Informatie over reizen naar Jasper National Park

Het Jasper National Park in Canada

Beleef het grootste park in de Rocky Mountains

Met ruim 11.000 km² is Jasper National Park het grootste natuurpark in de Rocky Mountains. Samen met de wat kleinere nationale parken Banff, Kootenay en Yoho en de provinciale parken Mount Robson, Bow Valley en Mount Assiniboine vormt Jasper een enorm aaneengesloten gebied van ononderbroken natuur en wildernis. In Jasper is alles groot en veel: Hier vindt u machtige besneeuwde bergen, felblauwe gletsjermeren, eindeloos veel wandelpaden (ca. 1.000 km) en heel veel Wildlife.

Verblijf in Jasper Town & omgeving

Centraal in het park ligt het kleine stadje Jasper. Hier bevinden zich de meeste accommodaties. Vanuit het plaatsje Jasper zelf kunt u ook prachtige wandelingen maken, variërend van een uur tot een hele dag. Het ondiepe water van Edith en Annette Lake is ’s zomers warm genoeg om in te zwemmen. Op Pyramid en Patricia Lake kunt u vissen, roeien en kanoën.

Vlakbij het stadje kunt u de Jasper SkyTram kabelbaan nemen die u binnen 7 minuten naar 2.277 meter op Whistlers Mountain brengt. Vanaf de top kunt u genieten van een weids uitzicht over het stadje en het Nationaal Park met maar liefst zes rijen bergtoppen, blauwe meren, de Athabasca rivier en de hoogste berg in de Rocky Mountains: Mount Robson (3.954 m). Ook vindt u hier verschillende wandelingen zoals de Summit Trail naar de daadwerkelijke top van de berg die nog een paar honderd meter hoger ligt.

“Vanaf de top van Whistlers Moutain heeft u een prachtig uitzicht over Jasper”

Ontspan in de Miette Hot Springs

60 km ten westen van Jasper Town, in de richting van Edmonton, kunt u de Miette Hot Springs bezoeken. In de 40 C° warme bronnen kunt u heerlijk ontspannen met uitzicht op de Fiddle Valley. U kunt er ook naar het Ashlar Ridge Viewpoint wandelen en een kijkje nemen bij de overwoekerde ruïnes van het voormalige mijnstadje Pocahontas.

Ga op avontuur

In het park kunt u in de avond een Wildlife safari maken met een gids. Hij of zij weet vaak de beste plekken om verschillende dieren tegen te komen. Naast wandelen, Wildlife spotten en met uw auto de omgeving verkennen, kunt u in Jasper ook volop mountainbiken, paardrijden, kanoën en kajakken, raften, zwemmen, vissen en rotsklimmen.

Hoogtepunten

 • Grootste park in de Rocky Mountains.
 • Bergtoppen, gletsjermeren, hot springs & canyons.
 • Grote aantallen wilde dieren (voornamelijk op de Maligne Lake Road).
 • Groot aanbod in watersport en outdoor activiteiten.
 • Avond safari per minibus met gids.

Let op!

 • In het zomerseizoen druk (met name Maligne Canyon & Maligne Lake).

Wildlife in Jasper National Park

Grizzly beer

Grizzly beer
Zeer lage kans

Wells Gray, Canada

Zwarte beer
Goede kans

Knight Inlet

Wolf
Zeer lage kans

Coyote
Lage kans

poema

Poema
Zeer lage kans

Eland

Eland
Lage kans

Denali National Park

Kariboe
Zeer lage kans

Wapiti, Banff, Canada

Wapiti
Hoge kans

Bison Canada

Bizon
Komt niet voor

Berggeit

Berggeit
Goede kans

Dikhoornschaap - dust and fog

Dikhoornschaap
Hoge kans

Grijze notenkraker

Vogels
305+ soorten

Activiteiten in Jasper National Park

In Jasper National Park kunt de onderstaande (wildlife) activiteiten doen:

Wildlife

 • Wildlife spotten (op eigen gelegenheid).
 • Avond wildlife safari per jeep (met gids).

Watersport

 • Zwemmen.
 • Vissen.
 • Kanoën, kajakken en/of roeien.
 • Varen en/of zeilen.
 • Raften.

Outdoor activiteiten

 • Wandelen.
 • Mountainbiken en/of fietsen.
 • Paardrijden.
 • Rotsklimmen.
 • Flightseeing: helikoptervlucht.

Overige

 • Sightseeing met uw eigen huurauto.

In Jasper National Park kunt u met een gids ’s avonds op zoek naar Wildlife. Per minibus vertrekt u vanuit het stadje Jasper, in de bus liggen infokaarten en verrekijkers voor u klaar. Uw gids neemt u mee naar een aantal plaatsen waar recentelijk Wildlife is gezien en kan u alles over de dieren en het landschap vertellen. U maakt kans om onder andere grizzly en zwarte beren, wolven en coyotes, verschillende grazers en vele kleine knaagdieren te zien.

Overdag kunt u zelf met uw huurauto uitstekend de omgeving verkennen en waarschijnlijk zult u zelf ook al Wildlife tegenkomen. In Jasper vindt u een uitgebreid netwerk van wandel-, ruiter- en mountainbikepaden die langs de vele helderblauwe meertjes en door de bergen lopen. In de meren kunt u meestal zwemmen, vissen en kanoën terwijl op de Athabasca River kunt raften.

Een letterlijk hoogtepunt van uw verblijf in Jasper is een helikoptervlucht boven de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains en het enorme Columbia Icefield.

Accommodaties in Jasper National Park

Binnen het park

Als u in Jasper National Park wilt overnachten, dan biedt het plaatsje Jasper – centraal in het park – een ruime keuze in accommodaties. Vanwege de centrale ligging midden in het park is het plaatsje vrij toeristisch, maar u heeft hierdoor wel alle informatievoorzieningen, restaurants en winkeltjes binnen handbereik. Ook heeft u gemiddeld de kortste reistijd naar verschillende bezienswaardigheden in het park.

Onze selectie

Buiten het park

Mocht u liever iets rustiger willen overnachten, dan kunt u het plaatsje Hinton – aan de oostgrens van het park – overwegen. Hier bevinden zich ook verschillende accommodaties. Hinton is echter weinig fotogeniek en naar de parkingang is het ca. 20 minuten rijden.

Zoek een accommodatie in…

Jasper National Park

Beste tijd voor een safari in Jasper National Park

De beste tijd om wilde dieren te zien in Jasper National Park is de late lente in mei en begin juni als de beren uit hun winterslaap ontwaken en in de lager gelegen gebieden op zoek gaan naar voedsel. Ook het begin van de herfst, van eind augustus tot begin oktober, is een goede tijd. De beren gaan dan langs de weg op zoek naar bessen om een nieuwe vetvoorraad voor de winter aan te leggen.

Voor ander Wildlife, wandelen en sportieve activiteiten is het gehele zomerseizoen (van mei tot en met begin oktober) goed.

Neerslag mm

 • regen in mm

Temperatuur ℃

 • Max
 • Min
  KlimaatJFMAMJJASOND
 ● Zomer- en winter tijd
  Zomer tijd Winter tijd
  Beste tijd wildlife spotten
JFMAMJJASOND
● Wildlife algemeen
● Grizzly beren
● Vogels
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd