Ontdek de Azoren – de mooiste natuur van Europa …

De 9 eilanden van Azoren zijn een van de mooiste natuur bestemmingen in Europa. Ieder eiland heeft zijn eigen verrassingen. Ontdek steile kliffen, vulkanen, watervallen, lavagrotten, kratermeren en zwarte zandstranden. Wandel door een weelderige groene natuur vol kleurrijke bloemen en drink een drankje in een slaperig vissers dorpje. Spot walvissen en dolfijnen in een azuurblauwe zee of ga duiken met haaien. Op de Azoren verblijft je in kleinschalige pousadas, fraaie quintas of luxe boutique hotels. Kies voor een rondreis met chauffeur of voor een reis met een huurauto.

Volgende stap

.

.

.

    De 9 eilanden

.

.

.

De 9 eilanden van de Azoren

Het Hawaï van Europa, zo worden de 9 eilanden van de Azoren vaak genoemd. Deze Portugese archipel is een van Europa’s mooiste en meest diverse natuurreis bestemmingen. Naast het vulkanische landschap, de weelderige groene natuur, de sublieme uitzichten en de pittoreske dorpjes zijn de echte bezienswaardigheden van de Azoren het gebrek aan massatoerisme. Op je vakantie op de Azoren geniet je dan ook volop van rust en stilte. De 9 eilanden van de Azoren hebben ieder hun eigen bezienswaardigheden en sfeer. Klik op één van de links om direct naar het eiland te gaan of klik op de button als je eerst een overzicht van de eilanden wilt bekijken.

Ja, ik wil graag meer lezen

Azoren walvissen, dolfijnen en haaien

In de diepe voedselrijke wateren rondom de Azoren leven maar liefst 28 soorten walvissen en dolfijnen. Van enorme blauwe vinvissen tot en met het hele jaar aanwezige potvissen. Als je op je reis naar de Azoren walvissen wilt spotten dan kan dat tussen april en oktober. De beste tijd om grote walvissen zoals de blauwe vinvis, gewone en Noordse vinvis te zien is van april tot en met mei. Voor dolfijnen en andere soorten walvissen is mei tot en met augustus de beste tijd. De beste eilanden voor walvissen en dolfijnen spotten of om te gaan zwemmen met dolfijnen zijn Sao Miguel, Pico en Faial.

Ben je avontuurlijke ingesteld, dan zijn de Azoren een van de beste plekken in Europa om te gaan duiken met enorme mantaroggen, blauwe haaien & mako haaien. Als je heel veel geluk hebt, zoals een klant van ons in juli 2020, kun je zelfs walvishaaien tegen komen. Ok, je moet hier wel voor naar de afgelegen Princess Alice Bank maar deze duikreis op de Azoren zul je niet snel vergeten. Door de ligging midden in de Atlantische oceaan kan het weer op de Azoren snel omslaan. Mocht een walvis safari niet doorgaan, dan krijg je van ons je geld terug.

Ja, ik wil graag meer lezen

Wat te doen in de Azoren?

Er is zoveel te zien en te doen op de Azoren. Het vulkanische landschap is een van de hoogtepunten van de Azoren. De sporen hiervan kun je op je rondreis Azoren op alle eilanden zien, voelen en ruiken. Wandel bijvoorbeeld door lava grotten, kano over groene- en blauwe kratermeren, klauter over gestolde lavastromen, struin over zwarte zandstranden en proef traditionele cozido bereid in hete vulkanische grond. De laatste vulkanische activiteiten op de Azoren vonden plaats in de jaren ’50 op Faial toen er gedurende maar liefst 13 maanden voortdurend aardbevingen, rookpluimen en uitbarstingen plaatsvonden.

Op je vakantie naar de Azoren kun je verder naar hartenlust wandelen. Korte of meerdaagse wandelingen al of niet met een privé gids, het is allemaal mogelijk.  Naast walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren kun je op de eilanden kanoën, mountainbiken, snorkelen en golfen. Wil je eens wat anders? Ga dan een halve of hele dag diepzee vissen op enorme tonijnen. Altijd al je duikbrevet willen halen? Ook dat is mogelijk op je rondreis naar de Azoren.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Accommodaties

.

.

.

Boutique lodges & luxe resorts

Voor je verblijf op de Azoren hebben we een selectie gemaakt van fraai gelegen kleinschalige boutique hotels. Kies uit karakteristieke pousadas in historische gebouwen, fraai gelegen quintas en sfeervolle boutique hotels en luxe resorts voorzien van alle comfort en gemakken. Bekijk onze selectie accommodaties op de kaart in de Azoren.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Auto huren op de Azoren

Een auto huren op de Azoren geeft je optimale vrijheid en comfort om de eilanden te verkennen. Heb je geen zin om op je vakantie in de Azoren zelf te rijden, dan verzorgen we graag een auto met chauffeur of privé transfers op maat. Bekijk hieronder onze selectie huurauto’s op de Azoren.

Bekijk onze selectie huurauto’s

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd voor een Azoren rondreis

De Azoren hebben het hele jaar door een constant klimaat, met weinig temperatuurverschillen. De beste tijd voor je Azoren rondreis om de Azoren te bezoeken is tussen april en oktober.

Beste tijd voor een Azoren rondreis

Veel gestelde vragen en praktische informatie Azoren rondreizen.

Om je Azoren rondreis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een Azoren vakantie komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je Azoren rondreis.