Onvergetelijke Noorderlicht reizen

Het Noorderlicht zien. Voor veel mensen een unieke belevenis die ze graag eens zouden willen meemaken. Echter, waar en wanneer kunt u het beste het Noorderlicht bekijken? Bij Sundowner Wildlife Holidays hebben we een ruime ervaring met het samenstellen van Noorderlicht reizen, zowel in groepsverband als privé op maat.

Omdat het Noorderlicht alleen ’s nachts te zien is, kunt u op onze Noorderlicht reizen uw tijd overdag zelf invullen. Met plezier stellen we een programma met winterse activiteiten voor u samen.

 

Bekijk onze Noorderlicht reizen

Foto: Liza Beunder
“Over een autorit van 216 km doe ik maar liefst 5 uur. Ik weet niet hoe vaak ik moet stoppen om naar het Noorderlicht te kijken... ademloos zie ik hoe het licht als een smalle band van groen boven het fjord danst. Langzaam wordt het licht feller en ik zie ook een randje paars licht. Magisch! ”

- Liza Beunder

Mysterieuze natuurverschijnselen tijdens Noorderlicht reizen

Het Noorderlicht is een van de mooiste en meest mysterieuze natuurverschijnselen. U kunt het beste het Noorderlicht bekijken in de donkere wintermaanden, en hoe noordelijker u zit, hoe beter.

Weinig natuurverschijnselen spreken zo tot de verbeelding als het mysterieuze Noorderlicht, ook wel Aurora borealis genoemd. Dit betoverende kleurenspel aan de nachtelijke hemel ontstaat aan de pool en is in de winter vaak te zien in noordelijk gelegen gebieden. Verder naar het noorden komt het Noorderlicht vaker voor en komt het verder boven de horizon uit.

“Weinig natuurverschijnselen spreken zo tot de verbeelding als het mysterieuze Noorderlicht”

Een koude, heldere winternacht buiten de bewoonde wereld biedt u de beste kans om het Noorderlicht te bekijken. Wist u dat Noorderlicht niet alleen groen kan zijn? Afhankelijk van de hoogte in de atmosfeer waarop dit verschijnsel plaatsvindt, kunt u het Noorderlicht naast groen ook in geel, paars, rood of blauw zien. Je kunt het Noorderlicht niet alleen bekijken, maar zelfs ook horen. Er zijn namelijk mensen die beweren dat je het Noorderlicht kunt horen als een zacht geknetter in de lucht.

In groene banen danst de Aurora… Magisch!

Tijdens een speciale Noorderlicht safari gaat u met uw gids per minibus, rendierslee, huskyslee, sneeuwscooter of sneeuwschoenen naar een afgelegen plaats zonder lichtvervuiling en met vrij zicht op de hemel.

Uw gids vertelt u alles over het verschijnsel en geeft u tips voor het instellen van uw fotocamera onder het genot van een warm drankje. Helemaal bijzonder is een overnachting in Aurora Dome. Vanuit uw comfortabele bed kunt u de sterrenhemel en het Noorderlicht bewonderen.

Finland & Fins Lapland

 • Locatie: Harriniva, Vuokatti.
 • Beste periode: September – april.
 • Duur: ½ avond tot hele nacht.
 • Geschikt voor kinderen: Ja, vanaf 5 jaar.

Noorwegen

 • Locatie: Andenes, Tromsø.
 • Beste periode: Oktober – maart.
 • Duur: ½ avond tot hele nacht.
 • Geschikt voor kinderen: Ja, vanaf 5 jaar.

Vraag meer informatie

Wanneer kunt u het beste Noorderlicht zien?

Noorderlicht

Wanneer kunt u het beste Noorderlicht zien op onze bestemmingen?

Noorderlicht reizen naar Canada

Wilt u graag afreizen naar een verre bestemming en onder andere het indrukwekkende Noorderlicht bekijken? Canada is een van de bestemmingen waar u dit bijzondere verschijnsel kunt bewonderen. Bekijk via onderstaande knop onze Noorderlicht reizen naar Canada.

Bekijk onze Noorderlicht reizen naar Canada

Noorderlicht reizen naar Finland & Fins Lapland

Het midden van Finland en Fins Lapland zijn uitermate geschikt als bestemming om het Noorderlicht te bewonderen. In de periode van september tot en met april kunt u het Noorderlicht het beste bekijken op deze bestemming. Wij organiseren diverse Noorderlicht reizen naar Midden Finland en Fins Lapland. Voor meer informatie over deze bestemming, kunt u contact met ons opnemen.

Bekijk onze Noorderlicht reizen naar Finland & Fins Lapland

Noorderlicht reizen naar Groenland

Wilt u graag afreizen naar Groenland om daar het indrukwekkende Noorderlicht te bekijken? Dat kan met de op maat gemaakte reizen van Sundowner Wildlife Holidays! Via onze website kunt u eenvoudig informatie aanvragen. Vervolgens nemen we contact met u op, zodat we samen met u de mogelijkheden kunnen bespreken van onze Noorderlicht reizen naar Groenland.

Bekijk onze Noorderlicht reizen naar Groenland

Noorderlicht reizen naar IJsland

IJsland is een van de vele landen waar iedereen een keer geweest moet zijn. Naast het spectaculaire landschap en de aanwezigheid van prachtige wilde dieren, is IJsland ook een perfecte uitvalsbasis om het Noorderlicht te bewonderen. Wij bieden diverse Noorderlicht reizen aan naar IJsland. Wilt u graag meer weten over deze bestemming? Lees hier meer!

Bekijk onze Noorderlicht reizen naar IJsland

Noorderlicht reizen naar Noorwegen

Ook in Noorwegen kunt u genieten van adembenemende landschappen en bij heldere en ijskoude nachten kunt u het indrukwekkende Noorderlicht zien. U kunt het Noorderlicht het beste bewonderen in de periode van september tot en met april. Voor meer informatie over onze Noorderlicht reizen naar Noorwegen, neem gerust contact met ons op. Wij bespreken graag alle mogelijkheden van deze bestemming.

Bekijk onze Noorderlicht reizen naar Noorwegen

U wilt een reis op maat of meer informatie?

Bent u ook zo onder de indruk van dit bijzondere natuurverschijnsel? Bekijk gerust ons aanbod Noorderlicht reizen. Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op, zodat we samen met u een onvergetelijke Noorderlicht reis kunnen samenstellen.

 • Met plezier maken wij een vrijblijvend voorstel op maat.

 • Voornaam- en achternaam

 • Telefoonnummer

 • Email

 • Uw reis wensen of vragen

 • Bij aanmelding gaat u akkoord met de privacy policy van Sundowner Wildlife Holidays