Walvissen spotten in Canada

Walvissen spotten in Canada … Walvissen migreren tussen mei en oktober naar Canada , terwijl de wateren warmer worden en de plankton- en vispopulaties bloeien. Orka’s verblijven het hele jaar door rond de Pacifische kust.

een van de meest bijzondere ervaringen die je in de natuur kunt meemaken. Oog in oog met een van de grootste dieren op aarde maakt een diepe indruk die je niet snel zult vergeten. Of je nu een walvissafari op een overdekte boot maakt, zwemt met orka’s of blauwe vinvissen of dat je narwallen spot vanaf het pakijs; walvissen en dolfijnen spotten is altijd wel ergens op de wereld mogelijk op de manier die jou het meeste aanspreekt.

Bekijk alle reizen om walvissen te spotten :

Alle reizenVancouver IslandSt. LawrenceHudson BayBaffin Island

Waar          Wanneer          Hoe          Soorten

Klantervaring

“Meerdere orka’s gezien tijdens het kajakken “

Lees onze reviews

Orca Camp Vancouver Island

Waar in Canada ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Waar kun je het beste walvissen spotten in Canada ?

De beste plekken in Canada om walvissen te spotten zijn Vancouver Island, St. Lawrence, Hudson Bay & Baffin Island. In Canada kun je aan de west kust tussen mei en september grijze walvissen, bultrug walvissen en orka’s zien. Langs de oostkust spot je tussen juli en september beloega’s, blauwe vinvissen, vinvissen en bultruggen. Een walvisreis naar noord- en Arctisch Canada kun je het beste maken van juni tot en met augustus. Je ziet dan beloega’s, narwallen en met geluk Groenlandse walvissen.

Orka

Wanneer is de beste tijd om walvissen te spotten in Canada ?

Afhankelijk van waar je in Canada naartoe gaat, worden walvissen het meest regelmatig gezien tijdens de zomermaanden van mei tot september. Hoewel het walvisseizoen zich uitstrekt van april tot oktober. Vanwege de drie oceanen die Canada omringen, zijn er trekroutes die ervoor zorgen dat er in de zomer veel walvissen door het gebied komen om zich te voeden, wat betekent dat je een grote kans hebt om ze te spotten.

Bekijk onze voorbeeldreizen: walvissen & dolfijnen per maand.

Walvis Beste tijd
Blauwe vinvis Jul – Sep
Dwerg vinvis Jul – Sep
Gewone vinvis Jul – Sep
Bultrug Apr – Okt
Orka Jun – Sep
Potvis
Jun – Sep
Dolfijn Beste tijd
Beloega Jul – Aug
Narwal Mei – Jun
Bruine vis Jul – Okt
Spitssnuit dolfijn Jul – Okt
Tuimelaar Jul – Okt
 
Blauwe vinvis St Lawrence, Canada

Hoe lang duurt het spotten van walvissen ?

Een typische excursie om walvissen te spotten duurt tussen de 2,5 en 3 uur, Waarbij je een groot deel van die tijd op zee vaart op zoek naar deze wezens uit de diepte. Sommige soorten walvissen bevinden zich verder van de kust, zoals bultruggen en blauwe vinvissen. Dus plan wat extra tijd aan je reis om walvissen te spotten.

Onthoud: “Walvissen zijn wilde dieren en kunnen wel 160 kilometer per dag afleggen, waardoor waarnemingen erg onvoorspelbaar zijn. De ene dag kun je misschien meerdere peulen zien, terwijl je de volgende dag misschien geen enkele ziet. Geniet ervan om op het water te zijn, want er is zoveel te zien.

Fly-drive orka's en beren

Reizen per  ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Met welke boot walvissen spotten in Canada

 • Per zodiak:
 • Per Kajak:
Beluga walvissen

Waar kajakken tussen walvissen ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Waar met orka’s kajakken ?

In het afgelegen en ongerepte natuurgebied van Vancouver Island bevinden zich geen dorpjes of accommodaties. De enige menselijke bebouwing vind je in de vorm van een Orka Camp. Vanuit Campbell River vaar je in een comfortabele en overdekte taxi boot in ongeveer 2,5 uur naar het Orca Camp.

Lees meer:  Orca Camp

Waar met beloega’s kajakken

Kajak tussen honderden witte beloega walvissen en spot walrussen op ijsschotsen.

Lees meer: 

Welke soorten walvissen kun je zien ?

De omliggende wateren van Canada herbergen een breed scala aan walvissoorten. De meest voorkomende zijn bultrug, beluga, grijs en orka. Canada heeft een kustlijn van meer dan 200.000 km, wat betekent dat het mogelijk is om tijdens je reis een overvloed aan ruim 30 walvissoorten te vinden die deze wateren hun thuis noemen …

Lees meer:

Hoe spot je een walvis ?

Als je op een boot op de uitgestrekte oceaan zit, hoe spot je dan een walvis? Pak je verrekijker en speur de horizon af of je in de verte witte strepen ziet. Grote walvissen zoals bultruggen en orka’s springen soms het water uit. Als ze terugvallen in water ontstaan er golven met een witte rand. Speur ook de lucht af naar grote aantallen vogels die vlak boven het water cirkelen. Dit duidt dat vaak op jagende walvissen of dolfijnen. Ook de wasem die walvissen en dolfijnen uitademen geeft aan dat er walvissen in de buurt zijn. Kijk verder goed of je ergens veel boten bij elkaar ziet. Ook dit is vaak een teken dat er walvissen zijn gezien. Walvissen zijn vaak lang onderwater. Hierdoor zijn ze niet zichtbaar. Daarom gebruiken sommige walvisexcursie aanbieders hydrofoons, waarbij ze de geluiden van walvissen onderwater oppikken.

Onze 4 tips om in Canada walvissen te spotten

Als je op vakantie naar Canada gaat hebben we hier een 4 tal handige tips voor het walvissen spotten.

 • Boek op tijd: Als je op vakantie gaat naar Canada en je zeker weet dat je walvissen wilt spotten, boek dan op tijd de excursie. Er is beperkt aantal plek op de boot en dit is één van de meest populaire activiteit in Canada. Vooral Vancouver Island, Hudson Bay worden op vakantie in Canada veel bezocht voor het walvissen spotten.
 • Zeeziekte: Word je snel zeeziek, neem dan een uur van tevoren een reistablet in.
 • Kleding: Kleed je in laagjes en neem een warme pullover of fleece mee. Zeker als je een zodiak het water op gaat (en dus sneller vaart), kan het erg fris op zee zijn. Ga je inderdaad per zodiak boot, neem dan ook een poncho of waterdichte kleding mee. Je kan namelijk nat worden.
 • Fotograferen: Tijdens een walvissafari per zodiak is de kans groot dat je niet droog blijft. Het is natuurlijk heel gaaf om de walvissen op beeld vast te leggen, maar zorg er dus voor dat je een regenhoes voor je fotocamera meeneemt.
orka safari, orka spotten

Prijzen walvissen ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Prijzen walvissen reizen ?

We bieden een breed scala aan ervaringen voor degenen die deze spectaculaire wezens willen spotten, wat betekent dat er verschillende prijzen en reisduur zijn. Vind je perfecte reis in onze selectie walvissen spotten in Canada …

Walvis spot reis boeken ?

Om je te helpen bij de planning van je walvisreis, hebben we de beste tijden, de beste locaties en de 8 meest indrukwekkende walvissoorten in kaart gebracht.

Wickannish Inn

Hotels om walvissen te spotten ?

Op je vakantie in Canada om walvissen te spotten, kun je kiezen uit diverse sfeervolle en comfortabele hotels. Bekijk onze selectie van kleinschalige boutique hotels in pittoreske vissersdorp, tentenkampen in ongerept natuurgebied of stadshotels in de buurt van de haven.

Bekijk onze andere walvis bestemmingen wereldwijd

Ben je net als wij gek op walvissen spotten? Bekijk dan ook onze andere bestemmingen om walvissen en dolfijnen te spotten.

 • In Europa bieden we walvisreizen aan naar Azoren, IJsland en Noorwegen.
 • In Azië bieden we walvisreizen aan naar Indonesië, de Malediven en Sri Lanka.
 • In Afrika bieden we walvisreizen aan naar Comoren, Zuid Afrika en Mozambique.
 • In noord en zuid Amerika bieden we walvisreizen aan naar Alaska, Canada, Dominicaanse Republiek & Mexico.
 • In de poolgebieden bieden we walviscruises aan naar Antarctica, Spitsbergen en Arctisch Canada.
 • In de Oceanië gebieden bieden we walvisreizen aan naar Tonga.