Inspiratie walvissen & dolfijnen

Een ontmoeting met een walvis is een van de meest gedenkwaardige ervaringen die er zijn. Of je nu liever vanaf een droge boot kijkt terwijl ze pronken met hun doorbraakvaardigheden in Canada, wilt zwemmen met blauwe vinvissen in Sri Lanka, snorkelen met orka’s, of zelfs met een narwal in de ijskoude wateren van de Noordpool; er zijn mogelijkheden om walvissen te spotten over de hele wereld.

We hebben wat beeldmateriaal verzameld voor meer inspiratie over walvissen en dolfijnen spotten.

Volgende stap

Zwemmen met orka’s en noorderlicht in Noorwegen

Tussen november en half februari kun je zwemmen met orka’s in Noorwegen. Naast orka’s heb je ook zeer goede kansen op bultrug walvissen. Bekijk de video snorkelen met orka’s. Combineer met een husky safari, sneeuwschoenwandeltocht of sneeuwscooter excursie. Bewonder in de avond het noorderlicht. Wil je zelf ook zwemmen met orka’s in Noorwegen? Bekijk dan onze reis zwemmen met orka’s.

Kanoën met orka’s in Canada

Orca Camp Vancouver Island Canada. Ga kajakken met orka’s in Canada. Met stabiele zeekajaks vaar je letterlijk tussen de orka’s in Canada. Wil je zelf ook kajakken met orka’s? Bekijk dan onze Orca Camp reis vanuit Port Mcneil of bekijk onze Orca Camp reis vanuit Campbell river.

Grijze walvissen Mexico

 

Tussen december en maart trekken duizenden grijze walvissen van Alaska naar Baja California in Mexico. In o.a. Magdalena Bay op het Baja California schiereiland in Mexico brengen grijze walvissen hun kalven ter wereld. Spot grijze walvissen van dichtbij op een van onze expeditie cruises. Wil je ook van dichtbij grijze walvissen in Mexico spotten? Bekijk dan onze grijze walvissen expeditie cruises in Mexico.

Blauwe vinvissen & meer Azoren

 

Tussen maart en april komen grote groepen blauwe vinvissen langs de Azoren tijdens hun migratie naar het noorden. Op o.a. het eiland Pico ga je meerdere malen tijdens je vakantie de zee op om blauwe vinvissen, potvissen, dolfijnen en nog meer walvisachtigen te spotten. Wil je ook van dichtbij blauwe vinvissen en andere walvisachtigen in de Azoren spotten? Bekijk dan onze blauwe vinvis migratie groepsreis of onze andere walvisreizen naar de Azoren.

Zwemmen met dolfijnen Azoren

 

Het hele jaar door is het mogelijk om dolfijnen te spotten in de Azoren. Vanaf verschillende eilanden kan je op safari om in de Atlantische Oceaan dolfijnen te observeren in hun thuisomgeving. Snorkelen mag en kan met de gewone, grijze, gestreepte en gevlekte dolfijn en de tuimelaar. Wil je ook zwemmen met dolfijnen in de Azoren? Bekijk dan onze zwemmen met dolfijnen op Pico reis.

Duiken met blauwe haaien Azoren

 

Maak kennis met een geweldige duikwereld in de Azoren. Bij de eilanden Pico en Faial heb je grote kans op het zien van haaien. Ze zwemmen zo dichtbij dat je ze bijna aan kan raken.Wil je ook duiken met haaien in de Azoren? Bekijk dan onze duiken met blauwe haaien reis.