Mikumi National Park

Mikumi National Park is het op 3 na grootste nationale park van Tanzania en bestaat uit graslanden, acacia’s, baobabs, palmbomen en de Mkata vloedvlakte met daarin enkele aangelegde waterpoelen. Het park grenst in het zuiden aan het Selous GameReserve, waarmee het een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Afrika vormt. In Mikumi leven o.a. leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, giraffen, zebra’s en nijlpaarden. Het Mikumi National Park in Tanzania wordt minder vaak bezocht dan de Selous en Ruaha zodat u hier rustig op safari kunt.

Bekijk onze reizen naar zuid Tanzania

Wildlife op de Mkata vloedvlakte

In Mikumi National Park draait het om de Mkata vloedvlakte in het noordelijke deel van het park. Hier geniet u van fraaie uitzichten over de savannes en de bergen in de verte. Op game drives hebt u uitstekende kansen op leeuwen, olifanten, buffels, giraffen, zebra’s en elanden. Zelfs wilde honden, komende uit de aangrenzende Selous, zijn in Mikumi gezien. De zuidelijke heuvels van het park worden vrijwel niet bezocht.

De Tanzam highway

Dwars door Mikumi loopt de ruim 900 km lange Tanzam highway van Dar es Salaam in Tanzania naar Lusaka in Zambia. Olifanten, zebra’s en giraffen grazen langs de snelweg en troepen bavianen zoeken naar voedsel. Ten noorden van de weg liggen de open savannes van de Mkata vloedvlakte en ten zuiden liggen de met miombo boslanden begroeide heuvels die overgaan in het Selous Game Reserve.

Bereikbaarheid

Mikumi National Park is van alle parken in het zuiden in Tanzania het gemakkelijkst te bereiken. In “slechts” 4 uur rijdt u in uw privé jeep van Dar es Salaam naar het Mikumi National Park. Voor velen is Mikumi een park waar overnacht wordt op weg van het Selous Game Reserve naar het Ruaha National Park. Maar Mikumi National Park is meer dan alleen een stopover en zeker voor fotografen is het een bijzonder mooie bestemming.

Vanuit Mikumi bent u ook nog eens in 2,5 uur in de prachtige met tropische regenwouden begroeide Udzungwa Mountains. Hier kunt u endemische apen bekijken en met een gids wandelingen naar enorme watervallen maken. Tegen de avond bent u dan weer terug in Mikumi National Park.

Vanuit Mikumi National Park rijdt u in ca. 8 uur naar Ruaha National Park en in 6 uur naar de Matambwe Gate in het westelelijke deel van het Selous Game Reserve.

Beste reistijd Mikumi National Park

De beste tijd om op safari te gaan is de droge tijd van juni tot en met oktober.

Bekijk beste tijd Tanzania

Welke wilde dieren kunt u zien in Mikumi National Park?

Game drive Stanley's Kopje
 • Leeuw
 • Luipaard
 • Gevlekte Hyena
 • Buffel
 • Olifant
 • Giraf
 • Zebra
 • Wildebeest
 • Nijlpaard
 • Nijlkrokodil
 • 400+ Vogels

Activiteiten in Mikumi National Park

In het park kunt u onderstaande safari’s maken:

 • Game drive.

Reistijd & accommodaties in Mikumi National Park

Bekijk hieronder de reistijd en onze selectie van accommodaties in Mikumi National Park.

Hoe komt u in Mikumi National Park

Dar es salaam: reistijd. 4 uur

Selous: vlucht 30 min & rijden 6 uur

Ruaha: vlucht 50 min & rijden 8 uur

Klimaat in Mikumi National Park

Dag: 26°C – 31°C & Nacht: 17°C – 22°C

Beste reistijd 

Juni – oktober

Reiservaringen Tanzania

 

Bekijk alle reiservaringen

 • Aanmelden nieuwsbrief