Ontdek de Azoren met Sundowner Wildlife Holidays, de Azoren reizen specialist

Midden in de Atlantische oceaan, aan de rand van Europa liggen 9 weelderig groene en vulkanische eilanden omringd door eindeloze zeeën. De Azoren, een van Europa’s meest afgelegen vakantie bestemmingen. Op 1.450 km van het Portugese vasteland en verspreid over 650 km², liggen de nog weinig bezochte te wachten om ontdekte te worden.

De echte charme van de eilanden is echter het gebrek aan massatoerisme. Hier geniet u van kleine dorpjes met witgekalkte huisjes en klinker straatjes rondom de plaatselijke kerk. Op bankjes zitten oude mannen en vrouwen die de dag bespreken.

Met een huurauto al het moois op de Azoren verkennen kunnen we u van harte aanbevelen. Wilt u naar een eiland of wilt gaan eiland hoppen op de Azoren, wij verzorgen op ieder eiland de gewenste huurauto.

Bekijk onze reizen naar de Azoren

Heerlijk vis eten in gezellige haventjes

Op rondreizen naar de Azoren ontdekt u dat de eilanden ieder een geheel eigen sfeer hebben. Traditionele dorpjes, gezellige vissershaventjes, binnenlanden met groene heuvels, kleurrijke meren, vulkanen en ruige rotskusten. Om over het heerlijke eten op de Azoren met veel verse vis nog maar te zwijgen.

Walvissen spotten & zwemmen met dolfijnen

Het verborgen geheim van de Azoren is de Atlantische oceaan. In voedselrijke wateren rondom de Azoren leven maar liefst 28 soorten walvissen en dolfijnen. Van orka’s en blauwe vinvissen tot en met potvissen. Als u op uw reis naar de Azoren walvissen wilt zien dan kan dat tussen april en oktober. Vanuit stabiele en comfortabele rubber zodiaks ziet u van dichtbij de walvissen langs Azoren migreren. De beste tijd om walvissen te zien zijn de maanden juni tot en met augustus. De beste eilanden om walvissen te spotten of om te gaan zwemmen met dolfijnen zijn Sao Miguel, Pico en Faial.

Het weer op de Azoren kan door de ligging midden in de Atlantische oceaan snel omslaan. Mocht een walvis safari niet doorgaan, dan geven wij uw geld terug.

Duiken met blauwe- en mako haaien

Houdt u van avontuur en hebt u uw Advanced Padi Duikbrevet, dan kunt u op de Azoren duiken met blauwe haaien en mako haaien. U vaart met een boot ver de oceaan op, er wordt met vis een reukspoor uitgezet in het oneindige blauw. Alle in de buurt aanwezige haaien komen op het reukspoor af. Van slanke blauwe haaien tot mako haaien de snelste haai ter wereld. Vergeet niet een onderwater camera mee te nemen …

Sao Miguel

Lees meer

Faial

Lees meer

Beste tijd Azoren

Lees meer
“Walvissen spotten, zwemmen met dolfijnen en duiken met blauwe haaien...”

Bekijk kraters, lava stromen en zwarte stranden

Op uw vakantie naar de Azoren ontdekt u kraters, lava grotten, groene- en blauwe kratermeren, gestolde lavastromen, warmwaterbronnen en zwarte stranden. De sporen van vulkanisme zijn op alle eilanden duidelijk te zien, te voelen of te ruiken. De meest recente vulkanische activiteiten vonden plaats in de jaren ’50 op Faial toen er gedurende maar liefst 13 maanden voortdurend aardbevingen, rookpluimen en uitbarstingen plaatsvonden.

Wandelen, diepzee vissen & duiken

Op uw vakantie naar de Azoren kunt u naar hartenlust wandelen. Korte of meerdaagse wandelingen het is allemaal mogelijk. Eens wat anders? Ga dan een halve of hele dag diepzee vissen op enorme tonijnen. Altijd al uw duikbrevet willen halen? Ook dat is mogelijk op uw rondreis naar de Azoren.

Vliegtijd

● Ponta Delgada: ca. 4,5 uur

Maatschappij

● TAP Air Portugal
● SATA Air Azores

Tijdverschil

● Zomertijd -2 uur
● Wintertijd -2 uur

Visum

● Nee

Vaccinaties

● Nee

Malaria

● Nee

Valuta

● Euro

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Azoren

 

Bekijk alle reiservaringen

  • Aanmelden nieuwsbrief

Bekijk onze voorbeeld reizen naar de Azoren

Ontdek 9 eilanden op uw Azoren vakantie met Sundowner Wildlife Holidays

Sao Miguel

Lees meer

Faial

Lees meer

Terceira

Lees meer

Sao Jorge

Lees meer

Santa Maria

Lees meer

Bekijk onze selectie van hotels & resorts in de Azoren

De beste tijd voor uw Azoren vakantie

Klimaat op uw Azoren vakantie

De Azoren hebben het gehele jaar door een constant klimaat, met weinig temperatuurverschillen. De de beste reis tijd om de Azoren te bezoeken voor warm, droog en zonnig weer is tussen april en oktober.

De Azoren

KlimaatJFMAMJJASOND
● Seizoenen🌨🌨🌨🌨🌨
● Regen (mm)135110106725639324184114133124
● Dag (°C)161616171921232524211817
● Nacht (°C)111011111315161817151312
● Zee (°C)171616171820222323212018
Zomer Winter  ☀ Zon  🌨 Regen/sneeuw

Walvissen en dolfijnen rond de Azoren

 Walvis/dolfijnEilandJFMAMJJASOND
● Migratie baleinwalvissenAlle eilanden
● Dolfijnen hebben jongenAlle eilanden
● Potvissen hebben jongenAlle eilanden
● Migratie spitssnuitdolfijnenAlle eilanden
● Zwemmen met dolfijnen● San Miguel, Pico, Terceira
Beste tijd  Goede tijd Redelijke tijd Slechte tijd

Reiservaringen

Weekend Sao Miguel

Reis op maat (sep 2019)

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Het hotel Do Colegio was een fijn en mooi hotel. Het ontbijt was alleen pas vanaf 7:30 uur, wat eigenlijk net even te laat was voor ons om even relaxt te ontbijten en toch op tijd te zijn voor de walvissafari. Die overigens helaas 3 dagen lang niet doorging vanwege te hoge golven. Dat was wel teleurstellend.

We hebben 3 dagen lang op Sao Miguel rondgereden en bijna het hele eiland gezien. Wat een prachtig eiland met zoveel mooie meren en uitzichtpunten. Ondanks de ontbrekende walvissafari’s, waar we eigenlijk voor kwamen, hebben we toch enorm genoten van onze vakantie.

Waardering voor de reis: 8

Heel erg goed. De voorbereiding was goed en de reis was snel geboekt. En als er wat is, is er snel hulp en goede service.
Ook erg leuk het kaartje bij thuiskomst.
Alleen het overmaken van de refunds gaat niet heel erg vlot 😉

Waardering voor Sundowner Wildlife Holidays: 9

De service van sundowner was zoals altijd weer top.

Zou u een volgende reis bij Sundowner boeken: Ja

M. Groen

Lees verder