Ontdek Congo Brazzaville

Congo Brazzaville is een van de meest unieke reisbestemmingen in Afrika. Dit nog maar weinig bezochte land ligt in het “Congo basin”, diep in het hart van Centraal Afrika. In de regenwouden van Congo leven bijzondere wilde dieren zoals laagland gorilla’s, chimpansees & bosolifanten. De beste plek om de regenwouden en wilde dieren te bekijken is vanuit comfortabele lodges in het Odzala National Park.

Volgende stap

Reis naar Odzala National Park

De unieke natuur van Congo Brazzaville beleef je het beste in Odzala National Park. Zonder meer één van de mooiste parken in Centraal Afrika met een mix van regenwouden, riviertjes en savannes. Hier heb je de beste kans om in Congo westelijke laaglandgorilla’s, chimpansees, bosolifanten en andere wilde dieren te spotten. In afgelegen dorpjes komt bijgeloof en tovenarij nog steeds voor. Vanuit de hoofdstad Brazzaville vlieg je met een comfortabele charter vlucht in 2 uur naar Odzala National Park in Congo. Je verblijft hier in comfortabele lodges midden in het regenwoud. Bekijk de inspiratievideo over Odzala National Park. Zie je zelf daar al lopen … ?

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Congobekken natuur & wildlife

.

.

.

Congobekken natuur & wildlife

Odzala-Kokoua National Park ligt in het uitgestrekte Congo Bekken. Dit stroomgebied van de rivier de Congo heeft een oppervlakte van maar liefst 3,6 miljoen km². Alleen de Amazone is nog groter. In dit nog grotendeels onontdekte gebied delen westelijke laagland gorilla’s de dampende regenwouden met bosolifanten, bongo’s, sitatunga’s en luipaarden. Pygmeeën trekken door de regenwouden en wonen in rieten hutjes. Luister op je wandelingen in het oerwoud met ervaren gidsen naar het geschreeuw van chimpansees en speur naar dwergkrokodillen en spot ruim 430 soorten vogels. Wil je meer lezen over wilde dieren in Odzala?

Ja, ik wil graag meer lezen

Wat te doen in Congo

Odzala National Park in Congo lijkt wel gemaakt voor avonturiers. Struin in Lango Bay door ondiepe riviertjes waar bosolifanten hun dorst lessen. Maak een gorrilla trekking in Odzala. Vaar met een boot over de Lekoli rivier en fotografeer dwerg- en pantserkrokodillen. Kajak over oerwoud riviertjes en bekijk kwetterende apen en vogels. Bezoek afgelegen dorpjes waar bijgeloof en tovenarij nog voorkomen. Luister op een nachtsafari naar mysterieuze geluiden. Wil je meer weten over wat je kunt doen in Congo?

Ja, ik wil graag meer lezen

Verblijf in luxe Odzala Discovery Camps

Op je rondreis in Odzala National Park in Congo verblijf je in de Odzala Discovery Camps. Er zijn drie comfortabele lodges; Ngaga Camp, Mboko Camp & Lango Camp. Naast de vele avontuurlijke activiteiten zal het je in de Odzala Discovery Camps ook op culinair gebied aan niets ontbreken. Geniet met een koud biertje van de weelderige tropische natuur om je heen. In de avond wordt een knetterend kampvuur aangestoken en geniet je met een “Sundowner” van de geluiden uit de Afrikaanse bush. Hierna is het tijd voor een heerlijk diner. Bekijk de Discovery Camps op de kaart van Congo Brazzaville.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd Congo Brazzaville

De beste periode om naar Odzala National Park in Congo Brazzaville te reizen hangt af van wat je wilt zien en meemaken. Je kunt het hele jaar door naar Congo Brazzaville reizen. Gaat het je vooral om laagland gorilla’s, olifanten & andere wilde dieren? Dan is de droge periode van juni tot en met september en van december tot en met februari de beste tijd voor een reis naar Congo. Ben je geïnteresseerd in vogels, dan is de regentijd van september tot en met november weer de betere tijd. Wil je meer weten over klimaat en beste tijd voor een reis naar de Congo?

Ja, ik wil graag meer lezen

FAQ en praktische informatie over Congo Brazzaville.

Om je Congo reis zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Congo-Brazzaville komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je reis naar Congo.