Walvissen spotten in Mexico

Walvissen spotten in Mexico …

Bekijk alle reizen om walvissen te spotten :

Alle reizen | Baja of California | Baja of Mexico

Waar          Wanneer          Hoe          Soorten

Klantervaring

” Wees de eerste die een walvis ervaring in Mexico beleeft “

Lees onze reviews

Grijze walvis spotten

Waar in Mexico ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Waar kun je het beste walvissen spotten in Mexico ?

De beste plekken in Mexico om walvissen te spotten zijn Baja California, Sea of Cortez & Baja of Mexico. In Mexico kun je aan de west kust tussen mei en september grijze walvissen, bultrug walvissen en orka’s zien. Langs de oostkust spot je tussen juli en september blauwe vinvissen, vinvissen en bultruggen.

  • Lees meer: 
Dolfijnen, Baja California

Wanneer is de beste tijd om walvissen te spotten in Mexico ?

Afhankelijk van waar je in Mexico naartoe gaat, worden walvissen het meest regelmatig gezien tijdens de zomermaanden van mei tot september. Hoewel het walvisseizoen zich uitstrekt van april tot oktober. Vanwege de twee oceanen die Mexico omringen, zijn er trekroutes die ervoor zorgen dat er in de zomer veel walvissen door het gebied komen om zich te voeden, wat betekent dat je een grote kans hebt om ze te spotten.

Bekijk onze voorbeeldreizen: walvissen & dolfijnen per maand.

Walvis Beste tijd
Blauwe vinvis Nov – Apr
Dwerg vinvis Nov – Apr
Gewone vinvis Nov – Apr
Bultrug Dec – Apr
Grijze walvis Dec – Mrt
Orka Apr – Mei
Overige Beste tijd
Potvis Feb – Apr
Spitssnuit dolfijn Jan – Dec
Tuimelaar Jan – Dec
 Walvishaai Dec – Mrt
 Zeeolifant Nov – Apr
 Zeeschildpad Aug – Dec
Grijze walvis, National Geographic Venture

Hoe lang duurt het spotten van walvissen ?

Een typische excursie om walvissen te spotten duurt tussen de 2,5 en 3 uur, Waarbij je een groot deel van die tijd op zee vaart op zoek naar deze wezens uit de diepte.

Walvissen cruise, National Geographic Venture, Grijze walvissen expedititie cruise

Reizen per cruise ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Met welke boot walvissen spotten in Mexico

  • Per cruise:
  • Per zodiak:
  • Per Kajak:
Kayaken in Baja California

Waar kajakken tussen walvissen ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

  • Grijze walvis

Waar met walvissen kajakken ?

In het afgelegen en ongerepte natuurgebied van Baja California

Lees meer:

Zwemmen met walvishaaien

Waar zwemmen met walvishaaien in Mexico

Lees meer: Zwemmen met walvishaaien

Welke soorten walvissen kun je zien ?

De omliggende wateren van Canada herbergen een breed scala aan walvissoorten. De meest voorkomende zijn bultrug, beluga, grijs en orka. Canada heeft een kustlijn van meer dan 200.000 km, wat betekent dat het mogelijk is om tijdens je reis een overvloed aan ruim 30 walvissoorten te vinden die deze wateren hun thuis noemen …

Lees meer:

Hoe spot je een walvis ?

Als je op een boot op de uitgestrekte oceaan zit, hoe spot je dan een walvis? Pak je verrekijker en speur de horizon af of je in de verte witte strepen ziet. Grote walvissen zoals bultruggen en orka’s springen soms het water uit. Als ze terugvallen in water ontstaan er golven met een witte rand. Speur ook de lucht af naar grote aantallen vogels die vlak boven het water cirkelen. Dit duidt dat vaak op jagende walvissen of dolfijnen. Ook de wasem die walvissen en dolfijnen uitademen geeft aan dat er walvissen in de buurt zijn. Kijk verder goed of je ergens veel boten bij elkaar ziet. Ook dit is vaak een teken dat er walvissen zijn gezien. Walvissen zijn vaak lang onderwater. Hierdoor zijn ze niet zichtbaar. Daarom gebruiken sommige walvisexcursie aanbieders hydrofoons, waarbij ze de geluiden van walvissen onderwater oppikken.

Onze 4 tips om in Mexico walvissen te spotten

Als je op vakantie naar Mexico gaat hebben we hier een 4 tal handige tips voor het walvissen spotten.

  • Boek op tijd: Als je op vakantie gaat naar Mexico en je zeker weet dat je walvissen wilt spotten, boek dan op tijd de expeditie cruise. Er is beperkt aantal plek op de boot en dit is één van de meest populaire activiteit in Mexico. Vooral Baja of California & Baja of Mexico worden op vakantie in Mexico veel bezocht voor het walvissen spotten.
  • Zeeziekte: Word je snel zeeziek, neem dan een uur van tevoren een reistablet in.
  • Kleding: Kleed je in laagjes en neem een warme pullover of fleece mee. Zeker als je een zodiak het water op gaat (en dus sneller vaart), kan het erg fris op zee zijn. Ga je inderdaad per zodiak boot, neem dan ook een poncho of waterdichte kleding mee. Je kan namelijk nat worden.
  • Fotograferen: Tijdens een walvissafari per zodiak is de kans groot dat je niet droog blijft. Het is natuurlijk heel gaaf om de walvissen op beeld vast te leggen, maar zorg er dus voor dat je een regenhoes voor je fotocamera meeneemt.
Mexico natuurreizen, Grijze walvis spotten

Prijzen walvissen ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Prijzen walvissen reizen ?

We bieden een breed scala aan ervaringen voor degenen die deze spectaculaire wezens willen spotten, wat betekent dat er verschillende prijzen en reisduur zijn. Vind je perfecte reis in onze selectie walvissen spotten in Canada …

Walvis spot reis boeken ?

Om je te helpen bij de planning van je walvisreis, hebben we de beste tijden, de beste locaties en de 8 meest indrukwekkende walvissoorten in kaart gebracht.

Costa Baja Resort & Spa

Hotels om walvissen te spotten ?

Op je vakantie in Mexico om walvissen te spotten, kun je kiezen uit diverse sfeervolle en comfortabele hotels. Bekijk onze selectie van kleinschalige boutique hotels in pittoreske vissersdorp, tentenkampen in ongerept natuurgebied of stadshotels in de buurt van de haven.

Bekijk onze andere walvis bestemmingen wereldwijd

Ben je net als wij gek op walvissen spotten? Bekijk dan ook onze andere bestemmingen om walvissen en dolfijnen te spotten.