Activiteiten in Reykjanes

Reykjanes is een schiereiland naast Reykjavik. Als je op de luchthaven van Keflavík aankomt, zie je de uitgestrekte lavavelden van Reykjanes al liggen. Één van de bekendste attracties van het schiereiland is de Blue Lagoon, een geothermisch bad.

Hieronder vind je onze selectie. Staat de activiteit die je zoekt er niet tussen of je wil meer informatie over een specifieke activiteit, neem dan contact met ons op.

Volgende stappen

Bekijk Reykjanes op de kaart

Reykjanes is een schiereiland in het zuidwesten van IJsland oftewel een UNESCO Global Geopark. Verbaas je hier over zwarte lavavelden, kraters, stoomgaten en het boomloze landschap. De bekendste bezienswaardigheid in Reykjanes is de Blue Lagoon. Bekijk hier voor de mooiste plekken van Reykjanes.

Bekijk de bezienswaardigheden van Reykjanes op de kaart

Overzicht van de beste activiteiten van Reykjanes

Warmwaterbron

Geniet in de door zwarte lava omgeven Blue Lagoon van het warme, blauwe en mineraalrijke water. Bij het comfort pakket zijn naast de toegang ook een handdoek, moddermasker en drankje aan de zwembad bar inbegrepen. Het water in de Blue Lagoon is ongeveer tussen de 37 en 40 graden, dus ook in de winter is het heerlijk warm. Je kunt zelf naar de Blue Lagoon rijden, maar ook kiezen voor een transfer.
Waar: Reykjanes
Periode: januari – december
Tijd: ca. 4 uur

Vraag informatie aan

Snorkelen in kratermeer

Snorkelen in een glas champagne. Zo wordt snorkelen in het bijna 100 meter diepe Kleifarvatn krater meer wel omschreven. Pas enkele jaren geleden is er geothermische activiteit in het meer ontdekt. Warm water en gasbellen borrelen in het heldere water omhoog en u snorkelt tussen de belletjes. Een unieke sensatie. Hoewel de belletjes warm zijn is het het water toch koud en snorkel je in een warm droogpak.
Waar: Reykjanes
Periode: mei – september
Tijd: ca. 3 uur

Vraag informatie aan

Superjeep schiereiland

Deze Superjeep tour neemt je mee naar het geothermische gebied Krísuvík en het Kleifarvatn meer. Om enkele van de meest fascinerende aspecten van het vulkanische landschap van IJsland te bewonderen, voordat je naar de wereld beroemde Blue Lagoon gaat. Je wandelt door borrelende modderpoelen. De kracht van moedernatuur voel je onder je voeten.  Verder rijd je langs enorme vogelkliffen en maanachtige lavavelden.
Waar: Reykjanes
Periode: januari – december
Tijd: ca. 7 uur

Vraag informatie aan

Paardrijden lavatour

Ontdek de IJslandse natuur op de manier waarop IJslanders het zelf doen; te paard. Rij over lavavelden en door mooie heuvellandschappen. Zoek naar de rotsformaties terwijl u de typische gang van het IJslandse paard ervaart, bekend als “tölt”. De beginplek is slechts op 10 minuten rijden van Reykjavik. Deze tour is geschikt voor zowel beginners als ervaren ruiters.
Waar: Reykjanes
Periode: januari – december
Tijd: ca. 1,5 uur

Vraag informatie aan

Paardrijden Reykjanes

Stap op een IJslands paard en ga op avontuur om het beschermde gebied van Reykjanes te ontdekken. Steek de Kaldá rivier over en rijd rond de Helgafell vulkaan. De exacte route is afhankelijk van de weers- en seizoens- omstandigheden. Je wordt verzien van warme kleding, regenkleding, rijlaarzen en een helm. De tour is geschikt voor ervaren ruiters.
Waar: Reykjanes
Periode: januari – december
Tijd: ca. 7 uur

Vraag informatie aan

Bekijk de activiteiten in de overige gebieden van IJsland