Walvissen spotten in de Comoren

Walvissen spotten in de Comoren

Bekijk alle reizen om walvissen te spotten :

Alle reizen | Grand Comore | Moheli

Waar          Wanneer          Hoe          Soorten

Klantervaring

” Het snorkelen met bultruggen was prachtig “

Lees onze reviews

Walvis safari

Waar in de Comoren ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Waar kun je het beste walvissen spotten in de Comoren ?

De beste plekken in de Comoren …

  • Lees meer: Moheli
Zwemmen met walvissen

Wanneer is de beste tijd om walvissen te spotten in de Comoren ?

Op de Comoren worden walvissen het meest regelmatig gezien tijdens de zomermaanden van half augustus tot oktober. Hoewel het walvisseizoen zich uitstrekt van april tot oktober. Vanwege de Indische oceaan die de Comoren omringen, zijn er trekroutes die ervoor zorgen dat er in de zomer veel walvissen door het gebied komen om zich te voeden, wat betekent dat je een grote kans hebt om ze te spotten.

Bekijk onze voorbeeldreizen: walvissen & dolfijnen per maand.

Walvis Beste tijd
Blauwe vinvis
Dwerg vinvis
Gewone vinvis
Bultrug Apr – Okt
Potvis
Zuidkaper
Dolfijn Beste tijd
Orka
Griend
Bruine vis
Spitssnuit dolfijn
Gestreepte dolfijn
 
Bultrug, Silver Banks

Hoe lang duurt het spotten van walvissen ?

Een typische excursie om walvissen te spotten duurt tussen de

Tonga, Oceanië

Waar zwemmen met walvissen ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Waar zwemmen met bultrug walvis ?

In het afgelegen en ongerepte

Lees meer: zwemmen met bultrug

Waar zwemmen met wilde dolfijnen ?

In het afgelegen en ongerepte

Lees meer: Zwemmen met dolfijnen

Welke soorten walvissen kun je zien ?

De omliggende wateren van de Comoren herbergen een breed scala aan walvissoorten.

Lees meer:

Hoe spot je een walvis ?

Als je op een boot op de uitgestrekte oceaan zit, hoe spot je dan een walvis? Pak je verrekijker en speur de horizon af of je in de verte witte strepen ziet. Grote walvissen zoals bultruggen en orka’s springen soms het water uit. Als ze terugvallen in water ontstaan er golven met een witte rand. Speur ook de lucht af naar grote aantallen vogels die vlak boven het water cirkelen. Dit duidt dat vaak op jagende walvissen of dolfijnen. Ook de wasem die walvissen en dolfijnen uitademen geeft aan dat er walvissen in de buurt zijn. Kijk verder goed of je ergens veel boten bij elkaar ziet. Ook dit is vaak een teken dat er walvissen zijn gezien. Walvissen zijn vaak lang onderwater. Hierdoor zijn ze niet zichtbaar. Daarom gebruiken sommige walvisexcursie aanbieders hydrofoons, waarbij ze de geluiden van walvissen onderwater oppikken.

Onze 4 tips om in de Comoren walvissen te spotten

Als je op vakantie naar de Comoren gaat hebben we hier een 4 tal handige tips voor het walvissen spotten.

  • Boek op tijd: Als je op vakantie gaat naar de Comoren en je zeker weet dat je walvissen wilt spotten, boek dan op tijd de excursie. Er is beperkt aantal plek op de boot en dit is één van de meest populaire activiteit in de Comoren. Vooral Moheli worden op vakantie in de Comoren veel bezocht voor het walvissen spotten.
  • Zeeziekte: Word je snel zeeziek, neem dan een uur van tevoren een reistablet in.
  • Kleding: Kleed je in laagjes en neem een warme pullover of fleece mee. Zeker als je een zodiak het water op gaat (en dus sneller vaart), kan het erg fris op zee zijn. Ga je inderdaad per zodiak boot, neem dan ook een poncho of waterdichte kleding mee. Je kan namelijk nat worden.
  • Fotograferen: Tijdens een walvissafari per zodiak is de kans groot dat je niet droog blijft. Het is natuurlijk heel gaaf om de walvissen op beeld vast te leggen, maar zorg er dus voor dat je een regenhoes voor je fotocamera meeneemt.
Duiken & snorkelen

Prijzen walvissen ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Prijzen walvissen reizen ?

We bieden diverse reiservaringen aan voor degenen die deze spectaculaire wezens willen spotten, wat betekent dat er verschillende prijzen en reisduur zijn. Vind je perfecte reis in onze selectie walvissen spotten in de Comoren …

Walvis spot reis boeken ?

Om je te helpen bij de planning van je walvisreis, hebben we de beste tijden, de beste locaties en de 8 meest indrukwekkende walvissoorten in kaart gebracht.

Strand Ongerept Moheli

Hotels om walvissen te spotten ?

Op je vakantie in de Comoren om walvissen te spotten, kun je kiezen uit diverse sfeervolle en comfortabele hotels. Bekijk onze selectie van kleinschalige boutique hotels in ongerept natuurgebied op de eilanden Grand Comore & Moheli.

Bekijk onze andere walvis bestemmingen wereldwijd

Ben je net als wij gek op walvissen spotten? Bekijk dan ook onze andere bestemmingen om walvissen en dolfijnen te spotten.