Comoren reizen, onontdekte natuur

De Comoren zijn een nog onontdekt paradijs voor natuurliefhebbers. De 3 eilanden, Grande Comore, Moheli en Anjouan, liggen in de Indische oceaan tussen Mozambique en Madagascar. Hier geen massa’s toeristen maar ongerepte natuur en verlaten stranden. Uniek voor de Comoren is dat je er kunt zwemmen met bultrugwalvissen, dolfijnen en mantaroggen. Tel hierbij op tropische regenwouden, lemuren, vliegende honden, baobab bomen, een 2,3 km hoge vulkaan, koraalriffen en zeeschildpadden en je hebt een van de mooiste natuurreis bestemmingen van Afrika te pakken.

Volgende stap

.

.

.

   Eilanden

.

.

.

De Comoren eilanden

De Comoren zijn een van de kleinste landen ter wereld en bestaan uit de eilanden Grand Comore, Moheli en Anjouan. Een vierde eiland, Mayotte, ligt wel in de Comoren maar behoort toe aan Frankrijk. De eilanden liggen een half uur vliegen van elkaar.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Natuur

.

.

.

Natuur op de Comoren

De natuur op de Comoren is ronduit uniek. Ontdek tropische regenwouden, ongerepte koraalriffen en broeierige mangrovewouden. Spot vliegende honden, lemuren, dolfijnen en zeeschildpadden. Zwem met bultrugwalvissen en mantaroggen. Bekijk vulkanische landschappen met gestolde zwarte lava velden en beklim een van de grootste vulkaan kraters ter wereld.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Wat te doen

.

.

.

Wat te doen op tijdens de Comoren reizen

Ben je op zoek naar een actieve vakantie in ongerepte natuur ga dan naar de Comoren. Op de eilanden van de Comoren kun je zwemmen met bultrugwalvissen, snorkelen, dolfijnen spotten, duiken, een vulkaan beklimmen, mountainbiken, zee kanoën, wandelen, slenteren door oude Arabisch aandoende stadjes en heerlijk relaxen op verlaten stranden.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Hotels

.

.

.

Bekijk onze selectie van lodges & resorts in de Comoren

… Bekijk onze selectie accommodaties op kaart in de Comoren.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd voor je reis naar de Comoren.

Je kunt de Comoren het hele jaar door bezoeken. De beste tijd voor een reis naar de Comoren is de droge tijd van juni tot en met oktober. De beste tijd om te zwemmen met bultrugwalvissen is van half augustus tot en met half oktober.

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie Comoren

Om je Comoren rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar de Comoren komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je rondreis door de Comoren.