Rondreis noord en zuid Tanzania

Tijdens de rondreis noord en zuid Tanzania beleef je de hoogtepunten van beide safari gebieden. Maak je game drives, wandelsafari’s en safari’s per boot. Ga je op zoek naar de Big five en andere roofdieren. Rij je in het noorden naar de parken en vlieg je vanwege de grote afstanden, in het zuiden tussen de parken.

14 daagse privé reis (2022/2023)

   Ja, ik wil een voorstel ontvangen

Rondreis noord en zuid Tanzania – hoogtepunten

ArushaLake ManyaraNgorongoro kraterCentraal SerengetiRuahaSelous – Dar es Salaam

Bekijk de kaart
Bekijk de kaart
 • Ontdek de hoogtepunten van het noorden & zuiden.
 • Spot de Big5 en vele andere wilde dieren.
 • Maak game drives, wandel- & bootsafari’s.
 • Vlieg naar de parken in het zuiden.
 • Verblijf in veelal kleinschalige lodges & tented camps.

Dag 1: Aankomst in Arusha

Rivertrees Country Inn

‘s Ochtends vlieg je rechtstreeks met KLM van Schiphol naar Kilimanjaro waar je in de avond aankomt. Op de luchthaven word je verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent, die je naar je hotel brengt waar je vannacht verblijft.

Inclusief

 • Internationale vlucht naar Kilimanjaro Airport.
 • Meet & greet op de luchthaven.
 • Transfer naar de accommodatie.
 • Verblijf in een standaard kamer in Rivertrees Country Inn.

Optioneel

Dag 2: Lake Manyara

Afrika safari, rondreis Tanzania

In de nog koele ochtend rijd je op je Tanzani safari rondreis naar Lake Manyara National Park. Een klein en zeer mooie park, met aan de ene kant een door flamingo’s en andere watervogels omzoomd meer en aan de andere kant de 300 meter hoge kliffen van het Rift Valley Escarpment. Bij de gate ligt een weelderig oerwoud met grote troepen bavianen. Bij het meer ligt de Hippo pool met luidruchtige nijlpaarden. Op de strook met gras- en boslanden tussen het meer en de kliffen leven olifanten, buffels, giraffen, zebra’s gazellen en vee andere wilde dieren. Leeuwen klimmen er soms in bomen en luipaarden, hyena’s en jakhalzen komen voor. ’s Middags maak je een game drive in het park. Nachtgame drives en Treetop wandelingen zijn mogelijk. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Ngorongoro krater.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Game drive in het park Lake Manyara.
 • Transfer naar Ngorongoro.
 • Verblijf in standaard kamer in Ngorongoro Farm House.

Optioneel

Dag 3: Ngorongoro krater

Big Five, Ngorongoro krater, rondreis

Al vroeg in de ochtend rijd je via de “descend road” 600 meter naar beneden de Ngorongoro krater in.  De bodem van de ruim 21 km² grote krater is een van de wildrijkste gebieden ter wereld. Je hebt hier dan ook een uitstekende kans op olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden en zwarte neushoorns. De krater is de beste plek in het noorden van Tanzania om de Big5 te zien. Op een mooi plekje in de krater geniet je in rust van een picknick lunch. In de loop van de middag wordt je weer teruggebracht naar je lodge.

Inclusief

Optioneel

Dag 4 – 6: Centraal Serengeti

Big Five Safari Tanzania, Savanne game drive

Vandaag een afwisselende dag op weg naar de Seronera Valley in het hart van het Serengeti National Park. Je verblijft hier 3 nachten op je rondreis Tanzania. Onderweg rij je langs granieten “kopjes” waar vaak cheeta’s, leeuwen en andere wilde dieren te zien zijn. In de meer bosrijke Seronera Valley maak je ’s middags een game drive op zoek naar olifanten, buffels, giraffen, zebra’s, wildebeesten en andere wilde dieren. Neushoorns leven in een afgeschermd gebied bij de Moru kopjes en luipaarden ziet je vaak loom rusten op takken van bomen. Bijzonder is de mogelijkheid om optioneel in een heteluchtballon over de uitgestrekte vlaktes te zweven.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Transfer naar centraal Serengeti.
 • Game drives in het park.
 • Verblijf in safaritent in Lahia Tented Lodge.

Optioneel

Dag 7 – 9: Ruaha

Mdonya Old River Camp, Rondreis zuid Tanzania

In de ochtend neem je afscheid van noord Tanzania en vlieg je naar het afgelegen Ruaha National Park in het zuiden van Tanzania waar je 3 nachten verblijft. Een uitgestrekte ruige wildernis met heuvels, graslanden, boslanden en de voor wilde dieren zo belangrijke Ruaha rivier. Een park dat veel wilder aanvoelt dan de parken in het noorden. Ruaha National Park is een overgangsgebied van de noordelijke open savannes en de zuidelijke miombo boslanden.

In het park leven opmerkelijk veel antilopen soorten als Grant’s gazelle, impala, Defassa waterbok, Liechtenstein’s hartebeest, roan antilope en sable antilopen. Ook kun je er zowel kleine- als grote koedoes zien. In Ruaha National Park leven grote aantallen olifanten en buffels. Er komen geen neushoorns voor. In de bossen loeren luipaarden en op de open vlaktes jagen cheeta’s en leeuwen. Leeuwen leven hier in grote groepen van wel 20 exemplaren nodig om op grote dieren als buffels te kunnen jagen. Ruaha National Park is vooral bekend om ruim 100 wilde honden die er leven.  Verder kun je er 580 soorten vogels zien. De komende dagen maak je game drives in open jeeps.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Transfer naar Arusha Airport.
 • Binnenlandse vlucht naar Ruaha.
 • Verblijf in safaritent in Mdonya Old River Camp.

Optioneel

Dag 10 – 12: Selous Game Reserve

Selous

Van de Ruaha airstrip vlieg je naar misschien wel het mooiste, meest ongerepte en meest wildrijke park van Tanzania, het Selous Game Reserve. In dit grootste reservaat van heel Afrika verblijf je 3 nachten. Het nog maar weinig bezochte park wordt gedomineerd door de machtige Rufiji rivier. Hier leven enorme aantallen nijlpaarden, krokodillen en talloze watervogels waaronder Afrikaanse schaarbekken die met hun snavel in het water over de rivier scheren.

In het Selous Game Reserve leven verder enorme kuddes olifanten, buffels, zebra’s, wildebeesten, giraffen en een grote populatie bedreigde wilde honden. De dichte begroeiing langs de rivieren en meren zijn een perfecte plek om naar luipaarden te zoeken. Met ruim 4.000 leeuwen leeft in het Selous game Reserve de grootste populatie leeuwen van Afrika. Er komen geen cheeta’s in de Selous voor maar wel zwarte neushoorns die maar zelden worden gezien. Ruim 440 soorten vogels zijn in het Selous Game Reserve waargenomen. De komende dagen ga je per boot, te voet en in een open jeep op safari.

Inclusief

Optioneel

Dag 13 – 14: Vlucht naar Amsterdam

Dar es Salaam, Zuid Tanzania

In de ochtend word je naar de Selous airstrip gebracht voor je vlucht naar Dar es Salaam. Bij aankomst word je naar het Serena hotel gebracht waar je gebruik kunt maken van een dagkamer. In de loop van de avond word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Amsterdam. De volgende ochtend land je op Schiphol.

Inclusief

 • Ontbijt
 • Binnenlandse vlucht naar Dar es Salaam.
 • Dagkamer in Dar es Salaam Serena Hotel.
 • Transfer naar luchthaven.
 • Internationale vlucht naar Amsterdam.

Optioneel

 • Verlenging op Dar es Salaam of elders op maat.

Voorstel aanvragen

Deze voorbeeld reis naar Tanzania kunnen we geheel naar je wensen op maat maken. Vraag gerust een voorstel voor een reis op maat naar Tanzania bij ons aan.

Accommodaties

Rivertree Country Inn

Rivertrees Country Inn (dag 1)

De Rivertrees Country Inn is een kleinschalige, voormalige koloniale boerderij in een tropische tuin, aan de kleine Usa rivier net buiten Arusha. Het is een sfeervolle oase van rust en de ideale plaats om een safari te beginnen of te eindigen …

Bekijk accommodatie

Ngorongoro Farm House

Ngorongoro Farm House (dag 2)

Het sfeervolle Ngorongoro Farm House is gebouwd van lokale materialen in de stijl van een oude koloniale boerderij. Het Ngorongoro Farm House ligt in een enorme tuin vol tropische bloemen en planten tegenover de Oldeani vulkaan, op 5km van de Ngorongoro Lolduare gate …

Bekijk accommodatie

Ngorongoro Kuhama Camp

Ngorongoro Kuhama Camp (dag 3)

De Kuhama Ngorongoro ligt aan de oostelijk rand van de Ngorongoro krater, een paar honderd meter van de Lemala afdaling naar de krater vloer. Vanaf het kamp is het ongeveer 15 minuten rijden naar de kratervloer, de thuisbasis van duizenden dieren, voor het bekijken van games …

Bekijk accommodatie

Lahia Tented Lodge

Lahia Tented Lodge (dag 4 – 6)

De comfortabele Lahia Tented Lodge ligt op een heuvel in het centrale deel van de Serengeti vlakbij de Seronera Valley en Grumeti rivieren. Vanuit de lodge hebt u een fenomenaal uitzicht over de omliggende savanne boslanden richting de westelijke Serengeti …

Bekijk accommodatie

Mdonya Old River Camp foto: © David Liebst

Mdonya Old River Camp (dag 7 – 9)

Het kleinschalige en sfeervolle Mdonya Old River Camp ligt in de westelijke wildernis van het Ruaha National park op een paar kilometer afstand van de Mdonya watervallen. In dit park hoef je er niet op uit om wilde dieren te zien, ze komen gewoon naar je toe. Een verblijf in Mdonya Old River Camp zorgt ervoor dat je één wordt met de natuur …

Bekijk accommodatie

Lake Manze Tented Camp Foto: © David Liebst

Lake Manze Tented Camp (dag 10 – 12)

Lake Manze Tented Camp is een authentiek safarikamp in de schaduw van palmbomen op de wildrijke oevers van het Manze meer. Het kamp ligt op een van de beste locaties in de Selous om wilde dieren te zien en alles in het kamp draait dan ook om safari’s …

Bekijk accommodatie

Beste tijd

De beste periode voor deze reis is van 01 januari tot en met 31 maart – 01 juni tot en met 31 december.

Rondreis noord en zuid Tanzania

Vanaf prijs p.p. incl. vlucht (2022/2023)

 • €    (bij 2 samen reizende personen).
 • De vanaf prijs is per persoon bij 2 samenreizende personen in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.

Inclusief

 • Internationale vlucht vanaf prijs (€ 880 p.p.)
 • Meet & greet bij luchthavens en alle transfers.
 • In het schema vermelde binnenlandse vluchten.
 • Alle nachten in een tweepersoonskamer/-tent met privé sanitair.
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
 • Alle game drives in privé jeep met Engelssprekende gids.
 • Alle toegangsgelden voor de wildparken.
 • Uitgebreid informatiepakket.
 • Services en logistieke dienstverlening.
 • Bijdrage SGR €5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking.

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Visum en vaccinaties.
 • Toeristenbelasting Zanzibar ($ 1 USD p.p.p.n.).
 • Reis- en annuleringsverzekering. Boek je verzekering bij www.asr.nl.

Vlucht

 • Reis comfortabel in Premium comfort of Business Class.
 • Kies voor goedkopere vluchten met overstap.
 • Boek zelf je vlucht.

Voorstel aanvragen

Deze voorbeeld reis kunnen we geheel aan je wensen aanpassen. Bekijk ook onze andere Tanzania reizen.