Activiteiten in Noord IJsland

Noordoost-IJsland heeft een enorme diversiteit aan natuurgebieden. Naast de vele bezienswaardigheden in Noord IJsland kun je kiezen uit een aantal activiteiten. Ga bijvoorbeeld op walvissafari en relax daarna in een warmwaterbron.

Hieronder vind je onze selectie. Staat de activiteit die je zoekt er niet tussen of je wil meer informatie over een specifieke activiteit, neem dan contact met ons op.

Volgende stappen

Bekijk Noord IJsland op de kaart

Noord IJsland is een spectaculair gebied met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Van groene valleien met IJslandse paarden, fjorden met steile kliffen tot en met stomende vulkanische gebieden.  Bekijk hier voor de mooiste plekjes voor een aantal dagen in Noord IJsland.

Bekijk de bezienswaardigheden van Noord IJsland op de kaart

Overzicht van de beste activiteiten in Noord IJsland

Walvissafari zodiak

Ga op walvisexcursie in de walvisstad hoofdstad van de wereld. In een zodiak boot heb je een grotere kans om walvissen te spotten. Omdat je zo snel door het water gaat, kun je grotere afstanden afleggen. Je kans om een bultrug, dwergvinvis of witsnuitdolfijn te zien is erg groot! In de zomer breng je ook een bezoek aan het Puffin Island. Daar kun je tijdens de broedperiode duizenden papegaaiduikers spotten.
Waar: Noordoost IJsland
Periode: april – oktober
Tijd: ca. 2,5 uur

Vraag informatie aan

Walvis fluisterboot

Maak een milieuvriendelijke walvis excursie. Husavik in het noorden van IJsland is de beste plek in Europa om walvissen te spotten. Tijdens deze 3 uur durende walvisexcursie vaar je per fluisterboot door de Skjalfandi baai. Aangedreven door elektriciteit vaart de boot geruisloos door de zee. Zo kun je rustig naar wel 8 soorten walvissen kijken. Zoals de bultrug of de blauwe vinvis.
Waar: Noordoost IJsland
Periode: mei – september
Tijd: ca. 3 uur

Vraag informatie aan

Zeehonden excursie

Ga met een traditionele vissersboot mee op zeehonden excursie vanuit Hvammstangi. Je hebt hier een grote kans om zeehonden te spotten. In IJsland leven tal van zeehonden die gemakkelijk te zien zijn. Zeehonden zijn van nature erg nieuwsgierig. Ze blijven dicht bij de kust waar ze op grote rotsen of stranden kunnen liggen om uit te rusten. Bij deze excursie  is toegang tot het zeehondenmuseum inbegrepen.
Waar: Noordwest IJsland
Periode: mei – september
Tijd: ca. 1,5 uur

Vraag informatie aan

Paardrijden

Ontdek Noord IJsland te paard. Deze tocht vertrekt vanuit Varmahlid, een dorp zo’n 95 km ten westen van Akureyri. Verken de IJslandse natuur, langs weilanden naast de Svarta rivier. De snelheid en route wordt aangepast aan je niveau. Het IJslandse paard staat bekend om zijn “tölt”, waarbij je als ruiter in het zadel kan blijven zitten zonder op en neer te bewegen.
Waar: Noordoost IJsland
Periode: april – oktober
Tijd: ca. 2 uur

Vraag informatie aan

Warmwaterbron Geo Sea

Het relatief nieuwe GeoSea baden ligt in Husavik, in de walvishoofdstad van Europa. Een bezoek aan deze warm waterbronnen is een fijne activiteit na een walvissafari. Vanuit de baden heb je een adembenemend uitzicht over de Skjálfandaflói baai. Misschien zie je vanuit je warme bad wel walvissen zwemmen of in de winter het mysterieuze noorderlicht.
Waar: Noordoost IJsland
Periode: januari – december
Tijd: tussen 11:00 – 22:00 uur

Vraag informatie aan

Warmwaterbronnen Myvatn

Rust uit in de Myvatn Nature Baths. Deze warmwaterbronnen liggen aan het Myvantn meer in het noorden van IJsland. Vanwege de intens blauwe kleur van het water, wordt het ook wel de Blue Lagoon van het noorden genoemd. Het is er alleen een stuk rustiger! De temperatuur van het water ligt rond de 36-40 graden en je hebt prachtig uitzicht op het Myvatn meer.
Waar: Noordoost IJsland
Periode: januari – december
Tijd: tussen 12:00 – 22:00 uur

Vraag informatie aan

Bekijk de activiteiten in de overige gebieden van IJsland