Avontuurlijke rondreis Tanzania

Tijdens de avontuurlijke rondreis Tanzania …

15 daagse privé reis (2022/2023)

   Ja, ik wil een voorstel ontvangen

Avontuurlijke rondreis Tanzania – hoogtepunten

ArushaTarangireLake ManyaraLake NatronNoord SerengetiCentraal SerengetiNgorongoro krater – Arusha

Bekijk de kaart
Bekijk de kaart
 • Bekijk alle hoogtepunten in het noorden.
 • Bezoek het rood gekleurde Lake Natron.
 • Ontdek het weinig bezochte gebied met authentieke Maasai dorpjes.
 • Spot wilde dieren in de 4 meest wildrijke parken van Noord Tanzania.
 • Verblijf in kleinschalige lodges en tented camps.

Dag 1: Aankomst in Arusha

Hatari Lodge aan Mount Meru

In de ochtend vlieg je rechtstreeks met de KLM van Schiphol naar Kilimanjaro. Op de luchthaven word je verwelkomd door een medewerker van onze agent, die je naar je lodge brengt waar je vannacht verblijft.

Inclusief

 • Internationale vlucht naar Kilimanjaro Airport.
 • Meet & greet op de luchthaven.
 • Transfer naar de accommodatie.
 • Verblijf in een standaard kamer in Hatari Lodge

Optioneel

Dag 2: Arusha National Park

Arusha National Park

Na het ontbijt …

Picknick lunch aan Momela Lake

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Wandelsafari in Arusha National Park
 • Game Drive in Arusha National Park.
 • Verblijf in een deluxe kamer in Hatari Lodge

Dag 3 – 4: Tarangire National Park

Tarangire National Park

Vandaag rijd je in 4 uur naar het landschappelijk zeer fraaie- en nog rustige Tarangire National Park. Tussen de heuvels en bizar gevormde baobab bomen zie je grote kuddes olifanten en buffels. In Tarangire National Park kun je een aantal bijzondere diersoorten zien zoals de gerenuk met haar lange nek en de fraaie Beisa oryx met haar lange gedraaide horens. In de droge tijd tussen juni en oktober trekken wildebeesten, zebra’s, hartebeesten, elanden, gazelles en andere wilde dieren naar de steeds droger wordende Tarangire rivier voor het laatste beetje water. Met zoveel prooidieren bij elkaar heb je hier dan ook een uitstekende kans om leeuwen, luipaarden, hyena’s en jakhalzen te zien. Middags maak je een game drive in het beboste noorden van het park. De volgende dag maak je een game drive naar het afgelegen en weinig bezochte zuiden van het Tarangire National Park. Hier liggen open groene moerassen waar olifanten foerageren en cheeta’s jagen op antilopen. Met wat geluk zie je tot wel 5 meter lange Afrikaanse rotspythons in de bomen.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Game Drives in Tarangire National Park.
 • Verblijf in een safaritent in Kichuguu Camp

Optioneel

Dag 5: Lake Manyara

Lake Manyara National Park

Na het ontbijt begin je aan je avontuurlijke rondreis Tanzania. In ca. 2,5 uur rijd je in uw privé jeep naar Lake Manyara National Park. Dit kleine maar zeer fraaie park ligt tussen het door flamingo’s en andere watervogels omzoomd Lake Manyara en de ruim 300 meter hoge beboste kliffen van het Rift Valley Escarpment waar gieren zweven op de thermiek. In het oerwoud voorbij de “gate” zie je troepen bavianen, blauwe meerkatten en imposante neushoornvogels en bij de Hippo Pool strijden luidruchtige nijlpaarden om het beste plekje. Leeuwen hebben in Lake Manyara de gewoonte om in bomen te klimmen. Waarom ze dat doen is niet helemaal duidelijk, vanwege de hitte of insecten, wie zal het zeggen. Ook in de Serengeti en in Oeganda zijn er leeuwen die in bomen klimmen. Vanwege het dichte struikgewas is het niet makkelijk om de leeuwen-in-bomen te zien. ’s Middags maak je een game drive in het prachtige en wildrijke park.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Game drive in het Lake Manyara National Park.
 • Verblijf in standaard kamer in Mawe Mawe Manyara Lodge

Optioneel

Dag 6 – 7: Lake Natron

Lake Natron

In de ochtend rijd je in 3 uur naar het weinig bezochte Lake Natron National Park in de Rift Valley. Een schitterende rit door een dor, droog en zinderend landschap met authentieke Maasai dorpjes en fata morgana’s. Na een paar uur kom je aan bij het spectaculair aan de voet van de 2.960 meter Ol Donyo Lengai vulkaan gelegen Lake Natron dat door algen dieprood is gekleurd. In de middag kun je naar het meer wandelen en de unieke omgeving verkennen. De volgende ochtend maak je met een gids een excursie naar de Engero Sero watervallen. In de middag kun je zelf op pad om al dat moois te bekijken. Ol Donyo Lengai kun je met een gids in één dag beklimmen. Vraag ons naar de kosten van een dag extra en de kosten van de gids.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Wandelen in de omgeving van Lake Natron.
 • Verblijf in safaritent in Lake Natron Camp

Optioneel

Dag 8 – 9: Noord Serengeti

Tanzania rondreis, Serengeti National Park

Vandaag rijd je in 5 uur verder door de unieke half woestijn rond Lake Natron richting het wildrijke Lobo-gebied in het noordoosten van het Serengeti National Park. De stoffige en weinig bereden weg voert langs kleine dorpjes. Een unieke kans om een nog onbekend en authentiek deel van Noord Tanzania te ontdekken. Naarmate je dichter bij het Serengeti National Park komt neemt de kans op wilde dieren toe. Vanavond verblijft je in …

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Game drives in Serengeti National Park.
 • Verblijf in safaritent in Chaka Camp

Optioneel

Dag 10 – 11: Centraal Serengeti

Serengeti National Park

Vandaag maak je 2 uur durende game drive enroute naar de Seronera Valley in het centrale deel van de Serengeti National Park. In dit overgangsgebied tussen savanne en bosland zijn dankzij enkele rivieren het hele jaar door veel wilde dieren te zien. De Seronera Valley is ook een van de beste plekken in Afrika om luipaarden te zien, die hier vaak op takken in de bomen liggen te rusten. In de middag en de volgende dag maak je game drives op zoek naar wilde dieren. Optioneel kun je tegen een supplement een ballonsafari maken.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Game drives in Serengeti National Park.
 • Verblijf in safaritent in Kiota Camp

Optioneel

Dag 12: Ngorongoro krater

Ngorongoro krater

Na een game drive enroute van 3 uur rijd je omhoog naar de wereldberoemde Ngorongoro krater waar je 2 nachten verblijft. De eerste nacht verblijf je op de rand van de Ngorongoro krater zodat je de volgende ochtend als een van de eersten in de krater bent.  De bodem van de ruim 2 km hoge Ngorongoro krater heeft een doorsnede van 21 km en is het wildrijkste gebied ter wereld. Op de graslanden, in de boslanden en rond het Magadi meer leven grote aantallen wilde dieren. Giraffen komen in de krater niet voor maar zwarte neushoorns wel.  Deze unieke dieren zie je vaak grazen tussen kuddes buffels. Olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden komen ook voor in de krater zodat dit de beste plek in noord Tanzania is om de Big5 te zien. In de middag maak je met een gids een 2,5 uur durende wandeling langs de kraterrand.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Wandeling op de rand van Ngorongoro krater.
 • Verblijf in safaritent in Pakulala Safari Camp

Optioneel

Dag 13: Ngorongoro Karatu

Big Five, Ngorongoro krater, rondreis

De volgende dag maak je als een van de eersten een game drive in de Ngorongoro krater en geniet je van een picknick lunch op een mooi plekje. De bodem van de ruim 2 km hoge Ngorongoro krater heeft een doorsnede van 21 km en is het wildrijkste gebied ter wereld. Op de graslanden, in de boslanden en rond het Magadi meer leven grote aantallen wilde dieren. Giraffen komen in de krater niet voor maar zwarte neushoorns wel.  Deze unieke dieren zie je vaak grazen tussen kuddes buffels. Olifanten, leeuwen, buffels en luipaarden komen ook voor in de krater zodat dit de beste plek in noord Tanzania is om de Big5 te zien. Vanavond verblijf je in een plantage lodge in Karatu.

Inclusief

 • Ontbijt, lunch & diner.
 • Game drive in de krater.
 • Verblijf in standaard kamer in Plantation Lodge

Optioneel

Dag 14 – 15: Vlucht naar Amsterdam

Kilimanjaro

Na het ontbijt word je naar Arusha gebracht voor een heerlijke lunch. Tegen een supplement kun je een dagkamer bijboeken om nog even uit te rusten voor je vlucht, In de loop van de middag word je naar de luchthaven van Kilimanjaro gebracht waar je op de vlucht naar Amsterdam stapt. De volgende ochtend land je op Schiphol.

Inclusief

 • Ontbijt & lunch.
 • Transfer naar luchthaven.
 • Internationale vlucht naar Amsterdam.

Optioneel

 • Dagkamer in een hotel in Arusha.
 • Verlenging in Zanzibar of elders op maat.

Voorstel aanvragen

Deze voorbeeld reis naar Tanzania kunnen we geheel naar je wensen op maat maken. Vraag gerust een voorstel voor een reis op maat naar Tanzania bij ons aan.

Accommodaties

Arusha National Park, Tanzania, Avontuurlijke rondreis Tanzania

Hatari Lodge (dag 1 – 2)

Het rustige Hatari Lodge net buiten het Arusha National Park ligt schitterend aan de voet van Mt Meru in een klein acaciabos. Vanuit de lodge heb je verder een adembenemend uitzicht op Mt Meru, en de besneeuwde pieken van Mt Kilimanjaro …

Bekijk accommodatie

Kichuguu Camp

Kichuguu Camp (dag 3 – 4)

Het kleinschalige Kichuguu Camp ligt in het zuiden van Tarangire. De naam Kichuguu vertaalt zich als ‘termietenheuvel’ in het Swahili, ter ere van het natuurlijke fenomeen dat in overvloed in het hele park te vinden is …

Bekijk accommodatie

Mawe Mawe Manyara Lodge

Mawemawe Manyara Lodge (dag 5)

Het luxe MaweMawe Manyara Lodge ligt aan de rand van de Rift Valley. Het boetiekhotel biedt vanuit elke hoek een prachtig uitzicht op Lake Manyara National Park. De accommodatie ligt op een ideale plek tussen uw avonturen in Tarangire, Ngorongoro Crater of de Serengeti …

Bekijk accommodatie

Lake Natron Camp, Avontuurlijke rondreis Tanzania

Lake Natron Camp (dag 6 – 7)

Op loopafstand van het met ontelbare flamingo’s gevulde Lake Natron ligt het Lake Natron Camp. Het gemeenschappelijke gedeelte heeft uitzicht over groen grasland, terwijl de rest van de omgeving meer dor en droog is …

Bekijk accommodatie

Ndutu, Serengeti

Chaka Camp (dag 8 – 9)

Geïnspireerd door het gevoel van tijdloosheid in de bush (‘chaka’ in het Swahili), is Chaka Camp ontworpen als camouflage voor de serene omgeving …

Bekijk accommodatie

Kiota Camp

Kiota Camp (dag 10 – 11)

Kiota Camp ligt op een heuveltop en biedt een panoramisch uitzicht op de overvloed aan de Seronera River Valley. Vogels spelen een belangrijke rol in Kiota’s ontwerp en sfeer…

Bekijk accommodatie

Avontuurlijke rondreis Tanzania

Pakulala Safari Camp (dag 12)

Pakulala Safari Camp ligt op de rand van de Ngorongoro krater. Een exclusieve camping met een unieke ervaring en een spectaculair uitzicht op de krater caldera. Het Ngorongoro Conservation Area wordt beschouwd als het 8e wereldwonder …

Bekijk accommodatie

Plantation Lodge

Plantation Lodge (dag 13)

De sfeervolle Plantation Lodge, gebouwd met veel hout en steen, ligt op een weelderige koffieplantage in de heuvels vlak bij het dropje Karatu, niet ver van de Ngorongoro krater …

Bekijk accommodatie

Beste tijd voor een avontuurlijke rondreis Tanzania

De beste periode voor deze reis is van januari – maart &  juni – december.

Avontuurlijke rondreis Tanzania

Vanaf prijs p.p. in het laagseizoen incl. vlucht (2022/2023)

 • €    (bij 2 samen reizende personen).
 • De vanaf prijs is per persoon bij 2 samenreizende personen in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.

Inclusief

 • Internationale vlucht vanaf prijs (€980).
 • Meet & greet bij luchthavens en alle transfers.
 • In het schema vermelde binnenlandse vluchten.
 • Alle nachten in een tweepersoonskamer/-tent met privé sanitair.
 • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
 • Alle activiteiten met Engelssprekende gids.
 • Alle game drives in privé jeep met Engelssprekende gids/chauffeur.
 • Alle toegangsgelden voor de wildparken.
 • Uitgebreid informatiepakket.
 • Services en logistieke dienstverlening.

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven en fooien.
 • Visum en vaccinaties.
 • Bijdrage SGR €5,- per persoon.
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á €2,50 per boeking.
 • Reis- en annuleringsverzekering. Boek je verzekering bij www.asr.nl.

Vlucht

 • Reis comfortabel in Premium comfort of Business Class.
 • Kies voor goedkopere vluchten met overstap.
 • Boek zelf je vlucht.

Voorstel aanvragen

Deze voorbeeld reis kunnen we geheel aan je wensen aanpassen. Bekijk ook onze andere Tanzania reizen.