Veel gestelde vragen over Oeganda

Sundowner organiseert wildlife & natuur reizen in Oeganda. Gedreven door passie en ervaren door geregelde bezoeken, kunnen wij je als geen ander met kennis van zaken over onze bijzondere bestemmingen vertellen. Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen over Oeganda.

Volgende stap

Reisadvies

Wat is het reisadvies voor Oeganda

Met de Buitenlandse Zaken Reis app ga je goed voorbereid op reis. Je krijgt de meest actuele reisadviezen en heb je de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades bij de hand.De app is te downloaden voor Android of IOS (Iphone & Ipad).

Visum & Vaccinatie

Heb ik voor Oeganda een visum nodig ?

Als je naar Oeganda reist heb je een geldig paspoort nodig. Het document moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Oeganda. Dit geld ook voor meereizende kinderen. Voor Oeganda is een visum nodig, deze is een maand tot 90 dagen geldig.

Vaccinatieadvies voor Oeganda

De gele koorts vaccinatie is verplicht voor alle reizigers die Oeganda willen inreizen. Bekijk hier voor meer informatie over de aanbevolen inentingen & malariapillen per land.

Vluchten & vervoer

Internationaal vliegveld

De hoofdstad van Oeganda is Kampala, de enige internationale luchthaven van het land ligt op 40 kilometer afstand in Entebbe. Luchthaven Kampala Entebbe is de belangrijkste basis van de nationale luchtvaartmaatschappij Uganda Airlines.

Binnenlandse vluchten

Aerolink Uganda is een luchtvaartmaatschappij die binnenlandse lijn- en chartervluchten aanbiedt naar de nationale parken van Oeganda. Het is gevestigd op de internationale luchthaven van Entebbe. Hun vluchten zijn vaak vrij kort omdat Oeganda een relatief klein land is. Vluchten duren vaak een uur en 15 minuten.

Praktische informatie

Valuta

De munteenheid in Oeganda is de Oegandese Shillinf. Er zijn mogelijkheden om geld te pinnen  in grote steden en creditcards worden geaccepteerd in grote hotels in Kampala.

Tijdverschil met Oeganda

Lokale tijd
Wintertijd Zomertijd
Oeganda 2 uur later 1 uur later

Taal

De officiële talen in Oeganda zijn Engels en Swahili, maar er zijn ook veel andere lokale talen.

Elektriciteit

De lodges in landelijke gebieden van Oeganda hebben meestal zonnepanelen of generatoren. Dit kan betekenen dat er alleen op bepaalde tijden van de dag stroom is, of dat stopcontacten beperkt zijn. Je hebt een adapter type G (Verenigd Koninkrijk) of een universele wereldstekker nodig.

Drinkwater

Kraanwater is niet geschikt om te drinken, hoewel flessenwater in het hele land gemakkelijk verkrijgbaar is.

Kledingadvies

Welke kleding dragen ?

Kleding in kaki, groen, beige en neutrale kleuren. Shirts met lange mouwen die bescherming bieden tegen de zon en muggen. Draag beschermende kleding en gebruik op de onbedekte huid een insectenwerend middel, bij voorkeur met DEET.