Ontdek de Azoren met Sundowner Wildlife Holidays, de Azoren reizen specialist

Midden in de Atlantische oceaan, aan de rand van Europa liggen 9 weelderig groene en vulkanische eilanden omringd door eindeloze zeeën. De Azoren, een van Europa’s meest afgelegen vakantie bestemmingen. Op 1.450 km van het Portugese vasteland en verspreid over 650 km², liggen de nog weinig bezochte te wachten om ontdekte te worden.

Met een huurauto al het moois op de Azoren verkennen kunnen we u van harte aanbevelen. Wilt u naar een eiland of wilt gaan eiland hoppen op de Azoren, wij verzorgen op ieder eiland de gewenste huurauto.

Bekijk onze voorbeeldreizen naar de Azoren

Heerlijk vis eten in gezellige haventjes

De echte charme van de eilanden is echter het gebrek aan massatoerisme. Hier geniet u van kleine dorpjes met witgekalkte huisjes en klinker straatjes rondom de plaatselijke kerk. Op bankjes zitten oude mannen en vrouwen die de dag bespreken.

Op rondreizen naar de Azoren ontdekt u dat de eilanden ieder een geheel eigen sfeer hebben. Traditionele dorpjes, gezellige vissershaventjes, binnenlanden met groene heuvels, kleurrijke meren, vulkanen en ruige rotskusten. Om over het heerlijke eten op de Azoren met veel verse vis nog maar te zwijgen.

Azoren archipel

Lees meer

Walvissen spotten & zwemmen met dolfijnen

Het verborgen geheim van de Azoren is de Atlantische oceaan. In voedselrijke wateren rondom de Azoren leven maar liefst 28 soorten walvissen en dolfijnen. Van orka’s en blauwe vinvissen tot en met potvissen. Als u op uw reis naar de Azoren walvissen wilt zien dan kan dat tussen april en oktober. Vanuit stabiele en comfortabele rubber zodiaks ziet u van dichtbij de walvissen langs Azoren migreren. De beste tijd om walvissen te zien zijn de maanden juni tot en met augustus. De beste eilanden om walvissen te spotten of om te gaan zwemmen met dolfijnen zijn Sao Miguel, Pico en Faial.

Het weer op de Azoren kan door de ligging midden in de Atlantische oceaan snel omslaan. Mocht een walvis safari niet doorgaan, dan geven wij uw geld terug.

Dolfijnen & walvissen

Bekijk onze voorbeeldreizen

Duiken met blauwe- en mako haaien

Houdt u van avontuur en hebt u uw Advanced Padi Duikbrevet, dan kunt u op de Azoren duiken met blauwe haaien en mako haaien. U vaart met een boot ver de oceaan op, er wordt met vis een reukspoor uitgezet in het oneindige blauw. Alle in de buurt aanwezige haaien komen op het reukspoor af. Van slanke blauwe haaien tot mako haaien de snelste haai ter wereld. Vergeet niet een onderwater camera mee te nemen …

Zwemmen met haaien

Bekijk onze voorbeeldreizen

Bekijk kraters, lava stromen en zwarte stranden

Op uw vakantie naar de Azoren ontdekt u kraters, lava grotten, groene- en blauwe kratermeren, gestolde lavastromen, warmwaterbronnen en zwarte stranden. De sporen van vulkanisme zijn op alle eilanden duidelijk te zien, te voelen of te ruiken. De meest recente vulkanische activiteiten vonden plaats in de jaren ’50 op Faial toen er gedurende maar liefst 13 maanden voortdurend aardbevingen, rookpluimen en uitbarstingen plaatsvonden.

Wandelen, diepzee vissen & duiken

Op uw vakantie naar de Azoren kunt u naar hartenlust wandelen. Korte of meerdaagse wandelingen het is allemaal mogelijk. Eens wat anders? Ga dan een halve of hele dag diepzee vissen op enorme tonijnen. Altijd al uw duikbrevet willen halen? Ook dat is mogelijk op uw rondreis naar de Azoren.

Activiteiten

Boutique lodges & luxe hotels

Wanneer u uw accommodatie in Azoren kiest, kunnen we u een verscheidenheid aan verblijfplaatsen voorstellen, variërend van luxe eigendommen tot door een familie gerunde pensions en hotels in gerestaureerde historische gebouwen.

Boutique lodges & luxe hotels

Bekijk onze selectie lodges & hotels

Beste reistijd voor de Azoren

De Azoren hebben het gehele jaar door een constant klimaat, met weinig temperatuurverschillen. De beste reistijd om de Azoren te bezoeken voor warm,droog en zonnig weer is tussen april en oktober.

Beste reistijd voor de Azoren

Vliegtijd

● Ponta Delgada: ca. 4,5 uur

Maatschappij

● TAP Air Portugal
● SATA Air Azores

Tijdverschil

● Zomertijd -2 uur
● Wintertijd -2 uur

Visum

● Nee

Vaccinaties

● Nee

Malaria

● Nee

Valuta

● Euro

Reisadvies

● Klik hier voor advies

Reiservaringen Azoren

 

Bekijk alle reiservaringen

 

.