Informatie over reizen naar Whistler & Garibaldi Provincial Park

Het Whistler & Garibaldi Provincial Park in Canada

Informatie over reizen naar Whistler & Garibaldi Provincial Park

Leef u uit in het outdoorparadijs Whistler

Whistler is zowel in de zomer als winter een bekend resortplaatsje met een ruime keuze aan hotels en lodges. In de winter is de plaats zeer geliefd om haar beroemde poedersneeuw en sinds de Winterspelen van 2010 deels hier plaatsvonden, is de populariteit alleen maar toegenomen. Ook in de zomer is dit een populaire bestemming vanwege de nabijheid van Vancouver, de vele wandel- en fietspaden, de ruime keuze aan restaurants, winkeltjes, spa’s en zwemmeertjes en het nabij gelegen Garibaldi Provincial Park. U zult hier niet de enige bezoeker zijn, maar velen vinden de plaats toch de moeite waard vanwege de schitterende natuur.

In 1914 werd de vallei ontsloten met de komst van de spoorlijn en de eerste lodge bij Alta Lake. Het plaatsje concentreert zich oorspronkelijk op de bos- en mijnbouw, maar vanaf de jaren ’50 van de vorige eeuw komen er steeds meer lodges voor toeristen en in 1965 begint men met de aanleg van het skigebied op Whistler Mountain. Inmiddels zijn de oorspronkelijk 2 aparte skigebieden van Whistler en Blackcomb Mountain met elkaar verbonden door de spectaculaire Peak2Peak Gondola die 4,4 km lang is en ca. 430 meter boven het dal zweeft. In de zomer zijn veel liften geopend voor wandelaars en mountainbikers.

“De spectaculaire Peak2Peak gondel laat u 430 meter boven het dal zweven”

Ontdek blauwe gletsjermeren in Garibaldi Provincial Park

Whistler grenst aan het 1.950 km² grote Garibaldi Provincial Park. Het park ontleent zijn naam aan de 2.678 m hoge vulkaan Mount Garibaldi. Ook andere bergtoppen in het park zijn van vulkanische oorsprong zoals de opvallende Black Tusk (2.319 m) en de lagere Opal Cone (1.736 m). Het is niet mogelijk om het park per auto te verkennen, maar langs de Sea to Sky Highway (tussen Vancouver en Whistler) liggen 5 parkeerplaatsen vanwaar u het park al wandelend kunt ontdekken.

Verschillende wandelingen, variëren van kort tot lang, leiden naar prachtige blauwe gletsjermeren zoals Cheakamus Lake, Garibaldi Lake, de Elfin Lakes en Wedgemount Lake. In de meren kunt u uitstekend vissen en de echte diehards kunnen ook zwemmen in het ijskoude water.

Maak jeep- en kanosafari’s op zoek naar zwarte beren

Vanuit Whistler kunt u in de zomer en herfst een 4×4 jeepsafari maken op de flanken van Whistler Mountain. Hier leven naar schatting 50 zwarte beren die op de groene pistes grassen, knollen en bessen eten. Ook kunt u met een gids een kanosafari maken op zoek naar zwarte beren, herten, bevers, otters en watervogels.

Hoogtepunten

 • Het uitzicht vanaf Whistler Mountain (2.181m) & Blackcomb Mountain (2.436m)
 • De spectaculaire Peak2Peak gondel
 • Wandelen naar Garibaldi Lake & Cheakamus Lake
 • Zwarte beren spotten op de piste
 • Gezellig dorpje met ruim aanbod aan horeca en winkeltjes

Let op!

 • Garibaldi Provincial kunt u alleen te voet verkennen
 • In de zomer is Whistler relatief druk (maar ook gezellig)

Wildlife in Whistler & Garibaldi Provincial Park

Grizzly beer

Grizzly beer
Zeer lage kans

Wells Gray, Canada

Zwarte beer
Lage kans

Knight Inlet

Wolf
Zeer lage kans

Coyote
Lage kans

poema

Poema
Zeer lage kans

Eland

Eland
Lage kans

Denali National Park

Kariboe
Zeer lage kans

Wapiti, Banff, Canada

Wapiti
Goede kans

Bison Canada

Bizon
Zeer lage kans

Berggeit

Berggeit
Goede kans

Dikhoornschaap - dust and fog

Dikhoornschaap
Goede kans

Grijze notenkraker

Vogels
261+ soorten

Activiteiten in Whistler & Garibaldi Provincial Park

In het Whisler & Garibaldi Provincial Park kunt de onderstaande (wildlife) activiteiten doen:

Wildlife

 • Wildlife spotten (op eigen gelegenheid).
 • Avond zwarte berensafari per jeep.
 • Avond wildlife safari per kano.

Watersport

 • Zwemmen.
 • Vissen.
 • Kanoën, kajakken en/of roeien.
 • Raften.

Outdoor activiteiten

 • Wandelen.
 • Mountainbiken en/of fietsen.
 • Paardrijden.
 • Ziplinen.
 • Flightseeing: rondvlucht per watervliegtuig of helikopter.

Overige

 • Sightseeing met uw eigen huurauto.

Whistler en het nabij gelegen Garibaldi Provincial Park zijn een paradijs voor natuur-, sport- en outdoorliefhebbers. Hier kunt u uitgebreid wandelen tussen glinsterend besneeuwde bergtoppen, helderblauwe meertjes en bloeiende bergweiden. In het plaatsje kunt u een heel scala aan outdooractiviteiten boeken zoals mountainbiken, raften, kanoën, paardrijden of ziplinen.

Een letterlijk hoogtepunt van uw reis door Canada is een rondvlucht per watervliegtuig waarbij u het landschap van boven kunt bekijken.

Naast alle sportieve activiteiten kunt u ook in Whistler verschillende Wildlife excursies maken. Met een gids kunt u per 4×4 jeep de groene pistes van Whistler Mountain verkennen op zoek naar onder andere zwarte beren. Uw gids laat u een berenhol, sporen van pootafdrukken en krabsporen op bomen zien en met wat geluk ziet u de zwarte beer ook in levende lijve.

Ook een aanrader is de avond Wildlife safari per kano. Per kano laat uw gids u de River of Golden Dreams zien en u gaat samen met hem op zoek naar bevers, otters, herten en watervogels.

Accommodaties in Whistler & Garibaldi Provincial Park

Binnen het park

Binnen Garibaldi Provincial Park liggen, op een paar trekkershutten na, geen accommodaties.

Buiten het park

Bijna iedere bezoeker van het Garibaldi Provincial Park verblijft in het aan het park grenzende plaatsje Whistler. Whistler kan worden ingedeeld in twee aparte ‘wijken’: Whistler Village en Creekside.

Het drukkere, maar gezellige Whistler Village heeft gondels naar zowel Whistler als Blackcomb Mountain. Hier vindt u de meeste winkels en horeca, het Whistler Museum, het Squamish Lil’wat Centre over de indianen en de Olympische bobsleebaan.

Onze selectie accommodaties

Whistler Creekside is rustiger en heeft ook een gondel naar Whistler Mountain. Vanaf Creekside loopt u gemakkelijk naar de strandjes en wandelpaden rondom Alpha Lake, Nita Lake en Alta Lake. De Valley Trail verbindt de verschillende meren en parken met elkaar. Net buiten Creekside kunt u ook een bezoek brengen aan de bierbrouwerij van de Whistler Brewing Company.

Onze selectie accommodaties

Beide ‘wijken’ bieden een ruime keuze aan accommodatiemogelijkheden, van eenvoudig tot zeer luxe.

Zoek een accommodatie in…

Whistler & Garibaldi Provincial Park

Beste tijd voor een safari in Whistler & Garibaldi Provincial Park

De beste tijd om wilde dieren te zien in Whistler en Garibaldi Provincial Park is het zomerseizoen tussen juni en eind september. Zwarte beren gaan dan op zoek naar grassen, zaden, knollen en bessen op de bloeiende skipistes en niet zelden worden er moederberen met 1, 2 of wel 3 kleine beertjes gezien. Tijdens een kanotocht kunt u bevers, otters en watervogels zien.

Voor  wandelen en sportieve activiteiten is het gehele zomerseizoen (van mei tot en met begin oktober) goed. Ook in de lente (april/mei) en de late herfst (november) kunt u nog redelijk goed wandelen. U dient er echter rekening mee te houden dat er dan op hoger gelegen paden sneeuw kan liggen en dat de temperaturen ’s nachts al flink dalen.

In het najaar kunt u in Whistler zeearenden zien die op de zalmtrek in de rivieren afkomen.

Neerslag mm

 • regen in mm

Temperatuur ℃

 • Max
 • Min
  KlimaatJFMAMJJASOND
 ● Zomer- en winter tijd
  Zomer tijd Winter tijd
  Beste tijd wildlife spotten & activiteiten
JFMAMJJASOND
● Wildlife algemeen
● Vogels
● Zalmtrek
● Wandelen/activiteiten
Beste tijd Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd