswaardigheden. Bekijk hier voor de mooiste routes & locaties van de Hooglanden.

Bekijk de bezienswaardigheden van Hooglanden op de kaart

Overzicht van de beste activiteiten van de Hooglanden

Superjeep

Maak een avontuurlijke tocht in een superjeep naar Landmannalaugar. Rij met je gids dwars door rivieren en over bergwegen naar het veelkleurige Landmannalaugur in de zuidelijke hooglanden. Deze bergen bevatten rhyoliet kristallen die door het licht continu van kleur veranderen. Bekijk verder de lavavelden en gletsjers. Met een superjeep kom je op plekken waar je met je eigen auto niet kan komen.
Waar: Zuidelijke Hooglanden
Periode: januari – april
Tijd: ca. 9 uur

Vraag informatie aan

Superjeep Thorsmork

Maak een spannende tocht in een superjeep naar Thorsmork. Deze bergvallei is vernoemd naar Thor, de god van de donder en bliksem. Een afgelegen vrij groene plek in het hoogland van Zuid-IJsland met berken bomen omliggend door hoge bergen & lavavelden. De rit alleen al is een groot avontuur waarbij je chauffeur dwars door gletsjerrivieren rijdt en bergpassen oversteekt.
Waar: Zuidelijke Hooglanden
Periode: januari – december
Tijd: ca. 8 uur

Vraag informatie aan

Helikopter vanuit Reykjavik

De helikoptervlucht vanuit Reykjavik brengt je naar gletsjers en vulkanen tot watervallen. De highlights van deze tour zijn Thingvellir National Park, het geothermische gebied Geysir en Landmannalaugar. Ook kom je langs Thorsmork Nature Reserve, de Eyjafjallajökull gletsjer en de Gullfoss en Háifoss waterval. De totale tour duurt 3-4 uur waarbij je twee korte landingen maakt op de mooiste plekken.
Waar: Hooglanden & Zuid IJsland
Periode: januari – december
Tijd: ca. 3,5 uur

Vraag informatie aan

Bekijk de activiteiten in de overige gebieden van IJsland