Zanzibar

Het door een warme blauwe oceaan omringde eiland Zanzibar is de ideale plek om helemaal tot rust te komen. Langs de oostkust van het eiland liggen brede met palmbomen omzoomde witte zandstranden waar u uren kunt wandelen. Voor de kust van Zanzibar liggen kleurrijke koraalriffen waar u kunt snorkelen en duiken. Vanuit uw resort kunt u diverse activiteiten ondernemen van kite surfen, zeilen met een traditionele houten Dhow tot en met zwemmen met dolfijnen. Een bezoek aan de Arabisch aandoende hoofdstad Stone Town met haar vele kleine steegjes en fraaie houten deuren kunnen we van harte aanbevelen. Vanuit Nederland, Arusha, Kilimanjaro, de Selous, Saadani en Dar es Salaam vliegt u comfortabel naar Zanzibar.

De oude Arabische stad Stone Town

Stone Town, de eeuwenoude hoofdstad van het eiland Zanzibar, is de plek waar de meeste mensen per vliegtuig aankomen. Een prachtige oude stad aan zee met een Arabisch aandoende sfeer vol paleizen, gerestaureerde koopmanshuizen en huizen met fraai bewerkte houten deuren. In de smalle, koele steegjes kunt u heerlijk dwalen en het dagelijkse leven bekijken. Ambachtslieden die op straat hun vak uitoefenen, verkopers die luidkeels hun waren proberen te slijten en kraampjes waar verleidelijke geuren uit opstijgen. Bezoek de Forodhani Gardens, het Arabische Fort, het House of Wonders en de voormalige slavenmarkt. Drink een verse kop koffie bij het Zanzibar Coffee House en bezoek het geboortehuis van Freddy Mercury van de Engelse popgroep Queen. Geniet op het dakterras van het Africa House Hotel van een drankje bij zonsondergang en ga daarna naar de Forodhani Gardens. Op de bruisende avondmarkt komt u oren en ogen tekort. Overal staan verlichte kraampjes vol lokale lekkernijen, er is muziek en als de zon ondergaat varen traditionele Dhows de zee op om vis te gaan vangen.

Stone Town

Lees meer

Paradijselijke witte zandstranden

Langs de oostkust van Zanzibar liggen paradijselijke witte zandstranden, wuivende palmbomen en een warme blauwe oceaan. Zanzibar is dan ook de ideale bestemming voor een strandvakantie na uw safari in Tanzania, in Kenia, na uw beklimming van de Kilimanjaro, voor een duikvakantie of gewoon om een weekje tot rust te komen. Slenter langs eindeloze, oogverblindend, witte zandstranden, zoek bij eb in poeltjes naar zeediertjes, lees een spannend boek of val heerlijk in slaap in de schaduw van een palmboom. Sportiever kan ook. Wat dacht u van snorkelen, duiken, kitesurfen, diepzeevissen, surfen, zwemmen met dolfijnen, zeilen met een traditionele Dhow, fietsen, specerijen plantages bezoeken of de prachtige oude Arabische stad van Stone Town verkennen.

Activiteiten op Zanzibar & onze selectie accommodaties op Zanzibar

Hieronder kunt u meer lezen over activiteiten op Zanzibar en over onze selectie accommodaties op Zanzibar.

Activiteiten

Lees meer

Hotels & resorts

Bekijk onze selectie

Beste tijd voor een vakantie op Zanzibar

Klimaat J F M A M J J A S O N D
● Seizoen 🌨 🌨 🌨 🌨 🌨
● Regen (mm) 62 70 156 427 330 89 56 34 28 52 102 112
● Dag (°C) 33 34 34 32 31 30 30 30 31 32 33 33
● Nacht (°C) 24 24 24 24 23 22 21 21 21 22 23 24
● Zeewater 30 2 9 30 31 29 28 27 26 27 28 29 30
Zomer Winter  ☀ Zon  🌨 Regen
Wildlife J F M A M J J A S O N D
● Zwemmen met dolfijnen – Menai Bay
● Rifhaaien – Mnemba Island
● Mantaroggen – Nungwi
● Bultrug walvissen – Mnemba Island & Nungwi
● Zeeschildpadden – Nungwi
● Reuzenschildpad – Prison Island
● Zanzibar franjeaap – Jozani Forest
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Rondreizen naar Tanzania en Zanzibar

Bekijk onze reizen

Reiservaringen Tanzania

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief