Veel gestelde vragen over Canada

Sundowner organiseert wildlife & natuur reizen in Canada…. Bij twijfel kun je ons bellen of mailen.

Volgende stap

Reisadvies

Wat is het reisadvies voor Canada

Met de Buitenlandse Zaken Reis app gaat u goed voorbereid op reis. U krijgt de meest actuele reisadviezen en u heeft de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand.De app is te downloaden voor Android of IOS (Iphone & Ipad).

Visum & Vaccinatie

Heb ik voor Canada een visum nodig ?

Iedere reiziger, ongeacht de leeftijd, heeft een geldig paspoort nodig (een ID-kaart volstaat niet). Ook kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Je paspoort mag niet verlopen terwijl je in Canada bent. Daarnaast dien je een eTA-formulier in te vullen. Een eTA is anders dan een visum, hoewel het wel een verplichte reistoestemming is. Een visum heb je enkel nodig als je langer dan 6 maanden aaneengesloten in Canada wil verblijven of als je Canada met een ander doel bezoekt dan enkel een vakantie. Let op dat je de eTA ruim op tijd aanvraagt, het formulier dient namelijk eerst nog goedgekeurd te worden. De eTA kan ook met spoed worden aangevraagd.

Vluchten & vervoer

Internationaal vliegveld in Canada

Canada telt veel internationale vliegvelden welke goed te bereiken zijn vanuit Nederland. Kleinere luchthavens zijn niet altijd direct bereikbaar vanuit Nederland maar met een overstap kun je vrijwel overal komen.

Praktische informatie

Munteenheid in Canada

In Canada betaal je met de Canadese Dollar (CAD). Bankpassen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd, mits deze ingesteld staan op ‘Wereldwijd’. Canada telt veel geldautomaten waar je contant geld kunt pinnen. Alleen grote banken wisselen Euro’s om naar Dollars, hotels etc. dus niet.

Bekijk de huidige koers hier. 

Tijdverschil met Canada

Lokale tijd
Wintertijd Zomertijd
Newfoundland 4.5 uur vroeger 3.5 uur vroeger
Atlantisch Canada 5 uur vroeger 4 uur vroeger
Oost Canada (Québec) 6 uur vroeger 5 uur vroeger
Centraal Canada (Winnipeg) 7 uur vroeger 6 uur vroeger
Rocky Mountains 8 uur vroeger 7 uur vroeger
Pacific (Vancouver) 9 uur vroeger 8 uur vroeger

Taal in Canada

De taal die je het meeste tegenkomt in Canada is Engels. In sommige delen van het land, zoals Quebec, wordt er Frans gesproken. Naast het Engels en Frans zijn er in Canada 11 zogenaamde Indiaanse- en Inuittalen.

Elektriciteit in Canada

Met de Nederlandse stekkers (Type C & Type F) werken niet in Canada. Voor Canadese stopcontacten heb je Type A of Type B nodig. Je hebt gelukkig alleen een verloopstekker nodig. Dit is een klein tussenstuk dat ervoor zorgt dat de Nederlandse stekkers in Canadese stopcontacten kunnen. Deze verloopstekkers zijn verkrijgbaar op vliegvelden en winkels. Daarnaast zijn de stopcontacten in Canada meestal 120 Volt en de Nederlandse stopcontacten 230 Volt. Dit is voor de meeste apparaten geen probleem.

Meer informatie over verschillende stekkers vind je hier.

Drinkwater in Canada

Hoewel je het kraanwater in Canada wel kunt drinken, wordt het door de meeste mensen afgeraden vanwege de sterke chloorsmaak. In dichtbevolkte gebieden wordt er over het algemeen meer chloor toegevoegd aan het water dan in dunbevolkte gebieden. Flessen water zijn in alle supermarkten te koop en smaken prima.

Kledingadvies

Welke kleding te dragen ?

De omstandigheden in Canada  variëren sterk door het jaar  en in verschillende delen van het land, dus het is belangrijk om de voorspellingen voor het gebied waar je naartoe gaat te controleren.  Lagen, lagen, lagen! Wees voorbereid op alle weersomstandigheden, zorg ervoor dat je warm en droog blijft.