Ga op walvissen & dolfijnen reis met Sundowner Wildlife Holidays

Sundowner Wildlife Holidays is specialist in walvissen en dolfijnen reizen wereldwijd op maat en in kleine groepen. Om walvissen en dolfijnen van dichtbij te spotten vanuit een boot of snorkelend in het water is een van meest bijzondere natuurreizen die je kunt maken.

Of u nu wilt gaan walvissen spotten bij de Azoren of IJsland, uit-het-water-springende bultrug walvissen wilt bekijken in Canada, vanuit een zodiak wilt gaan snorkelen met orka’s in Noorwegen, met beloega walvissen wilt gaan snorkelen in Canada of dat u wilt gaan zwemmen met blauwe vinvissen in Sri Lanka, met de grootste dieren ter wereld, het zijn unieke ervaringen om nooit te vergeten.

Wilt u ook graag deze bijzondere en vreedzame dieren in het wild zien, dan adviseren wij u graag over de verschillende bestemmingen en beste periodes voor uw walvisreizen en dolfijnen reizen op maat of in een kleine groep.

Walvissen & dolfijnen reizen

Bekijk onze reizen

Informatie over walvissen en dolfijnen reizen

Walvissen, cetacea, zijn een groep van ongeveer 82 soorten in het water levende zoogdieren. Ze komen in alle zeeën ter wereld voor. Walvissen worden onderverdeeld in baleinwalvissen en tandwalvissen. De dieren hebben een soort zeefachtige structuur, baleinen, waarmee ze plankton uit het water zeven. Voorbeelden van baleinwalvissen die u op uw walvissafari kunt zien zijn o.a. gewone vinvissen, bultrugwalvissen, grijze walvissen, Groenlandse walvissen en blauwe vinvissen, met wel 33 meer de grootste dieren op aarde.

Tandwalvissen hebben tanden en leven vooral van vis en inktvis. Grotere soorten zoals de orka jagen ook zoogdieren zoals zeehonden. Tandwalvissen die u op uw walvisreizen kunt zien zijn o.a. bruinvissen, dolfijnen, rivierdolfijnen, beloega’s, narwallen, potvissen en tot bijna 10 meter lange orka’s.

Beloega

Lees meer

Blauwe vinvis

Lees meer

Beloega

In de Hudson Bay voor de kust rond het stadje Churchill in Manitoba komen iedere zomer tussen juli en augustus enkele duizenden beloega walvissen samen om hun jongen ter wereld te brengen. In zowel de Hudson Bay als in de Lancaster sound kunt u op uw walvissafari per kleine boot, kajak en snorkelend narwallen, beloega’s en Groenlandse walvissen spotten.

Een van de beste plekken om beloega’s te spotten is bij Tadoussac in Quebec. Hier stroomt het relatief warme water van de Saquenay rivier in de koude St Lawrence rivier en vormen zich enorme hoeveelheden krill. Tussen mei en oktober komen grote aantallen beloega walvissen.

Blauwe vinvis

In Trincomalee in het noord oosten van Sri Lanka kunt u tussen mei en september blauwe vinvissen zien die hier langs de kust migreren. Tussen november en april migreren blauwe vinvissen langs de kust van Mirissa. Aan de westkant van Mexico ligt de Sea of Cortez, een van de meest soortenrijke walvissen gebieden ter wereld. Op uw walvisreis kunt u rond Loreto tussen december en april o.a. blauwe vinvissen spotten.

Bultrugwalvis

Lees meer

Grijze walvis

Lees meer

Bultrugwalvis

De bultrug walvissen migreren in ijskoude wateren langs de kust van Alaska & West-Canada in noordwaartse richting tussen mei en juni en zuidwaarts tussen september en oktober. De beste plekken om in IJsland walvissen te spotten zijn de wateren rond Reykjavik, Akureyri en Husavik in het noorden van IJsland.

Grijze walvis

Het Bahia California schiereiland in Mexico aan de Stille oceaan worden duizenden grijze walvissen tussen december en maart hun jongen ter wereld gebracht.

Dolfijnen

Lees meer

Orka

De Lofoten & Vesteralen in het noordwesten en de wateren rond Tromso in het uiterste noorden van Noorwegen zijn misschien wel de beste plekken ter wereld om orka’s spotten. Helemaal uniek is dat u hier in een warm droogpak kunt gaan snorkelen met orka’s (en soms ook met andere walvissen). De beste plekken om in IJsland orka’s te spotten zijn de wateren rond Olafsvik en op het Snaefellsness schiereiland ten noorden van Reykjavik. Bekende plekken van Alaska om orka’s te spotten zijn o.a. Kenai Fjords National Park, de Prince William Sound en de Inside Passage. In de wateren van Canada tussen Vancouver en Victoria leven zowel “resident” als “transient” groepen orka’s.  Tussen april en oktober hebt u hier dan ook een zeer grote kans om op uw walvissafari’s orka’s te spotten. De Atlantische oceaan ten oosten van Canada is met 20 soorten een van de meest soortenrijke gebieden om op walvissafari te gaan. De provincie Quebec bieden tussen mei en oktober tal van mogelijkheden om orka’s te spotten.

Dolfijn

De tuimelaar komt voor in bijna alle oceanen en zeeën. Behalve in het poolgebied. Witsnuitdolfijnen leven in ondiepe zeeën, en jagen op aan de oppervlakte levende vis. Ze blijven meestal ver van de kust.  De gewone dolfijn komt voor in bijna alle warme en gematigde wereldzeeën. Zowel in kustgebieden als op open zee. Witflankdolfijnen komen voor in de koele, gematigde en subarctische wateren in het noorden van de Atlantische Oceaan. Grijze dolfijnen zijn bewoners van de warme en gematigde wereldzeeën. Nu en dan worden ze in de noordelijke Noordzee gezien. De gestreepte dolfijn komt voor op open zee in alle gematigde en warmere wateren. Onder andere in de Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Bij de Azoren kunt u van april tot en met oktober zwemmen met dolfijnen. In de lente en herfst kan het water wel redelijk fris zijn. Bij Zanzibar kunt u het gehele jaar door in het tropische water dolfijnen spotten.

  • Aanmelden nieuwsbrief