Walvissen spotten in Alaska

Walvissen spotten in Alaska … Walvissen migreren tussen mei en oktober naar Canada , terwijl de wateren warmer worden en de plankton- en vispopulaties bloeien. Orka’s verblijven het hele jaar door rond de Pacifische kust.

een van de meest bijzondere ervaringen die je in de natuur kunt meemaken. Oog in oog met een van de grootste dieren op aarde maakt een diepe indruk die je niet snel zult vergeten. Of je nu een walvissafari op een overdekte boot maakt, zwemt met orka’s of blauwe vinvissen of dat je narwallen spot vanaf het pakijs; walvissen en dolfijnen spotten is altijd wel ergens op de wereld mogelijk op de manier die jou het meeste aanspreekt.

Bekijk alle reizen om walvissen te spotten :

Alle reizenKenai FjordsKodiak Island

Waar          Wanneer          Hoe          Soorten

Klantervaring

“Dieren in het wild zien is één ding maar ze zo dichtbij was toch iets heel aparts. “

Lees onze reviews

Walvissen en dolfijnen spotten

Waar in Alaska ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Waar kun je het beste walvissen spotten in Alaska ?

De beste plekken in Alaska om walvissen te spotten zijn Kenai Fjords National Park en Resurrection Bay.

 

 • Lees meer: Kenai Fjords & Kodiak Island
Kenai Fjords National Park

Wanneer is de beste tijd om walvissen te spotten in Alaska ?

Wanneer je walvissen gaat kijken op een cruise naar Alaska, kun je een bultrug uit het water zien springen of een jagende orka, of zelfs een gigantische blauwe walvis, die door het water snelt. In de wateren van Alaska zijn vanaf april tot oktober acht verschillende soorten walvissen te spotten die er leven of migreren door de zeeën en fjorden. Bultruggen brengen hun zomers door in de voedselgebieden van de voedselrijke wateren van Alaska; en hun winters paren en werpen van kalveren op Hawaï en Baja. Net als bultruggen voeden dwergvinvissen in Alaska zich met kleine vissen en krill, maar ze werken meestal alleen en komen niet samen in voorspelbare voedselpods. Sommige dwergvinvissen migreren, maar veel dwergvinvissen in Alaska wonen en verblijven het hele jaar door in de wateren van Alaska. Het laatste geldt ook voor de orka’s.

Bekijk onze voorbeeldreizen: walvissen & dolfijnen per maand.

Walvis Beste tijd
Blauwe vinvis Mei – Sep
Dwerg vinvis Mei – Sep
Gewone vinvis Mei – Sep
Bultrug Mei – Aug
Grijze walvis Apr – Jun
Dolfijn Beste tijd
Beloega Jul – Aug
Orka Mei – Jul
Bruine vis
Spitssnuit dolfijn
Tuimelaar
Blauwe vinvis St Lawrence, Canada

Hoe  walvissen te spotten ?

Walvissen spotten in Alaska aan boord van kleine schepen heeft veel voordelen ten opzichte van grotere cruiseschepen of dagtochten om walvissen te spotten. Flexibele routes aan boord van kleine schepen zorgen ervoor dat je meer kans maakt om walvissen te waarnemen. Het is niet ongebruikelijk dat kapiteins het schip een uur of twee stil leggen als de walviswaarnemingen goed zijn. En tijdens een expeditie cruise kunt je meerdere van dergelijke ontmoetingen hebben. Avontuurlijke reizigers hebben misschien zelfs de kans om walvissen tegen te komen tijdens het kajakken of stand-up peddelen.

Fly-drive orka's en beren

Reizen per cruise ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Met welke boot walvissen spotten in Alaska

 • Per zodiak:
 • Per expeditie cruise: 

Welke soorten walvissen kun je zien ?

De omliggende wateren van Canada herbergen een breed scala aan walvissoorten. De meest voorkomende zijn bultrug, beluga, grijs en orka. Canada heeft een kustlijn van meer dan 200.000 km, wat betekent dat het mogelijk is om tijdens je reis een overvloed aan ruim 30 walvissoorten te vinden die deze wateren hun thuis noemen …

Lees meer:

Hoe spot je een walvis ?

Als je op een boot op de uitgestrekte oceaan zit, hoe spot je dan een walvis? Pak je verrekijker en speur de horizon af of je in de verte witte strepen ziet. Grote walvissen zoals bultruggen en orka’s springen soms het water uit. Als ze terugvallen in water ontstaan er golven met een witte rand. Speur ook de lucht af naar grote aantallen vogels die vlak boven het water cirkelen. Dit duidt dat vaak op jagende walvissen of dolfijnen. Ook de wasem die walvissen en dolfijnen uitademen geeft aan dat er walvissen in de buurt zijn. Kijk verder goed of je ergens veel boten bij elkaar ziet. Ook dit is vaak een teken dat er walvissen zijn gezien. Walvissen zijn vaak lang onderwater. Hierdoor zijn ze niet zichtbaar. Daarom gebruiken sommige walvisexcursie aanbieders hydrofoons, waarbij ze de geluiden van walvissen onderwater oppikken.

Onze 4 tips om in Alaska walvissen te spotten

Als je op vakantie naar Alaska gaat hebben we hier een 4 tal handige tips voor het walvissen spotten.

 • Boek op tijd: Als je op vakantie gaat naar Alaska en je zeker weet dat je walvissen wilt spotten, boek dan op tijd de excursie. Er is beperkt aantal plek op de boot en dit is één van de meest populaire activiteit in Alaska. Vooral Kenai Fjords, Kodiak Island worden op vakantie in Alaska veel bezocht voor het walvissen spotten.
 • Zeeziekte: Word je snel zeeziek, neem dan een uur van tevoren een reistablet in.
 • Kleding: Kleed je in laagjes en neem een warme pullover of fleece mee. Zeker als je een zodiak het water op gaat (en dus sneller vaart), kan het erg fris op zee zijn. Ga je inderdaad per zodiak boot, neem dan ook een poncho of waterdichte kleding mee. Je kan namelijk nat worden.
 • Fotograferen: Tijdens een walvissafari per zodiak is de kans groot dat je niet droog blijft. Het is natuurlijk heel gaaf om de walvissen op beeld vast te leggen, maar zorg er dus voor dat je een regenhoes voor je fotocamera meeneemt.
grizzly beren van kodiak tot katmai

Prijzen walvissen ?

Bekijk onze voorbeeldreizen:

Prijzen walvissen reizen ?

We bieden gecombineerde reizen & expeditie cruise reizen aan voor degenen die deze spectaculaire wezens willen spotten, wat betekent dat er verschillende prijzen en reisduur zijn. Vind je perfecte reis in onze selectie walvissen spotten in Alaska …

Walvis spot reis boeken ?

Om je te helpen bij de planning van je walvisreis, hebben we de beste tijden, de beste locaties en de 8 meest indrukwekkende walvissoorten in kaart gebracht.

Kenai Fjords Wilderness Lodge

Hotels om walvissen te spotten ?

Op je vakantie in Alaska om walvissen te spotten, kun je kiezen uit diverse sfeervolle hotels. Bekijk onze selectie van kleinschalige boutique hotels in pittoreske vissersdorp, stadshotels in de buurt van haven.

Bekijk onze andere walvis bestemmingen wereldwijd

Ben je net als wij gek op walvissen spotten? Bekijk dan ook onze andere bestemmingen om walvissen en dolfijnen te spotten.

 • In Europa bieden we walvisreizen aan naar Azoren, IJsland en Noorwegen.
 • In Azië bieden we walvisreizen aan naar Indonesië, de Malediven en Sri Lanka.
 • In Afrika bieden we walvisreizen aan naar Comoren, Zuid Afrika en Mozambique.
 • In noord en zuid Amerika bieden we walvisreizen aan naar Alaska, Canada, Dominicaanse Republiek & Mexico.
 • In de poolgebieden bieden we walviscruises aan naar Antarctica, Spitsbergen en Arctisch Canada.
 • In de Oceanië gebieden bieden we walvisreizen aan naar Tonga.