Ontdek Kaziranga National Park

Het landschappelijk fraaie Kaziranga National Park ligt aan de oevers van de machtige Brahmaputra in de deelstaat Assam in het noord oosten van India. Het park beslaat 430 km2 en de graslanden, moeraslanden en grote stukken bos zijn een ideaal toevluchtsoord voor olifanten en Indische neushoorns. Door het vlakke landschap zijn de vele soorten wilde dieren gemakkelijk te zien.

Volgende stap

Ga op zoek naar neushoorns en olifanten

Het leven in het park wordt bepaald door de machtige Brahmaputra rivier. Wanneer de moesson op zijn hevigst is, in juni, treedt de rivier buiten haar oevers. Dieren worden gedwongen zich terug te trekken op hoger gelegen delen. Dit is overigens een goede periode om tijgers te zien in Kaziranga, maar helaas is het park dan gesloten. Als de rivier zich na de regens weer terugtrekt vormen zich ‘bheels’. Dit zijn ondiepe open moerasgebieden die een voor Azië unieke kans bieden om neushoorns, olifanten en buffels in het wild te zien. Olifanten leven hier in vrij grote kuddes van soms wel 200 dieren.

Kaziranga NP

Tijgers en andere dieren

Ook leven er ongeveer 100 tijgers in het park maar door het hoge olifantsgras is de kans om ze te zien vrij klein. Andere roofdieren die in het park leven zijn luipaarden, zwarte beren, jakhalzen, lippen beren, civet katten en otters. Je hebt verder goede kansen om groepen sambars, gaurs, barasingha’s, langoeren en wilde zwijnen te zien. Als je veel geluk hebt kun je zelfs Ganges dolfijnen in de Brahmaputra rivier zien.

Geniet van de mist …

Met name in de ochtend hangt er vaak dichte mist boven het landschap van Kaziranga. Dit zorgt voor een speciale, bijna mystieke sfeer. Wanneer de zon opkomt en de temperatuur stijgt, verdwijnt de mist meestal weer. Op heldere dagen kunt u in de verte de besneeuwde toppen van de Himalaya zien.

Spot vogels in Kaziranga National Park

Kaziranga National Park staat bekend om de vele exotische en zeldzame vogelsoorten die je er kunt zien. Er zijn ruim 478 standvogels waaronder ca. 100 soorten trekvogels in het park geteld. De soorten die je meestal ziet zijn o.a. de Chinese dwergkwartel, sneeuwgier, grote rivierarend, Malabar neushoornvogel, spiegelpauw, visarend, moerasfrankolijn en verschillende wouwen, ganzen en eenden.

Kaziranga NP

Combineer met Sasan Gir & Tadoba voor de big five van India

Guwahati waar je vlucht uit Kolkata aankomt of vertrekt ligt op 4 uur rijden afstand. Combineer met Sasan Gir & Tadoba National Park om de Big Five van India (Aziatische leeuw, luipaard, tijger, neushoorn & olifant) te spotten. Of ervaar een Brahmaputra river cruise waarbij je van Kolkata naar Kaziranga National Park vaart.

India Big Five Safari

Beste reistijd

Net als de meeste nationale parken in India is Kaziranga tijdens het moessonseizoen van juli tot half oktober gesloten. De beste tijd om getuige te zijn van een grote diversiteit aan vogels in het park is tussen oktober en januari. Daarentegen zijn de vroege zomermaanden de beste tijd voor natuurfotografen & neushoorns te spotten.

Klimaatschema India

Wat te doen in Kaziranga

Naast de gebruikelijke junglesafari per jeep biedt Kaziranga National Park andere activiteiten om het gevarieerde biodiversiteit te verkennen. Ga vogels spotten of maak een olifanten safari in de dichte bossen van Kaziranga. In het park staan diverse uitkijktorens van waaruit je ongestoord het wild kunt observeren.

Bootsafari

Een spannende bootsafari door het water van de rivieren Dhansari en Brahmaputra met waarnemingen van Ganges dolfijnen. Maak je klaar om zwemmende olifanten, wilde buffels, tijgers, herten, soms neushoorns te spotten. Maar ook zie je hagedissen, bevers, apen, schildpadden, adelaars, gieren, ooievaars, ijsvogels en meer te spotten.

Kaziranga Channel

Fiets of wandeltocht langs theetuinen

Maak een fiets- of wandeltocht langs de theetuinen van Kaziranga. Enkele van de populaire en meest vooraanstaande theetuinen in de buurt van het park zijn Methoni, Hathkhuli, Difalu, Borchapori en Behora theetuinen. De uniek smaak van deze theeplant is wereldwijd bekend.

Waar te verblijven in Kaziranga

Onze selectie accommodaties in Kaziranga National Park liggen allemaal verscholen in de natuur en zijn een uitstekende uitvalsbasis voor safari’s in het wild.

Klimaat

Dag: 26°C – 35°C

Nacht: 13°C – 26°C

Beste reistijd

Nov – apr

Lees meer