Het noorderlicht bekijken in Noorwegen

De noorderlichtgordel strekt zich uit langs de kust van Noord-Noorwegen van de Lofoten tot de Noordkaap. De hoogte is typisch rond de 100 – 300 km hoog, wat betekent dat het veel verder weg kan worden gezien dan de genoemde regio’s. Dit betekent dat Noord-Noorwegen de perfecte plek is om dit natuurfenomeen te observeren. In feite wordt het noorderlicht hier vaker gezien dan waar ook ter wereld.

Volgende stap

Wat & hoe ontstaat het noorderlicht?

Wat is Aurora Borealis ? Hoe ontstaan de verschillende kleuren ? Klik hier voor meer informatie over het noorderlicht.

Waar in Noorwegen kun je het beste noorderlicht spotten

De beste plekken om de Aurora Borealis in Noorwegen te zien :

  • Tromso : de beroemdste plek om het noorderlicht in Noorwegen te zien.
  • Lofoten eilanden : de ideale plek om het noorderlicht te zien over de beste Noorse landschappen.
  • Alta : een van de meest noordelijke en toegankelijke plaatsen om de Aurora in Noorwegen te zien.
Noorderlicht in Tromso excursies

Wanneer kun je het beste Noorderlicht spotten in Noorwegen

Wat betreft de beste tijd om het noorderlicht in Noorwegen te zien. De hoeveelheid duisternis is direct bepalend voor het noorderlicht seizoen in Noorwegen. In de winter zijn de maanden oktober tot maart de beste tijd om het noorderlicht in Noorwegen te zien, aangezien er meer uren duisternis zijn. Klik hier voor meer informatie over noorderlicht voorspelling.

Noorderlicht excursies in Noorwegen

Husky safari

Bewonder het noorderlicht op een husky safari in de donkere nacht. Samen met ervaren gidsen ga je op zoek naar de beste plekken om het noorderlicht te zien. Je krijgt van tevoren een goede uitleg over hoe je de slee moet besturen. Voor je het weet, glijd je door het besneeuwde landschap van Noord Noorwegen als een ervaren “musher”!
Waar: Malangen
Periode: dec – mrt
Tijd: ca. 3,5 uur

Ontvang informatie

Noorderlicht cruise

Het is tijd om op zoek te gaan naar het noorderlicht! Tromso is één van de beste plekken in Noorwegen om het noorderlicht te spotten. Het wordt daarom ook wel de noorderlicht hoofdstad genoemd. Je gaat aan boord van een cruise om weg te varen van het licht. Er worden aan boord foto’s gemaakt zodat je deze later kan bekijken en terugdenkt aan de mooie avond. De Engelssprekende gids beantwoordt al je vragen over het natuurverschijnsel.
Waar: Tromso
Periode: sep- apr
Tijd: ca. 4 uur

Ontvang informatie

Sneeuwscooter safari

Ga op avontuurlijke reis per sneeuwscooter. Je rijdt door de duisternis, op zoek naar het noorderlicht. Volg de ervaren sneeuwscooter gids door het Noorse landschap en jaag op de lichten in de hemel. Om zo min mogelijk lichtvervuiling te voorkomen, rijd je weg van alle verlichting in de buurt. Nu is de kans op het zien van het noorderlicht zo groot mogelijk!
Waar: Lyngen Fjord
Periode: dec – mrt
Tijd: ca. 3,5 uur

Ontvang informatie

Sneeuwschoenwandeling

In de avond begint de sneeuwschoenwandeling. Je wandelt weg van de Tromso Ice Domes en gaat meer de natuur in. Weg van de lichten, zodat je een betere kans hebt op het noorderlicht. Onderweg zoek je naar dierensporen en vertelt de gids je over de natuur waar je doorheen loopt. Eenmaal aangekomen bij het kamp maakt de gids een vuur en serveert deze een wildernis diner.
Waar: Tromso | Malangen
Periode: dec – mrt
Tijd: ca. 6 á 7 uur

Ontvang informatie

Wat voor kleding moet ik aan tijdens een noorderlicht excursie ?

Hoe fotografeer je het noorderlicht ?