Het noorderlicht bekijken in Lapland

Lapland is misschien wel de beste plek op aarde om het noorderlicht te observeren, een fantastisch natuurverschijnsel dat jaarlijks talloze bezoekers trekt. De redenen daarvoor zijn niet alleen beperkt tot de geografische ligging met de lange winters in de regio, maar ook een aantal toeristische attracties.

Volgende stap

Wat & hoe ontstaat het noorderlicht?

Wat is Aurora Borealis ? Hoe ontstaan de verschillende kleuren ? Klik hier voor meer informatie over het noorderlicht.

Waar in Lapland kunt je het beste noorderlicht spotten

De beste plekken voor een Noorderlicht safari in Lapland: Noors Lapland, Zweeds Lapland & Fins Lapland.

Noorderlicht

Wanneer kunt je het beste Noorderlicht spotten in Lapland

Wil je dit jaar een noorderlicht reis naar Lapland maken ? Weet je dan ook waar en wanneer je heen moet en wat de kans is om het noorderlicht te zien ? Klik hier voor meer informatie over noorderlicht voorspelling.

Noorderlicht in Fins-, Noors- & Zweeds Lapland

Fins Lapland

Het noorden in Fins Lapland is uitermate geschikt als bestemming om het Noorderlicht te bewonderen. Elk jaar heeft Fins Lapland meer dan 200 nachten met lichtshows, waardoor het een van de beste plekken is om de aurora te zien.
Waar: Noorden van Finland
Periode: nov – apr

Lees meer …

Noors Lapland

Tromsø staat bekend als ‘de hoofdstad van de Noordpool’ en is toevallig ook een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Kirkenes is een klein stadje vlak bij de Russische grens, midden in het noorderlichtgebied. Het is ook de thuisbasis van het beroemde Snow Hotel of Norway.
Waar: Noorden van Noorwegen
Periode: nov – apr

Lees meer …

Zweeds Lapland

De beste kans om getuige te zijn van het noorderlicht is wanneer je ten noorden van de poolcirkel bevindt, op grote hoogte, bij voorkeur in de open ruimte zonder enige andere lichtbron. Abisko National Park in Zweeds Lapland biedt misschien wel de beste omstandigheden ter wereld voor iedereen die het noorderlicht wil aanschouwen.
Waar: Noorden van Zweden
Periode: nov – apr

Lees meer …

Wat voor kleding moet ik aan tijdens een noorderlicht excursie ?

Hoe fotografeer je het noorderlicht ?