Activiteiten in Westfjorden

De afgelegen Westfjorden staat bekend om rust, ruimte en ongerepte natuur. Naast de vele bezienswaardigheden in de Westfjorden kun je hier kiezen uit een aantal activiteiten. Verken de natuur op een IJslands paard of wandel op het strand. Bekijk hier onze aanbevelingen voor activiteiten in en rond de Westfjorden.

Hieronder vind je onze selectie. Staat de activiteit die je zoekt er niet tussen of je wil meer informatie over een specifieke activiteit, neem dan contact met ons op.

Volgende stappen

Bekijk Westfjorden op de kaart

Hoewel de Westfjorden een afgelegen gebied is, zijn er toch een aantal grote bezienswaardigheden. Bekijk hier voor de mooiste plekjes voor een aantal dagen in de Westfjorden.

Bekijk de bezienswaardigheden van de Westfjorden op de kaart

Overzicht van de beste activiteiten van de Westfjorden

Paardrijden in de vallei

Maak een privé paardrijtocht in Engiladur, vlakbij Isafjördur. Je gaat vandaag met een gids op pad voor een Valley Ride. Een prachtige manier om het platteland van IJsland te ontdekken. Steek beekjes & paden over en zie grazende schapen. Met de actiecamera van de gids wordt de rit vastgelegd.
Waar: Westfjorden
Periode: januari – december
Tijd: ca. 1 uur

Vraag informatie aan

Paardrijden op het strand

Ontdek de stille Westfjorden te paard. Maak een rit van 1 uur en verken de vallei van Heydalur. Eenmaal op het zwarte zandstrand kun je galopperen en de typische IJslandse ‘tölt’ proberen. Bij “tölt” zet een typisch IJslands paard zijn benen in dezelfde volgorde neer als in stap.
Waar: Westfjorden
Periode: januari – december
Tijd: ca. 1 uur

Vraag informatie aan

Walvissafari

Vanuit het vissersplaatsje Holmavik gaat er dagelijks een walvissafari. Er worden bij Holmavik ‘s zomers veel bultruggen gespot. Andere soorten walvissen die je misschien wel ziet zijn de dwergvinvis en de witsnuitdolfijn. Geniet van de natuur om u heen en luister naar je gids die je alles vertelt over de walvissen.
Waar: Westfjorden
Periode: juni – augustus
Tijd: ca. 2 uur

Vraag informatie aan

Eiland wandeling

Kleine eilanden hebben vaak iets charmans, en de duizenden vogels op het eiland Vigur, dat vlakbij Isafjordur ligt, maakt het landschap compleet. Vanaf de haven bereik je Vigur ongeveer na een halfuur per boot. Eenmaal daar maak je een begeleide wandeling rond het eiland. Er leven in de lente en zomer duizenden vogels, zoals papegaaiduikers & zeekoeten.
Waar: Westfjorden
Periode: mei – augustus
Tijd: ca. 3 uur

Vraag informatie aan

Wandeling Hornstradir

De baai van Hornvik in het Hornstrandir Nature Reserve wordt gezien als één van de mooiste plekken op IJsland. Er leven hier miljoenen zeevogels, op twee van de grootste vogelkliffen. De enige manier om in Hornvik te komen is per boot. Dit duurt zo’n 2.5 uur vanuit Isafjordur. Eenmaal daar wandel langs debergen en spot je misschien wel poolvossen.
Waar: Westfjorden
Periode: mei – augustus
Tijd: ca. 11 uur (incl. boot)

Vraag informatie aan

Zeekajakken

Er is geen betere manier om de natuur van de Westfjorden te leren kennen dan per kajak. De tour begint in Isafjordur, wat bekend staat als dé plek in IJsland om te gaan zeekajakken. Voordat je het water in gaat, krijgt je een korte les peddelen op het droge. Verken daarna de fjord en kijk goed om je heen of je zeehonden in het wad spot, of vogels ziet vliegen.
Waar: Westfjorden
Periode: april – oktober
Tijd: ca. 1 uur

Vraag informatie aan

Bekijk de activiteiten in de overige gebieden van IJsland