Op walvissen en dolfijnen reis

“In een warm droogpak zit ik op de rand van de zodiak rubberboot met mijn benen in het ijskoude water van de Atlantische oceaan voor de kust van Noorwegen. De beste plek ter wereld om te gaan orka’s spotten.

Kapitein Knut had de motor van de zodiak uitgezet en de boot schommelde op de golven. Op enkele tientallen meters afstand kwamen 3 enorme zwarte witte vinnen in hoog tempo op onze zodiak af.

Ik zette mijn duikmasker en snorkel op en wachtte op het signaal van Knut. De enorme vinnen waren nu vlakbij onze boot. Ineens riep Knut “Go, go, go … ”. Zonder verder na te denken gleed ik de kristalheldere zee in en keek door mijn duikbril omlaag. Op een meter of 10 onder mij zwommen 3 enorme zwart-witte orka’s voorbij …” (Liza Beunder).

Bekijk alle walvissen & dolfijnen reizen

Foto: © Stromsholmen
Foto: © Stromsholmen
“Grijze walvissen hebben met 20.000 km de langste migratie route ”

Sundowner Wildlife Holidays is specialist in walvissen en dolfijnen reizen wereldwijd op maat en in kleine groepen. Om walvissen en dolfijnen van dichtbij te spotten vanuit een boot of snorkelend in het water is een van meest bijzondere natuurreizen die je kunt maken.

Of u nu wilt gaan walvissen spotten bij de Azoren of IJsland, uit-het-water-springende bultrug walvissen wilt bekijken in Canada, vanuit een zodiak wilt gaan snorkelen met orka’s in Noorwegen, met beloega walvissen wilt gaan snorkelen in Canada of dat u wilt gaan zwemmen met blauwe vinvissen in Sri Lanka, met de grootste dieren ter wereld, het zijn unieke ervaringen om nooit te vergeten.

Wilt u ook graag deze bijzondere en vreedzame dieren in het wild zien, dan adviseren wij u graag over de verschillende bestemmingen en beste periodes voor uw walvisreizen en dolfijnen reizen op maat of in een kleine groep.

“Potvissen kunnen wel 2.000 meter diep duiken en 2 uur onder water blijven”

Informatie over walvissen en dolfijnen reizen

Walvissen, cetacea, zijn een groep van ongeveer 82 soorten in het water levende zoogdieren. Ze komen in alle zeeën ter wereld voor. Walvissen worden onderverdeeld in baleinwalvissen en tandwalvissen. De dieren hebben een soort zeefachtige structuur, baleinen, waarmee ze plankton uit het water zeven. Voorbeelden van baleinwalvissen die u op uw walvissafari kunt zien zijn o.a. gewone vinvissen, bultrugwalvissen, grijze walvissen, Groenlandse walvissen en blauwe vinvissen, met wel 33 meer de grootste dieren op aarde.

Tandwalvissen hebben tanden en leven vooral van vis en inktvis. Grotere soorten zoals de orka jagen ook zoogdieren zoals zeehonden. Tandwalvissen die u op uw walvisreizen kunt zien zijn o.a. bruinvissen, dolfijnen, rivierdolfijnen, beloega’s, narwallen, potvissen en tot bijna 10 meter lange orka’s.

Informatie over de beloega voor uw walvissen & dolfijnen reizen

Informatie over de blauwe vinvis voor uw Walvissen & dolfijnen reizen

Informatie over de bultrug walvis voor uw Walvissen & dolfijnen reizen

Informatie over de dolfijnen voor uw Walvissen & dolfijnen reizen

Informatie over de Grijze walvis voor uw Walvissen & dolfijnen reizen

Informatie over de narwal voor uw Walvissen & dolfijnen reizen

Binnenkort meer informatie

Informatie over de orka voor uw Walvissen & dolfijnen reizen

Informatie over de potvis voor uw Walvissen & dolfijnen reizen

Waar en wanneer kunt u het beste op walvissen en dolfijnen reis

De beste plekken en periodes om succesvol een of meer walvissen of dolfijnen spotten op uw walvissen en dolfijnen reizen hebben we hieronder voor u in een overzicht gezet.

Ga op walvissen & dolfijnen reis

Wij bieden walvisreizen aan op verschillende plekken in de wereld. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheid. Lees hier over onze walvissen en dolfijnen reizen in Azië, Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Antarctica of Arctica.

Op walvissen en dolfijnen reis naar de Azië

Malediven

Sri Lanka

 

Op walvissen en dolfijnen reis naar de Malediven

Bij de tropische eilanden van de Malediven met hun wuivende palmbomen, witte zandstranden en turquoise lagunes denk men niet snel aan walvissen en dolfijnen reizen. Met 23 waargenomen soorten zijn de Malediven echter een van de beste bestemmingen om te gaan walvissen en dolfijnen spotten. Op een walvissen en dolfijnen reis naar de Malediven kunt scholen langsnuitdolfijnen van enkele honderden individuen, potvissen, Bryde’s vinvissen, blauwe vinvissen en vele andere soorten dolfijnen spotten. De beste periode wordt bepaald door waar het planton is. Dit weer afhankelijk van de windrichting. De beste tijden zijn dan februari tot en met april aan de west kant van de atollen en oktober tot en met november aan de oostkant van de atollen.
Hoewel u natuurlijk walvissen spotten en dolfijnen spotten kunt zien op een walvissafari vanaf de meeste resorts op de Malediven, maakt u de meeste kans om grotere aantallen en verschillende soorten te zien op een speciale meerdaagse walvisreizen aan boord van een klein expeditie cruiseschip (dit zijn geen duikcruises).

Andere wilde dieren die u op uw walvissen en dolfijnen reis Malediven kunt zien zijn o.a. walvishaaien, mantaroggen, schildpadden en divserse soorten vogels.

Wat zijn de beste locaties & tijden om op de Malediven te gaan walvissen spotten.

 

Malediven : Feb – Apr & Okt – Nov | exp. Cruise schepen

 • Langsnuitdolfijn : Zeer grote kans
 • Kleinste potvis : Grote kans
 • Potvis : Grote kans
 • Bryde’s vinvis : Redelijke kans
 • Cuvier dolfijn : Grote kans
 • Blauwe vinvis             : Redelijke kans
 • Orka : kleine kans
 • Longmansspitsuitdolfijn : kleine kans

Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen op de Malediven

Terug naar boven

Walvissen en dolfijnen reizen naar Sri Lanka

In de warme wateren rond Sri Lanka zijn 23 soorten walvissen en dolfijnen waargenomen. Hiermee behoort Sri Lanka tot de beste walvissafari bestemmingen ter wereld. In Trincomalee in het noord oosten van Sri Lanka kunt u tussen mei en september blauwe vinvissen zien die hier langs de kust migreren. Tussen november en april migreren blauwe vinvissen langs de kust van Mirissa. Gewoonlijk kunt u ook scholen langsnuitdolfijnen spotten. Andere soorten die u soms op uw walvissen en dolfijnen reis reis Sri Lanka kunt zien zijn scholen langsnuitdolfijnen, potvissen, bultruggen, vinvissen, dwergvinvissen en zelfs orka’s.

Met kleine boten vaart u de zee op om walvissen spotten en dolfijnen spotten.

Andere wilde dieren die u op uw walvissafari Sri Lanka kunt zien zijn o.a. luipaarden, olifanten, lippenberen, krokodillen en 490 soorten vogels.

Wat zijn de beste locaties & de beste tijden om naar Sri Lanka op walvisreis te gaan

 

Trincomalee : Mei – Okt | kleine boten

 • Blauwe vinvis             : Grote kans

Mirissa : Nov – Apr | kleine boten

 • Blauwe vinvis             : Grote kans

 Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen naar Sri Lanka

Wij bieden walvisreizen aan op verschillende plekken in de wereld. Iedere plek heeft zijn  eigen bijzonderheid. Bekijk dan onze walvisreizen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Antarctica of Arctica.

Terug naar boven

Op walvissen en dolfijnen reis naar Europa

Azoren

IJsland

Noorwegen

 

Maak een walvissen en dolfijnen reis naar de Azoren

De Azoren is een van de beste bestemmingen om grote aantallen walvissen en dolfijnen te spotten. Een 9 tal weelderig groene eilanden in de Atlantische oceaan halverwege Europa en Amerika. Op hun migratie tussen april en oktober trekken ruim 25 soorten walvissen waaronder blauwe vinvissen, vinvissen, potvissen en diverse soorten dolfijnen langs de diepe en voedselrijke wateren van de Azoren. Ze blijven hier om uit te rusten, om te foerageren of om hun jongen ter wereld te brengen. Ieder soort arriveert en reist weer door in een andere periode. Ook zijn er walvissen en dolfijnen soorten de het hele jaar op de Azoren blijven. Bekende plekken voor een dolfijn en walvissafari zijn de wateren rond het eiland Faial, het eiland Pico en het eiland Sao Miguel. Naast walvissen en dolfijnen spotten is het op sommige plekken ook mogelijk om met 5 soorten dolfijnen te snorkelen.

Met rubber zodiak boten vaart u rond de eilanden om walvissen en dolfijnen te spotten. Ook is het hier mogelijk om met 5 soorten dolfijnen te snorkelen. De boten houden minimaal 50 meter afstand van de dieren en blijven niet langer dan 30 minuten bij hen.

Andere dieren die u op uw walvissen en dolfijnen reis Azoren kunt zien zijn schildpadden, 380 soorten vogels en haaien. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze duik en snorkelreizen met blauwe haaien.

 Wat zijn de beste locaties & periodes om op de Azoren op walvissen en dolfijnen safari te gaan.

 

De Azoren             : Jun – Sep | Zodiak rubberboten | snorkelen

 • Blauwe vinvis                         : Goede kans
 • Diverse dolfijnen soorten : Hoge kans
 • Orka : Kleine kans
 • Potvis             : Redelijke kans
 • Vinvis             : Redelijke kans

 Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen naar de Azoren

Terug naar boven

Op walvissen en dolfijnen reis in IJsland

Dankzij de warme en koude golfstromen zijn de wateren rond IJsland rijk aan krill en vis. Niet voor niets leven er 23 soorten walvissen in de wateren rond IJsland. De beste tijd om op walvissafari in IJsland te gaan is tussen mei en september. Een groot voordeel van een walvisreizen naar IJsland is dat in de zomermaanden tussen mei en augustus de zon nauwelijks onder gaat. U hebt dan op uw walvissafari extra tijd om diverse soorten walvissen en dolfijnen in IJsland te spotten.

De beste plekken om in IJsland walvissen te spotten zijn de wateren rond Reykjavik, Akureyri en Husavik in het noorden van IJsland. Ook bij Olafsvik op het Snaefellsness schiereiland ten noorden van Reykjavik kunt u op uw walvissafari walvissen spotten. De walvissoorten die het meest worden gezien zijn dwergvinvissen, buktrug walvissen, bruinvissen, witsnuit dolfijnen en orka’s. Voor een walvissafari op zoek naar blauwe vinvissen kunt u het beste naar Husavik, de walvis hoofdstad van de wereld. Tussen juni en juli migreren blauwe vinvissen langs de wateren voor de kust van Husavik.

Tijdens uw walvissen en dolfijnen reis gaat u op uw met redelijke grote boten de zee op om walvissen en dolfijnen bij IJsland spotten.

Andere wilde dieren die u op uw walvis en dolfijnen reis in IJsland kunt zien zijn o.a. zeehonden, poolvossen, rendieren en 408 soorten vogels waaronder papegaaiduikers. Uniek zijn verder het noorderlicht en de vulkanen en geisers.

Wat zijn de beste locaties & tijden om in IJsland te gaan walvissen spotten.

 

Reyjakvik : Hele jaar door | boten

 • Dwergvinvis : Grote kans
 • Bruinvis : Grote kans
 • Bultrug walvis : Grote kans
 • Orka : Kleine kans
 • Vinvis : Kleine kans
 • Witsnuitdolfijn : Redelijke kans

Olafsvik                         :  Mei – Okt | boten

 • Dwergvinvis : Grote kans
 • Bruinvis : Grote kans
 • Bultrug walvis : Grote kans
 • Orka : Grote kans
 • Vinvis : Kleine kans
 • Witsnuitdolfijn : Redelijke kans

Akureyri             : Hele jaar door | boten

 • Dwergvinvis : Grote kans
 • Bruinvis : Grote kans
 • Bultrug walvis : Redelijke kans
 • Orka : Kleine kans
 • Vinvis : Kleine kans
 • Witsnuitdolfijn : Redelijke kans

Husavik             : Mar – Dec | boten

 • Blauwe vinvis : Redelijke kans
 • Bruinvis : Grote kans
 • Bultrug walvis : Grote kans
 • Dwergvinvis : Grote kans
 • Orka : Kleine kans
 • Vinvis : Kleine kans
 • Witsnuitdolfijn : Grote kans

 Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen in IJsland.

Terug naar boven

Op walvissen en dolfijnen reis in Noorwegen

De Lofoten & Vesteralen in het noordwesten en de wateren rond Tromso in het uiterste noorden van Noorwegen zijn misschien wel de beste plekken ter wereld om orka’s spotten. De beste periode is tussen december en januari. Naast orka’s spotten hebt u hier ook een redelijke kans om bultrug walvissen, potvissen en vinvissen te zien. Helemaal uniek is dat u hier in een warm droogpak kunt gaan snorkelen met orka’s (en soms ook met andere walvissen).

U kunt of met zodiak rubberboten (Lofoten & Vesteralen) of met een klein schip (Tromso) walvissen en dolfijnen in Noorwegen spotten.

Andere wilde dieren die u op uw walvissen reis Noorwegen kunt zien zijn zeearenden, elanden en rendieren. Met wat geluk kunt u op een heldere donkere avond het noorderlicht zien.

Wat zijn de beste locaties & de beste tijden om in Noorwegen te gaan walvissen spotten.

 

Lofoten & Vesteralen : Dec – Jan | Duik & snorkel reizen

 • Bultrug walvis : Redelijke kans
 • Orka : Hoge kans
 • Potvis : Redelijke kans
 • Vinvis : Redelijke kans

Tromso : Dec– Jan | Duik & snorkel reizen

 •  Bultrug walvis : Redelijke kans
 • Orka : Hoge kans
 • Potvis : Redelijke kans
 • Vinvis : Redelijke kans

 Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen in Noorwegen.

Europa heeft zo zijn charme voor walvisreizen. Maar bent u benieuwd wat andere  werelddelen u te bieden hebben betreft walvissafari? Bekijk dan onze walvisreizen in  Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Antarctica of Arctica.

Terug naar boven

Op walvissen en dolfijnen reis naar de Noord Amerika

Alaska

Canada

 

Ga op walvissen en dolfijnen reis naar Alaska

De ijskoude wateren langs de kust van Alaska zijn een perfecte plek om bultrugwalvissen, grijze walvissen, orka’s en beloega’s te spotten. Bekende plekken om walvissen te spotten zijn o.a. Kenai Fjords National Park, de Prince William Sound en de Inside Passage. In het voorjaar tussen maart en mei migreren duizenden grijze walvissen naar de voedselrijke wateren rond Baja California in Mexico waar ze de winter doorbrengen.

Met kleine expeditie cruise schepen vaart u door de ongerepte wildernissen op zoek naar wilde dieren en genietend van de natuur. Onderweg gaat u met kleine bootjes aan land om met gidsen te wandelen, u kunt kanoën en andere activiteiten ondernemen.

Andere wilde dieren die u tijdens uw walvissafari Alaska kunt zien zijn o.a. bruine beren, zwarte beren, wolven, coyotes, dunhoornschapen, Stellar’s zeeleeuwen, zeehonden, otters en vele soorten vogels.

Wat zijn de beste locaties & periodes om in Alaska te gaan walvissen en dolfijnen spotten.

 

       Kenai Fjords                         : Jun – Sep | cruiseschepen | kleine boten | kajaks

 • Bultrug walvis : Grote kans
 • Orka : Grote kans
 • Potvis : Redelijke kans
 • Vinvis : Redelijke kans

      Inside Passage                         : Mei – Sep | cruiseschepen | kleine boten | kajaks

 • Bultrug walvis : Grote kans
 • Orka : Grote kans
 • Potvis : Redelijke kans
 • Vinvis : Redelijke kans

Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen in Alaska

Terug naar boven

Ga op walvissen reis in Canada

Canada is een van de meest diverse bestemmingen voor walvissen en dolfijnen reizen. Zowel in het noorden, het oosten als in het westen een groot aantal soorten walvissen en dolfijnen spotten. De meeste soorten walvissen migreren op zoek naar voedselrijke wateren en zijn dan ook alleen maar voor een bepaalde periode in een bepaald gebied. De beste periode hangt dan ook van de soort af. Veel soorten walvissen trekken in de herfst, als de koude winter in aantocht is, door Canadese wateren naar warme zuidelijk gelegen zeeën waar de jongen worden geboren. In de lente migreren veel walvissoorten weer naar het noorden en passeren wederom Canadese wateren. Beloega walvissen en narwallen blijven gewoonlijk in de Canadese wateren.

Walvisreizen Noord Canada

In de Hudson Bay voor de kust rond het stadje Churchill in Manitoba komen iedere zomer tussen juli en augustus enkele duizenden beloega walvissen samen om hun jongen ter wereld te brengen. In de Arctische wateren voor de kust van Nunavut komen het hele jaar door Narwallen, beloega’s en Groenlandse walvissen voor. In Nunavut kunt u het beste een walvissafari maken naar de Lancaster sound waar u tussen mei en augustus uitstekende kansen hebt om narwallen, beloega’s en Groenlandse walvissen te spotten. Narwallen verzamelen zich in mei en juni langs de rand van het pakijs in de Lancaster sound. Witte beloega walvissen arriveren tussen juni en augustus. Enorme Groenlandse walvissen passeren de Lancaster sound in mei en juni.

In zowel de Hudson Bay als in de Lancaster sound kunt u op uw walvissafari per kleine boot, kajak en snorkelend narwallen, beloega’s en Groenlandse walvissen spotten.

Andere wilde dieren die u op uw walvissen reis Canada kunt zien zijn ijsberen, kariboes, muskusossen, ruim 100 soorten vogels, vossen, walrussen, wolven en zeehonden.

Wat zijn in Noord Canada de beste locaties & tijden om te gaan walvissen spotten

 

Manitoba – Churchill             : Jun – Aug | kleine boten | kajaks | snorkelen

 • Beloega walvis : Hoge kans

Nunavut – Lancastersound : Mei – Aug | kleine boten | kajaks | snorkelen

 •  Narwal             : Hoge kans
 • Beloega walvis : Hoge kans
 • Groenlandse walvis : Hoge kans

 Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen in Manitoba & Nunavut

Walvisreizen Oost Canada

De Atlantische oceaan ten oosten van Canada is met 20 soorten een van de meest soortenrijke gebieden om op walvissafari te gaan. De provincies New Foundland, Labrador, Quebec, New Brunswick en Nova Scota bieden tussen mei en oktober tal van mogelijkheden om op walvissen en dolfijnen  reizen te gaan. U kunt er walvissen spotten zoals beloega’s, blauwe vinvissen, bultrugwalvissen, orka’s, potvissen, vinvissen en soms ook noord kapers.

Een van de beste plekken om walvissen te spotten is bij Tadoussac in Quebec. Hier stroomt het relatief warme water van de Saquenay rivier in de koude St Lawrence rivier en vormen zich enorme hoeveelheden krill. Tussen mei en oktober doen grote aantallen beloega walvissen, blauwe vinvissen, bultrug walvissen, orka’s en vinvissen spotten zich tegoed doen aan de krill. Noordelijker in de St Lawrence Bay rond de Mingan eilanden en rond het noordelijke deel van het Gaspé schiereiland kunt in deze periode eveneens grote aantallen blauwe vinvissen, bultrug walvissen, orka’s en vinvissen spotten.

Op uw walvissafari Canada kunt u walvissen spotten per kleine boot en kajak.

Andere wilde dieren die u op uw walvissen reis Canada kunt zien zijn o.a. elanden, 300 soorten wolven, 4 soorten zeehonden en zwarte beren.

Wat zijn in Oost Canada de beste locaties & tijden om te gaan walvissen spotten.

 

Quebec                         : Mei – Okt | kleine boten | kajaks

 • Beloega walvis : Hoge kans
 • Blauwe vinvissen : Hoge kans
 • Bultrug walvissen : Hoge kans
 • Orka’s : Hoge kans
 • Vinvissen : Hoge kans

Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen in Quebec

Walvisreizen West Canada

In de stille oceaan langs de west kust van Canada kunt u op uw walvissenreis 8 soorten walvissen spotten waaronder bultrug walvissen, divers soorten kleinere dolfijnen, grijze walvissen en orka’s. De beste tijd om walvissen en dolfijnen te spotten ligt tussen april en oktober. Grijze walvissen, bekend om hun 20.000 lange migratie, passeren British Columbia in oktober op hun zuidwaarts migratie reis en in maart op hun noordwaarts migratiereis.

In de wateren tussen Vancouver en Victoria leven zowel “resident” als “transient” groepen orka’s.  Tussen april en oktober hebt u hier dan ook een zeer grote kans om op uw walvissafari’s orka’s te spotten. Bultrug walvissen migreren hier noordwaarts tussen mei en juni en zuidwaarts tussen september en oktober. Bent u in dit gebied rond maarten april of september en oktober, dan hebt u ook kans om grijze walvissen te spotten.

Een andere goede plek om grijze walvissen te spotten gaat u op walvissafari naar Tofino aan de noordoost kant van Vancouver Island. Tussen maart en oktober passeren hier migrerende grijze walvissen.

Andere goede plekken om orka’s en bultug walvissen te zien zijn het Robson Bight Ecological Reserve nabij Telegraph Cove in de Johnstone Strait tussen Vancouver Island en het vaste land van British Columbia. Dit is het enige orka reservaat ter wereld. Tussen juni en oktober hebt u op een walvissafari uitstekende kansen om orka’s te spotten. Ook kunt u bultrug walvissen spotten in deze wateren in die periode zien. Ook de Knight Inlet is een prefect plek om tussen juni en oktober orka’s en bultrug walvissen te spotten.

U maakt uw walvissafari Canada op een kleine boot of in een kajak.

Andere wilde dieren die u op uw walvissen reis Canada in dit gebied kunt zien zijn o.a. zwarte beren, bruine beren, wolven, Stellar zeeleeuwen, otters, elanden, zeehonden en diverse soorten vogels.

Wat zijn in West Canada de beste locaties & tijden om te gaan walvissen spotten.

 

British Columbia                    : Mei – Okt | kleine boten | kajaks

 • Bultrug walvissen : Hoge kans
 • Orka’s : Hoge kans
 • Grijze walvissen : Hoge kans

Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen in British Columbia

Alaska en Canada zijn geweldige plekken om walvissen te spotten. Dit is ook mogelijk in  reizen naar andere bestemmingen, namelijk in Azië, Europa, Zuid-Amerika, Antarctica of  Arctica. Bent u benieuwd welke reis het beste bij u past? Neem contact met ons op en  dan kijken wij graag met u mee.

Terug naar boven

Op walvissen en dolfijnen reis naar de Azië

Mexico

 

Op walvissen reis naar Mexico

In de warme wateren aan weerszijden van het Bahia California schiereiland in Mexico kunt u tussen december en april ca. 23 soorten walvissen en dolfijnen spotten. Aan de ene kant ligt de Stille oceaan met walvis hotspots als Magadalena Bay en San Ignacio Lagoon. Baaien waar duizenden grijze walvissen tussen december en maart hun jongen ter wereld brengen. Voor de baaien wachten hongerige orka’s hun kansen af. Op zee kunt u soms enorme groepen van enkele honderden dolfijnen spotten. Aan de andere ligt de Sea of Cortez, een van de meest soortenrijke gebieden ter wereld. Op uw walvisreis kunt u rond Loreto tussen december en april o.a. blauwe vinvissen, bultrugwalvissen, potvissen en dwergvinvissen in soms vrij grote aantallen zien. Ook kunt u op uw walvissafari tuimelaars, gewone dolfijnen en langsnuit dolfijnen spotten.

Op een walvissen en dolfijnen reis Mexico gaat u met kleine boten of expeditie cruise schepen op meerdaagse walvisreizen.

Andere wilde dieren die u op uw walvissen reis Mexico kunt zien zijn o.a. walvishaaien, zeeleeuwen en ruim soorten vogels.

Wat zijn de beste locaties & tijden om in Mexico te gaan walvissen spotten.

 

Magdalena Bay & San Ignacio Lagoon : Dec – Apr | kleine boten | exp. Cruise schepen

 • Bultrug walvis : Redelijke kans
 • Grijze walvis             : Zeer grote kans
 • Orka : Redelijke kans
 • Dwerg vinvis : Redelijke kans

Sea of Cortez : Dec – Apr | kleine boten | exp. Cruise schepen

 •  Blauwe vinvis             : Kleine kans
 • Bultrug walvis : Zeer grote kans
 • Orka : Redelijke kans
 • Potvis : Kleine kans
 • Vinvis : Redelijke kans

 Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen in Mexico

Walvissen en dolfijnen reizen​ bieden we ook aan in andere werelddelen. Kijk bijvoorbeeld  ook eens naar onze reizen in Noord-Amerika. ​Walvissen spotten​ in ​Alaska​ of ​Canada​ is  namelijk een hele andere ervaring door de omstandigheden zoals het klimaat en  omgevingsfactoren.

Terug naar boven

Op walvissen en dolfijnen reis naar Antarctica

Antarctica

 

Spot walvissen en dolfijnen op uw cruise in Antarctica

In de korte Antarctische zomer tussen november en maart kunt u met expeditie cruise schepen walvissen en dolfijnen spotten in de ijskoude en plankton rijke wateren rond het Antarctisch schiereiland, de Falkland eilanden en South Georgia. De beste periode om walvissen te spotten zijn de maanden februari en maart. U hebt dan een nog grotere kans om bultrugwalvissen, vinvissen en orka’s te spotten dan in de andere maanden van de Arctische zomer. Andere walvissen die u hier kunt zien zijn o.a. blauwe vinvissen, potvissen & zuidkapers. Een bekende plek om bultrug walvissen te spotten is Wilhelmina Bay op het Antarctisch schiereiland.

Met expeditie cruise schepen vaart u door een witte wildernis op zoek naar wilde dieren en genietend van de natuur. Onderweg gaat u met kleine rubberboten aan land om met gidsen te wandelen, kunt u kanoën, duiken en diverse andere activiteiten ondernemen.

Andere wilde dieren die u tijdens uw expeditie walviscruise Antarctica kunt zijn o.a. diverse soorten pinguïns, zeeolifanten, pelsrobben, zeeluipaarden en vele andere soorten vogels.

Wat zijn de beste locaties & tijd om in Antarctica te gaan walvissen en dolfijnen spotten.

 

Antarctisch schiereiland : Nov – Mar | cruiseschepen | kleine boten | kajaks

 • Bultrug walvis : Hoge kans
 • Orka : Hoge kans
 • Vinvis : Hoge kans
 • Blauwe vinvis : Redelijke kans
 • Potvis : Goede kans
 • Zuidkaper : Goede kans

Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen in Antarctica

Twijfelt u nog of Antarctica de plek is voor uw​ walvissen en dolfijnen reis​? Kijk dan ook  eens naar onze opties in Zuid-Amerika of Europa.

Terug naar boven

 

Op walvissen en dolfijnen reis naar Arctica

Spitsbergen

 

Op walvissen en dolfijnen reis naar Spitsbergen

De Arctische wateren rond Spitsbergen zijn een uitstekende plek om walvissen en dolfijnen te spotten. De beste maanden zijn juli en augustus van de korte Arctische zomer. Het teruggetrokken pakijs maakt het dan mogelijk om met expeditie cruise schepen tussen de ijsschotsen door te varen. De zon gaat in deze tijd bijna niet onder zodat u extra lang de tijd hebt om naar walvissen te speuren. In juli en augustus hebt u goede kans om dwergvinvissen, vinvissen, bultrug walvissen, beloega’s walvissen, blauwe vinvissen en zelfs Groenlandse walvissen te spotten.

U vaart rond de eilanden met expeditie cruise schepen en dagelijks maakt u excursies met rubber zodiac boten. Zowel vanaf het schip als vanaf de zodiacs hebt u kansen o walvissen en dolfijnen te spotten.

Andere wilde dieren die u op uw walvissen reis Spitsbergen zien zijn ijsberen, walrussen, zeehonden, rendieren, poolvossen en 160 soorten vogels.

Wat zijn de beste locaties & de beste tijden om in Spitsbergen op walviscruise te gaan.

 

Spitsbergen : Jul – Aug | expeditie cruise schepen

 • Bultrug walvis : Redelijke kans
 • Dwergvinvis             : Redelijke kans
 • Vinvis : Redelijke kans
 • Blauwe vinvis             : Kleine kans
 • Groenlandse walvis : Kleine kans

Bekijk onze walvissen en dolfijnen reizen in Spitsbergen

Benieuwd naar onze andere opties voor walvissen en dolfijnen reizen? Bekijk dan hier de  walvisreizen die we aanbieden in Azië, Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika of  Antarctica.

Terug naar boven

U wilt een reis op maat of meer informatie?

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 • Met plezier maken wij een vrijblijvend voorstel op maat.

 • Voornaam- en achternaam

 • Telefoonnummer

 • Email

 • Uw reis wensen of vragen

 • Bij aanmelding gaat u akkoord met de privacy policy van Sundowner Wildlife Holidays