Ontdek Corbett National Park

Het 1.300 km2 grote, adembenemend mooie, Corbett National Park is het oudste nationale park van India. Het park ligt in de voetheuvels van de Himalaya, op ongeveer 6 uur rijden van New Delhi. Corbett National Park bestaat uit dicht beboste heuvels van tussen de 400 en 1.200 meter hoog. Tussen de heuvels liggen brede rivierdalen met open grasvlaktes en gemengde loofbossen. Hoger op de hellingen groeien ook naaldwouden. In Corbett National Park ligt een kilometers lang en breed stuwmeer, dat gevoed wordt door de Ramganga rivier. Op deze Ramganga vlakte ziet je vaak grote kuddes olifanten en ook tijgers zijn hier soms te vinden.

Volgende stap

Zoek in de core zones naar tijgers

Het park kent 5 safari zones; Dhikala, Bijrani, Jhirna, Dhela & Dhurga Devi. Ook is er een Phato bufferzone dat voornamelijk uit plantage bossen bestaat. De safari zones kun je alleen bezoeken als je hier ook blijft overnachten. De mooiste en beste wildlife zones zijn momenteel Dhikala en Bijrani. Dhikala is de grootste en het meest gevarieerde terrein van Corbett National Park, staat de Dhikala Forest Lodge die zeer basic is en door de overheid wordt gerund. Helaas worden reserveringen daar regelmatig zonder opgaaf van redenen geannuleerd. Wil je hier toch verblijven, neem dan even contact met ons op. Bijrani is een zone met gemengde loofbossen en graslanden, waardoor Bijrani een uitstekende territorium is voor het waarnemen van tijgers.

Het adembenemende landschap van Corbett National Park aan de voetheuvels van de Himalaya met goede kansen op tijgers, luipaarden, olifanten, gavialen en 586 soorten vogels.

Tijgers en luipaarden

Hoewel er bijna 208 Bengaalse tijgers in Corbett National Park leven, worden ze door heuvels en dichte vegetatie minder vaak gezien dan in andere parken. In de hoger gelegen delen van het park, waar weinig tijgers voorkomen, leven juist weer luipaarden. Soms zie je luipaarden op een tak boven de weg liggen, van waar ze de omgeving in de gaten houden. Ook steken tijgers en luipaarden vaak de weg over dus hou je camera paraat …

Corbett

In Corbett National Park leven twee soorten beren: lippen beren en zwarte Himalaya beren. Lippen beren zie je vooral in het zuidelijke deel van het park waar ze langs de weg termietenheuvels openbreken met hun lange scherpe klauwen. De zwarte Himalaya beer leeft in de hogere delen van het park en wordt zelden gezien. Andere roofdieren in het park zijn junglekatten, viskatten, witsnuitpalmrollers, wilde honden, jakhalzen, otters en civetkatten. In de rivierdalen liggen vaak gavialen te zonnen op de rivieroevers.

© Ssaurism

Fotografeer grote kuddes olifanten

Corbett National Park staat bekend als het beste nationale park van heel Azië om grote kuddes olifanten te zien. Ook sambar- en axisherten vormen in dit park opvallend grote kuddes van wel 500 exemplaren. Andere dieren die u in Corbett National Park kunt zien zijn blaffende herten, moeraskrokodillen, gorals, en wilde zwijnen.

Spot vogels in Corbett National Park

In het park zijn maar liefs 586 vogelsoorten gezien, waaronder veel trekvogels. Bijzondere soorten zijn onder andere grote griel, Indische malkoha, geelpootvisuil, grote langsnavellijster, zwartkinboomtimalia en zwartkeelheggenmus (tussen november en maart). Ook dubbelneushoornvogels, jungle dwerguilen, grijskopparkieten, Himalayasalangaans, kleine rivierarenden, ooievaarssnavelijsvogels, zwartborstnachtegalen en Nepalese sluiptimalia’s worden in Corbett gezien.

Combineer met Ranthambore, Bharatpur & Chambal om vogels en grote katten van India

New Delhi ligt op 6 uur rijden afstand va Corbett Nstional Park, maar er is ook een optie op de nachttrein te nemen. Combineer met Ranthambore, Bharatpur & Chambal om vogels en grote katten van India (luipaard & tijger) te spotten.  Verken daarnaast de historische steden Agra & jaipur.

Beste reistijd

Net als de meeste nationale parken in India is Corbett tijdens het moessonseizoen van juli tot half oktober gesloten. De beste tijd om getuige te zijn van een grote diversiteit aan vogels in het park is tussen oktober en januari. Daarentegen zijn de vroege zomermaanden de beste tijd voor natuurfotografen & olifanten te spotten.

Klimaatschema India

Corbett NP

Wat te doen in Corbett

Naast de kans om tijgers en andere wilde dieren te spotten zijn er ook andere bezienswaardigheden en activiteiten. De jeepsafari in het dichte bos om de wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien is een must-have ervaring. En als je geluk hebt, krijg je misschien de kans om zelfs een tijger te spotten. Geniet tijdens de jeepsafari van het weelderig groene bos dat wordt doorsneden door beekjes en rivieren en een paar watervallen. Degene die op zoek zijn naar adrenalinekick kunnen beginnen aan een rivier avontuur. Afgezien van raften op de rivier kan ook deelnemen aan activiteiten zoals wild wandel safari in Jhirna en Sitabani bufferzone, vogels kijken, vissen, rivieroversteken en abseilen.

Zwarte frankolijn, Corbett, India - Shutterstock

Vogels spotten

Hoogtepunten van het Corbett National Park zijn niet beperkt tot de flora en fauna. Het megareservaat heeft een goede populatie vogels, waardoor het uniek is in India. Met de aanwezigheid van Indo-Gangetische vlaktes, dichte Sal bossen, heuvelachtige vegetatie en graslanden, biedt het park de perfecte setting voor vogelspotten.

Raften op de rivier Kosi in Corbett

Raften op de rivier in Corbett is echter een seizoensgebonden water activiteit; omdat het alleen kan worden genoten tijdens het moessonseizoen, op voorwaarde dat er geen zware regenbui is geweest. De rivier de Kosi, die langs het nationale park loopt, biedt zowel beginners als professionals een uitstekende raft ervaring. De stroomversnellingen hier zijn die van graad II en III. De beste tijd om te raften op de rivier de Kosi is tussen juli en september.

Waar te verblijven in Corbett National Park

Onze selectie accommodaties in Corbett National Park liggen allemaal verscholen in de natuur en zijn een uitstekende uitvalsbasis voor safari’s in het wild.

Klimaat

Dag: 21°C – 40°C

Nacht: 7°C – 27°C

Beste reistijd

Nov – mei

Lees meer