Het noorderlicht bekijken in Zweden

In Zweden komt het noorderlicht meestal voor tijdens de wintermaanden tot eind maart of begin april, maar het kan al in september worden waargenomen in de meest noordelijke delen.

Volgende stap

Wat & hoe ontstaat het noorderlicht?

Wat is Aurora Borealis ? Hoe ontstaan de verschillende kleuren ? Klik hier voor meer informatie over het noorderlicht.

Waar in Zweden kun je het beste noorderlicht spotten

Als je in een van de noordelijke steden verblijft, zoals Kiruna, zul je merken dat er nog steeds te veel licht is voor de beste waarnemingen en foto’s. Een uitstekende manier om de duisternis en daarom de ongelooflijke lichtshow te zien, is door een excursie te boeken of op een afgelegen locatie te verblijven.

Zweeds Lapland (1)

Wanneer kunt je het beste Noorderlicht spotten in Noord Zweden

De winter is de ideale tijd, vooral tussen december en maart, om naar het noorderlicht te kijken. In deze tijd van het jaar is de zonneactiviteit over het algemeen sterker en is de lucht donkerder. Sneeuwval zal het landschap ook hebben veranderd in een winterwonderland, waardoor de hele affaire nog magischer wordt. Klik hier voor meer informatie over noorderlicht voorspelling.

Noorderlicht excursies in Noord Zweden

Fotografie tour

Het Aurora Safari Camp is ideaal voor het spotten van het noorderlicht in het juiste seizoen. Tijdens een heldere nacht ga je met een professionele fotograaf verder de natuur in om de mooiste foto’s van het noorderlicht te maken.
Waar: Aurora Safari Camp | Tree Hotel
Periode: dec – apr
Tijd: ca. 2 uur

Ontvang informatie

Sneeuwschoenwandeling

Het is tijd voor een sneeuwschoenwandeling. Je doet de sneeuwschoenen aan, en wandelt samen met de gids het bos in. Terwijl je door het bos loopt, vertelt de gids je meer over de natuur in Zweeds Lapland. Met een beetje geluk is het een heldere avond en laat het noorderlicht zich zien. Neem je fotocamera mee en krijg de beste tips om deze mooie lichten op beeld vast te leggen.
Waar: Brandon- & Pine Bay Lodge
Periode: dec – mrt
Tijd: ca. 2,5 uur

Ontvang informatie

Sneeuwscooter safari

Deze unieke excursie combineert twee geweldige sensaties van Lapland en combineert de opwinding van nachtelijke sneeuwscooters met de wonderen van het noorderlicht.Stel je voor dat je over de Arctische toendra snelt op zoek naar een perfecte ​​locatie, waar het noorderlicht boven je hoofd begint te verschijnen.
Waar: Noord Zweden
Periode: dec – mrt
Tijd: ca. 2,5 uur

Ontvang informatie

Wat voor kleding moet ik aan tijdens een noorderlicht excursie ?

Hoe fotografeer je het noorderlicht ?