Ontdek Congo Brazzaville

Congo Brazzaville ook wel genaamd de Republiek Congo is een van de meest unieke reisbestemmingen in Afrika. Dit nog maar weinig bezochte land ligt in het “Congo basin”, diep in het hart van Centraal Afrika. In de regenwouden van Congo leven bijzondere wilde dieren zoals laagland gorilla’s, chimpansees en bosolifanten. De beste plek om de ongerepte natuur en wilde dieren in Congo te bekijken is vanuit comfortabele lodges in het Odzala National Park.

Volgende stap

Reis naar Odzala National Park

Odzala National Park

De unieke natuur van Congo Brazzaville beleef je het beste in Odzala National Park. Eén van de meest afgelegen- en mooiste parken in Centraal Afrika met een mix van regenwouden, bai’s, riviertjes en savannes. Hier heb je de beste kans om in Congo westelijke laaglandgorilla’s, chimpansees, bosolifanten en andere wilde dieren te spotten. In traditionele dorpjes rond Odzala komt bijgeloof en tovenarij nog steeds voor. Vanuit de hoofdstad Brazzaville vlieg je met een comfortabele charter vlucht in 2 uur naar Odzala National Park in Congo. Je verblijft hier in luxe lodges midden in het regenwoud. Bekijk de inspiratievideo over Odzala National Park. Zie je zelf daar al lopen … ?

Ja, ik wil graag meer lezen

Congobekken natuur & wildlife

Odzala National Park - Mboko - Congobekken

Odzala-Kokoua National Park ligt in het uitgestrekte Congo Bekken in “donker Afrika”. Dit stroomgebied van de rivier de Congo heeft een oppervlakte van maar liefst 3,6 miljoen km². Alleen de Amazone is nog groter. In dit nog grotendeels onontdekte gebied delen westelijke laagland gorilla’s de dampende regenwouden met bosolifanten, bongo’s, sitatunga’s en luipaarden. Pygmeeën trekken door de regenwouden en wonen in rieten hutjes. Luister op je wandelingen in het oerwoud met ervaren gidsen naar het geschreeuw van chimpansees, speur naar dwergkrokodillen en spot ruim 430 soorten vogels. Wil je meer lezen over wilde dieren in Odzala?

Ja, ik wil graag meer lezen

Wat te doen in Congo

Odzala en Dzanga Sangha

Odzala National Park in Congo lijkt wel gemaakt voor avonturiers. Struin en kajak vanuit Lango Camp door de Bai en de vele ondiepe riviertjes waar bosolifanten hun dorst lessen. Maak vanuit Ngaga Camp een gorrilla trekking in Odzala. Vaar vanuit Mboko Camp met een boot over de Lekoli rivier en fotografeer dwerg- en pantserkrokodillen. Bezoek verder afgelegen dorpjes waar bijgeloof en tovenarij nog voorkomen. Luister op een nachtsafari naar mysterieuze geluiden. Wil je meer weten over wat je kunt doen in Congo?

Ja, ik wil graag meer lezen

Verblijf in luxe Kamba Rainforest Lodge (voorheen Odzala Discovery Camps)

Ngaga Camp, Odzala National Park, Congo Brazzaville

Op je rondreis in Odzala National Park in Congo verblijf je in de Kamba Rainforest Lodges (voorheen Odzala Discovery Camps). Er zijn drie door regenwouden omgeven comfortabele lodges. Ngaga Camp waar je je gorilla trekkings maakt, Lango Camp aan een “bai” en Mboko Camp aan de Lekolim rivier. Naast de vele avontuurlijke activiteiten zal het je in de Kamba Lodges ook op culinair gebied aan niets ontbreken. Geniet met een koud biertje van de weelderige tropische natuur om je heen. In de avond wordt een knetterend kampvuur aangestoken en geniet je met een “Sundowner” van de geluiden uit de Afrikaanse bush. Hierna is het tijd voor een heerlijk diner. Bekijk de Kamba Lodge op de kaart van Congo Brazzaville.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

Beste reistijd Congo-Brazzaville

Beste tijd voor Congo Btazzaville

De beste reistijd om naar de Republiek Congo te reizen hangt af van wat je wilt zien en meemaken. Je kunt het hele jaar door naar Congo Brazzaville reizen. Gaat het je vooral om laagland gorilla’s, olifanten & andere wilde dieren? Dan is de lange droge periode van juni tot en met september en de korte droge tijd van december tot en met februari de beste tijd voor een reis naar Congo. In deze periode gaan gorilla’s op zoek naar fruit in de bomen waardoor je ze beter kunt zien. Oligaten, buffels en andere wilde dieren bezoeken in de droge tijd de open “bai’s” in de regenwouden. Ben je geïnteresseerd in vogels of wil de mooiste foto’s maken met zacht licht en dramatische luchten, dan is de lange regentijd van april tot en met juni en de korte regentijd van september tot en met november de beste tijd. Wil je meer weten over klimaat en beste tijd voor een reis naar de Congo?

Ja, ik wil graag meer lezen

FAQ en praktische informatie over Congo Brazzaville

Om je Congo reis zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Congo-Brazzaville komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je reis naar Congo.