Het noorderlicht bekijken in Finland

Het noorderlicht is één van de belangrijkste redenen waarom men naar FInland reist. De beste tijd voor noorderlicht is van oktober tot maart. Statistisch gezien zijn de winterse lente en herfst fantastisch om Aurora’s in Finland te zien. Dus vergeet niet om op te blijven.

Volgende stap

Wat & hoe ontstaat het noorderlicht?

Wat is Aurora Borealis ? Hoe ontstaan de verschillende kleuren ? Klik hier voor meer informatie over het noorderlicht.

Waar in Finland kunt je het beste noorderlicht spotten

Er zijn tal van plaatsen in Fins Lapland waar je een goede kans hebt om spectaculaire lichtshows te zien. Als vuistregel geldt: hoe meer afgelegen (geen lichtvervuiling) en verder naar het noorden (meer uren duisternis), hoe beter. Rovaniemi vormt zichzelf als de thuisbasis van de kerstman en is de klassieke kerstbestemming, met husky safari’s, rendier sleeën, sneeuwscooter safari’s & ijshotel.

Kakslauttanen

Wanneer kunt je het beste Noorderlicht spotten in Finland

Weet je dan ook waar en wanneer je heen moet en wat de kans is om het noorderlicht te zien ? Wanneer het koude weer in de herfst naar Finland komt, is dit je eerste kans in het kalenderjaar om het noorderlicht te zien. De winter is lang in Finland, waardoor je volop gelegenheid hebt om het noorderlicht te spotten. Klik hier voor meer informatie over noorderlicht voorspelling.

Noorderlicht excursies in Finland

Husky safari

Hondensleeën naar de wildernis om het beste van het noorderlicht te ervaren zijn beschikbaar op 6 km lange ‘stille landschappen’ routes. Nachtelijke safari’s zijn een magische en adembenemende ervaring om met de honden te rijden onder een sterrenhemel, met noorderlicht dat door de hemel erboven stroomt.
Waar: Noord Finland & Fins Lapland
Periode: dec – apr
Tijd: ca. 1,5 uur

Ontvang informatie

Sneeuwscooter safari

Sneeuwscooters bieden een snelle en gemakkelijke manier om naar de middle of nowhere te gaan op zoek naar het illusoire noorderlicht. Wanneer je ’s nachts op pad gaat, ligt de focus op het zoeken naar de lichten, het vinden van een goede plek en dan een tijdje ontspannen om ervan te genieten.
Waar: Noord Finland & Fins Lapland
Periode: dec – apr
Tijd: ca. 1,5 uur

Ontvang informatie

Aurora Dome

Breng een buitengewone nacht door met kamperen onder het noorderlicht! De Aurora Dome biedt u een comfortabele manier om een ​​nacht in de wildernis door te brengen en naar het noorderlicht te kijken in het comfort en de warmte van een gezellig bed en een open haard. De doorzichtige zijwand van de Koepel is naar de noordelijke hemel gericht met uitzicht over het Torassieppi meer.
Waar: Torassieppi, Harriniva
Periode: dec – apr
Tijd: overnachting

Ontvang informatie

Wat voor kleding moet ik aan tijdens een noorderlicht excursie ?

Hoe fotografeert je het noorderlicht ?