Eilandhoppen Azoren deluxe

Op de reis Eilandhoppen Azoren bezoek je de 6 mooiste eilanden van de Azoren. Met je privé gids bekijk je de hoogtepunten en verborgen plekjes in de groene natuur van Sao Miguel, Flores, Corvo, Faial, Pico en Terceira. Van kleurrijke kratermeren, watervallen, theeplantages en lavagrotten tot en met botanische tuinen, warmwaterbronnen en panoramische uitzichten over de Atlantische oceaan. Verder ga je 2 keer op walvissafari en geniet je van een traditionele in hete vulkanische aarde bereide cozido lunch. Je verblijft in sfeervolle luxe boutique hotels op de mooiste locaties.

16-daagse privé reis Eilandhoppen Azoren op maat (2022)

   Ja, ik wil graag een voorstel ontvangen

Eilandhoppen Azoren deluxe – hoogtepunten

Sao Miguel FloresCorvoFaialPico Terceira

Kaart van IJsland, Google My Maps
Bekijk kaart
 • Bezoek de 6 mooiste eilanden van de Azoren.
 • Ontdek de hoogtepunten in een privé auto met gids.
 • Ga 2 x op walvissafari.
 • Bezoek langste lavatunnel van Portugal.
 • Geniet van een traditionele cozido lunch.
 • Verblijf in comfortabele en luxe boutique hotels.

Dag 1: Aankomst op Sao Miguel

Quinta Do Mar, Sao Miguel, de Azoren

In de ochtend vlieg je via Lissabon naar het eiland Sao Miguel in de Azoren waar je aan het einde van de middag aankomt. Op de luchthaven van Ponta Delgaga wordt je verwelkomd en naar het kleinschalige boutique hotel Quinta Do Mar gebracht. Eigenaren Chris en Nick hebben deze voormalige wijnkelder omgebouwd tot een modern en van alle gemakken voorzien verblijf. Het hotel met slechts 4 kamers ligt in het vissersdorpje Caloura op loopafstand van het strand. In de avond loop je naar de haven van Caloura waar je heerlijk kunt dineren bij één van de restaurantjes. Terwijl je een slok neemt van je glas wijn, geniet je van de zonsondergang. Je reis Eilandhoppen Azoren is begonnen …

Inclusief

 • Internationale vlucht naar Sao Miguel.
 • Transfer naar je accommodatie.
 • Verblijf in een standaard kamer in Quinta do Mar.

Dag 2: Excursie in privé auto met gids naar Lagoa do Fogo & Sete Cidades (hele dag).

Sao Miguel Azoren

Vandaag begint je reis eilandhoppen Azoren pas echt. Na het ontbijt haalt de gids je op bij hotel Quinta do Mar voor een privé excursie naar de vulkanen Lagoa do Fogo en Sete Cidades. De excursie begint in het westelijke deel van het eiland. Bij Pico do Carvao heb je een fenomenaal uitzicht over de noord- en zuidkant van het eiland Sao Miguel. Je ziet de Atlantische Oceaan, de vulkaantoppen en het fraaie groene landschap. Vervolgens rijd je over een onverhard pad naar een 835 meter hoog uitzichtpunt. Hier kijk je uit over het hele eiland. Ook kan je in de krater van Sete Cidades kijen. Bij het uitzichtpunt Cumeeiras das Sete Cidades stap je uit de auto en loop je naar het kratermeer. Het is opvallend groot, maar iets dat meteen je aandacht trekt is het kleurenverschil van de meren. Het ene meer is namelijk blauw terwijl het andere meer groen is. Na hier even te hebben rondgewandeld rijd je weer verder. Bij Lagoa do Fogo, een meer dat eeuwen geleden is ontstaan na een vulkaanuitbarsting, kijk je over mooie groene heuvels. Bij Ribeira Grande bezoek je het historisch centrum van het stadje en geniet je van een lunch.

Daarna brengt de gids je naar Ponta do Cintrao, een ander uitkijkpunt op Sao Miguel. Hier kijk je uit over de noordkust en zie je de imposante kliffen. Terwijl je verder omhoog rijdt richting de Água de Pau vulkaan stop je bij Caldeira Velha. In 10 minuten wandel je door weelderige vegetatie naar een bijna tropisch aandoende waterval. Ook liggen hier een paar warmwaterbronnen van wel 38 graden warm. Hierna rijd je naar de top van de berg bij Lagoa do Fogo. Hier kijk je uit over het kratermeer en de stadjes Lagoa, Ponta Delgada en Ribeira Grande in de diepte. Aan het einde van de middag wordt je weer teruggebracht naar je hotel waar je een verfrissende duik in het zwembad kunt nemen.

Inclusief

 • Ontbijt en lunch.
 • Hele dag in privé auto met gids naar Lagoa do Fogo & Sete Cidades.
 • Verblijf in een standaard kamer in Quinta do Mar.

Dag 3: Furnas Boutique Hotel

Standaard kamer

Vandaag neem je afscheid van hotel Quinta do Mar en wordt je naar je volgende hotel op je reis eilandhoppen Azoren gebracht, het luxe Furnas Boutique Hotel aan de oostkant van het eiland Sao Miguel. Onderweg stop je bij Lagoa das Furnas waar het traditionele cozido gerecht wordt bereid. Vroeg in de ochtend laat men de cozido, een soort stoofpot, in gaten in de hete vulkanische aarde zakken. Door de hitte van de vulkaan wordt het eten in de stoofpot gegaard. Na enkele uren is de cozido klaar om te worden geserveerd. Uiteraard proef je zelf ook van een authentieke cozido lunch. Het luxe Furnas Boutique Hotel ligt in het gelijknamige dorpje, vlakbij het meer. Het heeft een uitgebreide spa met onder andere een binnen- en buitenzwembad, een Turks stoombad en een sauna. Verder kun je er kiezen uit diverse massages.

Na de lunch kun je de mooiste botanische tuin van de Azoren bezoeken, Parque Terra Nostra. In de weelderige groene tuinen op loopafstand van je hotel vind je bomen, planten en bloemen uit Noord-Amerika, Zuid-Afrika, China, Australië en Nieuw-Zeeland. Je kan er eindeloos wandelen en de weelderige tuin bekijken, maar je kunt er ook zwemmen in de warmwaterbronnen. Er is één grotere warmwaterbron en meerdere kleine bronnen. De watertemperaturen liggen tussen de 35 en 40 graden en zijn dus heerlijk om te ontspannen. Neem wel oude badkleding mee, want de bruine kleur van het water kan afgeven op je badkleding.

Inclusief

 • Ontbijt en cozido lunch.
 • Transfer naar Furnas Boutique Hotel.
 • Toegang tot Terra Nostra park.
 • Verblijf in een standaard kamer in Furnas Boutique Hotel.

Dag 4: Walvissafari

Walvis & dolfijn Azoren

In de ochtend word je bij je hotel opgehaald en naar de walvisbasis in het stadje Vila Franca do Campo gebracht. Het spotten van walvissen op de Azoren is een activiteit die je niet mag overslaan. Voor de walvisexcursie begint krijg je een korte briefing van de gids. Hij of zij geeft je veiligheid instructies en vertelt je welke walvissen en dolfijnen je vandaag kunt zien. Daarna doe je je zwemvest aan en ga je aan boord van de zodiak. Deze snelle boot legt in korte tijd grote afstanden af zodat je op de uitgestrekte oceaan een grotere kans hebt op het zien van walvissen en dolfijnen. In april en mei zwemmen er grote baleinwalvissen zoals de blauwe vinvis of gewone vinvis langs de Azoren. Potvissen en diverse soorten dolfijnen kun je het hele jaar zien.

Na ca. 3 uur walvisexcursie ben je weer terug in de haven. Maar eerst vaar je langs het eilandje Princess Ring om het prachtige onderwaterleven te bewonderen. Je kunt na de excursie terug naar je hotel worden gebracht maar dit kan ook aan het eind van de middag. Zo kun je heerlijk relaxen op het strand van Praia da Vinha d’Areiha.

Inclusief

Dag 5: Excursie in privé auto met gids naar Nordeste (hele dag).

Sao Miguel

Vandaag maak je op je reis eilandhoppen Azoren een privé excursie naar Nordeste op Sao Miguel. Je begint deze excursie met een rit naar de oudste gemeente van het eiland, Povoacao. Met de 4WD jeep steek je kleine beekjes over en rijd je over onverharde wegen. Je brengt een bezoek aan Serra da Tonquiera, een beschermd gebied vol inheemse bloemen en planten. Ook ligt hier het hoogste punt van het eiland, Pico da Vera. Verder stop je bij Ponta do Sossego en Ponta da Madrugada. De gids rijdt verder naar het dorp Nordeste waar je door het historisch centrum kunt wandelen. Daarna geniet je hier van een lunch.

Op de terugweg naar je hotel stop je bij Vigia das Baleias. Deze uitkijktoren werd vroeger gebruikt als uitzichtpunt voor de walvisjacht. Nog steeds kan je vanaf de toren walvissen spotten. Vervolgens ga je naar het Ribeira dos Caldeiroes-park om te zwemmen in de geothermische baden en te genieten van de waterval. Je sluit deze privé excursie af met een bezoek aan de theeplantage van Gorreana. Dit is de oudste en de enige nog steeds producerende theeplantage van Europa. Ieder jaar van april tot en met september wordt er thee geplukt en je krijgt tekst en uitleg over het hele proces. Natuurlijk proef je aan het eind van de rondleiding nog een kop verse thee. Hierna wordt je weer naar het Furnas Boutique Hotel gebracht.

Inclusief

 • Ontbijt en lunch.
 • Hele dag excursie in privé auto met gids naar Nordeste.
 • Verblijf in een standaard kamer in Furnas Boutique Hotel.

Dag 6: Vlucht naar het eiland Flores

Flores

Vandaag wordt je opgehaald bij het Furnas Boutique Hotel en naar de luchthaven van Sao Miguel gebracht. Hier stap je op het vliegtuig naar Flores. Bij aankomst op de luchthaven van Flores wordt je verwelkomd en naar het comfortabele Inatel Flores Hotel in Santa Cruz gebracht. Vanuit het buitenzwembad maar ook vanuit de hotelkamers met balkon heb je een geweldig uitzicht op de Atlantische Ocean. Geniet van de zonsondergang met een drankje van de bar.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Transfer naar luchthaven.
 • Binnenlandse vlucht naar Flores.
 • Transfer naar hotel.
 • Verblijf in een standaard kamer in Inatel Flores Hotel.

Dag 7: Excursie met zodiak en privé gids naar het eiland Corvo (hele dag).

Corvo

In de ochtend word je naar de haven van Flores gebracht voor een privé excursie naar het eiland Corvo. In een snelle zodiak boot vaar je in ca. 45 minuten naar het eiland Corvo. Met een oppervlakte van 17 km² is dit het kleinste eiland van de Azoren. Het hele eiland heeft slechts 450 inwoners die allemaal in het dorpje Vila Nova wonen. Je brengt een bezoek aan Caldeirao, een oude krater op het midden van het eiland. Je geniet hier van het uitzicht en je kunt een mooie wandeling rond het ondiepe kratermeer maken. Verder heeft Corso vele kliffen van tientallen meters hoog. Geniet van een lunch in een lokaal restaurant en stap daarna weer aan boord van de zodiak boot om terug te gaan naar Flores. De rest van de dag kun je naar eigen inzicht besteden.

Inclusief

 • Ontbijt en lunch.
 • Hele dag met zodiak en gids naar het eiland Corvo.
 • Verblijf in een standaard kamer in Inatel Flores Hotel.

Dag 8: Privé tour Flores

Flores

In de ochtend haalt je gids je in een privé auto bij je hotel op voor een excursie van een hele dag op het eiland Flores. Je rijd eerst naar het uitkijkpunt bij Ribeira da Cruz om te genieten van het schitterende uitzicht over de groene omgeving. Daarna breng je een bezoek aan verschillende meren zoals Lomba, Funda en Rasa. Als je van Fajazinha naar Ponta da Faja Grande rijdt zie je veel mooie watervallen liggen. Natuurlijk is het ook een must om één van de mooiste watervallen van de Azoren te bekijken. Een wandeling van 800 meter leidt je naar Poco do Alagoinha, een meertje met wel 20 watervallen. Neem goede wandelschoenen mee, want je moet ook een stukje omhoog lopen. Na de watervallen bij Poco do Alagoinho ga je naar Rocha dos Bordoes, een bijzondere lava formatie. Op weg naar je hotel stop je bij Caveira Belvedere om van het uitzicht te genieten.

Inclusief

 • Ontbijt en lunch.
 • Hele dag excursie in privé auto met gids op Flores.
 • Verblijf in een standaard kamer in Inatel Flores Hotel.

Dag 9: Vlucht naar Faial

Pousada Forte da Horta

In de ochtend check je uit bij het Inatel Flores Hotel en word je naar de luchthaven van Flores gebracht voor je vlucht naar het eiland Faial. Op het vliegveld van Horta wordt je verwelkomd en naar het Pousada Forte da Horta hotle gebracht. Dit karakteristieke hotel ligt in het centrum van het stadje Horta aan de haven. Vroeger was dit een fort, maar inmiddels is het omgebouwd tot een comfortabel hotel. Je hebt een schitterend uitzicht op de baai van Horta en op de hoogste berg van Portugal, de 2.351 meter hoge Pico vulkaan. Relax in de avond bij het buitenzwembad en ga daarna heerlijk dineren bij één van de restaurantjes in het gezellige stadje.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Flores.
 • Binnenlandse vlucht naar Faial.
 • Transfer naar Pousada Forte da Horta.
 • Verblijf in een standaard kamer in Pousada Forte da Horta.

Dag 10: Excursie in auto met privé gids op het eiland Faial

Eilandhoppen Azoren

Na je ontbijt haalt de gids je met een auto op bij je hotel voor een privé excursie op het eiland Faial. De excursie begint bij de berg Monte da Guia waar je geniet van het fraaie uitzicht over de stad Horta en over de baai van Porto Pim. Vervolgens rijd je naar het dorp Flamengos om de botanische tuin te bezoeken. Wandel hier langs de prachtige bomen, planten en bloemen waar de Azoren zo bekend om zijn. Daarna bezoek je Caldeira, een enorme krater omgeven door inheemse bloemen waaronder prachtige blauwe hortensia’s. Vanuit hier rijd je door naar Ribeira das Cabras om te genieten van het panoramische uitzicht. Onderweg geniet je van een lekkere lunch.

Hierna ga je naar Faja in Praia do Norte om het Capelinhos Interpretation Center te bezoeken. Hier kom je meer te weten over de uitbarsting van de Capelinhos vulkaan in de vorige eeuw. Op terugweg naar je hotel stop je bij Varadouro om de Morro van Castelo Branco, een oude vulkaan in zee, te bewonderen.

Inclusief

 • Ontbijt en lunch.
 • Hele dag excursie in privé auto met gids op Faial.
 • Verblijf in een standaard kamer in Pousada Forte da Horta.

Dag 11: Ferry naar het eiland Pico en walvissafari Azoren.

Walvis spotten

Vandaag verlaat je het eiland Faial en ga je naar het eiland Pico. Je wordt naar de haven van Horta gebracht en neemt de ferry in ca. 30 minuten naar het stadje Madalena op het eiland Pico. Hier wordt je verwelkomd en naar de unieke Lava Homes in Santa Amaro in het noordoosten van Pico gebracht. Vanuit de kleinschalige hotel op de zwarte lava rotsen heb je een prachtig uitzicht over de blauwe Atlantische oceaan.

Na de lunch wordt je naar het dorpje Lajes do Pico gebracht voor een walvissafari. Het eiland Pico op de Azoren is één van de beste plekken op aarde om walvissen en dolfijnen te spotten. Voor je walvissafari op de Azoren begint krijg je een korte briefing met veiligheidsinstructie en vertelt de gids je welke walvissen en dolfijnen je vandaag kunt zien. Na de briefing trek je je zwemvest aan en stap je aan boord van de zodiak. De zodiak heeft onder andere een hydrofoon aan boord die helpt bij het opsporen van walvissen en dolfijnen. Een walvisspotter aan land speurt de oceaan af en zodra hij walvissen en dolfijne ziet geeft hij dit door aan de gids aan boord van de zodiak. Mede hierdoor heb je op de Azoren 99% kans dat je potvissen, grienden, tuimelaars of andere walvisachtigen ziet. In april en mei heb je ook kans om grote baleinwalvissen zoals de blauwe vinvis of gewone vinvis te spotten. De zomermaanden zijn weer ideaal om diverse soorten dolfijnen te spotten zoals de gevlekte en gestreepte dolfijn. Na ca. 3 uur op zee is de walvistocht afgelopen en vaar je terug naar de haven. Hier word je opgehaald en terug gebracht naar de Lava Homes waar je heerlijk bij het zwembad kunt uitrusten.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Transfer naar de haven.
 • Ferry naar Pico.
 • Transfer naar Lava Homes.
 • Walvissafari incl. retour transfers (ca. 3 uur).
 • Verblijf in een standaard kamer in Lava Homes.

Dag 12: Excursie in privé auto met gids op het eiland Pico (hele dag).

Lava trail Pico

Vandaag wordt je door je privé gids met auto bij je hotel opgehaald om een hele dag het eiland Pico te gaan verkennen. Je bezoekt onder andere Gruta das Torres, met 5 km lengte de langste lavatunnel van de Azoren en één van de langste ter wereld. Je loopt een paar honderd meter de donkere tunnel in en je gids vertelt je alles over deze unieke lavagrotten. Bijzonder is dat deze lavagrot pas eind vorige eeuw is ontdekt. Verder is het een verrassing wat je allemaal gaat zien vandaag, maar je gids laat met passie de hoogtepunten van zijn of haar eiland zien. Het is een dag vol geschiedenis, cultuur en gastronomie.

Inclusief

 • Ontbijt en lunch.
 • Hele dag excursie in privé auto met gids op Pico.
 • Verblijf in een standaard kamer in Lava Homes.

Dag 13: Vrije dag

Pico wijngaarden Azoren

Vandaag is een vrije dag. Ga bijvoorbeeld op excursie naar de wijngaarden van Pico. Deze wijngaarden staan op de UNESCO werelderfgoed lijst. Wandel door de wijngaarden met talloze muurtjes van zwart vulkaanssteen. Uiteraard kun je na afloop wijnproeven. Een ander idee is om te gaan zwemmen met dolfijnen. In de wateren van de Azoren mag je met 5 verschillende soorten dolfijnen zwemmen: de gewone, de grijze, de gestreepte, de gevlekte dolfijn en de tuimelaar. Dolfijnen zijn nieuwsgierig, dus ze komen graag een kijkje nemen en zwemmen vlak langs je. Als je een duikbrevet hebt, kun je vanuit Madalena zelfs gaan duiken met blauwe haaien, mantaroggen en met wal geluk met walvishaaien. Maar een dag heerlijk bij het zwembad van Lava Homes liggen en genieten van het uitzicht heeft ook zo zijn charme …

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Verblijf in een standaard kamer in Lava Homes.

Dag 14: Terceira

Terceira Mar Hotel

Terceira is het laatste eiland dat je op je reis eilandhoppen Azoren bezoekt. Je wordt van de Lava Homes naar de luchthaven van Pico gebracht voor je vlucht naar het eiland Terceira. Bij aankomst op het vliegveld in Angra do Heroismo wordt je verwelkomd en naar het luxe Terceira Mar Hotel in Angra do Heroismo gebracht. Vanuit het hotel heb je een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan en de Monta Brasil. Relax bij het zwembad voor het tijd is voor het diner.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven van Pico.
 • Binnenlandse vlucht naar Terceira.
 • Transfer naar Terceira Mar.
 • Verblijf in een standaard kamer in Terceira Mar.

Dag 15: Privé tour Terceira

Terceira

Vandaag ga je op je reis eilandhoppen Azoren de hele dag in een privé auto met gids het eiland Terceira verkennen. Je bezoekt alle bekend en minder bekende plekken van Terceira. Een dag vol verbazingwekkende landschappen, geschiedenis, cultuur en prachtige natuur. Je geniet van een traditionele Azoriaanse lunch in een klein, lokaal restaurantje. Verder ga je per auto van de gebaande paden af en bezoek je de vele wijngaarden en natuurlijke zwembaden van het eiland. Geniet van het uitzicht bij uitkijkpunten zoals Raminho, Serreta, en Serra do Cume. Een hoogtepunt van deze prive excursie is je bezoek aan de vulkanische grot Algar do Carvao. Je kunt hier zo’n 90 meter diep te voet in een vulkaanpijp afdalen. Uiteindelijk kom je dan uit op de bodem van een grot die ooit is ontstaan door vulkanische activiteiten.

Neem na afloop van je privé excursie een duik in het zwembad van je hotel en geniet in de avond van een diner in het centrum van Angra do Heroismo.

Inclusief

 • Ontbijt en lunch.
 • Hele dag excursie in een privé auto met gids op Terceira.
 • Verblijf in een standaard kamer in Terceira Mar.

Dag 16: Vlucht naar Amsterdam

Terceira Mar

In de loop van de dag word je naar de luchthaven van Terceira gebracht voor je vlucht via naar Amsterdam. Hier kom je in de avond aan op Schiphol.

Inclusief

 • Ontbijt.
 • Transfer naar de luchthaven.
 • Internationale vlucht naar Amsterdam.

Accommodaties

Quinta Do Mar, Sao Miguel, de Azoren

Quinta do Mar (dag 1-3)

Quinta do Mar is de ideale uitvalsbasis voor rustzoekers en natuurliefhebbers…

Bekijk accommodatie

Standaard kamer

Furnas Boutique Hotel (dag 3-5)

Het moderne Furnas Boutique Hotel is hét hotel voor rustzoekers. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, ligt het vlakbij het welbekende Furnas kratermeer…

Bekijk accommodatie

Inatel Flores Hotel (dag 6-8)

Je bent op de juiste plek bij het comfortabele Inatel Flores Hotel als je op zoek bent naar rust. Het eiland Flores staat bekend om haar mooie en ruige natuur, en de accommodatie bevindt zich hier midden in …

Bekijk accommodatie

Pousada Forte Da Horta

Pousada Forte da Horta (dag 9-10)

Het gezellige Pousada Forte da Horta ligt in hoofdstad van het eiland Faial, Horta. Het is gevestigd in een oud fort, en is uitgeroepen tot een nationaal monument, tevens het enige moment van alle eilanden van de Azoren…

Bekijk accommodatie

Lava Homes zwembad

Lava Homes (dag 11 – 13)

De Lava Homes bevinden zich aan de noordkust van Pico in de parochie Santo Amaro. Voor de eigenaren was het een droom om accommodaties te bouwen als een soort klein dorp…

Bekijk accommodatie

Terceira Mar Hotel

Terceira Mar (dag 14-15)

De Lava Homes bevinden zich aan de noordkust van Pico in de parochie Santo Amaro. Voor de eigenaren was het een droom om accommodaties te bouwen als een soort klein dorp…

Bekijk accommodatie

Beste reistijd eilandhoppen Azoren deluxe

De beste periode voor de reis eilandhoppen Azoren is van 01 april tot en met  21 oktober.

Eilandhoppen Azoren deluxe

Vanaf prijs p.p. incl. vlucht (2022)

 • €4.125 (bij 2 samen reizende personen).
 • De vanaf prijs is per persoon in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.

Inclusief

 • Internationale vlucht met de TAP (vanaf prijs € 325,-).
 • Alle binnenlandse vluchten.
 • Alle ferries.
 • Meet & greet bij de luchthaven en alle transfers.
 • Alle nachten in een tweepersoonskamer met privé sanitair.
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
 • Alle activiteiten met Engelssprekende gids.
 • Informatiepakket.
 • Services en logistieke dienstverlening.

Exclusief

 • Toegang tot Algar do Carvao.
 • Persoonlijke uitgaven.
 • Bijdrage SGR €5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per boeking.
 • Reis- en annuleringsverzekering, wij adviseren je graag over een verzekering van De Europeesche.