Regenwouden en laaglandgorilla’s

Een van de meest unieke reisbestemmingen in Afrika is misschien wel Congo Brazzaville. Dit nog maar weinig bezochte land ligt in het “Congo basin”, diep in het donkere hart van Centraal Afrika. Een uitgestrekt en, behalve door pygmeeën, vrijwel onbewoond gebied vol rivieren, savannes, moerassen en regenwouden. Alleen het Amazone woud in zuid Amerika is nog groter. In de regenwouden van de Congo leven nog grote aantallen laagland gorilla’s, chimpansees, bosolifanten en andere wilde dieren. De meeste nationale parken in Congo Brazzaville zijn vrijwel niet te bereiken en ook zijn er geen accommodaties waar u kunt verblijven. Een uitzondering is het ongerepte  Odzala National Park dat in het noordwesten van Congo Brazzaville bij de grens met Gabon ligt. Hier vliegt u met een charter gemakkelijk heen en u kunt er in luxe kampen verblijven met professionele Engelssprekende gidsen. U kunt het jaar door naar Odzala National Park reizen.

Bekijk onze reizen naar Congo-Brazaville

Reis naar Odzala National Park

Om u de beste wildlife ervaring te kunnen bieden, concentreren wij onze natuurreizen in Congo Brazzaville op Odzala National Park. Zonder meer een van de mooiste en meest diverse parken in centraal Afrika. Op uw reis naar Odzala National Park in Congo Brazzavulle hebt u kans om vele soorten wilde dieren te zien. Naast wilde dieren kunt u op uw reis in Odzala genieten van de prachtige tropische natuur. Overdag wandelt u door regenwouden, vaart u met een kajak over smalle oerwoud riviertjes en maakt u game drives op open savannes. Maar ook in de donkere avond gaat u op uw reis naar Odzala in Congo Brazzaville met gids te voet het regenwoud in. Met een wekelijkse charter vlucht uit Brazzaville vliegt u er in ruim 2 uur naar toe en u verblijft in luxe kampen. Bekijk de video via de button hieronder en stelt u zich eens voor dat u daar loopt …

Bekijk de video over Odzala National Park

Maak een gorilla trekking

In de immense dampende oerwouden van Odzala gaat u met ervaren gidsen op zoek naar laagland gorilla’s. Er zijn 2 groepen met ieder een imposante silverback die aan mensen gewend zijn gemaakt. Een spannende tocht door de nog grotendeels niet bezochte tropische regenwouden van centraal Afrika. Hebt u de gehabitueerde groep laagland gorilla’s op uw reis in Odzala National park gevonden, dan mag u 1 uur bij ze blijven. Een ervaring die u niet snel zult vergeten. Een gorilla trekking in Congo Brazzaville is een geheel andere ervaring dan een gorilla trekking in de meer “bewoonde” gebieden in Oeganda of Rwanda. Dit is nog echt avontuur in een gebied waar vrijwel geen mensen wonen. Tot nu hebben al onze klanten op hun reizen in Odzala National Park laagland gorilla’s gezien. Op onze groepsreizen naar Odzala zijn 2 of 3 gorilla trekkings inbegrepen.

Bezoek de “bais”

In de uitgestrekte regenwouden van het Odzala National Park liggen zogenaamde “bais”. Open moerasachtige plekken waar vaak een riviertje stroomt, gras groeit, zout ligt en volop voedsel te vinden is. Plekken geliefd bij wilde dieren. Deze “bais” zijn dan ook perfecte plekken om kuddes bosolifanten, bos buffels, sitatunga’s, bosbokken en vele soorten wilde dieren en exotische vogels te spotten. En waar prooidieren zijn kun je ook roofdieren verwachten. Met wat geluk ziet u op uw vakantie in Congo Brazzaville servals, hyena’s of zelfs luipaarden.

Odzala National Park

Lees meer

Verblijf in luxe Odzala Discovery Camps

Op uw reis naar Odzala National Park in Congo Brazzaville verblijft u in drie luxe Discovery Camps; Ngaga Camp, Mboko Camp en Lango Camp. Naast laagland gorilla trekkings, wandelingen, nachtsafari’s, excursies per boot en per tochten per kano zal het u hier ook op culinair gebied aan niets ontbreken. Geniet op het terras met een koud biertje van de weelderige tropische natuur om u heen. In de avond wordt een knetterend kampvuur aangestoken en kunt u met een “Sundowner” genieten van de geluiden uit de Afrikaanse bush.

Beste tijd Congo-Brazaville

Lees meer

Vliegtijd

● Brazzaville: ca. 10,5 uur

Maatschappij

● KLM/Air France (O)
● Ethiopian (O)

Tijdverschil

● Zomertijd : -1 uur.
● Wintertijd : 0 uur.

Visum

● Ja
● Uitnodiging nodig
● Klik hier voor een Visum

Vaccinaties

● Gele koorts (V)
● Cholera (R)
● DTP & hepatitis A (A)
● Klik hier voor een afspraak

Malaria

● Ja

Valuta

● CFA frank
● Amerikaanse dollar

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Bekijk onze voorbeeld reizen naar Congo-Brazaville

Informatie over reizen naar Odzala National Park in Congo Brazzaville

Odzala National Park

Lees meer

Bekijk de luxe accommodaties in Congo Brazzaville

Congo Brazzaville

Accommodaties

Beste tijd voor reizen naar Congo Brazzaville

Congo Brazzaville ligt op de evenaar. Hierdoor ligt de temperatuur het hele jaar door rond de 26°Celsius. In de avond kan het wat afkoelen naar rond de 16°C. Op uw reis in Congo Brazzaville kunt u het hele jaar door regen verwachten. Het is niet voor niets een regenwoud bestemming. De luchtvochtigheid in Congo Brazzaville ligt het hele jaar door gemiddeld rond de 85%. Op uw vakantie in Congo Brazzaville kan het dus klam aanvoelen.

De beste periode om naar Congo Brazzaville te reizen hangt af van wat u wilt zien en meemaken. Gaat het u vooral om laagland gorilla’s, olifanten en andere wilde dieren ? Dan is de droge periode van juni tot en met september en van december tot en met februari de beste tijd om te reizen in Congo. Bent u geïnteresseerd in vogels, dan is de regentijd van september tot en met november weerde betere tijd. Houdt u van Hieronder hebben we wat beknopte informatie gezet die regionaal kan verschillen.

KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)48971481501481004574180250135125
● Dag (°C)293131313028272830303030
● Nacht (°C)191920202019181919201919
Droge tijd Regentijd  ☀ Zon  🌨 Regen/sneeuw
 WildlifeParkenJFMAMJJASOND
● Laagland Gorilla’sOdzala NP
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen van Congo Brazzaville

11-daagse reis naar Odzala in Congo Brazzaville

Wildlifereis Odzala National Park (aug 2019)

Als ik de tsee tsee vliegen niet meereken was dit weer een reis om nooit meer te vergeten.

Waardering voor de reis: 9

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 8

De service van sundowner was zoals altijd weer top.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

Mevr. Leclair

Lees verder

Reiservaringen Congo-Brazaville

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief