Informatie over Robson Bight Ecological Reserve

Het Robson Bight Ecological Reserve in Canada

Ontdek het enige walvisreservaat ter wereld

Het Robson Bight Ecological Reserve is in 1982 opgericht om orka’s te beschermen. Het reservaat ligt aan het einde van de Johnstone Strait aan de oostkust van Vancouver Island. Het reservaat ligt tegenover West Carcroft Island niet ver van Telegraph Cove. Het is het enige walvis reservaat ter wereld. Dit gebied wordt niet alleen als éen van de beste, maar zeker ook éen van de mooiste gebieden ter wereld beschouwd om wilde orka’s te zien.

Kajak met orka’s in het Orca Camp

In dit afgelegen en ongerepte natuurgebied bevinden zich geen dorpjes of accommodaties. De enige menselijke bebouwing vindt u in de vorm van twee Orca Camps. Vanuit Gowlland Harbour op Quadra Island of vanuit Port McNeill vaart u in een comfortabele en overdekte taxi boot in 1,5 respectievelijk 2,5 uur naar het Orca Camp.

Bij aankomst wordt u wegwijs gemaakt in het kamp, kunt u uw spullen in uw tent leggen en het kamp en de omgeving verkennen. Nadat u zich het kamp eigen hebt gemaakt, krijgt u een briefing en een “safety-talk”. Om aan het Orca Camp deel te nemen, hebt u geen zeekajak ervaring nodig. Uw gidsen geven u een uitgebreide introductie in zeekajakken. Dagelijks gaat u in stabiele zee kano’s en onder begeleiding van ervaren gidsen op zoek naar orka’s, walvissen en dolfijnen.

Gewoonlijk duurt een kajaktocht 2 a 3 uur. U kunt in de ochtend, de middag en in de avond met gidsen gaan zee kajakken op zoek naar orka’s en andere wilde dieren.

Het ontbijt, de lunch en het diner worden bereid met heerlijke, verse en gezonde producten zoals warme pannenkoeken in de ochtend, gebakken zalm en vlees met aardappelen en verse groenten. Soms wordt de lunch tijdens het kanoën op een afgelegen strandje geserveerd.

Als de zon ondergaat is het tijd voor een drankje bij het kampvuur. Na het diner kunt u samen de avonturen van de dag bespreken en daarna heerlijk gaan genieten van een welverdiende nachtrust in uw tent.

Spot tientallen orka’s en ander Wildlife

In de periode eind juni tot en met half september zwemmen enkele honderden orka’s (transients en residents) in de Johnstone Strait. In deze periode voeden ze zich met zalm, rusten ze en schuren ze hun lichamen schoon op de ondiepe kiezelstranden. Naast orka’s, kunt u hier ook andere walvissen en dolfijnen zoals vinvissen, witflankdolfijnen en bultrugwalvissen tegenkomen.

Naast orka’s, walvissen en dolfijnen hebt u ook een goede kans om andere wilde dieren te zien zoals zwarte beren, wolven, coyotes, zeehonden, zeeleeuwen, otters, zeearenden en diverse andere vogelsoorten.

Hoogtepunten

 • Enige walvis reservaat ter wereld.
 • Afgelegen en ongerept.
 • Kamperen op een onbewoond eiland.
 • Grote aantallen orka’s, bultruggen en ander Wildlife.

Let op!

 • Alleen te bereiken bij een verblijf in het Orca Camp.
Grizzly beer

Grizzly beer
Komt niet voor

Wells Gray, Canada

Zwarte beer
Zeer lage kans

Foto: © Spirit Bear Lodge

Spirit beer
Komt niet voor

Knight Inlet

Wolf
Zeer lage kans

Coyote
Komt niet voor

poema

Poema
Komt niet voor

Foto: © Spirit Bear Lodge

Bultrug walvis
Hoge kans

Orca, Canada

Orka
Hoge kans

Foto: © Sam Beebe

Grijze walvis
Komt niet voor

Zeeleeuw

Zeeleeuw
Goede kans

Zeearend, Canada

Zeearend
Hoge kans

St Lawrence, Canada

Vogels
30+ soorten

Activiteiten in Robson Bight Ecological Reserve

In het Robson Bight Ecological Reserve kunt de onderstaande (wildlife) activiteiten doen:

Wildlife

 • Walvissafari (Orca Camp).

Watersport

 • Zwemmen.
 • Vissen.
 • Kanoën, kajakken en/of roeien (Orca Camp).
 • Varen en/of zeilen.

Outdoor activiteiten

 • Wandelen (op eilandjes).

Binnen het Reserve kunt u met een gids per zeekajak het gebied verkennen. Niet zelden kunt u temidden van tientallen orka’s kajakken.

Zeekajakken is de belangrijkste activiteit in Robson Bight, maar op en rondom het Orca Camp kunt u ook zwemmen, vissen en wat rondwandelen.

Accommodaties in Robson Bight Ecological Reserve

Binnen het park

Overnachten binnen het Robson Bight Ecological Reserve is alleen mogelijk (en toegestaan) als u een meerdaags arrangement in het Orca Camp boekt. U verblijft dan op een onbewoond eiland in het reservaat waar de eigenaren van het Orca Camp een kleinschalig kamp hebben opgezet met tentjes, sanitair, een open keuken en kampvuur.

Onze selectie:

Zoek een accommodatie in…

Robson Bight

Beste tijd voor een safari in Robson Bight Ecological Reserve

Neerslag mm

 • regen in mm

Temperatuur ℃

 • Max
 • Min
  KlimaatJFMAMJJASOND
 ● Zomer- en winter tijd
  Zomer tijd Winter tijd
  Beste tijd wildlife spotten
JFMAMJJASOND
● Wildlife algemeen
● Orka’s
● Zalm trek
● Vogels
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd