Corvo Azoren

Met een oppervlakte van zo’n 17 km² is Corvo het kleinste eiland van de Azoren. Het is er met 500 inwoners heerlijk rustig en je komt er maar weinig toeristen tegen. Het eiland wordt gedomineerd door de vulkaankrater Caldeirao. Corvo, vernoemd naar de kraai, is een geliefd bij vogelliefhebbers. Een aantal bijzondere soorten vogels arriveren op Corvo in de herfst. Verder kan je op Corvo unieke, kleinere, windmolens bekijken, relaxen op het strand en zwemmen in de heldere zee of door het dorpje Vila Nova do Corvo struinen. Het eiland Corvo wordt vooral bezocht tijdens een dagtocht vanaf Flores.

Volgende stap

Bezienswaardigheden Corvo

Hoewel het eiland Corvo op de Azoren zeer klein is, zijn er toch een aantal grote bezienswaardigheden. Bekijk hieronder de mooiste plekjes voor een dagje op het eiland  Corvo:

Bekijk de bezienswaardigheden van Corvo op de kaart

  • De hoofdstad Vila Nova do Corvo

Het dorpje Vila Nova do Corvo, waar ongeveer 400 mensen wonen, is de hoofdstad van en tevens het enige dorpje op het eiland Corvo. Er staan wat eenvoudige huizen langs de smalle en kronkelige straatjes. De uit de 16e eeuw stammende kerk Igreja de Nossa Senhora dos Milagres, die midden in het dorp staat is het bezoeken waard. Eigenlijk voelt het een beetje alsof je terug gaat in de tijd als je door het dorpje Vila Nova do Corvo op de Azoren loopt.

  • De vulkaankrater Caldeirao

Vanuit het dorpje Vila Nova do Corvo loopt de enige, 6 km lange, geasfalteerde weg op het eiland naar de krater Caldeirao. Onderweg rijd je door groene weilanden met een paar grazende koeien omringd door zwarte lavamuurtjes en heggen van blauwe hortensia’s. Aangekomen op het 560 meter hoge uitzichtpunt Miradouro do Caldeirao geniet je van een subliem uitzicht over het eiland en de blauwe oceaan. De krater heeft een diameter van 2.400 meter en de top van de krater is de 718 meter hoge Morro dos Homens. Van het uitzichtpunt kijk je 300 meter naar beneden de krater in. Hier zie je twee kratermeren en verschillende kleine eilandjes liggen. De steile wanden van de krater zijn begroeid met geelgroene mossen. Rondom de Caldeirao op Corvo kan je een mooie wandeling maken van ongeveer 5 kilometer lang. Er zijn ook enkele beboste valleien. De Caldeirao is zonder meer een van de hoogtepunten van je vakantie op de Azoren.

  • Ponta Negra vuurtoren & windmolens

De Ponta Negra vuurtoren is gebouwd in 1910 en staat bij Vila Nova do Corvo in buurt van een aantal windmolens. De windmolens van Corvo zijn anders dan de windmolens op andere eilanden van de Azoren. Ze zijn kleiner en lijken meer op de windmolens op het vasteland van Portugal.

  • Het strand Praia de Areia

Relaxen doe je op het kleine zwarte strand Praia de Areia, het enige zandstrand op Corvo. Door het schone, heldere water is het een goede plek om te zwemmen of snorkelen.

Caldeirão, Corvo, Azoren

Wat te doen in Corvo

Bekijk hieronder de leukste activiteiten op het eiland Corvo voor je vakantie op de Azoren.

  • Dagtocht vanaf Flores

Corvo bereik je als dagtocht vanuit het eiland flores. Je gaat in de ochtend aan boord van een zodiak en vaart in ca. 45 minuten van Flores naar Corvo. Als het weer slecht is, dan wordt er niet gevaren. Hoe hier rekening mee door een extra dag op je vakantie eilandhoppen op de Azoren in te plannen. De kans is groot dat je onderweg naar Corvo al walvissen of dolfijnen spot. Eenmaal aangekomen op Corvo word je meestal naar de krater Caldeirao gebracht. Een lokale gids vertelt over de krater en het eiland. Ook bezoek je het dorpje Vila Nova do Corvo.

  • Vogels spotten op Corvo

Het is niet bij iedereen bekend, maar de Azoren zijn een geweldige plek om vogels te spotten. Het eiland Corvo, dat haar naam dankt aan de kraai – corvus – is bekend onder vogelaars. In de herfst wordt Corvo bezocht door een aantal bijzondere Amerikaanse vogelsoorten. De meest bijzondere vogels is de priolo, ofwel de Azorengoudvink. Het is de enige endemische vogelsoort van de Azoren. Andere bijzondere Amerikaanse dwaalgasten die je op Corvo kunt zien zijn de geelsnavelkoekoek, de Tennessee zanger en de Baltimore troepiaal.

  • Festival van de Molens op Corvo

Ieder jaar viert Corvo het Festival van de Molens (Festival dos Meinhos) op 15 augustus. Dit is onderdeel van de feesten van de heilige Nossa Senhora dos Milagres. Er vinden dans- en religieuze ceremonies plaats. Deze periode komen er meer toeristen naar het eiland dan ooit. Stel dat je in augustus op reis in de Azoren bent, dan is het zeker leuk om Corvo tijdens deze feestdag te bezoeken.

  • Wandelen op Corvo op de Azoren

Het eiland Corvo op de Azoren is gemaakt om te wandelen en te genieten van het ladschap en de rust en de ruimte. De bekendste wandeling op Corvo is die bij de krater Caldeirao. Vanaf de top loop je naar beneden de 300 meter diepe krater in om vervolgens rond de kratermeertjes te wandelen. Het is ook mogelijk om vanaf de krater naar het pittoreske dorpje Vila Nova do Corvo te lopen. Deze route is ongeveer 6 kilometer lang. Struin verder door het centrum, loop over het strand of verken het kale landschap van Corvo.

 

Corvo, Azoren - Visit Azores

Eten en drinken op Corvo

Op het kleine eiland Corvo zijn alleen een paar eenvoudige cafés en restaurantjes in Vila Nova do Corvo. Je maakt hier snel contact met de lokale bevolking, wat aangeeft dat er maar weinig bezoekers komen.

  • Lokale gerechten

Een echte specialiteit op Corvo is Erva do Calhou, een soort taart van steengras die wordt gegeten met maisbrood. Ook de kaas op Corvo, die minstens 60 dagen moet rijpen, moet je echt proeven. Drink er een lekkere rode wijn bij.

Lokale producten Corvo

Hotels op het eiland Corvo

Wil je op je rondreis op de Azoren in een sfeervol en comfortabel hotel verblijven? Informeer naar karakteristieke Pousada’s, fraai gelegen quinta’s en kleinschalige boutique hotels.

Bekijk onze selectie hotels op Corvo

Huurauto op het eiland Corvo

Een huurauto op het eiland Corvo is niet beschikbaar. Als je een (prive)dagtocht van naar Corvo boekt, dan is je vervoer al geregeld door je gids. Omdat de afstand er klein zijn, kun je er ook voor kiezen om overal naar toe te wandelen. Van Vila Nova do Corvo naar de krater Caldeirao is ongeveer 6 kilometer.

Hoe kom ik op het eiland Corvo?

De meest gebruikelijke manier is om met een zodiak boot of veerboot vanaf het eiland Flores naar Corvo te varen. Deze tocht duurt ongeveer 45 minuten en gaat in de zomer dagelijks. In het laagseizoen, de winter, gaat de boot ongeveer één keer per week. Het grootste deel van de toeristen brengt slechts één dag een bezoek aan Corvo tijdens hun vakantie Azoren, en overnachten dus niet op het eiland. Er is ook een kleine luchthaven op Corvo, waar je vanaf de meeste andere eilanden naar toe kan vliegen. Dit is wel een stuk minder gebruikelijk en prijziger dan de ferry.

Beste reistijd Corvo

De beste reistijd voor een vakantie naar Corvo op de Azoren is van mei tot en met september. Het voor- en najaar zijn de beste periodes om vogels te spotten, vanwege hun broedtijd en migratie. De zomer is de beste tijd om te wandelen. Dit is namelijk de warmste periode en tevens valt er dan de minste regen. Het weer op de Azoren kan snel omslaan dus houd hiermee rekening op je rondreis door de Azoren. Het ene moment schijnt de zon, het andere moment is het bewolkt en begint het te regenen. Kleed je daarom altijd in laagjes, zodat je je kan aanpassen aan het weer.

Beste reistijd voor de Azoren

Corvo, Azoren

Bekijk de overige eilanden voor je vakantie naar de Azoren