Ontdek Lake Natron

Liefhebbers van afgelegen, hete, desolate landschappen komen op een reis naar Lake Natron in Tanzania ruimschoots aan hun trekken. Het unieke soda meer ligt aan de voet van de bijna 3 km hoge en nog steeds actieve Ol Donyo Lengai vulkaan. De weg ernaar toe voert door een heet, winderig en stoffig landschap van savannes, heuvels, bossen en vulkanen. Gieren zweven boven de zinderende vlaktes waar heetwaterbronnen opborrelen en Masai hun vee water laten drinken in de schaduw van een ravijn.

Volgende stap

Dieprode kleur

Het Lake Natron met haar mysterieuze, dieprode kleur maakt deel uit van de immense 20 miljoen jaar oude Rift Valley in Tanzania. De oranje rode kleur krijgt het meer door micro organismen die in het meer leven. De sterke verdamping zorgt voor een hoog zoutgehalte en verbazingwekkend genoeg weet een vis, de Tilapia Alkaline, in het meer te overleven. De rode kleur is niet goed zichtbaar als je op de oever staat, maar wel vanaf een heuvel of vanaf de Ol Donyo Lengai vulkaan.

Lake Natron

Miljoenen roze flamingo’s

In de droge tijd, van augustus tot en met oktober, strijken circa 2,5 miljoenen kleine roze flamingo’s neer om op de oevers rond het rode meer te broeden, De oevers van Lake Natron zijn de enige bekende broedplek in Afrika van kleine roze flamingo’s.

Authentieke Masai dorpjes

Op reis naar Lake Natron ziet u de van gedroogde klei en takken gebouwde hutjes van de Masai. Oude mannen zitten in de schaduw van acacia bomen, kinderen hoeden vee en krijgers, morani, lopen trots rond met hun speren. De felrode kleding van de Masai steekt opvallend af tegen de vaalbruine omgeving. Eindeloze mogelijkheden voor de mooiste foto’s. Vraag wel altijd toestemming als u de Masai wilt fotograferen.

Overige dieren

De omgeving is ook de thuisbasis van andere soorten die kunnen overleven in dit droge en stoffige landschap, waaronder koedoes, oryxen, gerenuks, zebra’s en struisvogels. Gelukkige avonturiers kunnen zelfs een glimp opvangen van een gouden jakhals!

Beste reistijd Lake Natron

De beste tijd om te genieten van het desolate landschap rond Lake Natron is de droge tijd van half juni tot en met oktober. De beste tijd om de kleine flamingo te zien broeden is van september tot en met april met een piek van oktober tot en met half december.

Bekijk beste tijd Tanzania

Wat te doen bij Lake Natron

Wandel langs de oevers van het meer en bewonder de populatie flamingo’s. Je kunt ook dwalen door het dorp Ngare Sero en ontmoet de Maasai bevolking. Je leert meer over hun cultuur en tradities. Of maak een wandeling met een Maasai gids naar de watervallen en kloven vsn fr Ngare Sero rivier.

Beklim de Ol Doinyo vulkaan

De beklimming van de vulkaan, met zijn steile ruige rotshelling, is behoorlijk uitdagend. De wandeling kan een spannende en unieke trekking ervaring zijn voor elke enthousiaste en goed uitgeruste bergbeklimmer. Rond middernacht zal je chauffeur je naar de voet van de Ol Doinyo Lengai-berg brengen om aan de klim te beginnen. Je wordt begeleid door een Maasai die je begeleidt op deze zware trektocht. Je zult ongeveer 6 uur klimmen voordat je de top bereikt. Breng wat tijd door op de top voordat je naar de voet van de berg afdaalt. Zodra je de voet van de berg bereikt, is het bijna 8.00 uur, afhankelijk van de afdaling.

Hoe reis je naar Lake Natron

Vanuit Arusha rijd je in ca. 3 uur naar Lake Natron. Dit kan een vakantieverlenging zijn van een safari naar Serengeti, Ngorongoro of Lake Manyara. Het meer ligt in de noordelijke regio van Tanzania, op ongeveer een uur rijden van Karatu, een klein stadje dat wordt beschouwd als de toegangspoort tot de Ngorongoro krater.

Lodges & Camps

Vanwege de ligging heeft Lake Natron maar een paar accommodaties op verschillende locaties in de wildernis. Bekijk onze selectie..

Klimaat

Dag: 30°C – 36°C

Nacht: 24°C – 27°C

Beste reistijd

Jan – feb  | jun – okt

Lees meer

Tented Camps bij Lake Natron

Bekijk onze selectie tented camps