Activiteiten in de Azoren

Wat te doen in de Azoren ? Op de eilanden van de Azoren kun je kiezen uit diverse activiteiten. Hieronder vind je onze selectie activiteiten in de Azoren. Staat de activiteit die je zoekt er niet tussen of je wilt meer informatie over een specifieke activiteit, neem dan contact met ons op. De activiteiten kunnen we opnemen in je reis op maat.

Volgende stappen

Overzicht activiteiten in de Azoren

Bekijk alle activiteiten per eiland of scrol naar beneden.

  • Corvo | Flores | Faial | Graciosa |  Pico | Santa Maria | Sao Miguel | Terceira

Canyoning

Daal af van watervallen, spring in poelen en glij over rotsen. Canyoning is een van de snelst groeiende sporten op de Azoren. Flores biedt makkelijke en steile routes terwijl Sao Jorge vooral moeilijke routes heeft die vaak lastig te bereiken zijn. In de binnenlanden van Sao Miguel liggen de meeste routes die ook nog eens minder steil zijn. Je moet 8 jaar zijn en een helm, wetsuit en abseil-touw zijn inbegrepen.
Waar: FaialSao Jorge | Sao Miguel
Periode: april – oktober
Tijd: halve of hele dag

Voorstel ontvangen

Diepzee vissen

De Azoren staan bekend als een van de beste plekken ter wereld om te gaan diepzeevissen. De diepe voedselrijke wateren met onderzeese bergen werken als een magneet op grote scholen vis. Deze trekken weer grote roofvissen aan zoals tonijn, marlijn, zwaardvis, barracuda en hamer haai. Je kunt kiezen uit een halve- of een hele dag big game vissen. Marlijn vang je van juli – september en tonijn in mei en juni.
Waar: Sao Miguel
Periode: mei- september
Tijd: halve of hele dag

Voorstel ontvangen

Duiken

De Azoren behoren tot de mooiste en meeste unieke duikbestemmingen van Europa. Van onderzees vulkanische landschappen tot en met grote vis in het diepe heldere water. Van de afgelegen Princess Alice Bank bij het eiland Pico waar je blauwe haaien, hamerhaaien, walvishaaien en mantaroggen kunt zien tot en met de Dollarbarat Bank bij Formiga eilanden. Bij Terceira kun je duiken bij de João de Castro Bank.
Waar:  Pico | Sao Miguel | Terceira
Periode: juli – oktober
Tijd: halve of hele dag

Voorstel ontvangen

4WD jeep tours

Als je geen zin hebt om zelf te rijden op de Azoren, dan is een 4WD jeeptour met ervaren chauffeur wellicht iets voor jou. Op deze excursies bezoek je niet alleen de hoogtepunten van een eiland maar kom je dankzij de 4WD ook op afgelegen en verborgen plekjes. Je kunt kiezen voor een gedeelde of privé jeep en voor een halve of een hele dag.
Waar: alle eilanden
Periode: januari – december
Tijd: halve of hele dag

Voorstel ontvangen

Golfen

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de twee 18-holes en een 27-holes golfbanen op de weelderige groene Azoren. De Bathala golfbaan op Sao Miguel kijkt uit over de oceaan en die bij Furnas is omgeven door meren en Japanse bomen. De golfbaan bij Vila Nova op Terceira ligt in de bossen. Je kunt trolley, clubs & caddy huren.
Waar: Sao Miguel | Terceira
Periode: april – oktober
Tijd:

Voorstel ontvangen

Kanoën / zee kajakken

Op de waterrijke Azoren wordt veel gekanood. Op Sao Miguel kun je met een gids kanoën op de kratermeren van Furnas en Sete Cidades. Het is ook mogelijk om met de gids op de oceaan langs zwarte vulkanische rotsen en door verlaten baaien te zee kajakken. Je vaart in stabiele kano’s  of kajaks met een reddingsvest.
Waar: alle eilanden
Periode: mei – september
Tijd: halve of hele dag

Voorstel ontvangen

Mountainbiken

De 9 eilanden van de Azoren bieden vele mogelijkheden voor avontuurlijke mountainbike tochten. Fiets langs caldeiras en kratermeren, door groene binnenlanden en langs steile kusten. Kies uit routes van een halve of een hele dag, ga er zelf op uit of met een lokale gids en kies voor een makkelijke of meer uitdagende route.
Waar: alle eilanden
Periode: april – oktober
Tijd: halve of hele dag

Voorstel ontvangen

Paardrijden

De groene Azoren zijn een paradijs voor paardrijders. Rijd door weilanden met stenen muurtjes, subtropische bossen, slaperige dorpjes en kusten met de blauwe oceaan op de achtergrond. Een tocht langs de kratermeren van Sete Cidades op Sao Miguel is voor velen een hoogtepunt. Ga een uurtje of een hele dag en zelfs een hele vakantie te paard.
Waar: alle eilanden
Periode: april – oktober
Tijd: halve en hele dag

Voorstel ontvangen

Surfen

Surfers gaan naar Santa Barbara Beach in het noorden van het eiland Sao Miguel. Hier ligt het Azores Surf Center van Josephine en Ricardo. Ze geven les aan beginners en gevorderden en een les duurt ongeveer 1,5 uur. Je kunt kiezen voor groepslessen of privélessen. Huur hier je surfboard en wetsuit, ga de oceaan op en surf op de golven.
Waar: alle eilanden
Periode: mei – oktober
Tijd: halve dag

Voorstel ontvangen

Walvissen  spotten

De Azoren zijn een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. In snelle zodiacs of met overdekte boten ga je op zoek naar maar liefst 28 soorten walvissen. Diverse soorten zoals potvissen, tuimelaars en grienden kun je het hele jaar door zien. De beste periode is de zomer als de meeste soorten walvissen aanwezig zijn. Grotere soorten walvissen zoals blauwe vinvissen zie je vooral in april en mei.
Waar: Pico | Sao Miguel | Faial | Terceira
Periode: april – oktober
Tijd: ca. 3 uur

Lees meer …

Wandelen

Op de 9 landschappelijk zeer diverse eilanden van de vulkanische Azoren vind je de mooiste wandelroutes van Europa. Op de eilanden ligt een goed onderhouden netwerk van makkelijke en meer uitdagende wandelingen. Kies voor wandelingen van een halve dag, hele dag of ga voor een meerdaagse wandeltocht. Je kunt er zelf op uit met een beschrijving van de route of met een ervaren lokale privé gids.
Waar: alle eilanden
Periode: april – oktober
Tijd: halve dag | hele dag | meerdaags

Lees meer …

Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen in het wild is een hele bijzondere ervaring. Op de Azoren mag je van de overheid met 5 soorten dolfijnen zwemmen. Een excursie waarbij je gaat zwemmen met dolfijnen is gebonden aan strenge regels waarbij het welzijn van de dolfijnen voorop staat. Je mag bijvoorbeeld maar met 2 personen tegelijk de oceaan in en je mag de dieren absoluut niet aanraken.
Waar: Pico | Faial | Sao Miguel | Terceira
Periode: mei – september
Tijd: ca. 3 á 4 uur

Lees meer …