Ontdek de regenwouden & laaglandgorilla’s van Congo

Een van de meest unieke reisbestemmingen in Afrika is misschien wel Congo Brazzaville. Dit nog maar weinig bezochte land ligt in het “Congo basin”, diep in het donkere hart van Centraal Afrika. Een uitgestrekt en, behalve door pygmeeën, vrijwel onbewoond gebied vol rivieren, savannes, moerassen en regenwouden. Alleen het Amazone woud in zuid Amerika is nog groter. In de regenwouden van de Congo leven nog grote aantallen laagland gorilla’s, chimpansees, bosolifanten en andere wilde dieren. De meeste nationale parken in Congo Brazzaville zijn vrijwel niet te bereiken en ook zijn er geen accommodaties waar je kunt verblijven. Een uitzondering is het ongerepte  Odzala National Park dat in het noordwesten van Congo Brazzaville bij de grens met Gabon ligt. Hier vlieg je met een charter gemakkelijk heen en je kunt er in luxe kampen verblijven met professionele Engelssprekende gidsen. Je kunt het jaar door naar Odzala National Park reizen.

Volgende stap

Reis naar Odzala National Park

Om je de beste wildlife ervaring te kunnen bieden, concentreren wij onze natuurreizen in Congo Brazzaville op Odzala National Park. Zonder meer een van de mooiste en meest diverse parken in centraal Afrika. Op je reis naar Odzala National Park in Congo Brazzavulle heb je kans om vele soorten wilde dieren te zien. Naast wilde dieren kun je op je reis in Odzala genieten van de prachtige tropische natuur.

Overdag wandel je door regenwouden, vaar je met een kajak over smalle oerwoud riviertjes en maakt je game drives op open savannes. Maar ook in de donkere avond ga je op je reis naar Odzala in Congo Brazzaville met gids te voet het regenwoud in. Met een wekelijkse charter vlucht uit Brazzaville vlieg je er in ruim 2 uur naar toe en je verblijft in luxe kampen. Bekijk de inspiratievideo over Odzala National Park en stel je eens voor dat je daar loopt …

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Wildlife in Congo

.

.

.

Wildife in Congo

Maak een gorilla trekking

In de immense dampende oerwouden van Odzala gaat u met ervaren gidsen op zoek naar laagland gorilla’s. Er zijn 2 groepen met ieder een imposante silverback die aan mensen gewend zijn gemaakt. Een spannende tocht door de nog grotendeels niet bezochte tropische regenwouden van centraal Afrika. Hebt u de gehabitueerde groep laagland gorilla’s op uw reis in Odzala National park gevonden, dan mag je 1 uur bij ze blijven. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Een gorilla trekking in Congo Brazzaville is een geheel andere ervaring dan een gorilla trekking in de meer “bewoonde” gebieden in Oeganda of Rwanda. Dit is nog echt avontuur in een gebied waar vrijwel geen mensen wonen. Tot nu hebben al onze klanten op hun reizen in Odzala National Park laagland gorilla’s gezien. Op onze groepsreizen naar Odzala zijn 2 of 3 gorilla trekkings inbegrepen.

Bezoek de “bais”

In de uitgestrekte regenwouden van het Odzala National Park liggen zogenaamde “bais”. Open moerasachtige plekken waar vaak een riviertje stroomt, gras groeit, zout ligt en volop voedsel te vinden is. Plekken geliefd bij wilde dieren. Deze “bais” zijn dan ook perfecte plekken om kuddes bosolifanten, bos buffels, sitatunga’s, bosbokken en vele soorten wilde dieren en exotische vogels te spotten. En waar prooidieren zijn kun je ook roofdieren verwachten. Met wat geluk ziet u op uw vakantie in Congo Brazzaville servals, hyena’s of zelfs luipaarden.

Wat te doen in Congo

Odzala National Park is het hoogtepunt van Congo-Brazzaville. Hier kunnen reizigers ongerepte en afgelegen wildernis verkennen. De belangrijkste activiteit in dit gebied is om de westelijke laagland gorilla’s te volgen. Andere activiteiten die beschikbaar zijn in Odzala zijn o.a. wandelingen, boottochten, kajakken in beekjes & dorpsbezoeken. Tijdens je verblijf in Brazzaville kun je een stadswandeling maken met gids.

Ja, ik wil graag meer lezen

.

.

.

    Accommodaties

.

.

.

Verblijf in luxe Odzala Discovery Camps

Op je reis naar Odzala National Park in Congo Brazzaville verblijf je in drie luxe Discovery Camps; Ngaga Camp, Mboko Camp & Lango Camp. Naast laagland gorilla trekkings, wandelingen, nachtsafari’s, excursies per boot en per tochten per kano. Zal het je hier ook op culinair gebied aan niets ontbreken. Geniet op het terras met een koud biertje van de weelderige tropische natuur om je heen. In de avond wordt een knetterend kampvuur aangestoken en kun je met een “Sundowner” genieten van de geluiden uit de Afrikaanse bush. Bekijk de locatie van onze accommodaties op de kaart van Congo.

Ja, ik wil graag jullie selectie bekijken

.

.

.

    Beste reistijd

.

.

.

Beste reistijd voor gorilla trekking in Congo (Congo Brazzaville)

De beste periode om naar Congo Brazzaville te reizen hangt af van wat je wilt zien en meemaken. Gaat het je vooral om laagland gorilla’s, olifanten & andere wilde dieren ? Dan is de droge periode van juni tot en met september en van december tot en met februari de beste tijd om te reizen in Congo. Ben je geïnteresseerd in vogels, dan is de regentijd van september tot en met november weer de betere tijd.

Ja, ik wil graag meer lezen

Veel gestelde vragen en praktische informatie over Congo.

Om je Congo reis op maat zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we een overzicht gemaakt van alles wat er bij een reis naar Congo-Brazzaville komt kijken. Van vliegen, paspoort, tijdsverschil tot en met gezondheid, geldzaken en verkeersregels. Bekijk onze praktische informatie voor je reis door Congo.