Ontdek Arusha National Park

Arusha National Park is een van de kleinste en door de afwisselende landschappen ook een van de mooiste parken in Tanzania. Het park ligt op een uur rijden van Arusha aan de voet van de Mount Meru vulkaan. Er komen geen leeuwen en olifanten voor zodat je er met een gids mag wandelen. Ook een kanotocht op de Momele meren is mogelijk. Het park staat bekend om de fraaie zwart-witte franjeapen, de vele giraffen en de ruim 400 soorten vogels. Arusha National Park niet opgenomen in een van onze reizen naar Tanzania. Met plezier nemen we dit park op in je reis op maat naar Tanzania.

Volgende stap

Prachtige landschappen

Op je reis in Arusha National geniet je van een prachtige landschappen zoals open bos- en graslanden, dichte tropische regenwouden en klaterende watervallen. In het zuidoosten van het park ligt de bekende Ngurdoto krater. Met een diameter van 3,5 km een soort kleine Ngorongoro krater. De 7 Momela meren hebben allemaal een verschillende kleur en met een kano kun je erop varen. Met wat geluk zie je nijlpaarden, drinkende dieren en vele soorten vogels waaronder flamingo’s. Vanuit het park heb je bij helder weer een adembenemend uitzicht op de Kilimanjaro en Mount Meru.

Koffie tour

Mount Meru

Met een hoogte van 4.566 meter is Mount Meru de op een na hoogste berg van Tanzania. Zelfs met zijn ongelooflijke uitzichten, landschappen en dieren in het wild, wordt de berg Meru vaak over het hoofd gezien vanwege de nabijheid van de veel populairdere berg, de Kilimanjaro. Vanwege zijn ligging in het Arusha National Park , zijn de uitlopen van Mount Meru verbazingwekkend rijk aan dieren in het wild. Je ziet vrijwel zeker apen, wrattenzwijnen, buffels en een breed scala aan vogels en als je geluk hebt, olifanten en giraffen!

Geen leeuwen en neushoorns

In het Arusha National Park komen geen leeuwen, en cheeta’s voor. Er zijn een paar luipaarden en hyena’s die zelden worden gezien. Wel kom je op je safari buffels, zebra’s, giraffen, bavianen en fraaie zwart-witte franjeapen tegen. Ongeveer 200 olifanten leven in Arusha National Park, vaak te vinden in de bossen op de hellingen van Mount Meru. Als je geluk hebt, spot je misschien ook een schuwe rode duiker . Vaker is de nog kleinere Kirk’s dikdik te zien.

Vogels in Arusha

In de verschillende landschappen heb je verder kans om ruin 400 soorten vogels waaronder flamingo’s en imposante zilveroorneushoornvogels te spotten. Momella Lake is een van de beste plekken in Tanzania om watervogels te zien: flamingo’s, pelikaan, fuut, een verscheidenheid aan reigers, eenden en waadvogels komen veel voor. Augur-buizerd, Verreaux’s arend en andere met kliffen geassocieerde roofvogels zijn vaak te zien boven de Ngurdoto krater.

Foto: © Derek Keats

Beste reistijd Arusha National Park

Je kunt het hele door op safari naar Arusha National Park. De beste tijd voor een reis naar Arusha National Park is de droge tijd van juni tot en met oktober. De weelderige natuur is echter op haar mooist in de regentijd tussen november en mei. In april en mei kan het stevig regenen. Wil je op je reis naar Tanzania graag flamingo’s zien? Ga dan op safari naar Arusha in het broedseizoen tussen januari en februari als de Momela meren roze kleuren door de grote aantallen flamingo’s. Het mooiste uitzicht op de Kilimanjaro en Mount Meru heb je tussen december en februari

Klimaatschema Tanzania

Wat te doen in Arusha National Park

Een van de populairste activiteiten in het nationale park van Arusha is een kano- of wandelsafari met een gewapende ranger.

Safari

Een safari in Arusha National Park is een goede start voor een safaritocht in het noorden van Tanzania. Dit park is goed bereikbaar voor een dagtrip vanuit de stad Arusha. Je bezoekt een gebied waar je vaak grote groepen giraffen en buffels ziet.

Daarnaast bezoek je het schaduwrijke bergbos, dat wordt bewoond door nieuwsgierige blauwe apen, de kleurrijke toerako’s, trogonvogels en de acrobatische zwart-witte colobus-aap. Deze dieren zijn hier gemakkelijk te spotten. Midden in het bos ligt de spectaculaire Ngurdoto-krater. De steile rotswanden omringen een brede moerassige bodem met kuddes buffels en wrattenzwijnen.

Regenwoud

Wandelsafari

Begin je wandelsafari bij Momella Gate (de ingang van het park) en loop door het park met een gewapende ranger. Geniet van de indrukwekkende flora in het regenwoud, de vogels en dieren en het vulkanische landschap van Mount Meru en de Ngurdoto krater. Tijdens je wandeling heb je op een heldere dag een mooi uitzicht op de bergen van Meru en Kilimanjaro.

Kanosafari

Een kanosafari op Lake Momella in Arusha National Park biedt de mogelijkheid om dicht bij de dieren te komen. Drijf rustig met de gids en aanschouw buffels, giraffen, waterbokken en veel verschillende soorten vogels aan de kust. Daarnaast heb je een spectaculair uitzicht op de Kilimanjaro en Mount Meru.

Fietssafari

Verken het Arusha National Park op een fiets en geniet van de frisse lucht, terwijl je wordt omringd door zijn zebra’s, giraffen, bushbucks, apen, buffels, vogels en nog veel meer. Met Mount Meru op de achtergrond rijd je door verschillende habitats en prachtige meren. Vanaf de Ngurdoto krater maak je samen met een parkwachter een tocht langs de rand van de krater met prachtig uitzicht.

Lake Duluti Serena Hotel

Mount Meru beklimmen

Arusha National Park is het startpunt voor een vierdaagse beklimming van Mount Meru. Je maakt een wandeling door het regenwoud naar de top van de 4.566 meter hoge berg. Mount Meru, genesteld in het Arusha National Park, is een van de weinige bergen ter wereld die nog steeds dichtbevolkt is door de dieren in het wild, die vrij rondlopen op de hellingen. De wandelaars zullen waarschijnlijk meerdere ontmoetingen met verschillende dieren ervaren, waaronder buffels, antilopen, apen, giraffen en met een beetje geluk zelfs olifanten.

 In tegenstelling tot de Kilimanjaro, waar op de meeste routes tentenkampen beschikbaar zijn. Slaap je op deze berg alleen maar in hutten.

Klimaat

Dag: 27°C – 32°C

Nacht: 23°C – 25°C

Beste reistijd

Juni – oktober

Lees meer

Arusha National Park

Bekijk onze selectie lodges