Noorderlicht reizen op maat

Het noorderlicht moet u gezien hebben. Een magische lichtshow in de donkere poolnacht met dansend licht in steeds wisselende kleuren rood, paars, geel, groen en blauw. Of u het noorderlicht gaat zien op uw noorderlicht reis is niet zeker. Van belang hiervoor zijn de zonneactiviteit, uw locatie en een donkere- en onbewolkte hemel. Lees meer over noorderlicht voorspelling. Het noorderlicht wordt het meest gezien in de aurora zone. Al onze lodges liggen in deze zone. Op afgelegen plekken ver weg van de “licht vervuiling” van steden, huizen of wegen. Zo hebt u de beste kans om het noorderlicht op uw reis te zien. Wilt u zelf ook het noorderlicht zien?

Volgende stap

“Wij zagen het noorderlicht vanuit onze hot tub in IJsland”

- Fam. de Bruin, Amsterdam (dec-2019)

“Elke avond noorderlicht gezien vanuit de Arctic Panorama Lodge in Noorwegen. ”

- Breedveld februari 2020

“Op husky safari in de avond en dan het noorderlicht zien. Geweldig”

- Huysman, januari 2020

Waar kan ik het noorderlicht zien?

Locatie, locatie, locatie … de beste kans om het noorderlicht te zien hebt u in de aurora zone. Dit is een soort ovalen ring over de aarde tussen de 66ºN – 69ºN breedtegraad. In Europa zijn dat de gebieden boven de poolcirkel in Noorwegen, Zweden, Finland oftewel Lapland. Ook IJsland ligt in dit gebied. Van belang is verder dat u op een donkere plek bent. Al onze lodges liggen in de aurora zone ver weg van de lichten van steden, huizen en wegen. Verblijft u in een stad als Tromso of Reykjavik met veel lichten? Kies dan voor noorderlicht activiteiten op een donkere plek buiten de stad.

Bekijk onze voorbeeldreizen

Noorderlichtweekend Fins Lapland

Wanneer kan ik het noorderlicht zien ?

Deze vraag is wat lastig te beantwoorden. Het noorderlicht is het hele jaar door te zien. Maar om het te kunnen zien moet het donker zijn. Dat is voor Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland de periode tussen half september en half maart. Verder is de zonneactiviteit van belang. Deze is echter maar 2 a 3 uur van tevoren te voorspellen. Bekijk dit in de My Aurora Zone app. Bovendien moet het onbewolkt zijn en dan is een huurauto erg handig om een stukje verderop te rijden. Zodra het donker is kunt u het noorderlicht zien. De meeste kans hebt u tussen 22.00 uur en 02.00 uur. Gelukkig hebben de meeste lodges een wek service zodat u heerlijk kunt gaan slapen en niets hoeft te missen.

Veel mensen kiezen voor de donkere periode van eind december tot en met eind januari. Een perfecte- maar ook zeer koude periode met temperaturen van -20ºC of lager. Wilt u het noorderlicht zien als het niet zo koud is, kies dan voor september en oktober of voor februari en maart.

Noorderlicht reizen op maat naar Finland

Het midden van Finland en Fins Lapland zijn uitermate geschikt als bestemming om het Noorderlicht te bewonderen. Elk jaar heeft Fins Lapland meer dan 200 nachten met lichtshows, waardoor het een van de beste plekken is om de aurora te zien. In de periode van september tot en met april kunt u het Aurora Borealis zien. Wij organiseren diverse Noorderlicht reizen naar Finland. Neem contact op met een expert.

  • Locatie: Fins Lapland & Finse Taiga
  • Beste periode: september – april

Bekijk onze noorderlicht reizen in Finland

Noorderlicht reizen op maat naar IJsland

Het relatief milde klimaat en de betrouwbare lichtshow van IJsland maken het een altijd populaire bestemming om de Aurora Borealis te zien. IJsland is een van de vele landen waar iedereen een keer geweest moet zijn. Naast het spectaculaire landschap en de aanwezigheid van prachtige wilde dieren, is IJsland ook een perfecte uitvalsbasis om het Noorderlicht te bewonderen. Wij bieden diverse Noorderlicht reizen aan naar IJsland. Wilt u graag meer weten over deze bestemming? Vraag het gerust aan de expert!

  • Locatie: IJsland (buiten de grote steden)
  • Beste periode: oktober – april.

Bekijk onze noorderlicht reizen in IJsland

Noorderlicht reizen op maat naar Noorwegen

Ook in Noorwegen kunt u genieten van adembenemende landschappen en bij heldere en ijskoude nachten kunt u het indrukwekkende Noorderlicht zien. U kunt het Noorderlicht het beste bewonderen in de periode van september tot en met april. Voor meer informatie over onze Noorderlicht reizen naar Noorwegen, neem gerust contact met ons op. Wij bespreken graag alle mogelijkheden van deze bestemming.

  • Locatie: Noors Lapland.
  • Beste periode: oktober – maart.

Bekijk onze noorderlicht reizen in Noorwegen

Noorderlicht reizen op maat naar Zweden

Laat u verwennen met de uitgestrekte greens, dansende rode tinten en pulserende paarse tinten van het hemelse Aurora Borealis van Zweden. Dat kan met de op maat gemaakte reizen van Sundowner Wildlife Holidays! Zweeds Lapland is een prachtige bestemming om naar het Noorderlicht te zoeken. Combineer de reis met andere avontuurlijke activiteiten voor een onvergetelijke ervaring. Neem contact op met een expert.

  • Locatie: Zweeds Lapland.
  • Beste periode: september – maart.

Bekijk onze noorderlicht reizen in Zweden

Bekijk het noorderlicht vanuit uw bed

De houtkachel knettert, u ligt in een warm bed en door het glazen dak ziet u de mooiste lichtshow op aarde. Vanuit aurora domes kunt u heel comfortabel het noorderlicht zien. Daarnaast hebben wij een selectie gemaakt van boutique lodges en ijshotels in de aurora zone om te genieten van sneeuw, winteractiviteiten en het noorderlicht.

Wilt u zelf graag het noorderlicht bekijken vanuit een Aurora Dome, IJshotel of boutique lodge ?

Bekijk onze selectie aurora domes, ijshotels & boutique lodges

Welke kleding neem ik mee op mijn noorderlicht reis op maat?

In het hoge noorden zijn de winters lang, koud en er valt veel sneeuw. Overdag maakt u inspannende activiteiten waarbij u veel zweet. Dan stopt u even voor een hete kop koffie en in de ijskoude donkere nacht staat u buiten te kijken naar het noorderlicht. Hoe blijft u warm en droog in deze wisselende omstandigheden? Om warm te blijven raden we u het 3-lagen systeem aan. Lees meer over het 3-lagen systeem op ons Kleding advies Lapland in de winter (dit geldt uiteraard ook voor uw noorderlicht reis naar IJsland).