Wildlife in West Canada rondreis

Tijdens de wildlife in West Canada rondreis reis je van Vancouver naar Calgary: Van kust naar de bergen. Tevens maak je verschillende wildlife excursies op zoek naar orka’s, walvissen, zwarte beren, grizzly beren en dieren van de Rocky Mountains.

8-daagse reis (2022)

   Ja, ik wil een voorstel ontvangen

Wildlife in West Canada rondreis – hoogtepunten

Vancouver – Victoria – Pacific Rim – Campbell River – Knight Inlet – Whistler – Wells Gray – Jasper – Bannf

Beloega spotten, Google My Maps
Bekijk de kaart
  • Zie grizzly en andere wildlife.
  • Maak een walvisexcursie.
  • Overnacht 1 nacht in Knight Inlet.
  • Ontdek het westen van Canada.
  • Bezoek de mooiste parken Jasper & Banff.
  • Verblijf in boutique hotels.

Dag 1: Aankomst in Vancouver

Vancouver skyline

In de ochtend vlieg je naar Vancouver waar je halverwege de middag aankomt. Vancouver is een moderne stad met wolkenkrabbers die ligt aan de Straight of Georgia. De levendige stad aan de voet van de Coast Mountains laat zich gemakkelijk te voet of met de fiets verkennen. Bezoek het groene Stanley Park. Bekijk de gekleurde silo’s op Granville Island. Maak een excursie per boot en bekijk de skyline van de stad met de bergen op de achtergrond. Winkelen doe je in de historische wijk Gastown of in het gezellige China Town. Kunstliefhebbers bezoeken de vele galeries en het  Vancouver Museum. Natuurliefhebbers zullen het Vancouver Aquarium zeker waarderen. Je verblijft vannacht in een comfortabel hotel vlakbij de luchthaven. Met de Sky Train of taxi ben je in ongeveer 25 minuten in het centrum van Vancouver.

Inclusief

Optioneel

Dag 2: Victoria

Victoria

In de ochtend pak je weer de gratis airport shuttle naar de luchthaven. Hier haal je je huurauto op waarmee je de komende week West-Canada verkent. In een kleine 30 minuten rijd je naar de ferryterminal van Tsawwassen, net ten zuiden van Vancouver. Je pakt de ferry die je in 1,5 uur naar Swartz Bay op Vancouver Island brengt. Tijdens de overtocht vaar je langs de Gulf Islands waar welgestelde Canadezen een tweede huis bezitten. Met wat geluk ziet je orka’s en dolfijnen.

Vanuit Swartz Bay rijdt je in 1 uur naar Victoria, de hoofdstad van de provincie British Columbia. In dit gemoedelijke, Engels aandoende stadje vind je vele Victoriaanse en Edwardiaanse architectuur, Engelse landschapstuinen en een gemoedelijke jachthaven. In de middag maak je vanuit het stadje een 3 uur durende orkasafari per zodiak of overdekte boot. In de buurt van Victoria leven een aantal resident groepen orka’s die hier het hele jaar verblijven. Naast orka’s maak je kans om andere walvissen en dolfijnen tegen te komen net als zeeleeuwen, zeehonden en de Amerikaanse zeearend.

Inclusief

  • Huurauto type economy (Kia Rio of vergelijkbaar).
  • Ferry naar Vancouver Island.
  • Orka safari.
  • Verblijf in standaard kamer in Best Western Carlton Plaza

Optioneel

Dag 3: Aankomst Pacific Rim

Vancouver Island

Vandaag rijd je in ca. 4 uur in noordwestelijke richting naar het Pacific Rim National Park aan de westkust van Vancouver Island. Onderweg valt echter veel te zien, trek voor deze rit dan ook liefst de hele dag uit. Maak een stop in het plaatsje Duncan waar je een verzameling authentieke totempalen kunt zien en ga wandelen tussen de enorme redwood en sequoia bomen in Cathedral Grove. Ook de kustlijn bij Parksville en de omgeving van Port Alberni zijn bezienswaardig.

Pacific Rim National Park bestaat uit 3 verschillende gedeeltes waarvan het gedeelte tussen Tofino en Ucluelet het gemakkelijkst te bezoeken zijn. Je overnacht de komende 2 nachten in Tofino of Ucluelet.

Inclusief

Optioneel

Dag 4: Pacific Rim National Park

Pacific Rim, Canada

In Pacific Rim National Park vind je wilde stukken gematigd regenwoud en een woeste rotskust onderbroken door zandstranden. De stranden zijn bezaaid met wrakhout en getijdepoelen met anemonen en zeesterren. Op het water kun je verschillende watersporten beoefenen zoals golfsurfen.

Vandaag maak je zowel in de ochtend als middag een excursie per zodiak of overdekte boot. In de ochtend ga je op zoek naar zwarte beren. Uniek in dit gebied is dat de beren tijdens eb naar het strand komen om op zoek te gaan naar schelpdieren. Vanaf het water kun je de dieren veilig naderen en observeren. In de middag ga je op zoek naar walvissen en dolfijnen. In de zomermaanden migreren grote groepen grijze walvissen langs de kust en daarnaast kun je bultruggen, orka’s en dolfijnen tegenkomen.

Inclusief

Dag 5: Campbell River

Strathcona, Canada

Ook vandaag maak je weer een mooie autorit over het eiland. Je rijdt in ca. 3 uur noordoost waarts naar Campbell River aan de oostkust. Je komt wederom langs Port Alberni en je kunt vanaf Campbell River een kijkje nemen in het bergachtige Strathcona Provincial Park. Campbell River is een gemoedelijk vissersplaatsje met galerieën van lokale first nation kunstenaars en vanuit de haven heb je zicht op de Johnstone Strait en de besneeuwde Coast Mountains op het vasteland.

Inclusief

Optioneel

Dag 6: Knight Inlet

Knight Inlet, Vancouver Island, Canada

Vandaag word je al vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht. Hier stap je aan boord van een klein watervliegtuig en vlieg je in ca. 1 uur naar de Knight Inlet in het Great Bear Rainforest. In de Knight Inlet ligt een unieke drijvende lodge van waaruit je met professionele gidsen op zoek gaat naar grizzlyberen en ander Wildlife. Hier overnacht je de komende nacht.

Afhankelijk van het seizoen maak je de excursies in een zodiak of bij verschillende observatieplatforms over de rivier. Met gemiddeld 95% kans op het zien van grizzlyberen is dit een van de beste plekken in Canada om deze indrukwekkende roofdieren te bekijken. De beren gaan langs het water op zoek naar schelpdieren, bessen en knollen. In de rivier vissen ze vanaf eind augustus tot half oktober op paaiende zalmen. Naast grizzlyberen worden er ook vaak zwarte beren, wolven, orka’s, bultruggen en zeearenden gespot.

Inclusief

  • Ontbijt, lunch & diner.
  • Transport per watervliegtuig.
  • Grizzly beren excursie.
  • Verblijf in standaard kamer in Knight Inlet Lodge Canada

Dag 7: Vancouver

Vancouver

In de ochtend vlieg je per watervliegtuig weer terug naar Campbell River. Je wordt teruggebracht naar je auto en vervolgt hiermee je reis. Je rijdt in ca. 2 uur naar de ferryterminal van Nanaimo en neemt hier weer de ferry naar het vasteland. In 1,5 uur vaar je over de Johnstone Strait waarbij je misschien nog een paar walvissen ziet. De ferry meert af in Horseshoe Bay op ca. 3o minuten rijden van Vancouver. Vannacht overnacht je weer in Vancouver. In de middag en avond kun je nog een laatste rondje maken door de stad of net buiten de stad het natuurgebied rondom de Capilano Suspension Bridge bezoeken.

Inclusief

Optioneel

Dag 8 – 9: Whistler & Garibaldi Provencial Park

Garibaldi Lake, Whistler, Canada

Vandaag kun je in een rustig tempo naar Whistler rijden. In ca. 2 uur rijd je over de fraaie Sea to Sky weg naar dit bekende wintersportplaatsje. Je komt langs fraaie plaatsjes als Squamish en kunt een stop maken bij de Brandywine Falls.

Tijdens de Winterspelen van 2010 werd het skigebied van Whistler gebruikt voor verschillende wedstrijden en in de winter skiën de Canadezen hier dan ook graag. In de zomer valt er echter ook genoeg te zien en te doen. Neem een van de gondels de bergen in en ga wandelen, mountainbiken of op jeepsafari op zoek naar zwarte beren. In het dal kun je kanoën op de River of Golden Dreams of een van de vele meertjes. In het aangrenzende Garibaldi Provincial Park vind je indrukwekkende berglandschappen met felblauwe gletsjermeren. Wandel bijvoorbeeld naar Cheakamus Lake of Garibaldi Lake.

Inclusief

Optioneel

Dag 10 – 11: Wells Gray Porvincial Park

Helmcken Falls, Wells Gray, Canada

Vandaag maak je de langste autorit van je reis als je in ca. 6 uur van Whistler naar Clearwater rijdt. Ook nu kom je onderweg weer verschillende fotogenieke plaatsen tegen. Clearwater is een klein stadje aan de rand van Wells Gray Provincial Park. In het stadje zitten verschillende outdoor bedrijfjes voor o.a. mountainbiken, raften en paardrijden.

Op ca. 45 minuten rijden van Clearwater vind je het Wells Gray Provincial Park. Met meer dan 35 watervallen wordt dit park niet voor niets ‘Waterfall Park of Canada’ genoemd. Met je auto kunt je de meest bekende watervallen bereiken waaronder de 100 meter hoge Helmcken Falls. Daarnaast kun je al wandelend verschillende andere watervallen en viewpoints bereiken zoals het uitzichtpunt aan de rand van de meer dan 100 meter diepe Spahats Creek Canyon. Bij het uitgestrekte Clearwater Lake kun je kanoën, vissen en zwemmen. In Wells Gray leeft een grote groep zwarte beren en je hebt hier gemiddeld dan ook een hogere kans om er een tegen te komen dan in andere parken.

Inclusief

Optioneel

Dag 12 – 13: Jasper National Park

Jasper National Park

De komende dagen ga je de Canadese Rocky Mountains ontdekken. In ca. 4 uur rijd je van Clearwater via de scenic Yellowhead Highway en het Mount Robson Provincial Park naar Jasper in het gelijknamige National Park. Neem je vooral de tijd om het minder bekende, maar niet minder fraaie Mount Robson Provincial Park onderweg te bezoeken. De hoogste berg van de Canadese Rocky Mountains, de imposante bijna 4.000 meter hoge Mount Robson, domineert het landschap.

Vanuit het plaatsje Jasper kun je op allerlei manieren het National Park ontdekken; neem de SkyTram naar de top van Whistler’s Mountain, wandel door de Maligne Canyon, ga kanoën op een van de vele meren, geniet van het mineraalrijke water in de Miette Hot Springs of kies voor een van de vele extreme outdooractiviteiten. In de avond maak je een wildlife safari per minibus waarbij je een goede kans hebt om wildlife zoals de beer, wolf, coyote, wapitihert of eland tegen te komen.

Inclusief

  • Wildlife excursie per minibus.
  • Verblijf in standaard kamer in Marmot Lodge

Optioneel

Dag 14: Icefields Parkway

Sunwapta, Icefields Parkway, Canada

De Icefields Parkway is misschien wel de mooiste scenic road van Canada. Deze weg, waar je zonder stoppen ca. 4 uur over doet, verbindt de beide Nationale Parken Jasper en Banff met elkaar. Trek gerust de hele dag uit voor de rit, want er is onderweg heel veel te zien en doen. Je komt langs verschillende watervallen, kloven en stroomversnellingen in de Athabasca River, de Edith Cavell gletsjer, surrealistisch turquoise gletsjermeren zoals bij Lake Louise en talloze uitzichtpunten. Het letterlijke hoogtepunt van de autorit is het Columbia Icefield waar de weg haar naam aan ontleent. Met een zogenaamde snowcoach (bus op rupsbanden) kun je het ijs van de gletsjer op.

Inclusief

Optioneel

Dag 15: Banff National Park

Moraine Lake, Icefields Parkway, Canada

Vandaag heb je alle tijd om Banff National Park te bekijken. In het stadje zelf kun je het Cave & Basin Monument bezoeken of relaxen in de Upper Hot Springs. Ook een wandeling op Tunnel Mountain met haar hoodoos en uitzicht op het ‘kasteel van de Rockies’, Fairmont Banff Springs Hotel, is de moeite waard. In het stadje lopen met regelmaat herten over straat.

Buiten het stadje kun je de gondel naar Sulphur Mountain nemen, wandelen door de Johnston Canyon of bij de Vermillion Lakes of varen op het uitgestrekte Lake Minnewanka. Op ca. 30 minuten rijden van Banff vindt het outdoor stadje Canmore met wederom prachtig berglandschap met ruige pieken, gletsjermeren en snelstromende rivieren.

Inclusief

Optioneel

Dag 16 – 17: Vlucht naar Amsterdam

Fairmont Banff Springs

Afhankelijk van het tijdstip waarop je vlucht vertrekt, kun je in de ochtend nog wat van Banff zien. Je rijdt in ca. 1,5 uur naar de luchthaven van Calgary. Hier lever je je huurauto in waarna je op het vliegtuig stapt naar Amsterdam. De volgende ochtend land je op Schiphol.

Inclusief

  • Internationale vlucht naar Amsterdam.

Optioneel

Accommodaties

Pacific Gateway Hotel

Pacific Gateway Hotel (dag 1)

Het moderne, maar toch sfeervolle Pacific Gateway Hotel ligt op slechts 3 km van de internationale luchthaven van Vancouver en op 900 meter van het Skytrain station van Aberdeen …

Bekijk accommodatie

Beste reistijd – Wildlife in West Canada rondreis

De beste periode voor een bezoek aan West Canada is van juni – september.

Wildlife in West Canada rondreis

Vanaf prijs p.p. incl. vlucht (2022)

  • €   (bij 2 samen reizende personen).
  • De vanaf prijs is per persoon bij 2 samenreizende personen in het laag seizoen. De prijs wordt bepaald door o.a. reisperiode, aantal reizigers, niveau accommodaties, beschikbaarheid, wisselkoers, vluchten & feestdagen toeslagen.
  • *De beren- en walvissafari vanuit Tofino worden t/m 30 september georganiseerd. In oktober is deze dan ook niet inbegrepen in uw reisprogramma.

Inclusief

  • Vlucht met KLM vanaf prijs (,-).
  • Huurauto voor 15 dagen type Economy (…) incl. onbeperkt aantal kilometers, tank op full/full basis, alle verzekeringen en terugbetaling eigen risico.
  • Alle nachten in een tweepersoonskamer met privé sanitair.
  • Verblijf op basis van in schema vermelde pension.
  • Retourvlucht per watervliegtuig naar de Knight Inlet Lodge.
  • Transfers tussen je hotel in Campbell River en het floatplane deck.
  • Ferrytickets voor de in het schema vermelde overtochten.
  • Alle activiteiten zoals in het schema met Engelssprekende gids.
  • Uitgebreid informatiepakket.
  • Services en logistieke dienstverlening.
  • Bijdrage SGR 5,- per persoon.
  • Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking.

Exclusief

  • Persoonlijke uitgaven en fooien.
  • ETA visum (ca. CAD$ 7,- per persoon).
  • ESTA formulier (bij overstap in de VS).
  • Reis- en annuleringsverzekering. Boek je verzekering bij www.asr.nl.