Ontdek het eiland Sao Jorge op de Azoren

Het nog stille eiland São Jorge op de Azoren staat bekend om haar bijna loodrecht in zee duikende rotswanden, steile kliffen, vulkaankraters en vruchtbare landtongen aan de voet van steile kliffen langs de kust, fajas genaamd. Deze fajas zijn ontstaan door landverschuivingen. Het binnenland is bergachtig en ongerept met de 1.053 meter hoge Pico da Esperanca als hoogste top. Het eiland Sao Jorge is een van de meest groene eilanden van de Azoren komt steeds meer in trek bij liefhebbers van natuur, rust en ruimte.

Volgende stap

Bezienswaardigheden Sao Jorge

Bekijk hieronder de mooiste bezienswaardigheden en hoogtepunten op het eiland Sao Jorge voor je vakantie op de Azoren.

Bekijk bezienswaardigheden van Sao Jorge op de kaart

 • Velas de hoofdstad van het eiland Sao Jorge

Velas is de hoofdstad van het eiland São Jorge. De stad ligt aan zee in het westen van het eiland en telt ca. 2.000 inwoners. In de hoofdstad Velas aan de voet van een steile berg liggen een aantal bezienswaardigheden zoals de kerk Matriz de São Jorge en een aantal fraaie oude herenhuizen. Naast de kerk ligt een museum met een collectie kunst over kerken. In het centrum ligt een vrij ruim plein. De winkelstraat Rua M.F. Lacerda is helemaal autovrij. Wil je de leukste plek van Velas bezoeken, ga dan naar het Praça da República plein. De hoofdstad heeft zowel een haven als een jachthaven.

 • Sao Jorge, het eiland van de Fajas.

De Fajas zijn kleine vlakke landtongen en karakteristiek voor het eiland Sao Jorge. De Fajas zijn ontstaan door aardverschuivingen als gevolg van instortende hoge kliffen en lava stromen. Op het eiland Sao Jorge liggen ruim 40 Fajas. De bekendste Fajas op Sao Jorge zijn de Faja da Caldeira do Santo Cristo bekend om de heerlijke schelpdieren, de Faja dos Cubres waar een meer ligt en de Fajã do Ouvidor met door zwarte basaltrotsen omgeven natuurlijke zwembaden.

Fajas
 • De centrale bergketen op Sao Jorge

Het binnenland van het eiland Sao Jorge bestaat uit bergen vol ongerept natuur. In de centrale hoogvlakte van het eiland ligt de 1.053 meter hoge Pico da Esperança, het hoogste punt van São Jorge. Vanaf dit uitzichtpunt kijk je uit over het eiland en zie je ook de eilanden Pico, Graciosa, Terceira en Faial liggen. In de bergachtige binnenlanden groeien veel inheemse planten. Ter bescherming hiervan zijn drie natuurreservaten gecreëerd. Het eiland Sao Jorge telt vele uitkijkpunten zoals de Miradouro da Ribeira do Almeida, Faja das Almas, Miradouro das Urzes, Faja dos Cubres en Miradouro do Norte Pequeno waar je kunt genieten van weidse uitzichten.

Ilheu dos Rosais en Ilheu do Topo
 • Ilheu dos Rosais en Ilheu do Topo

Naast de ongerepte bergen in het binnenland en het adembenemende kustlandschap liggen er voor de oostkust van het eiland Sao Jorge de twee eilandjes Ilhéu dos Rosais en de Ilhéu do Topo. Op deze twee eilandjes nestelen vele watervogels en daardoor zijn de twee eilandjes nu een beschermd natuurreservaat.

 • Sete Fontes en Silveira

Op het eiland Sao Jorge in de Azoren liggen de fraaie bosgebieden Sete Fontes en Silveira. Als je van wandelen houdt op je vakantie in de Azoren is een bezoekje aan deze bossen meer dan waard. Je wandelt er tussen azalea’s, reuzenvarens en Japanse ceders naast diverse andere planten- en bomensoorten.

Wat te doen in Sao Jorge

Bekijk hieronder de leukste activiteiten die je kunt doen op het eiland Sao Jorge tijdens je vakantie op de Azoren.

 • Wandelroutes op Sao Jorge op de Azoren

Bij een wandelvakantie op de Azoren mag je het eiland Sao Jorge op de Azoren eigenlijk niet overslaan. De bergen, de steile kusten en vlakke Fajas ondergedompeld in een ongerepte natuur bieden wandelaars diverse wandelroutes. Op de Azoren is door de lokale overheid een netwerk van paden uitgezet, de Azores Trails. Deze goed onderhouden wandelroutes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. Wandel je met een ervaren lokale gids, dan zie je naast de natuurlijke hoogtepunten ook de verborgen plekjes. Graag verzorgen we een wandelreis naar de Azoren met privé gids voor u op maat.

 • Walvissen en dolfijnen spotten op Sao Jorge

In de Atlantische oceaan rondom Sao Jorge kun je vele soorten walvissen en dolfijnen spotten in de Azoren. Tussen april en oktober heb je de meeste kans om op een walvisexcursie in een snelle zodiak boot walvissen en dolfijne te zien.

Canyoning op de Azoren
 • Canyoning op Sao Jorge in de Azoren

Met de vele bergen, steile kliffen en watervallen lijkt Sao Joeg wel gemaakt voor canyoning. De snel groeiende avontuurlijke sport in de natuur waarbij je met een gids veilig door bergriviertjes naar beneden loopt, van watervallen abseilt, in poeltjes duikt en aan touwen ravijnen oversteekt gebruik makend van allerlei technieken. Zo kom je op plekken in de natuur waar niemand anders komt.

Gruto dos Corais
 • Duiken rond het eiland Sao Jorge

In de Atlantische oceaan rondom het eiland Sao Jorge liggen vele bijzondere duikstekken. Bekend zijn de 24 meter diepe grot Gruto dos Corais waarin zwarte koralen groeien en de vulkanische muur Mouro de Lemos bedekt met allerlei diertjes en koralen. Op een bootduik bij het eilandje Ilheu do Topo heb je kans op barracuda’s en grote congeralen. Lees meer over duikstekken op de Azoren.

 • Mountainbiken op Sao Jorge op de Azoren

Het diverse landschap van bergen, fajas en kustvlaktes is perfect om er met de mountainbike op uit te gaan. Er zijn door de lokale overheid diverse mountainbike routes op het eiland Sao Jorge op de Azoren uitgezet. Zowel beginners als ervaren mountainbikers kunnen hun hart ophalen op de brede en smalle paden van het eiland Sao Jorge.

Restaurants op het eiland Sao Jorge

Op het eiland Sao Jorge in de Azoren is een ruime keus aan cafés en restaurants. Naast lokale vis- en vleesgerechten zijn er ook restaurants met een internationale keuken.

 • Traditionele lokale gerechten van Sao Jorge

Het eiland Sao Jorge staat bekend om haar kaas. Er zijn veel plekken op het eiland waar je kaas kunt proeven. Ga bijvoorbeeld naar Lactacores waar je zowel jonge als oude kazen kunt proeven.

Sao Jorge

Hotels op het eiland Sao Jorge

Wil je op je rondreis op de Azoren in een sfeervol en comfortabel hotel verblijven? Informeer naar karakteristieke Pousada’s, fraai gelegen quinta’s en kleinschalige boutique hotels.

Bekijk onze selectie hotels op Sao Jorge

Huurauto op het eiland Sao Jorge

Het eiland Sao Jorge kun je op je vakantie in de Azoren het beste verkennen met een huurauto. Heb je geen zin om te rijden op je rondreis door de Azoren, dan verzorgen we graag een auto met chauffeur of privé transfers op maat.

Hoe kom ik op het eiland Sao Jorge?

Het eiland Sao Jorge heeft een eigen vliegveld. Vanuit Amsterdam of Brussel vlieg je voor je vakantie naar de Azoren met de KLM of TAP naar de hoofdstad Lissabon in Portugal waar je een nacht verblijft. Vanuit Lissabon vlieg je de volgende dag met de TAP of SATA door naar het eiland Sao Jorge. Er zijn geen directe lijnvluchten vanuit Nederland naar Sao Jorge.

Het eiland Sao Jorge mag niet ontbreken op je rondreis eilandhoppen op de Azoren. Je kunt van diverse eilanden naar Sao Jorge vliegen of je kunt de boot pakken. Bekijk op de website van Atlanticoline wanneer de boten varen en hoelang de overtocht duurt

Wandelen Azoren

Beste reistijd Sao Jorge

De beste reistijd voor een vakantie op Sao Jorge op de Azoren is van april tot en met oktober. Het hangt er natuurlijk wel van af wat je precies wilt gaan doen. Hieronder zie je de beste reistijd voor specifieke excursies op Sao Jorge in de Azoren.

Beste reistijd voor de Azoren

Bekijk de overige eilanden voor je vakantie naar de Azoren