Home > Azië > India >

Tijgers en natuur in India

Naast tijgers en natuur in India is er een grote verscheidenheid aan wilde dieren te zien. Terwijl de iconische Bengaalse tijger de grootste trekpleister is voor wildlifers, kunnen er ook een reeks aan wilde dieren worden gespot in de teakhouten bossen, graslanden, bergen, rivieren en andere natuurlijke terreinen in India. Zoals de Indische olifant & neushoorn. De Aziatische leeuw, de Indische luipaard & de sneeuwluipaard. Verder is er de mogelijkheid om de gaviaal, de rivier dolfijn en nog veel meer te spotten.

Volgende stappen

Nationale Parken van India  Bekijk op kaart

Bekijk de wilde dieren in India

Gaviaal

De gaiaal is een Aziatische krokodil die zich onderscheidt door hun lange, dunne snuit. Ze leven langs de zoetwaterrivieren van India en verzamelen zich in rivierbochten. Zoals in Chambal, Girwa & son rivier.

Waar: Chambal | Panna

Lees meer …

Gestreepte hyena

Gestreepte hyena is de enige soort die in India voorkomt. Het leefgebied van de hyena’s in India zijn droog open struikgewas tot loofbossen en landbouwvelden. Ze zijn meestal ’s nachts actief.

Waar: West India

Lees meer

Krokodil

Er leven drie soorten krokodillen in India.  De moeraskrokodil in de gaviaal leven in de zoetwater rivieren. In de brakke mangrove leven de zoutwater krokodillen. deze grootste soort is o.a. te zien in de Sunderbans.
Waar: Chambal | Sunderbans

Lees meer

Leeuw

De laatste Aziatische leeuwen leven in India in en rond Sasan Gir. Deze leeuw heeft minder ontwikkelde manen. Bovendien zijn ze kleiner dan de Afrikaanse soort. Tegenwoordig zijn er nog ca. 650 wilde leeuwen in India.
Waar: Sasan Gir

Lees meer …

Lippenbeer

Hoewel lippenberen echte beren zijn, hebben ze een aantal unieke aanpassingen om hun voornamelijk insectenetende levensstijl te ondersteunen. Ze leven in de tropische laagland bossen van Inda.
Waar: Zuid India | Centraal India

Lees meer

Luipaard

Luipaarden leven in de meest uiteenlopende habitats in India. Deze grote kat kan overleven in verschillende moeilijke geografische regio’s. Ze zijn  hebben zich ook aangepast aan het klimaat en de regio.
Waar: Jawai | Satpura | Bandipar

Lees meer

Neushoorn

De grotere eenhoornige neushoorn (of “Indiase neushoorn”) is de grootste van alle neushoornsoorten. Ze leven in rivier graslanden en aangrenzende bossen van India. Zijn huidplooien geven hem een gepantserd uiterlijk.
Waar: Kaziranga | Dudhwa

Lees meer …

Olifant

De Indische olifant is een ondersoort van de Aziatische olifant en leven in een grote verscheidenheid aan habitats, van graslanden tot bossen. Ze zijn kleiner van formaat met kleine oren, dan de Afrikaanse soort.
Waar: Cordett | Dudwa | Kaziranga

Lees meer

Rivier dolfijn

De rivierdolfijn van de Ganges is door de Indiase overheid erkend als zijn nationale waterdier en is het officiële dier van de Indiase stad Guwahati. Het leeft in diepe poelen, stroomafwaarts van de samenvloeiing van rivieren.
Waar: Chambal Sanctuary

Lees meer

Sneeuwluipaard

Elke wildlifer droomt ervan om op zoek te gaan naar deze ongrijpbare kat – sneeuwluipaard. Ze hebben een dikke vacht  en een uitzonderlijk lange staart. Ze leven tussen ruige rotsen van de westelijke Himalaya.
Waar: Ladakh

Lees meer …

Tijgers

Bengaalse tijgers die in India aanwezig zijn, worden voornamelijk aangetroffen in subtropische en gematigde bergbossen. In Bangladesh zijn ze te zien in de mangroveregio Sundarbans, waar ze tussen de eilanden zwemmen.
Waar: Centraal India | Sundarbans

Lees meer

Wilde hond

De dhole  (wilde honden) zijn een van de beste roofdieren van India.  Ze leven in de Centraal- & Zuid India en de Indiase Hooglanden. Dhole is een slanke, roodbruine middelgrote hond met een borstelige zwarte staart.
Waar: Centraal & Zuid India

Lees meer

Waar zijn de beste parken om wilde dieren te spotten

Bekijk hieronder het overzicht van de Indiase parken waar je de meeste kans hebt om wilde dieren te zien (op basis van gegevens van de afgelopen 3 jaar).

 

Klik op onderstaande button voor informatie over de beste nationale parken voor overige wilde dieren in India.

Beste nationale parken voor wilde dieren

Bekijk hier een filmpje van één van onze klanten naar de parken Kanha, Pench & Tadoba, maart 2018

Video – Tijgers in India